"4 , ממערכת ספרינקלרים, עובי דופן 4-5 מ"מ, אורך כ-2.5-3 מ'. ואןלי עוד חתיכה של 1 מ'. ברזל שחור צבוע באדום.(אבדוק שוב)
מוזמן לבוא לקחת כי עובר לבית אחר ונפטר מעודפים.
זוהר- 0528564448
ועכשין תסביר מה זה "משהו שאמור להתחמם"?
Printable View
"4 , ממערכת ספרינקלרים, עובי דופן 4-5 מ"מ, אורך כ-2.5-3 מ'. ואןלי עוד חתיכה של 1 מ'. ברזל שחור צבוע באדום.(אבדוק שוב)
מוזמן לבוא לקחת כי עובר לבית אחר ונפטר מעודפים.
זוהר- 0528564448
ועכשין תסביר מה זה "משהו שאמור להתחמם"?
לא מבין בגלוון, וגם לא יודע אם יש חשש לחתוך בלון גז, אבל...
כדי לקבל O2 וH2 ממים בכמות רלוונטית צריך לעשות אלקטרוליזה למים.
בלון גז עשוי מברזל(אני מניח..), ברזל ומים יוצרים כמות שולית ולא רלוונטית במקרה המתואר.(אחרת כל פעם שמישהו היה מבשל משהו בסיר אלומניום, שמגיב יותר טוב עם מים כדי לפלוט H2, היה לו שמח במטבח..)
ולכן זהו לא שיקול כאשר חותכים בלון גז מלא במים.
כבר שנים אני שומע רתכים ומסגרים שנמנעים מריתוך של ברזל מגלוון (וזה בסדר - זכותם).
בעקבות השרשור הזה הלכתי לקרוא קצת. יכול להיות שהדברים הם לא כצעקתם?
אבץ כשלעצמו לא נחשב רעיל. גם לא התחמוצת שנוצרת על גבי הגלוון (והיא זו ששומרת למעשה על הפלדה מפני החלדה).
בכל מקרה, אבץ מתחיל להעלות אדים בקצת מעל 900 מעלות צלזיוס. רלוונטי לריתוך. לא בטוח שרלוונטי למנגל (אלא אם מנגלים מגיעים לטמפ. כאלו. לא נראה לי, אבל לא בדקתי).
כן, יש סמפטום שהוא תוצאה של שאיפת אדי מתכת (גם אבץ וגם אחרות) - Metal fume fever. נשמע לא נעים, אבל גם לא נורא במיוחד ובכל מקרה, זו לא תוצאה ישירה של רעילות האבץ (שהוא כנראה לא רעיל בכלל).
יותר מזה, נראה שריתוך של מתכות אחרות (מסגים שמכילים ונדיום, כרום, ניקל, קובלט ועוד) מסוכן בהרבה מריתוך פלדה מגלוונת ובכל זאת, לפי ההתרשמות האישית שלי, ההיסטריה מריתוך פלדה מגולוונת רחבה בהרבה מזו שקשורה בריתוך נירוסטה למשל, שסוגיה השונים מכילים את המתכות (הרעילות באמת) הנ"ל.
אז יש למישהו מושג למה דווקא לגלוון יצא שם רע כל כך?
(שוב, כל מה שכתוב למעלה הוא על סמך שיטוט קצר באינטרנט. לא מומחה למתכות, לא יודע לרתך ובטח לא רופא).
עמי
ברור, הרי תשובה של מישהו שלפי הודעתו לא רתך, לא מסגר ואין לו מושג הרבה יותר אמינה ולא פופוליסטית. אז הזמנתי אותך לרתך מגלוון ולומר לי מה דעתך.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
שוב תודה לעונים.
אשמח אם ננסה להתמקד בשאלה שלי.
איך לפתוח בלון גז בצורה בטוחה?
באחת התשובות מעלי הומלץ לראות סרטונים ביוטיוב וכך עשיתי. אכן, יש המון חומר.
לפי רוב הסרטונים, יש להשרות עם מי סודה מספר ימים ולשטוף מספר פעמים. יש כאלה ששטפו עם אבקת מדיח כלים וכאלה רק עם מים.
אנא ענו מניסיון אישי בלבד.
דרך אגב, לפי מה שנראה בסרטונים, הבלון מגולוון רק מבחוץ.
את מה שאתה מתאר זה לא חדש .
הרתיעה מריתוך חומרים רעילים / מסרטים וכ"ו קימת ויש אמצעי מיגון בתחום פשוט רוב הציבור לא רתכים מקצועיים אז זה לא מוכר.
הסיבה לרתיעה ברורה גם רעיל וגם לא יעיל ולמה בגלל שאין שום סיבה ליצר מוצר מחומר מגולוון שנשרף בריתוכים .
מיצרים מחומר שחור ובסוף מגלוונים את הכול .
עכשיו יקומו כמה פה ויגידו "אבל למה יש חומר מגולוון עם ככה "
זה פשוט מתאים למוצרים עם עיבוד קר כמו למשל מבנים בהרכבה של ברגים וכו
עידו
עמי,
הסיבה למה שתיארת היא מאוד פשוטה שאני מתפלא שבעלי המקצוע פספסו אותה.
ברזל מגלוון כל רתכת יכולה לרתך ולכן כולם חשופים לסכנה.
מתכות כמו נירוסטה כבר דורשות רתכות וטכניקה אחרת שאין לרוב המשתמשים.
הסיבה השניה שיש רעלים שאינם מסריחים וגורמים לתופעות לוואי מידיות כמו חנק, ליחה וכו׳
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תודה זהר. לכיש רחוק. סוג של תנור-טיל הוא הדבר המתחמם.
טוב שחזרת. יש עוד מתעניינים.
ידעתי. לי בבית יש ROCKET STOVE HEATER פעיל כבר 4 שנים. הליבה בנויה מצינורות מגלוונים,
והגילוון ניתך ומתאדה מהר מאוד, אין לך ממה לחשוש.
המעטפת היא דוד מים(ברזל שחור) מאורך. תנור יעיל וחסכוני.
אתה יודע בכלל מה זה תנור רקטה? מה עיקרון הפעולה?
כן, אני מחדש ת'גילוון כל חודש. יש בעיה?
גם תנור שנצבע בצבע תנורים מריצים אותו כמה הרצות מחוץ לבית, ובטח תנור שיש בו אלמנט מגלוון.
הטמפ' בתא הבעירה עולה על 900 מעלות וכל השיט נשרף באויר החופשי. זהו א-ב בהפעלת תנור חדש.
מתפלא עליך עידו.
אין לי מושג .
עידו
POLAR BEAR
קח בחשבון שליבת התנור ומעלה החום HEAT RIZER ניתכים עם הזמן , והמתכת פשוט נעלמת.
את הבידוד עשה מיציקה כלשהי (עמידה לחום) כך שהתבנית המקורית תישמר, ותוכל להמשיך להשתמש בתנור.
יש רעיונות מצוינים ביוטיוב. תרצה עצה אני כאן.
בסופ"ש האחרון התפנתי לפתיחת הבלון. התהליך שהעברתי אותו היה
1. פירוק ברז
2. מילוי במים
3. המתנה 3 ימים
4. ריקון והעמדה במצב הפוך למשך יומיים
5. מילוי במים ואבקה למדיח
6. חיתוך
התהליך היה בעקבות צפייה בסרטונים ביוטיוב וקריאה בפורומים של רתכים בעיקר בארה"ב. שם זו ממש תעשייה.
מה שמצחיק הוא שיום לפני שחתכתי את הבלון פגשתי את השכן שלי ומסתבר שיצא לו כבר לפתוח מיכל גז. הוא בסך הכל הכניס צינור של קומפרסור פנימה ורוקן מיכל של 50 ליטר בלחץ 8 אטמ'. נשמע לי די הגיוני . כל אחד והשיטות שלו.
למי שמתכוון לחתוך הייתי ממליץ לא לחתוך צמוד לתפרי הריתוך, יש שם שכבת פח כפולה.
החלק הפנימי של המיכל לא מגולוון.
השאלה היחידה שעולה לי בראש זה עם הרגשת בטוח לאורך העבודה ?
עידו
התשובה הקצרה כן. לגמרי.
אם היה לי צל של ספק בעניין הבטיחות לא הייתי נוגע בזה. הרגשתי בטוח מהסיבות הבאות:
- המיכל רוקן ונשטף. פעמיים.
- החלל הפנימי אחיד ללא מחיצות ופינות נסתרות.
- תאורטית, גם אם נשאר חומר דליק במיכל הוא בכמות מזערית שלא תוכל לגרום לפיצוץ, מה גם שחתכתי כשהמיכל מלא מים
- יש הסברים מאוד מפורטים ביוטיוב. לא המצאתי שיטה חדשה לפתיחת בלון.
אבל כמו שכתוב למטה בכל עמוד באתר, אין לקחת שום המלצה מכאן.
המשפט האחרון שלך מסכם את הכול [emoji4]
וזה אחרי שפתחת שרשור להמלצות איך לחתוך בלון גז [emoji1787]
עידו
כן. לך תדע, עוד מישהו מסוגל להאמין להמלצות ולבוא אלי בטענות אחרי שפוצץ איזה בלון...