וכמובן שאני מדבר על אלקטרודות לרתכות חשמליות ולא לאלקטרוניות כמו 6010
Printable View
וכמובן שאני מדבר על אלקטרודות לרתכות חשמליות ולא לאלקטרוניות כמו 6010
בדקתי היום כמה עולות אלק' Z2017 של זיקה, 1.6 מ"מ שמיועד לפלדה רכה ובשימוש של בוני רהיטים.
עולה 300 שקל לקילו. מגיע בחבילות של קילו-קילו וחצי.
קצת יקר למשהו שלא בטוח שמתאים בכלל.
אז כנראה שלא ארתך עם אלק' כזו.
אני אנסה שיטה אחרת. יש לי קצת פח לעשות עליו ניסויים.
לך למסגריה ותקנה ( אם יש ) כמה יחידות בודדות בגרושים.
אני לא מאמין שהוא לא ימכור לך.
נראה כבר. הכי הרבה אני אלך למסגריה שתרתך לי את ה2 פסים על הבודי, נק' החיבור בין החלק החדש לישן.
אם אין ברירה אז אין ברירה.
מה המשקל של הבודי של הסיקס ומה עובי הפח ?
הסיבה לשאלה היא האפשרות להחליף לחלוטין, במקום לתקן, חלקים נרחבים בבודי, אולי בסופו של דבר אפילו את כולו.
מאחר ואין לי CO2, אז אני צריך להשתמש בפח עבה יותר. כנראה 2 מ"מ.
מה יהיו ההשפעות, פרט למשקל, על הרכב בעקבות המשקל החדש? האם צריך לחזק משהו בנוסף?
תודה
מיכה
ההבדלים במשקל שאתה מדבר עליהם זניחים מבחינת הרכב.
מה שאתה כן צריך לקחת בחשבון זה העניין שהפח המקורי מכופף במקומות רבים בשביל להוסיף לו חוזק.
פח שאתה תוסיף יהיה חלק (אלא אם אתה תכופף אותו גם בתבנית מסויימת) ולכן חלש יותר.
כמובן שמה שכתבתי איננו רלוונטי למקומות בצד החיצוני של הבודי שבו מן הסתם הוא חלק, אלא למקומות כמו הרצפה, קיר אש, וחיזוקים פנימיים.
עירא
בקשר לכיפופים, ביום שישי כנראה אני אפגש עם מהנדס שיש לו ידע בנושא פלדה וכיפופים.
האם ניתן לרתך תומכות? או שחייבים לכופף את הפח?
2 מ"מ זה עובי שאפשר לרתך באמצעים ביתיים נכון? זה לא דק מידי?
ניתן לרתך את החיזוקים אין בעייה עם זה, למעשה הרצפה של הג'יפ שלך עם תסתכל עליה טוב היא פלטה שכופפה בצורה שמזכירה איסכורית ובחלק התחתי שלה יש חיזוקים בצורת אומגה שמחוברים אל הפח עצמו אבל לא בריתוך, אלא ע"י "פיקים" בין שתי השכבות (קצת קשה להסביר את זה בכתיבה, אבל ברמה הכללית יש מכשיר מיוחד לעשות את ההלחמה הזו),
אין בעייה לרתך פח 2 מ"מ,
יודע מה, גם אין בעייה לרתך פחות מזה. אם ממש ממש רוצים ומתאמצים והמון סבלנות אפשר לרתך גם פח בעובי 0.5 מ"מ עם אמצעים ביתיים (רתכת AC ואלק' 2.5) זה לא סימפטי, זה לא כיף, זה לא הכי איכותי אבל זה אפשרי.
עירא
יהיה בסדר :-)
בסה"כ ראיתי הרבה וקראתי על פרוייקטים דומים בארה"ב (היה שירשור, נדמה לי פה, על מישהו שבנה CJ5 מאפס ושם עליו מנוע דיזל יפני כלשהו...משהו מדהים).
אמנם אני לא מתקרב אפילו לקצה היכולת שלו אבל מקווה שזה יצא בסדר.
כנראה שהגוף שאבנה יהיה מרובע יותר (הכיפופים האחוריים והאיזור של תא המנוע) אבל לא ממש אכפת לי.
העיקר שיחזיק עוד 20 שנה :-)
כנראה שבערב או מחר אני אפרק את הכיסאות נהג ונוסע ליד הנהג, את המכלול הגה ואת כל שאר החיבורים לשלדה.
מקווה להרים את הבודי בשישי/שבת.
מיכה, מה שלא יהיה - בהצלחה, תן שרשור מתמשך של כל מה שאתה עושה מרגע האפס של הרמת הבודי. גם עירא התחיל ככה, ותראה לאן הגיע...
אני אשתדל לצלם ולתעד את הכול. מקווה שבסופו של דבר לא תהיה לי גרוטאה מונחת במחסן :confused:
בסה"כ, אחרי הרבה שיקולים ובירור מחירים, ומאחר ובחלק גדול מהעבודה אני יכול להעזר בחברים שיש להם ידע וציוד שלי אין, לבנות בודי חדש נראה לא משהו כל כך מפחיד ומסובך.
כרגע הבעיה הכי גדולה שאני חושב עליה זה איך לכופף את הפח האחורי ואת הקדמיי שהמכסה מנוע מחובר אליו בצורה הנכונה. אבל אני בהחלט מוכן להתפשר על מראה מרובע יותר (יהיה לי משהו ייחודי :-))
כנראה שאני היחיד כאן שסבור שאתה ממש לא נורמאלי !
אין לך אפילו חלק אחד תקין בג'יפ, אתה מתכוון לייצר לו בודי בעצמך...
שמע, או שתקנה בודי קומפלט מפירוק, או שתקנה ממני את הג'יפ ב 35 אלף ש"ח.
האפשרות השנייה תהיה הרבה יותר זולה מבחינתך והרבה פחות מכוערת...
נ.ב. למה שלא תקנה ג'יפ ימ"ח קומפלט ?
אני אומר Go for it.
אם אתה תצליח לעשות את זה בעלויות שפויות מי יודע, אולי תיהיה מיליונר...
שווה לך לדבר עם חיים רכס, הוא ייצר סגירה לסופה וייש לו קצת יידע בנושא.
וכמו שנמרוד כתב לך, תצלם כמה שיותר.
עירא
מבלי להעליב אותך מיכה, ניר צודק.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
יותר זול לקנות ג'יפ נוסף (ימ"ח או הג'יפ של ניר או כל ג'יפ אחר).
אין לך כסף ומה שאתה עושה זה משקיע עוד כסף, ברכב לא שמיש, שיעמוד רוב הזמן (כי הוא בבניה) ובסוף הוא גם לא יסע או שיורד מהכביש בשל צורתו.
בסוף, האופציות שניר הציע יהיו יותר זולות. אל תסתכל מהיום למחר, תרים את הראש ותסתכל כמה חודשים קדימה.
אמנון כבר התפקח - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=11024
מה איתך?
עזבו אותו תנו לו לבנות בודי, הוא קרא באינטרנט.
זה הולך להיות מצחיק, רק לא לשכוח תמונות.
הכי משעשע יהיה לראות את הדבר הזה כשהוא מוכן, נכנס למכון טסטים......
-ארז-
דבר ראשון, יש כסף :-)
דבר שני, האופציה של גוף אחר נשקלה ועדיין נשקלת.
למה שבמכון טסטים יעשו בעיות? בסה"כ מדובר על בודי זהה במידה רבה, אם לא לחלוטין
עוד משהו.
הג'יפ שלי מאוד שמיש. זה שפרקתי את הגיר ואני מחכה לחלקים מחו"ל לא אומר כלום פרט לזה שאין לי מה לעשות בחיים.
אתה צודק, זהה במידה רבה כמו שאמרת.ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אז על הדרך שים צמיג 37', מנוע V8 וSPOA, גם הם זהים במידה רבה למקור........ :rolleyes:
שוב צודק.... אוטו בלי גיר זה דבר מאוד שמיש.....:rolleyes:ציטוט:
הג'יפ שלי מאוד שמיש. זה שפרקתי את הגיר ואני מחכה לחלקים מחו"ל לא אומר כלום
אני לא מבין מה הבעיה.
מי מדבר על 37" או V8 ?
על זה שהכיפוף לא במידה המקורית מבחינת קוטר זה בעיה? אם כן, אז אני אלך למכופף שיש לו אפשרות לכופף בקוטר המתאים.
אני עוד לא בטוח שלא אשתמש בחלק הקדמי, ככה שאפילו איזור הנהג יהיה מקורי עד העצם.
אז בבקשה, תסבירו במקום סתם ללגלג.
לא מלגלגים, פשוט זה כבר הפך להיות קצת תלוש מהמציאות.ציטוט:
אז בבקשה, תסבירו במקום סתם ללגלג.
בשתי מילים "שינוי מבני", חפש את זה בספר החוקים.
אוקי.
עכשיו שאלה.
מה עושה את זה שינוי מבנה? אם אני אקח את הבודי הקיים ואתקן את הרצפה ע"י החלפתה בחדשה, זה נחשב כתיקון או שינוי מבנה?
אל תיהיו ליצנים, בין הרבה רעיונות (הזויים משהו) שהועלו ע"י מיכה, הרעיון הזה הגיוני מאוד (יחסית, אם שמים את הנושא הכלכלי בצד)
הוא לא מתכנן לשנות את הצורה החיצונית של האוטו בצורה רצינית, אולי קצת את הפינות האחוריות.
בכולה להחליף פח ישן בפח חדש, מה הבעיה עם זה? מבחינת החוק? שינוי מבנה? אתה רציני?
אנשים נושאים עם ג'יפים מוגבהים ב-10-20 ס"מ מהמקור, צמיגים בשלוש מידות מעל מה שהם יצאו מהמפעל, ג'יפים קוצרו / הוארכו, קיבלו פגושים / כננות כלובי התהפכות גירת פיבר / סגירת פח וכהנה וכהנה, יש אפילו ג'יפים שנושאים עם בתי אנטנות צבאיים וזיווד של רכב שיצא מאיזה יחידה סודית ומה שיפריע למכון הטסטים זה הפח?
נראה לי שקצת יצאתם מפרופורציות
עירא
לדעתי עירא צודק לגבי הפח שלא יהיה בדיוק בצורה המדויקת הבעיה היחידה שאני מכיר תנפש הפועלת שנקראת מיכה ולדעתי חכו עוד כמה שעות והוא ירשום שזה לא רלוונטי או שזה רק דיון תיאורטי.
ואתם יודעים מה עם הוא באמת יתחיל תפרויקט הזה זו באמת תהיה חוויה
במיוחד אחרי שראיתי כמה ריתוכים שלו וחרא של יונים יותר חזק !!
ואני מקווה שכבר הכנת גיר נוסף כי את מה שאתה משפץ אני בספק גדול מאוד שהוא יחזור לתפקד.
בררתי כמה יעלו לוחות 1X2 עובי 2 מ"מ. כל לוח שכזה עולה 130 שקל לפני מע"מ.
בחישוב גס אני צריך 4 ועוד לוח אחד לפחות של 3מ"מ שעולה בסביבות ה200 ש"ח.
סה"כ : 840 ש"ח.
את הכיפופים חבר עושה לי. ככה שזה לא יעלה.
צבע בכל מקרה אני צריך לקנות, לא משנה אם אני משפץ את הקיים או בונה חדש.
אז זה לא נחשב.
קומפרסור+פיסטולט, אני יכול להשיג בסביבות ה100 ש"ח ליום. לדעתי 3 ימי עבודה בשביל פעמים צבע יסוד ופעם אחת צבע לבן. (או פעמים לבן ואחד יסוד, לא משנה)
הבעיה היחידה היא איך לחתוך את הלוחות בצורה הנכונה, בשביל זה כנראה אצטרך להשיג מבער פלסמה, או שאלך לאותו חבר שיש לו מפעל מתכת ואבקש תמורת סכום סמלי להשתמש במבער שיש להם שם.
אני מאוד מקווה שכל הפרוייקט לא יעלה יותר מ2500 ש"ח + העבודה של הצבעי לצבע הסופי.
מיכה, אם אתה יכול תכתוב בבקשה בדיוק מה אתה מתכנן לעשות, אם אפשר עם שרטוט ואז אני אוכל לנסות לתת לך הערכת מחיר נוספת, כי נראה לי שאתה קצת מנותק מהמציאות בתחום של המחיר אבל אולי זה כי אני לא מבין בדיוק מה אתה מתכנן להחליף.
עירא
ג'וניור, גם אני מת עליך. שברת איזה פעמון לאחרונה?
עירא, הרעיון יחסית פשוט. להשיג לפסמה ולחתוך את הבודי הקיים למרכיבים שלו, שיהיו שבלונות.
כלומר, לחתוך את הדפנות, את קיר האש, את המדף שאליו מתחבר המכסה מנוע ואת הרצפה.
אחרי שיש לי את כל החלקים בצד, לפרוס (את מה שאפשר כמובן) על הלוחות החדשים, לסמן ולחתוך.
כמובן שאם אצליח לסמן את החלקים ללא חיתוך הבודי הקיים, מה טוב.
נתחיל מסוף הרכב:
אני אכופף פח 3מ"מ כמה שיותר נאמן למקור, אחתוך בו את המקום לדלת האחורית ואת המקום לפנסים.
הרצפה של התא מטען תהיה מפח 3+1 מ"מ מרוג, בניגוד לתצורה הנוכחית שבה המקום לגלגלים האחורים בנויים בצורת חצי משושה או משהו כזה, אני אכופף את כל הרצפה. מקווה שאני ברור.
את הרצפה של הנהג והנוסע אני שוב אכופף, אחרי שהכול יהיה מרותך אני אחתוך את הפתח לגיר.
קיר האש, שוב, יהיה לוח מכופף בתחתית בשביל השיפוע באיזור הרגליים, כמובן עם הפתחים להיגוי ולכל השאר.
את המדף שאליו מתחבר המכסה מנוע אני אכופף מפח 2 מ"מ, שוב, כמה שיותר נאמן למקור.
מכסה מנוע והכנפיים אני לא עושה, אני מקווה למצוא כנפיים ומכסה מנוע טובים מאלו שיש לי, בתקווה יהיה לי מספיק כסף לפייבר, אבל גם מה שיש לי כיום מספק אותי.
חלון יוחלף לחלון פייבר, או אם אין או שזה יקר בטירוף, אני אשפץ את שלי.
אחרי שהגוף יהיה בנוי מבחינת מראה וצורה, אני אבדוק איפה יש את החיזוקים הקיימים ולפי הם אחזק את הגוף החדש. כנ"ל לגבי התושבות גוף.
בתיאוריה זה לא מסובך. אבל במעשי אני מקווה שילך לי. הכי הרבה...יהיו לי מספיק פלטות להרבה שולחנות עבודה ;)
בובו פעמון יש לי רק בדלת .ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
תיזהר שלא תיפול עליך איזו פלטה עיין ערך הורדת גיר:-)
נפלה פעם אחת, נפלה פעם שניה, לפעם השלישית כבר למדתי ושמתי את החבר מתחת, שיפול עליו.
אבל בחייך, מה פשר התוקפנות והחוסר נחמדות הזו? אתה מכיר אותי בכלל? יש לך מושג מה אני יכול או לא יכול לעשות?
נכון, חטאתי בזה שכשאני שומע על מושג לא מובן או משהו כזה אני שואל בפורום. לפעמים אנשים מקבלים רושם לא נכון. גם עם זה אני משתדל להפסיק.
בסה"כ אני חושב שמדובר פה על פרוייקט שאם יצליח ולא יעלה הון עתק, יוכל להוות בסיס לכל אלו שרוצים להחליף את הבודי.
אני לא מצפה להרבה פרגון, רק לנחמדות.
________________________________________ ______________________
(מיכה צודק, בבקשה לא לגלוש לפסים אישיים. תודה מראש, מערכת ג'יפולוג)
מיכה, כאן- אתה יכול לצפות להמון פירגון דווקא בגלל שאתה עושה שטויות. אנחנו אוהבים את זה.. נחמדות? לא כאן... נסה פורום נשים מיניקות בתפוז.
עכשיו ברצינות- יש פנלים של הבודי שאתה יכול לבנות מפחים שטוחים. רצפה, לדוגמה, בתי גלגל אחוריים, או פנל צד (בתנאי שאתה משתמש בקאנטים המקוריים שהם פרופיל לא סטנדרטי). קיר אש? אל תחשוב על זה. אמבטיה קדמית? אל תחשוב על זה. אתה לא תהיה מסוגל לייצר משהו אפילו קרוב למקור. אם אנחנו מדברים על רצפה, שים לב שמתחת לפח השטוח יש פרופילים- פטות. אתה משתמש בפח בלי כיפופים- פצה על אובדן החוזק בפטות יותר חזקות.
אסף.
הקיר אש והאמבטיה הקדמית יהיו שטוחים, זה ברור (לי בכל אופן).
אולי נחמדות זו לא המלה, אבל לתקוף ככה קצת פוגע.
מילא אם היו אומרים שאני כותב שטויות, ומסבירים למה, סבבה. אני לא פבריקייטור מיומן, אני בנתיים לומד את העסק :-) ובהחלט דברים שאולי נראים לי פשוטים לא כל כך פשוטים.
פאנלים זה בהחלט בעיה. או שאני אשתמש במקוריים או שאני אנסה לסדר משהו שיראה כמה שיותר דומה למקור. תדרש עבודת מסגרות לא פשוטה אבל גם לא ממש מסובכת (הפכתי להיות די מיומן עם הדיסק ;) )
בגדול, הרעיון הוא לבנות משהו כזה, רק מפלדה ולא אלומיניום
http://www.jpoffroad.com/replacement/CJ8.htm