תגובה: שלב המחשבות: הוספת עזר לזינוק בעלייה
ברשותכם אולי נחזור רגע למטרת השרשור המקורית - אם היה מוצר מדף מדובג ואמין לעזר זינוק בעלייה, כזה שאפשר באופן סביר להוסיף למערכות הרכב בלי סיכון של אובדן בלמים או לחילופין בלימה "אוטונומית" לא רצוייה, זו מבחינתי אופציה.
בהיעדר אופציה כזו, הפתרון יכול להגיע מכיוון מנגנוני הנהיגה לנכים. דיברתי עם חבר שמעורה מעט בתחום וקיימים מוצרים לבלימה באמצעות היד בלי שינוי במערכת הבלימה של הרכב, ובעיקר בלי פגיעה ביכולת הניהוג הרגילה בו ע"י נהג ללא מוגבלויות.
אנסה ללמוד קצת את התחום, אם מישהו מכיר ויכול לעזור, אשמח לשיתופים :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ברשותכם אולי נחזור רגע למטרת השרשור המקורית - אם היה מוצר מדף מדובג ואמין לעזר זינוק בעלייה, כזה שאפשר באופן סביר להוסיף למערכות הרכב בלי סיכון של אובדן בלמים או לחילופין בלימה "אוטונומית" לא רצוייה, זו מבחינתי אופציה.
בהיעדר אופציה כזו, הפתרון יכול להגיע מכיוון מנגנוני הנהיגה לנכים. דיברתי עם חבר שמעורה מעט בתחום וקיימים מוצרים לבלימה באמצעות היד בלי שינוי במערכת הבלימה של הרכב, ובעיקר בלי פגיעה ביכולת הניהוג הרגילה בו ע"י נהג ללא מוגבלויות.
אנסה ללמוד קצת את התחום, אם מישהו מכיר ויכול לעזור, אשמח לשיתופים :)
בוכנה שלוחצת לכיוון אחד ועובדת על ריק לכיוון השני .. עם זרוע שלוחצת על הרגלית של הברקס .. עם היד.
היה לי חבר שלאבא שלו, חולה פוליו שם פעם . .למד נהיגה על רכב ידני רגיל .. אז שיחקנו עם הידיות הללו ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
מה עם גז ידני?
אצלי יש קיט שעלה 20$ (אפשר לעשות לבד בהרבה פחות) שמתחבר דווקא לכבל מצערת, ומשחרר את רגל ימין ללחוץ על הברקס בזמן שאתה מרים טורים בצורה ידנית...
עושה את העבודה אצלנו - כולל בשטחים מאוד מאתגרים ומנועים עם הרבה פחות מומנט (בקיצור סמוראי בכמריר)
נשמח לקישור
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
יש בסיטרואן ברלינגו (הצורה החדשה) מנגנון כזה.
אין לי מושג איך הוא עובד וכבר אין לי ברלינגו...
מה שראיתי היה קפיץ כלשהו על דוושת הקלאץ', אני מניח שזה לא היה רק קפיץ במנגנון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
יש בסיטרואן ברלינגו (הצורה החדשה) מנגנון כזה.
אין לי מושג איך הוא עובד וכבר אין לי ברלינגו...
מה שראיתי היה קפיץ כלשהו על דוושת הקלאץ', אני מניח שזה לא היה רק קפיץ במנגנון
נכון, המערכת תופסת לך את הברקס למשהו כמו 2 שניות, ועוזבת אם אתה מנסה להתקדם לפני סיום אותן 2 שניות.
לי זה מרגיש אלקטרוני לגמרי אבל אבדוק באזור הדוושות.
דרך אגב, מי שלא מכיר אותה סובל מתיסכול רב של כיבויי מנוע כי צריך לתת לה עוד איזה ריגעון קטן של חצי קלאץ (זמן שבו המערכת מבינה שאתה רוצה להתקדם ומשחררת, וככל שהיא מזדקנת זה משום מה עובד פחות טוב).