הבעיה אינה הכשל של השאקל (תקני לא נוטה להיכשל. סיני ללא שם כן. ושימו לב ש roher זה לא באמת יצרן גרמני. גם לא Tmax ) אלא כשל ברצועה, שהשאקל האומלל נידון להיות בקצה שלה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
הבעיה אינה הכשל של השאקל (תקני לא נוטה להיכשל. סיני ללא שם כן. ושימו לב ש roher זה לא באמת יצרן גרמני. גם לא Tmax ) אלא כשל ברצועה, שהשאקל האומלל נידון להיות בקצה שלה.
אסף.
נכון.
אבל אם יש יותר מרצועה אחת ואחת מהן נקרעת, או לחילופין יש כשל בנקודת העיגון, יש משקל (תרתי משמע) לסוג השאקל.
עוד נקודה חשובה: שאקל "רך" פחות עמיד לפגעי הטבע וכנראה יחיה פחות שנים משאקל מתכתי. חשוב לאחסן אותו בתנאים מתאימים ולבדוק אותו תחושתית מדי פעם/לפני כל שימוש.
למשל. או לרתמת רסן. או לנקודת החילוץ ברכב שגם היא נקודת תורפה.
אסף.
נכון. ולכן כתבתי שעדיף משהו רך ולא ברזל. גם בחיבור רצועה לרצועה ללא שאקל, גם ברתמת רסן שמשחילים ברצועה, וגם בחיבור לרכב שעדיף שאקל רך - בכולם הברזל הוא לא זה שייכשל אבל אם היה כשל והשתמשת בברזל ולא באחת השיטות שהזכרנו- הוא טס.
אסף.
טוב אז עשיתי קצת סקר שוק ובחוץ מסתובבות כמה וכמה ערכות סביב 500 שח הכוללות בין שתיים לשלוש רצועות, שאקלים מתכתיים, מכפיל כוח, תיק ועוד כמה פיצ'פקעס.
השאלה היא האם לרצועות ולשאקלים צריך להיות תקן ואם כן איזה?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
עדיף לדעתי לקנות מה שצריך בנפרד ולא ערכת פאטנט אוהל מתמוטט ...
וכן. יש תקן לשאקלים מתכתיים
Sent from my iPhone using Tapatalk
דווקא אני לא מסכים, המחיר די אטרקטיבי אבל השאלה אם זה לא ציוד פח זבל סיני ואם יש תקן מה הוא ואיך מוודאים?
אז אף אחד פה לא יודע מה התקן ואיך מוודאים שמה שקונים הוא תקני?
אם כתוב עליו השם של אחד היצרנים הלא-סיניים הגדולים, עומס עבודה כנדרש, זה טוב.
כל דבר אחר - לא.
אסף.
קראתי בעבר בג'יפולוג שאנחנו יכולים לזהות שאקל עם תו תקן כאחד שטבועה בו המידה או המשקל המותר .. אני לא יודע אם זה אמת.
על השאקלים שלי יש גודל מוטבע.
ההמלצה הגורפת פה באתר בהרבה שירשורים היא לשאקל שאינו מתכתי. יש לעידן כאלו ..
אפשר להזמין מהרשת גם.
לגבי רצועות הרמה / גרירה / ... יש עליהם תוית שתפורה אליהם שעליה מודפס המידע. כמה ולמה ..
אני אישית מאמין שלקנות ממקום רציני שממנו קונים נהגי משאיות וכו' .. זה הדבר הנכון כי בודקים אותם וגם אם תהיה תקלה הם ישלמו ביג טיים .. אז הם קונים ציוד טוב.
זה מה שאני עשיתי.
גיא,
למה לא לעבור לשאקלים רכים?
נראה לי פתרון טוב, יותר בטיחותי ולא צריך כלים.
לא הכרתי את זה, אבל אני מתכוון לתפור לעצמי כמה כאלו ולהתחיל לשחק עם זה.
גם אני עברתי לאחרונה לשקלים ״רכים״.
במעט שעבדתי איתם (חילוץ בודד לפני שבוע) עשו את העבודה ללא דופי וללא סימני בלאי.
אגב,
מה דעתכם על זה?
https://www.ebay.com/itm/3-8-x-95Bla...dxZw:rk:1:pf:0
370₪ כולל משלוח
על שאקל פלדה תקני, האינפורמציה מופיעה בהבלטה:
שם יצרן - יש כמה יצרנים גדולים שאני זוכר כמובילים בתחום (Crossby, Yoke, Van beest) כי זה מה שיש אצלי בארגז החילוצים, אבל בטח יש עוד. בתכל'ס כל שם בעל צליל לא סיני יספק אותי
עומס מותר - בטונות. כעיקרון, ככל שהשאקל גדול יותר, כך הוא מיועד למשקלים גדולים יותר, אבל זה לא תמיד כך. יש לי שאקלים 3/4 של Yoke שמיועדים ל-7 טון ושאקל גדול אחד 7/8 פסול מתוצרת Crossby שמצאתי בשטח (מעוות לחלוטין, משמש להדגמה בלבד לחניכים כדי שיבינו מה זה שאקל פסול) מיועד ל-6.25 טון...
מידת השאקל - (קוטר הפין, באינצ'ים. תמיד באינצ'ים) הנפוצים בשימוש בג'יפים הם 5/8. יש גם 1/2 קטנים יותר, ו-3/4 גדולים יותר. מעבר לזה מדובר כבר בשאקלים גדולים וכבדים שלא תמיד יתאימו לנקודות הריתום שלנו.
תקן אירופי (CE)
אם חסרים כל פרטי המידע האלה או חלקם - אל תקנו את השאקל.
בכלל שאקל הוא מוצר שאני ממליץ לרכוש כאן בארץ. כדי שתוכלו למשש ולבדוק מה אתם קונים. זה לא מוצר יקר - שאקל תקני 5/8 למשל, עולה כמו קופסת סיגריות פלוס/מינוס. לא יותר מזה. שאקל לא תקני/עם מידע חסר יכול לעלות 10-15 שקלים פחות - זה הכל!... תסכימו איתי שהחיים שלכם/של מי שמטייל איתכם, שווים קצת יותר.
מישהו יודע מה מקדם הבטיחות (Safety Factor) בשאקלים?... ברצועות זה כתוב על התוית באותיות קידוש. על השאקלים ממש לא!.... האם לשאקלים מפלדה יש מקדם בטיחות?.... עד היום לא הצלחתי לקבל תשובות בדוקות ומוסמכות. אם התשובה שלילית, נדרשת משנה זהירות (בנוסף על כל האזהרות) בשימוש בהם.
אזהרה נוספת: שרשור רצועות באמצעות שאקל פלדה - אסור באיסור חמור!
מספיק כשל באחת הרצועות בזמן חילוץ, ואז משקלו של השאקל יגרום לכל העסק להתעופף כמו קליע, ישר לפרצופו של מישהו (זה חודר בקלות שמשה קדמית של כל רכב).
אז איך משרשרים רצועות? אם אין לכם שאקל רך, שרשרו את הרצועות זו בתוך הלולאה של זו. רק אל תשכחו לתחוב ביניהן מקל עץ קטן או אפילו מגזין מגולגל, כדי שתוכלו לפתוח את הקשירה לאחר החילוץ.
-----------------------------
שאקל רך - פתרון מעולה לבעיות הבטיחות של שאקל פלדה. הוא הרבה יותר יקר, לדעתי ללא סיבה מספקת אבל שוב - פותר בעיית בטיחות ולכן גם אם יקר פי 2 משאקל פלדה מקביל וזקוק לאיחסון ולהתייחסות הרבה יותר מוקפדים ועדינים מסתם שאקל פלדה גס וקשוח שאפשר להשליך בבגאז' או להשאיר מחובר לנקודת הריתום של הג'יפ, אני עדיין ממליץ.
מחיפוש זריז ברשת, המאפיינים של השאקלים הרכים הם אורך וקוטר הכבל ובדרך כלל משקל מירבי.
מהם הנתונים המינימליים המספקים עבור רכב כמו טרופר? אולי ארכוש זוג כזה, שיהיה...
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
כעיקרון, תרכוש ציוד שמיועד לעבוד בעומס כפול או קרוב לכפול, ממשקלו המירבי של הרכב שלך.
נגיד טרופר ארוך, משקל ריק קצת יותר מ-2 טון? עמוס בין 2.5 ל-2.8 טון? שאקלים ורצועות שיודעים לעבוד ב-5 טון זה מצוין.
ברצועות החדשות יש מקדם בטחון מאוד גדול - בין 5:1 ל-7:1, וזה אומר שרצועה שמיועדת ל-3 טון, היא בעלת עומס קריעה של בין 15 ל-21 טון... די והותר לכל תרחיש שתיקלע אליו.
תודה דרור. נשמע הגיוני.
שארל רך המתאים ל-11000 ליברות ומעלה (כ-5 טון ומעלה)...
אחפש.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
סרטון שבו ניסו להראות איך לא לחלץ ומה יכול לקרות וכמה זה מסוכן לנהג לרכב ולסובבים.
https://youtu.be/eFD4Fd03bq8
יש גם חלק שני
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
לדעתי זה מקדם יותר ממספיק, ואפילו מוגזם.
יש אנשים שמחלצים עם תנופה...ויש כאלו שגם מוסיפים לזה רצועות דינמיות..... ואז אולי באמת צריך את זה.
פעם, פעם, היה בל.כ. מבצע על רצועת הרמה 1.5T, אם אני זוכר נכון, שני גלילם של 50 מטר באיזה 120 ש"ח.
זו רצעה קצת עדינה לחיכוך וכו' וכבר הוצאתי הרבה חתיכות משימוש, אבל בגדול אני עובד איתה תמיד בכפול, ולמרות שאני עם טרופר, עוד לא היה לי מקרה אחד של קריעה.
מהחומר הזה (כפול כמובן) אני מתכוון להכין לי שאקלים. בגלל שזו רצועה עדינה יחסית, היא גם חלקה, זה עוזר לפתוח קשרים.
אני מעדיף כפליים אורך רצועה דקה יותר (מאחת עבה וקצרה) כי זה מאפשר לי רצועה מאוד ארוכה בגודל סביר, לפחות פעם אחת זה כבר הציל רכב שהיה תקוע בשפ"צ לא נעים (כבל סינטטי עדיף, אבל גם הרבה יותר יקר).
הסרטון האוסטרלי מראה פעולות חילוץ שיש לי השגות נחרצות לגביהן:
1. התנופה מוגזמת בעליל. גם הקפדה על ריתום נכון עדיין תגרום בוודאות נזק לכלי הרכב.
2. אנשים שעומדים בצמוד לקו החילוץ זה דבר שלא ייעשה! בזמן חילוץ אני מקפיד שהצופים יעמדו במרחק גדול יותר מאורך הרצועה. זה לא יעזור במקרה של שאקל מתעופף, אבל לפחות ימנע סטירה מרצועה, בודאי אם מחובר אליה שאקל + לולאת ריתום של סוזוקי שנתלשה מהשילדה...
אבל הפואנטה מאוד ברורה - לא מחלצים מוו גרירה ובוודאי לא מתפוח גרירה. ווי גרירה נועדו לגרור נגררים. לא לעמוד באימפקטים כאלה.
מתעלק..
מה המקדם ביטחון שנדרש לכבלים/אביזרים הרכים האלו?
נגיד לסמו ששוקל 1.5 טון, כבל של 7400ליברות (3.3טון) יספיק?
ושאקלים של 11,000ליברות (5טון)?
כמו אלו:
https://www.bubbarope.com/powersports/atv-snatch-rope
https://www.bubbarope.com/powersport...thetic-shackle
Sent from my SM-A530F using Tapatalk