-
תגובה: השקת הJL בארץ - המחיר התנפח
ולעניין צריכת הדלק של מנוע ה-2 ליטר.
האמריקאים טוענים שזה לא חוסך להם כסף כי בשביל מנוע מוגדש הם צריכים לשים דלק נקי ויקר יותר. מה שמאזן להם את העלות במקרה הטוב.
בארץ הדלק (כך טוענים) מספיק טוב.
היתרון העקרי בחסכון בדלק לדעתי הוא הגדלת טווח הנסיעה בלי לרדוף אחרי תחנות דלק או לסחוב ג'ריקנים.
בתור אחד שעבר ממנוע גדול וחזק 6 צילינדר בפרייבט, למנוע 2 ליטר מוגדש 4 צילינדר עם תיבת ZF 8 הילוכים, אני יכול להגיד מנסיון שבנהיגה רגועה, המוגדש הקטן צורך פחות. עד 20% פחות. אבל בנסיעה מאומצת אין לו בעייה להשתוות למנוע הגדול גם כשהוא במאמץ.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
באחד השרשורים בשבוע האחרון הוזכר מישהו שיודע לייבא חלקים מחול ודוד לכל הנושאים עד למסירת החלק המוזמן ללקוח עם "שיטה" ייחודית ופשוטה שלפיה המחיר הסופי ללקוח בשקלים הוא המחיר הדולרי המקורי כפול 8...
כלומר אם הוא יודע כן לייבא רכב שלם, אבי 40,000 דולר יתורגמו ל-320 אש"ח ללקוח בארץ כולל הכל.
לא מוצא כרגע מהטלפון את השרשור המדובר עם שמו של האיש.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
40K הוא מחיר בסיס, אחרי שאתה משחק קצת ומוסיף תוספות, מגיע לאיזור ה-50 בקלות (רק תוספת גיר אוטומטי 2K).
אז לפי המתמטיקה של פי 8 אתה מגיע למחיר של סמל"ת, אבל עם גודל צמיג שונה ואבזור יותר עשיר.
דרך אגב, גם אם הרכב בן שנה ועושים ייבוא אישי, ירידת המחיר בשנה היא לא גבוהה, לרנגלרים יש ביקוש גבוה גם בארה"ב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
כלומר אם הוא יודע כן לייבא רכב שלם, אבי 40,000 דולר יתורגמו ל-320 אש"ח ללקוח בארץ כולל הכל.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
לא ולא.
אתה משלם מכס מלא על מחיר הרכב + מחיר השינוע + כל עלות נוספת בארה״ב וזה לפני אגרות נוספות בארץ.
בקיצור לעלות הבסיסית תוסיף עוד לא מעט כסף...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
לגבי מנוע ה 2.0, זכור לי שהוזכר שהרכב הזה מעין היברידי. יש לו מנוע חשמלי שעוזר בסל"ד נמוך לטובת זחילה.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
-
בנוגע למנוע 2 ליטר מודגש..
אין יש מאין בשביל כוח צריך לשרוף דלק.
היתרון במנוע המודגש לעומת ה 4 ליטר הוא שאין שרפת דלק כל הזמן.
אם עובדים בטורים הנמוכים יחסית הטורבו לא נכנס לפעולה והמנוע צורך כמעת כמו 2 ליטר.
וזה לעומת ה 4 שנדרש תמיד להזיז 6 צלינדרים ומסה מסתובבת יותר גדולה.
ברגע שלוחצים על הגז הטורבו נכנס לפעולה ומספק את הכוח.
המערכת לא חפה מבעיות, היא הרבה יותר מורכבת, יש turbo lag ועוד..
אבל זה מהווה פשרה בין חסכון בדלק לכוח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
דרור, על פי מבחנים השוואתיים בחו"ל כולל מבחן על דיינו...מנוע ה3.6 עדיף ובעל עקומת מומנט והספק שטוחה יותר וליניארית יותר.
אין לי חילוקי דעות איתך. ברור לכל בר דעת שהמנועים הנכונים לאוטו כמו רנגלר הם הבנזין 3.6 והטורבו דיזל V6 בנפח 3.0 ליטר שיהיה בארה"ב (ולא ה-2.2 האירופאי עם 4 בוכנות) אבל על הנייר זה אמור לעלות בהרבה יותר דלק. והיום יצרני הרכב צריכים להתכופף בפני רגולציות ולהראות שהם עושים משהו לכיוון הירוק. אירופה הי אבכלל שוק קשה היום, עם הכרזה על גירושין קרובים ממנועי הדיזל בכלל. בדרך יש גם חוקים כנגד זיהום אוויר, מנועי בנזין שתייניים והעלאות מיסים על דלקים (לא בכל מדינה ההמונים ייצאו לרחובות וישרפו את עיר הבירה כמו בצרפת - היי! הם ניצחו את הממשלה!... אני מצדיע להם!) ומי שרוצה למכור שם מכוניות בשנים הקרובות צריך לקחת בחשבון את כל זה.
צריך גם לקחת בחשבון שמשרד התחבורע היהודי ישמח לאמץ מהתקינה האירופית כל רגולציה פוגענית שתמעך את הציבור - כי ככה זה במשרד התחבורע. כי הם יכולים וכנראה גם נהנים מזה.
לא מכיר לעומק את סמל"ת כיבואן אבל למיטב הבנתי הם היו אמורים להיות קשובים יותר לקהל צרכני הנישה כפי שהם קשובים עד כה לקהל חובבי מכוניות הספורט האיטלקיות ונענים לדרישות השוק ומביאים מכוניות אקזוטיות יחסית כמו אלפא ג'וליה דגמי האברט וכו'.
לא קשובים ולא חובבי רכב ולא נעליים. תאמין לי, מהיכרות - האנשים שם נחמדים וכיף לעבוד איתם, אבל אין לרובם באמת מושג בין רדיאטור לקרבורטור. הם כאן כדי לשווק ולמכור והם טובים בזה. הם משחקים במכוניות "אקזוטיות" אבל מקפידים להביא אותן רק עם גיר אוטומטי של נשים (סליחה על השוביניזם בתאריך הנפיץ...) ורכבי שטח עם צמיגי כביש. מבחינתי זה לא להיות קשוב לכלום. רק למכירות. וזה לגיטימי. תבין: מכוניות יוקרה/ספורט/שטח חדשות לא נרכשות כאן על ידי חובבי נהיגה או חובבי שטח, אלא על ידי חובבי שופוני. ולכן אין להם אג'נדות - מעניין אותם למכור ותו לא ומבחינתם אלה "מכוניות יוקרה". לא ספורט ולא שטח. והם משווקים ומוכרים אותן כ"יוקרה" וכ"פרימיום".
גם אם הביאו את הרוביקון במיפרט אירופאי כל מה שנדרש מהם לאשר/ לאפשר כיבואן מידות צמיגים מאושרות אחרות וזה כבר היה קונה לב קהילת חובבי השטח.
את אנשי היבואן לא מעניינים לא נהיגת שטח ולא השפעת גודל ופרופיל הצמיגים על ביצועים בשטח. אין שם ג'יפאים בכלל. מצד שני, לא באמת משנה להם אם הצמיג הוא 32 או 33 או 42 ותאמין לי, אם רק היתה להם אפשרות, הם היו מביאים לכם גם צמיגים גדולים ככל שאפשר וככל שמתיר היצרן - אני אומר את זה כי אני יודע. אלא שנושא המפרט האירופאי הרבה יותר קשה ומסובך משנדמה לכם - משרד התחבורע הוא המכשול רציני כאן. הלבלרונים נצמדים לתקינה האירופית כאל תורה מסיני ולא מוכנים לשמוע בכלל ובטח לא לחתום על כל דבר שלא מגיע על האוטו במקור מליין הייצור. כולל אבזור.
בנסיעת המבחן אעלה את העניין בפני נציג המכירות ומקווה שזה יגיע לאוזניים קשובות.
למה נראה לך שאיש מכירות פיון יכול לשנות מדיניות של יבואן וחוקי מדינה?...............
נראה לך שאם תביע התמרמרות ותאיים שתקנה מיבוא אישי, אז הם יקחו לתשומת לבם ויביאו לך מנוע 3.6, גיר ידני, צמיגי 35 בפרופיל שטח מלא ופגוש סלעים?.................
למעט מנוע 3.6 שלדעתי יגיע בחודשים הקרובים (אל תתפסו אותי במילה), כל היתר - תשכחו מזה. תגידו תודה שהם בכלל מביאים רוביקון ועוד צבעים חוץ מלבן, אפור מטלי ושחור (שכבר בא להקיא מהם. באמת).
לגבי התימחור - כן הוא מופרז לטעמי אבל אל תשכחו שגם בארה"ב הרנגלר הוא רכב יקר יחסית ותוסיפו את המיסוי המטורף בארץ כולל מדרגת המס הגבוהה יותר על "רכבי יוקרה" שמחירם מעל 200,000 ש"ח ואז נכנסים קצת לפרופורציה.
ביבוא אישי לרוב מדובר ברכב "משומש" שנסע קצת שם וזה זה סוג של הימור לגבי מצב הרכב וקלות מימוש האחריות במידת הצורך.
ג'יפ רנגלר הוא כבר לא כלי רכב עממי. גם באמריקה הוא יקר. תוסיפו את עלויות היבוא ואת שוד המיסים הישראלי ותגיעו לסכומים המדוברים. זה מה יש. זה אולי הג'יפ הכי טוב שיוצר מעולם, אבל הוא הפך לאוטו של עשירים בלבד. עם ה-JL, תופעת "מועדון המיליון" תלך ותקצין ואנחנו נמשיך לפנטז ולהסתדר מצוין עם מה שיש לנו היום.
...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
לגבי מנוע ה 2.0, זכור לי שהוזכר שהרכב הזה מעין היברידי. יש לו מנוע חשמלי שעוזר בסל"ד נמוך לטובת זחילה.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
מערכת היברידית-לייט. הדגם הישראלי מגיע בלי זה.
כמו סטארט-סטופ, גם זה עוד מס שפתיים לסרטן הירוק.
זה די מיותר ובתכל'ס לא הפסדנו כלום.
-
אני באופן אישי לא הייתי קונה רכב מגודל כזה עם מנוע 2 ליטר שמוציאים לו את המיץ.
יש מצב שכחדש הוא סבבה לגמרי, אבל צריך לראות אחרי 200 אלף ק"מ מה המצב.
אני לא הייתי משלם סכום כזה כדי לבדוק.
שאלו שיש להם יבדקו, אני אמשיך לעקוב.
כנראה אני קצת אולד סקול.
דניאל
-
אל תדאג, מי שמשלם סכום כזה לא יבדוק איך הוא מחזיק 200k ק"מ...
-
חכו עם הרכישה.
המחיר שלו עומד לצנוח דרמטית אחרי מבחן הריסוק המאכזב שלו
https://youtu.be/zFFXmzG0GDc
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
-
שטויות,
באתר ג'יפולוג הוחלט: המסה יותר חשובה!
ובכלל, בואו נשווה תפוזים לתפוזים. זה לא פרייבט לטוב ולרע.
נ.ב.
כרגיל,
הילדה דנה (בטח כבר נערה) שוב הרימה את ראשה המחוצ'קן, והורידה עוד כוכב לjl.
למה היא בכלל מסתובבת בכביש כל היום? מה, היא ***ה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כמה קיבל ה jk בזמנו?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
שטויות,
באתר ג'יפולוג הוחלט: המסה יותר חשובה!
ובכלל, בואו נשווה תפוזים לתפוזים. זה לא פרייבט לטוב ולרע.
זה בכלל לא בלתי סביר שהניקוד הוא נמוך מאד בגלל נזק להולכי רגל ורכבים אחרים.
הם כן מציינים היעדר מערכות בטיחות אקטיביות כמרכיב מוריד ניקוד.
-
תסתכלו על ה"ילדים" מאחורה... במיוחד על הראש שלו שנחבט בצדי הרכב.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
50% בהגנה על מבוגרים זה ציון נמוך מידי. - ללא קשר למערכות אקטיביות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
50% בהגנה על מבוגרים זה ציון נמוך מידי. - ללא קשר למערכות אקטיביות.
מה היי האחוזים של המתמודדים האחרים?
55% או 80%?
-
אין בסגמנט שלו (ג'יפ אמיתי) מתמודדים אחרים.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מה היי האחוזים של המתמודדים האחרים?
55% או 80%?
איזה מתמודדים? חלק ממי שנבחן איתו(להוציא את הפנדה) קיבלו 96% בהגנה על מבוגרים ו84% בהגנה על ילדים.
טויטה היילקס בעל שלדת סולם מקבל 85%.
לכן 50% לרכב מודרני זה נמוך.
ברור לי שבפורום הזה זה לא רלוונטי.(כי אין לו מתחרים, כי זה ג'יפ אמיתי וכו' וכו')
אבל בעיני זה פשוט ביזיון שהם משחררים רכב שמקבל כוכב אחד במבחני ריסוק.
גם אם הייתי בעל הממון, לא הייתי קונה JL חדש רק בגלל זה, ואם זה היה לאישתי(כי הרי ממתגים אותו כרכב יוקרה) ודאי שלא הייתי קונה לה רכב כזה.
-
בשורה התחתונה, תסתכלו על תא הנוסעים שנשאר שלם.
חלק מהניקוד הוא העדר מערכות בטיחות אקטיביות.
מה שמעניין יהיה לראות זה התנגשות בינו לבין פרייבט מודרני.
https://youtu.be/g4kotKuAXuU
גם האיוניק לדוגמה מתרסקת לגמרי מול קיר.
https://youtu.be/oMqJrXldUQo
קחו את הלנדקרוזר לדוגמה, וגם תיזכרו בתאונה המצערת האחרונה שקרתהבה יושבי הטויוטה יצאו כמעט ללא פגע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
איזה מתמודדים? חלק ממי שנבחן איתו(להוציא את הפנדה) קיבלו 96% בהגנה על מבוגרים ו84% בהגנה על ילדים
זה בדיוק העניין.. מול מי בחנו.
מול רכבים פרטיים בקטגוריית מחיר כמו שציינו, רכבים עתירי מערכות הגנה אטרקטיביות אבל לא ברי השוואה אליו בפלח סוג?
או שזו בדיקה מוחלטת מול האנרגיה שהבובות והחיישנים הרגישו בתוך הרכב?
-
דורון,
הפרמטר של Adult Occupant משכלל בתוכו אך ורק בטיחות פאסיבית.(אותם מבחנים לכל הרכבים)
הפרטמר של הילדים משקלל גם בטיחות פאסיבית, וגם חיבורי ISOFIX וכד' ויכולת לחבר כיסאות בטיחות.
פתחתי עכשיו את הדוחות-(כל הדוחות נמצאים באתר של Euroncap)
עבור הפרמטר של הגנת מבוגרים-
בהתנגשות חזיתית מול מכשול מתעוות הניקוד שהוא קיבל נמוך משמעותית מV60/508 שנבחנו באותו המבחן.
גם בהתנגשות בקיר הציון שהתקבל הוא נמוך יותר.
בהתנגשות צידית ע"י רכב הציון הוא אותו הציון.
בצליפת שוט גם אותו הציון.
ומשום מה הוא לא נבחן בהתנגשות מול עמוד ולכן קיבל על כך ציון 0. - לא פורסם מדוע, זאת שאלה מעניינת שבהחלט יכולה להוריד ניקוד סתם.
אבל אי אפשר להוציא את הבטיחות האקטיבית מהתמונה, שהיא חשובה לא פחות מהבטיחות הפסיבית.
-
צריך גם להסתכל בעין אובייקטיבית ולא להתלהם:
- אין 6 כריות כי הגג מתפרק ואי אפשר לשים שם כריות.
- גובה הפגוש הוא כזה (ואין מה לעשות מרווח הגחון הוא מעל 20 ס״מ) שהוא פוגע במרכז המסה של ילדים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiav9
צריך גם להסתכל בעין אובייקטיבית ולא להתלהם:
- אין 6 כריות כי הגג מתפרק ואי אפשר לשים שם כריות.
- גובה הפגוש הוא כזה (ואין מה לעשות מרווח הגחון הוא מעל 20 ס״מ) שהוא פוגע במרכז המסה של ילדים.
בדיוק כך.
גם את הג'ימני הם קטלו.
זה רכב שטח ויש לזה מחיר בכביש.
מי שציוני מבחני הריסוק הם הפרמטר הקובע מבחינתו אם לרכוש רכב חדש - שלא יקנה רנגלר ולא ג'ימני.
נראה לי ש-Jeep וסוזוקי יסתדרו מצוין בלעדיכם.
-
1 קבצים מצורפים
מהנדס בישיבה במטה ג'יפ אי שם:
ביקשתם גג מתפרק עשינו
ביקשתם לקפל את השמשה עשינו
ביקשתם לפרק את הדלתות עשינו
ביקשתם חיישנים עשינו.
עכשיו אתם אתם אנשי השווק שואלים למה אין מספיק כריות אויר?
(שם את מפתחות הרנגלר שלו על השולחן ויוצא בזעם).
קובץ מצורף 122161
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nir.samo
מהנדס בישיבה במטה ג'יפ אי שם:
ביקשתם גג מתפרק עשינו
ביקשתם לקפל את השמשה עשינו
ביקשתם לפרק את הדלתות עשינו
ביקשתם חיישנים עשינו.
עכשיו אתם אתם אנשי השווק שואלים למה אין מספיק כריות אויר?
(שם את מפתחות הרנגלר שלו על השולחן ויוצא בזעם).
קובץ מצורף 122161
+100
-
שאלה של אחד שלא מבין במבחני ריסוק:
נניח שלבעל הג'יפ יותר חשובים הוא ומשפחתו שבתוך הרכב מאשר מה קורה בחוץ בזמן תאונה.
האם פגושי ברזל ומדרכות צד חסונות יגנו על הנוסעים ברכב או לא?
מצג אחד הם חזקים יותר מפגושי הפלסטיק, אבל מצד שני הם לא מרככים את עוצמת המכה.
-
זה תלוי במה הוא נכנס.
אם ברכב קטן, כנראה שהמסה תנצח.
אם בחפץ נייח או משאית אז זה תלוי כמה הוא נכנס מתחתיהם.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
דרור ...
תעשה לי ילד ;)
-