-
תגובה: השוואת צמיגי כביש מול שטח ב-YNET
אני ממליץ על הצמיג הזה שמוגדר במבחן הזה כצמיג "כביש" - מישלין לאטיטיוד קרוס. ניתן להשיג אותו במידות של פורסטר ו-XV.
הלאטיטיוד קרוס הוא לא AT אלא HT. אבל כ-HT הוא מספק את הסחורה - אוחז טוב בכביש וברוב מתארי השטח השפוי (לא בבוץ) והדופן שלו בעלת חוזק סביר, בוודאי בהשוואה ליוקוהמה גיאולנדר HT המקוריים שמסופקים עם הפורסטר, שהדופן שלהם נבהלת מאפצ'י לא זהיר לידם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לא צריך לריב על כל דבר. מה שנכתב בכתבה זה סה"כ שצמיגי כביש אוחזים בכביש יותר טוב מצמיגי at, ושהנהג ההדיוט, שלא גולש בג'יפולוג, אלא בynet, יתחשב בזה. זה הכל.
תכלס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
(ואגב הוא נשאר עם KM3 בסוף).
(ואגב הוא ממומן על ידי BF)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני ממליץ על הצמיג הזה שמוגדר במבחן הזה כצמיג "כביש" - מישלין לאטיטיוד קרוס. ניתן להשיג אותו במידות של פורסטר ו-XV.
הלאטיטיוד קרוס הוא לא AT אלא HT. אבל כ-HT הוא מספק את הסחורה - אוחז טוב בכביש וברוב מתארי השטח השפוי (לא בבוץ) והדופן שלו בעלת חוזק סביר, בוודאי בהשוואה ליוקוהמה גיאולנדר HT המקוריים שמסופקים עם הפורסטר, שהדופן שלהם נבהלת מאפצ'י לא זהיר לידם.
דרור,
דווקא בגלל שאתה מתעסק עם כל מני קבוצות ורואה הרכבה רכבים "רכים" יותר.
אתה יכול להתייחס לאמירה של גיא (שאני מאוד מתחבר אליה), שהבעיה מספק אחד זו הדופן.
1- האם זה גם מה שאתה רואה?
2- איך ה HT בתחום הזה (בידיעה של AT מסוימיים יש אפילו 3 שכבות, או לפחות 2 מחוזקות)?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני לא מתפלא...
ברגע שיורדים משבילי קקל עם צמיגי כביש הם מתבלים או מנוקבים בדופן מהר מאוד.
בשביל מי שפרופיל השימוש שלו הוא כביש וקקל שיקנה צמיגי כביש.
מי שרוצה באמת שטח אין לו ברירה מלבד צמיגי שטח.
וכן, צריך להתאים את הנהיגה בהתאם
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
דווקא שבילי קק"ל מחוצצים הם שוחקי צמיגים רציניים.
שביל אדמה מהודק (שדות בקיץ לדוגמא, שוחק הרבה פחות משביל חצץ).
-
השוואת צמיגי כביש מול שטח ב-YNET
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
(ואגב הוא ממומן על ידי BF)
כבר לא..
ובכל מקרה זה לא רלוונטי לשאלת סוג הצמיג.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דרור,
דווקא בגלל שאתה מתעסק עם כל מני קבוצות ורואה הרכבה רכבים "רכים" יותר.
אתה יכול להתייחס לאמירה של גיא (שאני מאוד מתחבר אליה), שהבעיה מספק אחד זו הדופן.
1- האם זה גם מה שאתה רואה?
ברור! בשטח, 99.9% מהפנצ'רים הם בדופן, גם ברכבים כמו שלנו. עכשיו תיקח צמיג כביש/HT בחתך נמוך של ג'יפון מודרני ותבין שבכל ירידה לשטח, פנצ'ר הוא לא שאלה של "אם" אלא של "מתי". לפעמים יותר מפנצ'ר אחד בטיול. תמיד בדופן. הם חוטפים גם בכניסה לא זהירה לבור על שביל קק"ל כבוש או אפילו בכניסה לבור בכביש. מי שנוסע באוטו כזה בשטח ללא ערכת תיקון (תולעים) הוא אידיוט. או תמים. או חסר ידע מינימלי. או שלושתם גם יחד.
2- איך ה HT בתחום הזה (בידיעה של AT מסוימיים יש אפילו 3 שכבות, או לפחות 2 מחוזקות)?
ברור ש-HT עדיף על צמיגי כביש רגילים, במיוחד בחתכים הנמוכים. הבעיה היא שרבים מגיעים להחלפת צמיגים, מונחים על ידי עניין אחד בלבד - מחיר - בלי להבין כלום. ולעתים מתקינים להם צמיג כביש רגיל ואז מתחילות הצרות.
יש HT ויש HT. כמו שגם בצמיגי AT ו-MT יש טובים יותר או פחות. גם לא כל צמיג זמין בכל המידות וזו בעיה חמורה בישראל, כי מידת הצמיג המדוייקת הרשומה ברשיון היא עניין קדוש. אם ניקח לדוגמה רכב פנאי/ג'יפון פופולרי כמו דגמי סובארו, עם צמיגים בחתכים 55/60, הם מגיעים מהיצרן עם צמיג HT מתוצרת יוקוהמה, בעל 2 שכבות בדופן. מנסיון רב ומר ש לעשרות תיקוני פנצ'רים והחלפות גלגלים בשטח, אני קובע, מידיעה, שהוא צמיג עדין ופגיע במיוחד, לא אגזים אם אקבע שחלק מצמיגי הכביש הטהורים עמידים ממנו... מי שנוסע לעתים גם בשטח ועומד בפני החלפת סט צמיגים, מוטב שיקפיד לדרוש צמיג HT טוב ועמיד. אז איך תדע מה עמיד ומה לא?....אההה, מי שלא קורא מבחני צמיגים מעיתונות הרכב המקצועית בחו"ל, כנראה שלעולם לא יידע. בפנצ'ריות תמיד ישתדלו לדחוף לך מה שיש להן במלאי ו/או עם מקסימום אחוזי רווח.
לפחות לגבי המישלן לטיטיוד קרוס, אני יודע שהוא מהטובים בצמיגי HT, ממש כמו שה-BF-KO הוא מהטובים והעמידים ב-AT. יש לזה מחיר כפי שקראתם במבחן - כי אין קסמים בדברים האלה. ככל שהצמיג יותר קשוח ויותר מתאים לשטח, כך יהיה בעל ביצועים פחות טובים בכביש.
....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בתור ההוא שנסע עם דאסטר כמה ק"מ .. חלקם עם צמיג מקורי לכביש וחלקם עם צמיג אחר ( מקסיס וגריפמאקס ) אני יכול להגיד שיש הבדל קטן מאד לטובת המקוריים בצריכת סולר.
יש הבדל גדול מאד לטובת המקוריים ברעש על הכביש ( בעיקר כביש משובש )
יש הבדל קטן מאד לרעת המקוריים בשטח סלעי ( מדבר )
אין הבדל ( או שאני לא ראיתי כזה ) בשטח בוצי ( כרמל / רמה"ג )
היתרון הבלתי מעורער של צמיגי החצי חצי מול המקוריים הוא בעמידות לצביטה צידית. פה אין דיון מבחינתי.
גדול. זאת גם המסקנה שלי לאורך יותר מ25 שנה בשטח עם רכבים שונים ועם צמיגים שונים. לגבי היתרון בעמידות הדופן, זאת הסיבה העיקרית שאשים צמיג חצי חצי על הרכב שלי. הרגע הזה ביום גשום שבחור צעיר שעושה גוגינג יורד למעבר החציה די קרוב אלי וכשאני בולם הרכב ממשיך כאילו כלום (MT גודייר אגרסיביים) הספיק לי... לא קרה שום דבר כי הבחור היה מהיר והבחין שאני לא עוצר,עצרתי עצירה מוחלטת כשהוא ממש לצד חלון הנהג...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בןבן
גדול. זאת גם המסקנה שלי לאורך יותר מ25 שנה בשטח עם רכבים שונים ועם צמיגים שונים. לגבי היתרון בעמידות הדופן, זאת הסיבה העיקרית שאשים צמיג חצי חצי על הרכב שלי. הרגע הזה ביום גשום שבחור צעיר שעושה גוגינג יורד למעבר החציה די קרוב אלי וכשאני בולם הרכב ממשיך כאילו כלום (MT גודייר אגרסיביים) הספיק לי... לא קרה שום דבר כי הבחור היה מהיר והבחין שאני לא עוצר,עצרתי עצירה מוחלטת כשהוא ממש לצד חלון הנהג...
1000%
כל הדיון, מסוכם בפיסקה אחת.
-
זה עדיין רק דעה או התרשמות אישית ממקרה בודד. אף אחד לא מבטיח שצמיג "חצי חצי" או איך שתרצו לכנות אותם היה בולם טוב יותר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זה עדיין רק דעה או התרשמות אישית ממקרה בודד. אף אחד לא מבטיח שצמיג "חצי חצי" או איך שתרצו לכנות אותם היה בולם טוב יותר.
אסף.
אבל נראה לי שלכולנו ( לפחות לזקנים שיצא לנו לנהוג על רכבים גדולים וכבדים ונטולי ABS ) יש איזה זיכרון מפחיד מאותו המקרה שהיינו חייבים לבלימת חירום שנגמרה בשלום רק במזל גדול ... גם לי יש כזה.
-
לי יש כזה זיכרון דווקא עם צמיגי כביש משובחים.
בחיפושית 1500.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אבל נראה לי שלכולנו ( לפחות לזקנים שיצא לנו לנהוג על רכבים גדולים וכבדים ונטולי ABS ) יש איזה זיכרון מפחיד מאותו המקרה שהיינו חייבים לבלימת חירום שנגמרה בשלום רק במזל גדול ... גם לי יש כזה.
יצא לי לבלום חזק עם פרייבט נעול צמיג כביש סיני זול, האוטו פשוט ממשיך הלאה, גם עם גלגל נעול.
מחליק בכביש יבש.
אני באמת חושב שיוצרים פניקה מיותרת ומוגזמת לגבי ההשפעה של צמיגי שטח ברכב שטח.
זה שאתם חושבים ומרגישים תחושה מזוייפת שזה הרכב הפרטי שלכם ולא רכב עם תכלית שיש לה משמעויות, לא הפך את רכב השטח לפרייבט.
בדיוק כמו לנהוג בכל מסחרית/משאית אחרת.
תתרגלו שאתם נוהגים ברכב גדול וכבד, זה יעשה את ההבדל יותר מכל צמיג.
דאסטר נכלל בקטגוריה הזו ולכן ההשלכה של המבחן בעייתית.
-
דאסטר שוקל 1400 קילו ...
עוד 200-300 קילו עם הציוד והאנשים ...
זה לא כבד.
מעבר לזה גם לי יצא להגזים קצת במהירות בירידה גשומה בפרוייד ...
אוטו ריק.
אחקטרוניקה מאד מהירה ומאד יעילה.
עד שהבנתי מה קרה זה כבר כבר מזמן קרה ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
אסף,
אני חושש שאתם קוברים את הראש בחול.
היצרנים אומרים את זה במפורש ( גם אם לא נוקבים במספרים מדוייקים).
אני מאוד אשמח לראות מבחן אמיתי, אבל התחושות מאוד ברורות.
-
הבדיקה ממש קלה: כנסו למכון רישוי כשבצד ימין מורכב צמיג אחד ובצד שמאל צמיג שני ובקשו לקבל את נתוני הבלימה הגולמיים.
בהנחה הסבירה שהרכב מאוזן מבחינת המשקל, הבלמים תקינים וה- abs שפוי (או עדיף יותר - מנותק/לא קיים) זה ייתן נתונים יחסיים בין 2 הצמיגים ...
-
במכון הרישוי לא בודקים בלימה דינמית (מרחקי עצירה) אלא כוח בלימה.
אסף.
-
מרחק עצירה נגזר מהמון פרמטרים, מתוכם הפרמטר הרלוונטי לדיון הזה הוא מקדם החיכוך שבין הצמיג למשטח, זה שאנחנו נוהגים לכנות "אחיזה".
הכוחות הנמדדים במכון, בהנתן מערכת בלמים תקינה ומשקל זהה על 2 הגלגלים, הם ביחס ישר למקדם החיכוך.
* הדברים אמורים לגבי חיכוך בהחלקה, שהוא שונה מהחיכוך בעת גלגול בטרם החלקה, אבל כנראה שהם קשורים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אסף,
אני חושש שאתם קוברים את הראש בחול.
היצרנים אומרים את זה במפורש ( גם אם לא נוקבים במספרים מדוייקים).
אני מאוד אשמח לראות מבחן אמיתי, אבל התחושות מאוד ברורות.
מבחן אמיתי? נגיד, תקן, שזה הגדרה של ביצועים שצריך לעמוד בהם? כל הצמיגים עומדים באותו תקן ועוברים באותו מבחן.
לא רכב אחד ולא שניים ניגשים למבחן יציבות ובלימה עם צמיגי "שטח מלא", ועוברים.
אתה רוצה מבחן השוואתי כדי לדון בו לשם הדיון. אם אתה רוצה מבחן שקובע את הרף, יש, זה התקן, כל הצמיגים מהסוגים המדוברים עומדים בו. זה אפילו מוטבע עליהם.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
לא לשם הדיון, לשם ההחלטה.
שנים אני נוסע על AT, בידיעה ברורה, שאני מקריב בשטח ( אחיזה ואמינות) לטובת בטיחות בכביש.
יש פה טענה שהאחיזת כביש של MT לא נופלת מזו של AT.
אם זה נכון, אז כנראה שטעיתי כל השנים, ואני עובר ל MT.
אני פשוט לא מצליח להבין משהו הכי בסיסי,
80-100 קמ"ש, אותו הרכב, מה המרחק עצירה של KO לעומת KM?
-
נו, מה הבעייה ?
תמצא מישהו עם KM באותה מידת צמיגים כמו שלך, תחליף איתו צמיג אחד ותכנס למכון (לא בזמן הטסט שלך)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
שנים אני נוסע על AT, בידיעה ברורה, שאני מקריב בשטח ( אחיזה ואמינות) לטובת בטיחות בכביש.
התקן מגדיר טווח תקין.
זה לא אומר בהכרח שאין הבדל, אלא שהוא בתוך התחום שהוגדר תקין לבטיחות בכביש ציבורי.
בדיוק כמו שיש הבדל בביצועים והתנהגות בין צמיגי כביש מדגמים ויצרנים שונים, וכולם בתקן.
לא אתפלא אם צמיג שטח מלא באיכות הגבוהה יציג ביצועים טובים יותר מצמיג AT עלום שם.
רק לאחרונה יצא לי להרגיש כמה פעמים את ההבדל בין צמיג כביש סיני זול (זוועה) לבין צמיג כביש של יצרן מוכר.
הטנדר על צמיגי שטח מלא מתנהג טוב יותר בכיכרות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מרחק עצירה נגזר מהמון פרמטרים, מתוכם הפרמטר הרלוונטי לדיון הזה הוא מקדם החיכוך שבין הצמיג למשטח, זה שאנחנו נוהגים לכנות "אחיזה".
הכוחות הנמדדים במכון, בהנתן מערכת בלמים תקינה ומשקל זהה על 2 הגלגלים, הם ביחס ישר למקדם החיכוך.
* הדברים אמורים לגבי חיכוך בהחלקה, שהוא שונה מהחיכוך בעת גלגול בטרם החלקה, אבל כנראה שהם קשורים.
נדב אתה טועה. שוב. במכון החיכוך לא משחק תפקיד. יש שם גלילים עם "קוצים" והמהירות נמוכה מדי. בודקים שם, וזו מטרת הבדיקה - את תקינות מערכת הבלמים, לא את הצמיגים.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אם זה נכון, אז כנראה שטעיתי כל השנים, ואני עובר ל MT.
אני פשוט לא מצליח להבין משהו הכי בסיסי,
80-100 קמ"ש, אותו הרכב, מה המרחק עצירה של KO לעומת KM?
נופלת. אבל במעט - והמעט הזה הוא קטן יותר מההפרש בין צמיגי כביש לצמיגי AT.
ההבדל ברעש, לעומת זאת - משמעותי יותר ומורגש מאוד, ברמה שרוב בעלי ה SUV לא יהיו מוכנים לקבל.
אסף.
-
אני נפעם מכמות התגובות והניתוחים....
בפשטות גמורה אני יכול להגיד שאחרי 30 שנה על הכביש ועוד שנה בשטח על צמיג שטח מלא (אפס נסיון ביחס לכולם, נכון?) - אין בכלל מה להשוות את ההיגוי על הכביש בין שני הצמיגים. ועל אחת כמה וכמה בכביש רטוב.
צמיגי שטח בקושי אוחזים כביש רטוב
My two cents....
-
יחסית לצמיג כביש? זה ברור ואין על זה שום מחלוקת.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
נדב אתה טועה. שוב. במכון החיכוך לא משחק תפקיד. יש שם גלילים עם "קוצים" והמהירות נמוכה מדי. בודקים שם, וזו מטרת הבדיקה - את תקינות מערכת הבלמים, לא את הצמיגים.
אסף.
אני מוכן לבדוק את עצמי, אבל למיטב זכרוני הרעוע בבדיקת המכון את הגלגלים הקדמיים, הבלמים עוצרים לחלוטין את הגלגלים ואז הכוח הנמדד הוא בעצם חיכוך הצמיגים אל מול הקוצים (שבד"כ כבר מזמן חלקים למדי...)
-
מישהו כאן, במיוחד המקטרגים, בנסיעה נורמלית בהתאם לתנאי הדרך, ובזהירות המתחייבת מרכב כבד וגבוה, עף/החליק מכביש רטוב/יבש בנסיעה נורמלית?
תתיחסו למהירות נסיעה הסטנדרטית בכבישי ישראל, עירוני ובין עירוני.
לא מדבר על תחושות או מחשבות, תכלס.
?
שוב,
תנאי נהיגה נורמליים בהתאם לתנאי הדרך.
אם כבר, לתחושתי צמיגי שטח מלא מתמודדים הרבה יותר טוב עם קטעי כביש מוצפים שמפתיעים באמצע נתיב.
הצמיג חותך דרכם ומנקז לצדדים ולא נכנס לציפה כמו צמיגי כביש.
-
כביש מנהלל לבית שערים. מותר 70 .. ונסעתי 70 .. תנועה ערה. לא עמוס אבל יש מלא רכבים. דיסקו. ישן. פתאום מתחיל גשם. מישהו בולם רחוק מקדימה. ופתאום האוטו שלפניי בולם בחדות. גם אני. הדיסקו ממשיך כאילו כלום.
שחררתי בלמים וברחתי לשול / תעלה / שדה.
זה היה מזמן.
צמיגי דאנלופ משהו 2 .. אכזריים למראה ונפלאים בשטח.
כשנעצרתי. הייתי במקביל לנהג ברכב שהיה לפניי.
זה תקוע לי עד היום בראש.
גם אם לא רלונטי.
מאז אני שומר מרחקים מאד גדולים לרכב שלפניי. גם עם הקיאה ריאו. מרחקים שגורמים להמון אנשים ממהרים להכנס לפניי ולהדחף ... גם עם הדאסטר. למרות שלכולם יש מערכות בלימה וכו והם רבע ממשקל הדיסקו.
מפחיד אותי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כביש מנהלל לבית שערים. מותר 70 .. ונסעתי 70 .. תנועה ערה. לא עמוס אבל יש מלא רכבים. דיסקו. ישן. פתאום מתחיל גשם. מישהו בולם רחוק מקדימה. ופתאום האוטו שלפניי בולם בחדות. גם אני. הדיסקו ממשיך כאילו כלום.
שחררתי בלמים וברחתי לשול / תעלה / שדה.
זה היה מזמן.
צמיגי דאנלופ משהו 2 .. אכזריים למראה ונפלאים בשטח.
כשנעצרתי. הייתי במקביל לנהג ברכב שהיה לפניי.
אף אחד לא מנסה להגיד שרכב שטח גדול וכבד בולם כמו פרייבט, גם עם צמיגי כביש על כביש יבש.
יש לי חוויה דומה עם פרייבט מיושן עם צמיגי כביש זולים וחדשים.
התקדמנו קצת.. אבל זה לא ממש מה שדובר כאן.
שחררת בלמים, אז לא באמת בדקת איפה הרכב היה עוצר (חושב שהייתי מנסה לעשות אותו דבר בסיטואציה כזו).
אבל, האם יש לך חוויה דומה השוואתית עם צמיג AT על אותו רכב?
אתה נכנס לעיקול בכביש עם SUV שטח באותה המהירות כמו פרייבט?
אתה מעיז עם SUV שטח לנסות לבלום בחדות בעיקול כמו עם פרייבט?
מניח שלא, למה?
מה שאני אומר זה שברגע שלצמיג יש תקן בטיחות, אז להבנתי הסוגיה נוגעת לסוג הרכב הרבה יותר מאשר הצמיגים.
כמו שיש הבדל בבלימה תמרון ואחיזה בטווח בין משאית/אוטובוס/מיניבוס/רכב מסחרי/רכב שטח ופרייבט מיני קליל בקצה.
אתה צריך להבין ולהפנים במה אתה נוהג ולהתנהג בהתאם.