אמיר, הצטרפת לשרשור שהתחיל ממישהו אחר עם צרכים אחרים, אולי שווה להפריד ...
Printable View
אמיר, הצטרפת לשרשור שהתחיל ממישהו אחר עם צרכים אחרים, אולי שווה להפריד ...
נצלשתי, אם זה מפריע לפותש אזיז.
לעניין השאלות, אני ממש לא חדש בשטח ואו בכביש. אבל לא הייתי בסיטואציה של טווח כל כך ארוך יומיומי קבוע, רק טיולים או חלוקה ברורה.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
שוב אני מאוד מרוצה בנסיעה יומימות שיש לי איתו ואני עושה איתו 40,000 בשנה כלומר נוסע הרבה בכל מובן שאני קניתי לא היה את הדגם X שיש לו קצת יכולות שטח (דרל אגב עכשיו אני מוכר אותו בשביל לקנות כזה חדש)
וחשבתי ללכת על אופנוע קרבי יותר כדוגמת הGS800
על הטרנה יצא לי לרכב מספר פעמים ומעולם לא הצלחתי להתחבר אליו
בכביש בגלל שהוא 5 הילוכים בוכנה אחת במהירות גבוהה הוא לא נעים
לעומת זאת בשטח שוב בגלל שהוא 5 הילוכים ההילוך הראשון שלו ארוך מאוד ומקשה בירידות טכניות ובכלל
וגם כמו בגיפ הצמיגים זה ה"עקב אכילס" תחשוב שלהבדיל מגיפ שיש 4 גלגלים מניעים אז אתה יכול קצת להתפשר ולא לרכב עם צמיג אפילו 50/50 פה יש לך גלגל מניע אחד וזה או לנסוע עם צמיג 50/50 שיתן לך במקרה הטוב 8000 ק"מ (עלות כל צמיג סביב 1000 ש"ח צלוי בדגם)
או לנסוע עם צמיג 80/20 ואז כל מיכשול גורם לך לעצור אבל מחזיק לך לפחות 15,000 ק"מ וכמובן הרבה יותר נוח
לכן בסוף החלטתי להשאיר את האופנוע לשטח ולקנות את הTRK ליומיום (וגם בטיולים לא כואב לי שיש נזק לאופנוע)
בדיאר 650 החלפת גלגלים מכביש לשטח לוקחת 15-20 דקות.
אני הייתי מחליף כל סופש.
הגדולים והמנוסים ממני (פי אלף) כבר הגיבו עם יותר מידע משאפשר לדמיין
אני רק אזרוק לך רעיון, תחשוב אתה אם טוב או לא:
*רויאל אנפילד הימליאן*
נשבעתי שלא אקנה אופנוע, נשבעתי. אחרי חודש בנפאל כבר חשבתי "טוב נו אני רק אעשה רישיון שיהיה לפעם הבאה שאבקר פה..."
שבוע אחרי שחזרתי כבר היה לי אחד בחניה.
מדובר על אופנוע אדוונצ'ר אמיתי וחסון בנפח 411 סמ"ק, פשוט בטירוף מבחינה מכאנית, אמין, בלי פלסטיקה בכלל (רק מתכת שמוגנת במגני מתכת שאפשר לתלות עליהם מיכלי דלק או תיקים, תפיל אותו כמה שאתה רוצה) חלש יחסית אבל יכול לקחת את כל העולם על הגב (כי לזה הוא תוכנן) ועדיין לחצות את ההימליאה - כשמו.
לעומת כל האדוונצ'רים ה"חלביים" יחסית שיש היום (לא מדבר על דו"שים) יש לו נתונים מרשימים מאוד (תבדוק באינטרנט, אם אני זוכר נכון מהלך מתלה מקדימה 210 מ"מ)
מהנה מאוד בכביש וגם בטיולים ארוכים, נכון, עד 140 מקסימום (מה רע בזה?)- אבל מהנה מאוד. ואני אומר את זה אחרי אופנוען מאומן, המון טיולים, אחד גם למצפה רמון והמון נסיעות בתוך המכתש (עם ציוד מאחורה)
אני יודע מה תגיד, זה אנפילד, אני אשאיר את החוויה להודו, מה קרבורטור עכשיו, מה להניע עם הרגל עכשיו, אין חלפים, אין מי שיטפל, זה לא אמין, תכנון ישן ועוד ועוד ועוד
תן לי להרגיע אותך- הכל חדש.
מעבר לזה שאנפילד היא חברת האופנועים הוותיקה בעולם ומייצרת הכי הרבה אופנועים בשנה (המון ניסיון) בפער גם ב2019 (כ800 אלף אופנועים בשנה אם אני זוכר נכון)
האופנוע הוא דגם חדש, יצא לראשונה לשוק בהודו ב2016, בישראל ואירופה נחת לראשונה דגם משופר רק בתחילת 2018 אם אני זוכר נכון.
הזרקה, ABS, סטרטר בובל'ה, יו ניים איט. והכל במפעל החדש (יש תמונות וסרטונים באינטרנט, נראה מינימום apple)
מנוע ושלדה תוכננו מ0 בתכנון מודרני חדש לגמרי, השלדה תוכננה ע"י חברה אירופאית שאני לא זוכר את שמה.
אחזקה מינורית (הוא חדש), חלפים זולים בטירוף, קהילה חמה ואוהבת עם איזה 4 קבוצות וואצאפ כל אחת למטרה שונה וכולם מכירים את כולם.
היבואן איש מקסים, המוסך בנתניה ויש גם בתל אביב, אני מתכתב איתו בוואצאפ על כל שאלה הכי קטנה והכל תמיד עם חיוך
הוא צר בין הרגלים, ויש בו המון פיצ'רים (מודלריים ולא) שמשלבים לדעתי בצורה הטובה ביותר אופנוע שטח וכביש. תראה תמונות, תקרא חוות דעת, עפים עליו גם באוסטרליה גם באירופה וגם בארה"ב.
אם לא ציינתי קודם- כל התענוג עולה 33 אלף על הכביש לאופנוע חדש עם אחריות לשנה.
את שלי קניתי ב 27 אלף ביד 2, מגיעה מכולה חדשה עוד מעט אז בטח המחירים טיפה ירדו.
לוחית 8 ספרות...
*כמובן שאין לי שום אינטרס כלכלי/אחר שתקנה הימליאן
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
על פניו נשמע כמו הרפתקה מעניינת עם הרבה אופי,
אבל,
עם משקל יבש של כמעט מאתיים קילו, לא הייתי נכנס לשטח.
יכול מאוד להיות שאתה צודק, אין לי הרבה ניסיון
רק יכול להעיד שזה ממש ממש לא מרגיש 200 קילו
מוסיף למשוואה/שאלה - בנלי Trk502x?
מישהו מכיר את האיטלקי הזה בארץ?
הבחור רוצה טיולים ארוכים, חוצה ישראל, תחזוקה מינימלית, משהו שעושה בקלות מסלולים מעבר לשבילים עם ציוד מאחורה וב40% מהמקרים מישהו מורכב.
לא יודע איך הגענו לדבר על אופנועי שטח קלילים ועבירים מאוד
אדוונצ'ר עונה על הדרישות בול
האדוונצ'ר היחיד שהוא לא מפלצת עם מנוע ענק ששוקל מלא זה ההימליאן.. לא מכיר עוד בקטגוריה
תראו ותקראו עליו קצת, על הפיתוח והתכנון שלו
הוא תוכנן אחד לאחד על פי העקרונות שהבחור כתב למעלה, כאילו ייצרו את האופנוע בשבילו.
מסכים שהוא לא עביר כמו צרצר, יחד עם זאת לא הייתי עושה חוצה ישראל עם צרצר, לא הייתי שם ציוד ובטח לא מרכיב
עוד פעם- זה אני. אין לי הרבה ניסיון בשטח ואני מדבר מחוויה אישית
אוף אתכם, אתם מעוררים בי געגועים לאלפנט ...
עברתי שוב על הדרישות של מר בחור.
אז כן נראה שהוא מחפש סוג של אדוונצ'ר אבל...
תקציב מאוד מאוד נמוך
וחסר נסיון אמיתי בשטח.
רכיבת שטח קשה הרבה הרבה יותר מנהיגת
שטח בג'יפ.
כל מעלה בינוני מינוס שבג'יפ עולים בלי למצמץ
הופך לאתגר לא קטן באופנוע.
וככל שהאופנוע יותר כבד ועם יותר פלסטיקה יקרה ככה
עולה רמת הקושי.
לכן אני ממליץ להתחיל עם דו"ש זול ופשוט לאחזקה.
לצבור איתו מינימום שנה נסיון ואז להחליט מה הלאה...
השרשור מפוצל ויש כאן 2 אנשים שונים עם צרכים/דרישות שונות מהאופנוע ...
לדני, שגר בגן-עדן של שטח מדברי (מצפה רמון), אחרי שגילה שהוא זקוק לכפתור הפלא, הייתי ממליץ בחום על wr450 - קליל, ידידותי, חזק, ועם סטרטר :)
לאמיר... אני לא מספיק מעודכן על הדגמים העדכניים. אני מאוד נהניתי על האלפנט אבל לא כל אחד בנוי לבהמה כזו. כמו שאני נוהג להמליץ בג׳יפים - קח סיבובים ותתנסה בעצמך, כבר תבין מה מדבר אליך ...
אני מדבר על ה-750, רפליקת פריז דקאר, עם מנוע דוקאטי מדהים שמסוגל לנסוע כל היום על 180 קמ"ש, וגם לעלות את מעלה עצמאות בהילוך חמישי (מחמישה) בלי קלאץ׳ ובלי להתלונן, וגם את מעלה יאיר/נוח/שחרות, חולות חלוצה, ושאר תופינים מבית היוצר של זלצוקר בימים העליזים ההם ...
הנה, כזה (התמונות מטיול במצרים):https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5564df8cbc.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5e9bffdde1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...934444adb3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fd26e53862.jpg
מזכיר נשכחות... אני פזלתי אז לכיוון ה DR BIG ובסוף קניתי DR600
חבל שאי אפשר לטייל עם אופנועים במצרים או בירדן היום.
אין מה להשוות את הביג לאלפנט. בשטח, האלפנט שהיה עם גלגל קדמי 19" (הוא והבמוו) היה הג׳מוס היחידי עם היגוי סביר בשטח, כל האחרים היו גמלוניים ומסורבלים בטירוף. למעשה היה לי יותר קל איתו בשטח מאשר עם ה- DR650 שהיה לי לפניו, וברוב המצבים אפילו יותר קל מ- DR350 של חבר. פשוט קסם.
ובכביש... שוב, היגוי הדוק יותר ומנוע של דוקאטי 750 סופרספורט... צריך להרחיב ?
מה שכן, יש קסם במנוע סינגל 750/800 סמ"ק שאף אחד לא ייקח ממנו :)
לדעתי עדיין ניתן לטייל במצריים עם דו"ג, תבדוק בממס"י. ואני יודע שגם יצא פעם טיול אופנועים לירדן, אבל זה היה לגמרי חריג במחווה מיוחדת של המלך ...
ההבדל בין האלפנט לצ׳ירוקי הוא כמו ההבדל בין חד קרן לפיל.
ובכל זאת?
בעבר היה לי DR650 שנת 91 דגם דאקאר, עם קיקסטרטר, ג׳ריקן של 21 ליטר בצורת טנק דלק ומשקל עצמי של קטר.
היה אופנוע ורסטילי בטירוף, אם כי היום לא הייתי רוכב עליו את מאות הקילומטרים ברצף שעשיתי בצעירותי.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
למה ? ומי כאן הפיל ?? :)
גם צ'רוקים (XJ) וגם אלפנטים הגיעו לארץ בכמויות קטנות, למרות שבארצות מוצאם הם היו נפוצים הרבה יותר.
לאף אחד מהם אין היום מחליף הולם לרכישה כחדש.
חח.. גם שלי היה מודל 91.. לא הצלחתי להסתדר איתו בשטח, עם האלפנט היה לי הרבה יותר קל ...
גם לי גם לי.... :-)
MOTOBI
FANTIC
CAGIVA 200
DR 600
DR 350
DR 650
ועכשיו טנרה 660, אגב, בין ה DR650 לטנרה עברו מעל 20 שנה של הפסקה.
אבל סטיתי מנושא השרשור.
ולדעתי, הכי קרוב לאלפנט שהיה פעם זה האפריקה טווין החדש....
Sgill
תן מניסיונך אם כך -
Dr650 מול
הטנרה 660.
אגב, לאחרונה הייתה בארץ ובמדינות העוטפות, רוכבת אופנוע, יש לה בלוג וכל המסביב. בחורה חביבה מאד שחוצה יבשות על אופנוע.
אז מצרים אפשרי...
וואלק, רק בג'יפולוג.
בנאדם מחפש אופנוע דו"ש שיכול לנסוע גם על הכביש בדרך לטיול.
על מה ממליצים לו? אופנועי אספנות שלא קיימים. (סמיילי של פייספאלם).
ה - DR650 היה לפני 20 שנה, הייתי צעיר וחזק, הטנרה בא 20 שנה אחרי, קניתי לפני כשנתיים. אני אישית לא עושה איתו הרבה שטח, וגם לא הרבה כביש. אבל קבוצת הטנרה בפייס עושים הרבה. חוצה ישראל, מדבר, שבילים מעלות, כל מה שעושים הכלים הכבדים האחרים כמו BMW ממנועי 600 ועד 1200, KTM כבדים ואפריקות.
לירדן יצא טיול אחד למייטב זכרוני, הממשל לא מרשה לטייל עם אופנוע בירדן. אולי לרוכבת יש דרכון זר, אולי קבלה אישור מיוחד. ואולי... בגללה אסור עכשיו :-) אם למצרים מותר, אני מתחיל לתכנן עכשיו לפסח הקרוב...
תעשה סיבוב על 2 הכלים המדוברים, תראה מה נוח לך.
סרטון מטיול טנרה בשטח קל: https://www.youtube.com/watch?v=WF8q5R0Pw4I