-
תגובה: מחפש רכב טיולים "אולטימטיבי" ארוך
סמוראי הוא לא מהיר ולא מטוס, אבל בהינתן ההילוך המתאים, לסחוב בעליות הוא צריך. זה לא יהיה מהר, הסל"ד יהיה גבוה ורועש, אבל המנוע אמור לסחוב. מה שמביא אותי להכריז שמשהו באוטו שלך לא תקין. נקודה.
אוי למי שנוסע עם CJ מהר. ההיגוי האיום והנורא הוא הבעיה העיקרית, רעש בעיה שניה, צריכת הדלק הבעיה השלישית.
בסופה המצב קצת יותר טוב - מפשק גלגלים רחב יותר מוריד את מרכז הכובד ומשפר את היכולת בפניות, ההגה הרבה יותר מהיר, מהודק וחד, המנוע יודע ואוהב להסתובב בסל"ד יותר גבוה. סופה משייטת 120 קמ"ש ++ בכיף ובלי להתאמץ בליטוף קל של המצערת, אבל בתכל'ס זה רק CJ משודרג ורב בהם הזהה/דומה על השונה. הבעיות של סופה בשיוט מהיר מאוד דומות - רעש רוח וצמיגים, צריכת דלק מאוד גבוהה. הצריכה עולה בטור הנדסי ככל שתיסע מהר יותר - ההבדל בצריכה בין שיוט על 90 לבין 100-110 הוא תהומי ומשכנע אותך מהר מאוד להרפות. כשאני יורד דרומה בסופה, אני מעדיף לצאת חצי שעה קודם כדי לנסוע יותר לאט ולחסוך הרבה כסף על הדלק.
לגבי שיפורים: סיקסים/סופות מוגבהים/משופרים/גלגלים גדולים, בתמורה ליכולתם העדיפה בשטח, מתנהגים הרבה פחות טוב בכביש. קח בחשבון ושלא תגיד שלא ידעת!
לדעתי בלבד, רכב למסעות בהרכב משפחתי צריך להיות סגור, מבודד היטב מרעש וממוזג/מחומם היטב, מרווח, בעל 5 דלתות ומושבים טובים. זה צריך להיות רכב שלא מתיש את הנהג והנוסעים.
לעומתו סיקס/סופה האופטימליים הם בכלל פתוחים. רוח בפנים. זה כיף אחר ושונה. ילדים משתגעים על זה, נשים בדרך כלל ממש לא.
סיקס/סופה סגור זה אנדרוגינוס. רכב אנוס. זה לא טבעי לו וחלק גדול מהקסם הולך לאיבוד.
-
באופן כללי אני הייתי הולך לכיוון של אינדאני כלשהו.(XJ, ZJ, WJ)
בגלל הדרישה של אספנות, צ'ירוקי XJ מיבוא אישי מהשנתונים המוקדמים. - כנראה יעלה יותר לכיוון ה50-60אש"ח אחרי צמיגים הגבהות וכד'.(שנדרשים בצ'ירוקי)
הוא נוסע נהדר בשטח, וגם נותן איכות נסיעה סבירה בהחלט על הכביש.(בטח בהשוואה לסופה וסיקס)
ל5 אנשים בוגרים הוא בפירוש לא מתאים. ל4 אנשים בגודל סביר הוא אחלה. (כנראה שתצטרך גגון כתלות בציוד)
בעניין הטסטים - סיוט שנפתר בכסף, חלק מהתחביב.
ואם נחזור להתחלה? למה דווקא אספנות? בגלל הביטוח והטסטסים?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אני מצליח להבין את רוח הדברים אבל אתה מבלבל אותי עם עובדות לכאורה שהן כנראה רק תחושות לא מדוייקות.
פעם אתה לא מצליח לעבור בעליות 30 קמ"ש וגם זה בלחץ:
ולאחר כמה תגובות כבר מגיע ל-40 קמ"ש
גם לגבי מצב הרכב - לפעמים אתה כותב שהוא שמור ונוסע ואתה משתמש בו ולפעמים אתה כותב שהוא עומד ללא ביטוח ורישוי ואתה בתהליך ארוך של שיפורים קלים....
איפ קטן והמלצה חמה - נסה לעשות לעצמך קצת סדר ולהפריד בין עובדות יבשות, תחושות, חלומות, דרישות וכו'.
דבר ראשון הצמיגים לא שיניתי אולי אחד מה7 בעלים הקודמים שינה.. ברשיון ובגלגלים שעל האוטו הם 50\50 במידה 205\70\15.
לגבי החוסר החלטויות זה ככה:
בעליות כמו ירושלים ואזור חד נס ועליות ממש קשות לא עובר הילוך שני על 30 קמ"ש יש עליות פחות קשות שמצליך לעלות לשלישי ומגיע ל40 בכל מקרה הגעתי למצבים שמשאיות והרבה כלי רכב מאחורי חותכים ומסכנים אותי בגלל שהרכב לא סוחב..
לגבי מצב הרכב הוא תמיד היה טוב עם שני הבעיות הקטנות האלה לגבי רישוי וטסט תמיד עברתי ללא קומבינות רק בטסט האחרון לפני חצי שנה עשו קצת בעיות על הלד בר שהיה מכוסה וגם זה היה הרב בוחנים שעשה פוזות שעה אחרי זה חזרתי ועבר רגיל.. מידי פעם קצת קשה עם הזיהום אוויר חוץ מזה עובר טסט מצויין...
הסיבה שהוא יושב ולא נוסע כל כך הרבה הם שהיו כמה פעמים שלא היה כסף לביטוח והרכב לא נסע מחודש 8 שעשיתי טסט ונגמר הביטוח.
והסיבה השניה זה שעשיתי את כל המסלולים באזור שלי של עד שעה נסיעה כמו חורשן נחל אלכסנדר והירקון.
מה שמבאס זה שלצאת איתו יום שבת בבוקר לצפון או לדרום דורש נסיעה מאוד ארוכה ולהיות מתוסכל בעליות בדרך לשטח וזה מוריד את המוטיבציה לטיולים ארוכים אבל לא היה לי מצב שהרכב מבחינה טכנית מושבת רק מבחינות של חוסר כסף לביטוח או העניין של לשלם קרוב ל4+ אלף בשביל ביטוח וטסטים לרכב שאני נוסע איתו פעם בחודש חודשיים..
השיפורים והתיקונים שעשיתי לא קשורים למצב הנסיעה שלו כמו הגבהה או שיפוץ דריישאפט קדמי שהיה טיפה חופש ולא רציתי לקחת סיכון להתקע בשטח או טיפה הזעות בסרן אז אלירן לוי עשה לו שיפוץ סרן או הבניה של הגגון\מתקן ג'ריקן לדים\באמפ סטופים שטיפה היו אכולים או פאן קלאץ וגז למזגן שהקירור יעבוד..
ובנוסף חיסרון מאוד גדול ששכחתי זה המושבים הקדמיים שלו שמשום מה מאוד נמוכים בשטח כדי לראות כמו שצריך אני יושב כמו נשים עם החזה קרוב להגה..
ממש בהתחלה עשיתי סקר והרבה אמרו שמושבים של מאזדה 3 מתאימים וקניתי ב600 שקל זוג שירד מסמוראי 90 אבל לצערי לא התאים ברוחב והדלתות לא נסגרו לכן מסרתי אותם בחינם אחרי שלא הצלחתי להפטר מהם שנתיים (מודע לזה שפשוט צריך ללכת לפירוקיה ולחפש מושבים שאכן נכנסים אבל לא ייצא לי עדיין)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
דבר ראשון הצמיגים לא שיניתי אולי אחד מה7 בעלים הקודמים שינה.. ברשיון ובגלגלים שעל האוטו הם 50\50 במידה 205\70\15
אוקיי, טעות שלי.
בתמונה היה נדמה לי שיותר גדולים.
-
לא מכיר את הסמוראי.
יצא לי לעלות לנס הרים עם ברלינגו תקינה לחלוטין ונגרר ומצאתי את עצמי נוסע בראשון/שני ובקושי שלישי מדי פעם.
יכול להיות שאכן קשה לרכב בעליות חריגות.
מישהו עם סמוראי עלה שם אחרת?
ושוב, לגבי הרכב הבא, אם יש משפחה בעיניין, לדעתי רכב סגור מתאים יותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
באופן כללי אני הייתי הולך לכיוון של אינדאני כלשהו.(XJ, ZJ, WJ)
בגלל הדרישה של אספנות, צ'ירוקי XJ מיבוא אישי מהשנתונים המוקדמים. - כנראה יעלה יותר לכיוון ה50-60אש"ח אחרי צמיגים הגבהות וכד'.(שנדרשים בצ'ירוקי)
הוא נוסע נהדר בשטח, וגם נותן איכות נסיעה סבירה בהחלט על הכביש.(בטח בהשוואה לסופה וסיקס)
ל5 אנשים בוגרים הוא בפירוש לא מתאים. ל4 אנשים בגודל סביר הוא אחלה. (כנראה שתצטרך גגון כתלות בציוד)
בעניין הטסטים - סיוט שנפתר בכסף, חלק מהתחביב.
ואם נחזור להתחלה? למה דווקא אספנות? בגלל הביטוח והטסטסים?
טוב בוא נשים את הסמוראי כרגע בצד ידוע שיש איזה בעיה בנושא של הסחיבה אבל יש שרשור שפתחתי על זה ואני לאט לאט אבודק את הנושא ואנסה לטפל.
לשאלתך אני רוצה אספנות בגלל המחיר של הביטוח והטסטים גם בעיקר שלא אצטרך להגיע לשם פעמיים בשנה.
בנוסף בגלל שרכב אספנות בגלל המחיר של הביטוח והטסטים לא יכביד עלי במידה ויש תקופות שבגלל סיבות כאלה או אחרות הרכב לא נוסע לדוגמא שנגמר לי הטסט בחודש 8 לאחר הטסט לא חידשתי ביטוח כי הייתי חצי שנה ללא עבודה ולשלם באזור ה3 וחצי חובה וצד ג' על רכב שאני נוסע לא יותר מ5-6 פעמים בשנה קצת מבאס לבזבז ולהכביד בתשלומים על זה בנוסף לטסטים שזה עוד אלף וקצת עם האישור בלמים ורכב ישן וכו..
חוץ מזה שכמו שאמרתי עוד סיבה מאוד חשובה זה שאני רוצה לשפר את הרכב בצמיגים גדולים מגירות והרבה ציוד שגם יהיה חוקי גם שיהיה חלקים חלפים זמינים כרגע הסמו במיוחד ה98 מאוד דל בחלקי חילוף וגם כמעט שום דבר לא חוקי אי אפשר לשנות לו צמיגים בשביל יחסים אני צריך להחליף את כל הטרנספר ובוסופו של יום בגלל חוסר מקום לטיולים גדולים בעתיד אצטרך למכור ולשדרג מעדיף לעשות את זה מעכשיו ולהשקיע כמו שצריך ברכב אחד שישאר לעוד הרבה מאוד שנים.
וגם עניין של מקום הסמו מאוד קטן ולרוב אני מטייל לבד עם הבת זוג\חברים ושני כלבים למרות הגגון שבניתי עדיין הרכב מאוד חלש ואי אפשר להעמיס עליו עכשיו ציוד הכרחי למעל יומיים ושהוא עדיין יסחוב עם המנוע הקטן..
-
על מנת להכניס לאינדיאנים (לא משנה איזה מהם בדיוק כרגע), צמיג בגובה 31" , אתה צריך הגבהה של לפחות 3.5" (כוללת בדכ קפיצים/בולמים/פנהרד ולעיתים זרועות רדיוס, לרוב, סביב ה 8000 - 10000 שח בעבודה עצמית) .
התוצאה היא רכב שנראה גבוה ומושך תשומת לב.
(ב wj זה נראה פחות מאיים), החלפים זמינים ולא יקרים יחסית.
בדיסקו מכניסים צמיג כזה ללא כל שינוי למעט חיתוך סמלי בכנף האחורית (כאמל קאט), אפשר כמובן גם להגביה ב 2" אם רוצים, או יותר...
גם בטרופר/פג'רו למיטב זכרוני 31 נכנס ללא שינוי משמעותי
-
סער, מספיק 2 אינץ לצמיגי 31 באינדיאנים
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
סער, מספיק 2 אינץ לצמיגי 31 באינדיאנים
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
רמי,
ב xj צריך לפחות 3.5" מניסיון.
גם ב wj צריך יותר מ 2" בשביל 245/75/16.
למיטב זכרוני, ב zj הקיט הנפוץ היה 4.5 מהסיבה הזו בדיוק.
אני לא מכיר אף אינדיאני עם 2" שהכניס 31 או 245/75/16 ונוסע בשטח (על הכביש, בלי הצלבות בכלל זה אפשרי)
-
גם ב zj אפשר 31 כבר ב 3.5
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
על מנת להכניס לאינדיאנים (לא משנה איזה מהם בדיוק כרגע), צמיג בגובה 31" , אתה צריך הגבהה של לפחות 3.5" (כוללת בדכ קפיצים/בולמים/פנהרד ולעיתים זרועות רדיוס, לרוב, סביב ה 8000 - 10000 שח בעבודה עצמית) .
התוצאה היא רכב שנראה גבוה ומושך תשומת לב.
(ב wj זה נראה פחות מאיים), החלפים זמינים ולא יקרים יחסית.
בדיסקו מכניסים צמיג כזה ללא כל שינוי למעט חיתוך סמלי בכנף האחורית (כאמל קאט), אפשר כמובן גם להגביה ב 2" אם רוצים, או יותר...
גם בטרופר/פג'רו למיטב זכרוני 31 נכנס ללא שינוי משמעותי
אתה צודק.
אבל תחת הדרישה של התקציב, והדרישה של העבירות, וכמה שיותר ישן, וגם שיהיה מרווח ונוח לנסיעות, אין הרבה אופציות.
ולכן לפות"ש, לדעתי תצטרך להתפשר על האספנות, ולשרוד עם שני הטסטים בשנה. נכון שמדובר על כמה אלפי שקלים בשנה, אבל אין כ"כ רכבי אספנות שעונים על כל הדרישות שלך.
לחילופין, תעלה את התקציב כך שתוכל לקחת רכב מאמצע שנות ה2000, כך שיהיה לך שקט עם שני הטסטים - וגם האמינות משתפרת פלאים. רכבים בני 30 דורשים השקעה, תמידית. אלא אם אתה משפץ את הרכב מרמת הבורג, אבל זה יהיה הרבה מעבר לתקציב שלך.
-
לדעתי,
אינדיאני קונים כי רוצים אינדיאני, לא כי הוא אספנות .
הוא לא יהיה זול יותר לתחזוקה כי הוא ישן יותר, ההוצאות יהיו על דברים אחרים.
הפלסטיקה בשנים האלו זהה לדיסקו, אותו דרק :)
אני מסכים שטסט פעמיים בשנה זה לא כיף, אבל עם דיסקו/פג'רו/טרופר אתה יכול לגשת לבד ולעבור. זה קצת קשה יותר עם אינדיאני משופר (אבל גם את זה עשינו בהצלחה שנים :) )
-
פאגרו Q הוא אחלה קניה אם תתפשר על עניין האספנות.
הדיזל טיפש לחלוטין ואם תיקח גיר ידני לא יהיה לך שום מחשב באוטו.
תהנה מצמיג 31 מקורי, נעילה מקורית וטרנספר 5 מצבים. שים לו נעילה קדמית והוא לא יעצור בשום מקום.
הדיזל 2.8 קצת אנמי וצריך לתחזק אותו ובמיוחד את מערכת הקירור באדיקות דתית. צריכת דלק מהגרועות בקטגוריה, סביב 1:6 לרכב טיולים עמוס.
את הבנזין אני לא מכיר, הוא נדיר, יקר וגניב יותר וצריחת הדלק מסיפורים היא 1:3-4.
בתור מישהו שמחזיק רכב כזה כבר שלוש שנים, אם אתה מודע להשלכות ועלויות של להחזיק SUV בן עשרים הפאגרו לטעמי הוא קניה מעולה.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
אני הייתי חושב על SUV שבעה מקומות במצב טוב,
משקיע בציוד מסעות איכותי ובדלק לטיולים.
בשביל לטייל בנוחות בשבילי ישראל SUV של פעם (טרופר/פג'רו וכו') עם צמיגי שטח (המהדרין יוסיפו נעילה אחורית) יכול להיות חבילה מוצלחת ביותר.
הייתי לוקח את הזמן להתחיל לראות רכבים, כך כשתיפול על אחד מתוחזק כבר תדע לזהות אותו,
לאורך זמן יש מצב שזה גם יצא יחסית זול ביחס לרכישת רכב מבוקש וביצוע אינספור התאמות שכפי שכבר הבנת לא יחזרו אליך במכירה.
גם אני אוהב את הדיסקו אבל תכלס - ברכבים בני 20 מצב הרכב חשוב הרבה יותר מהסמל, ברכב מסעות חשובים המרחב והנוחות מאשר עוד אינץ' במהלך המתלה.
-
שלומי,
אני מסכים איתך אך כדאי לדעת גם מה הן עלויות החלפים/הטיפולים.
(אני לא מכיר את העלויות של ה Q, היה לי קינג והחלקים שלו היו יקרים מאוד ביחס לאינדיאנים ולדיסקו)
לגבי הדיסקו אני יכול לומר שהחלקים זולים (סט טיימינג סביב ה 800 שח, משאבת סולר משופצת - 1500, מזרקים החל מ 1000 לרביעיה סינית חדשה ועד ל 3000 לרביעיה גרמנית חדשה (עם כמה אפשרויות ביניים)
-
לגבי הQ אם תוריד את הגיר האטומטי עדיין ישאר לך בקר של ה-4X4 שקובע מתי לאפשר לנעול נעילה אחורית וכו - אבל קל מאוד לעקוף את זה - האוסטרלים מחברים את המפסק ישירות לקומפרסור הנעילה ולמעשה עוקפים את הבקר.
אם סתם נשווה בין השניים ולמרות שנראה שאני משוחד (ואני לא) הדיסקברי לא זול בנושא הנעילות ואני אפילו לא מזכיר את עניין הצריות. לנעול את הסרן הקדמי של הQ יעלה כ-3000 אלף שקל ויש לך רכב כפול נעילות. כמה יעלה לנעול דיסקו 1? לדעתי פי 4-5 בערך.
-
נעילה לדיסקו עולה 4000-5000 שח לסרן (נשלטת כמובן).
חלק גדול מהרכבים כבר נעולים.
ה Q כנראה רכב מוצלח, לא היה לי כך שאני לא יכול להשוות.
באופן אישי, העדפתי את הדיסקו, סוג של סריטה כנראה :)
(למרות שה Q היה מאפשר לי להמשיך לכתוב באתר שלי :). )
-
אני עם ניסיון עם שני הרכבים היה לי ארבעה Q ושלושה דיסקברי אחד מהם TD300 ושני האחרים TD5 ואני היום עם Q למרות שני מעדיף ה דיסקברי TD5 בגלל זמינות של חלפים וקלות אחזקה אבל זאת דעתי האישית והיום אני מעוניין להחליף להנטר בגלל הגיל וכל מיני שימושים אחרים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
khaled_z
אני עם ניסיון עם שני הרכבים היה לי ארבעה Q ושלושה דיסקברי אחד מהם TD300 ושני האחרים TD5 ואני היום עם Q למרות שני מעדיף ה דיסקברי TD5 בגלל זמינות של חלפים וקלות אחזקה אבל זאת דעתי האישית והיום אני מעוניין להחליף להנטר בגלל הגיל וכל מיני שימושים אחרים
7 רכבים על כמה זמן?
למה כל ההחלפות?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
לדעתי,
אינדיאני קונים כי רוצים אינדיאני, לא כי הוא אספנות .
(...)
הפלסטיקה בשנים האלו זהה לדיסקו, אותו דרק :)
עם החלק הראשון אני מסכים לחלוטין.
לגבי הפלסטיקה - לפחות אצלי (XJ מודל 96) רוב ה"פלסטיקה" היא בכלל מתכת צבועה, ומה שבכל זאת פלסטיק מרגיש מאוד איכותי...
-
-
לא, מתיחת הפנים היתה ב-97, שם אולי יש יותר פלסטיקים ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
7 רכבים על כמה זמן?
למה כל ההחלפות?
משנת 1999 עד היום
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חתיכת הספק.
לי היו יותר.
לא כולל האוטו של האשה.
לא כולם נדבקים לערמת ברזל ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חתיכת הספק.
למה אתה מתפלא...? הוא מדבר על תקופה של 20 שנה, יש אנשים(חלקם כאן) שהחליפו רכב פעמיים בשנה.
היו ימים בצעירותי שכמעט כל חצי שנה +/- הייתי מחליף/מוכר/קונה רכב אחר... לפעמים סתם משעמום ולפעמים סתם כי בא לי.
מי שהחזיק אצלי הכי היה הפג׳רו(שנתיים וחצי) ואחריו הטרופר(4 שנים) הראשון שלי.
כרגע הדיסקו שבר את כולם בזמנים. :cool:
משנת 2000 עד היום עברתי את ה 10 כלים...
-
מחפש רכב טיולים "אולטימטיבי" ארוך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
למה אתה מתפלא...? הוא מדבר על תקופה של 20 שנה, יש אנשים(חלקם כאן) שהחליפו רכב פעמיים בשנה.
..
הוא נשאר עם 2 דגמים בכל התקופה, רק החליף רכבים.. זה קצת מוזר, אז מנסה להבין את הלוגיקה.
אם זה אותו הדגם, אז למה ההחלפה?
אם הוא טוב, אז נשאר.
אם גרוע, אז עוברים לדגם אחר.
?
אני לא הדיון כאן, אבל הסיבה שהגמל ככ הרבה זמן אצלי היא דווקא בגלל שבמקביל עבדתי ונסעתי על הרבה דגמים אחרים, לפעמים יותר קמ מאשר עם הרכב הפרטי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מי שהחזיק אצלי הכי היה הפג׳רו(שנתיים וחצי) ואחריו הטרופר(4 שנים) הראשון שלי.
כרגע הדיסקו שבר את כולם בזמנים.
וואלה נדב, הצלחת לבלבל אותי...
הכי הרבה זמן החזקת ברכב שנתיים וחצי,
אחריו מבחינת הזמן החזקת ברכב 4 שנים
וכעת עם הדיסקו (שלמיטב זכרוני יש לך פחות מ-3 שנים) אתה מחזיק הכי הרבה?
המתמטיקה באזור המרכז קצת שונה ...
-
לא קראתי הכל.
אבל רכב טיולים
או רכב מסעות ( ישראל כן...)
דורש מקום להעמסה, יכולת שטח טובות, פשטות ואמינות.
תכלס
דיפנדר, לנדרובר, היילקס, סיקס וסופה.
מכאן זה אתה וטעמך האישי.
סמוראי, גם שהוא תקין הוא אוטו פצפון צפוף וחלש.
הוא אוטו לשלב מאוד מצומצם בחיים. רק יחידי סגולה מסוגלים להמשיך איתו.
הוא עושה עבירות טוב מאוד.
אבל אני זוכר את הטיול הראשון כשעברתי מסמוראי 98 לסופה 93- תחושה שעברתי מכרכרה למרצדס.
עד היום בעיניי היא מרצדס.
פשוטה, חזקה, אמינה ומוכנה לכל אתגר שתמציא לה.
מעבירות לסחיבה והשתוללות לפאן בטיפול לבד.
אוטו שיכול לעמוד בחניה בסבלנות ורק לחכות ליום פנוי או חג של טיולים.
גיפ קונים עם הלב לא עם הראש.....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
וואלה נדב, הצלחת לבלבל אותי...
הכי הרבה זמן החזקת ברכב שנתיים וחצי,
אחריו מבחינת הזמן החזקת ברכב 4 שנים
וכעת עם הדיסקו (שלמיטב זכרוני יש לך פחות מ-3 שנים) אתה מחזיק הכי הרבה?
המתמטיקה באזור המרכז קצת שונה ...
למה פחות מ 3? הדיסקו אצלי מ 2015, אוטוטו עובר את ה 4 שנים...