מנוע מגנום מתאים Bolt-On אבל לדעתי לא מדובר באותו מנוע, אלא בהעתק.
זה קוריאני (של פעם) וזה יפני.
הגאלופר יוצר לפני שהקוריאנים סגרו את פערי האיכות וזה ניכר.
Printable View
מנוע מגנום מתאים Bolt-On אבל לדעתי לא מדובר באותו מנוע, אלא בהעתק.
זה קוריאני (של פעם) וזה יפני.
הגאלופר יוצר לפני שהקוריאנים סגרו את פערי האיכות וזה ניכר.
זה נבלה וההוא טרפה.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mits...on_engine#4D56
4D56 Edit
Displacement - 2.5 L (2,476 cc)
Bore - 91.1 mm
Stroke - 95.0 mm
Fuel type - Diesel
This engine is also built by Hyundai in South Korea, meaning it also sees use in some products made by their Kia subsidiary.
אהלן,
בהמשך למה שציינו פה החברים, גם אני חיפשתי רכב לפי כל המטרות, הרצונות והשאיפות שציינת.
חיפשתי ומצאתי ובאשר מצאתי, נפלתי....
וגיליתי שכאשר עומד לרשותך מוסך טוב, גם אם לא תמיד הכי זול, אבל אחד שמכיר את הרכב בצורה אבסולוטית, זה מקל על הנפש, הכיס ועל ההחלטה לקנות רכב ישן.
איזה רכב קנית? למה לדעתך נפלת? איפה בתהליך טעית - בבדיקה של הרכב/בבחירה של הדגם?
שאלה נוספת שעולה לי בעקבות התגובות - המטרה שלי היא לקנות רכב לשנים ארוכות. בשאיפה תוך מספר שנים להיות עם פרייבט ליום-יום ועם ה4X4 לטיולים. האם יש הבדל בין הפאג'רו/טרופר/דיסקו ביכולת ההזדקנות שלהם? בנוסף, האם יש משמעות לדיזל/בנזין בהיבט הזה?
תא הנוסעים בדיסקו הרבה פחות איכותי מהיפנים.
לדיסקו קהילה נרחבת ומספר מקורות לחלפים בארץ ובעולם.
קל לטפל לבד בדיסקו , לפחות בהשוואה לקינג ולמיטב זכרוני גם לעומת טרופר בנזין (היה לחבר,לא לי)
פג'רו גניב מאוד, ברכב ישן ללא מקיף זה משמעותי.
בנזין או דיזל? עניין של טעם :)
שים לב לשטות החדשה של "רכב מזהם".
^אמין ביחס למה?
לפי המספרים בתגובה #18 (EDC, משאבה, מזרקים) נראה שגם אם הרכב סטטיסטית (או לא) אמין, כשזה נופל במשמרת שלך - זה כבד בכיס.
בבנזין יש פחות צרות כאלה מנסיוני, ככה שאם הק״מ השנתי לא גבוה - עדיף בנזין.
לגבי ק"מ שנתי, בגדול זה נכון.
אסף, אתה עם ג׳ימיני לא?, זה לא בר השוואה מול suv בגודל מלא, לדעתי.
אבל גם למנועי הבנזין לא חסר, ממירים שצריך להחליף ואם זה נופל במשמרת שלך זה לא מעט כסף.
פלגים שאין בדיזל, חיישנים כאלה ואחרים(חמצן, כמות אוויר וכו') שקשורים לעבודת מנוע תקינה, וברכבים עם מנועים גדולים(תצורת v וכו') יש יותר חיישנים ויותר תקלות.
כפי שציינתי בתגובה הנ"ל, לבעיה שלי יש 2 פתרונות:
1. החלפת מזרק #4 - החשמלי היחיד במנוע. הבעיה, אין כאלו חדשים, לא מיוצרים כבר שנים. משומש ניתן לרכוש ב 1000-1500 שח. החלפה ב 10 דקות עבודה.
2. שינוי מערכת הסולר למערכת "טיפשה" של פעם, מכנית, ללא חיישנים כלל. עלות ההחלפה 2200 שח.
אני בחרתי באופציה השניה ולכן העלות הזו.
נדב - אני עם ג׳ימני כעת (כנראה שלא לעוד הרבה זמן) אבל לפניו החזקתי גרנד ויטרה קצרה שלא שונה בהרבה מהארוכה (צורה ישנה) וויטרה קצרה (שגם כן לא שונה מהארוכה)
אצלנו במשפחה ב25 השנים האחרונות עברו טרופר בנזין, מגנום ו2 פג׳ארו קינג. הטרופר בנזין (93) היה רכב אמין מאוד אם כי צמא מאוד - נמכר עם 250 א״ק ויצא כמעט מושלם בבדיקה)
לדיזלים מאידך גיסא היו צרות של חיישנים, מסנני חלקיקים מאוד יקרים (בעיקר הקינגים) - הם אחלה ונוסעים מדהים (מלבד המגנום שהמושב האחורי שלו נוראי) עד שנופל איזה תיק אצלך (את כולם הוצאנו מהחברה חדשים וטיפלנו במורשה) אצלי בסוזוקים בכל ה10 שנים הוצאתי על אחזקה כמו בשנה ״לא משהו״ בדיזל (אאלט קינג מספר 1)
מצד שני, אני נוסע משמעותית פחות ק״מ.
אז אין דין מנוע צנום 1.6 כדין V6 - נכון. אבל בנסועה נמוכה ולאור האפשריות שפות״ש הציע - גרנד ויטרה, גם החדשות יותר - כנראה זולות לאחזקה מדיזל מתיישן, זו דעתי לפחות.