תגובה: לנד רובר דיסקברי 98 בנזין - הגשמת חלום
דיפנדר 90 מודל 1996 במשך 8 שנים.
דיסקברי 1, דיזל אוטומטי מודל 1996 במשך 4 שנים
ועכשיו דיסקברי 2 דיזל ידני.
בכולם אני הייתי היד השלישית.
משלושתם, הדיפנדר היה זה שהעיק על חשבון הבנק משמעותית יותר מהדיסקברים. בדיעבד, אני יודע לומר שהדיפנדר הוזנח קשות על ידי הבעלים הקודם לי. מנגד, הדיסקואים טופלו באופן מסודר כשהדיסקו 1 היה אצל הבעלים הקודמים לי 14 שנים והדיסקו 2 היה אצל הבעלים הקודמים לי עשור.
תחזוקה היא הנתון המשמעותי ביותר ברכבי שטח בגיל הזה. אם נולדו באנגליה וגם אם נולדו ביפן או בארצות הברית של אמריקה.
תהנה מהשקט של הבנזין. אני, מעדיף את הגרגור של הדיזל.
מצטרף לדיון (בעלים של דיסקו אחד מ1 אוקטובר 2019) לא מבין איך נכנסים להלוך כח בדיסקו בנזין 1994.
מה שהבנתי :
א. מצב רגיל AWD - ידית קטנה משוכה לצד הנוסע.
ב. נעילת דפרנציאל אורכי - ידית קטנה לצד הנהג.
ג. הלוך כח - ????
תודה.
אותה ידית - דחיפה קדימה עד הסוף
אני מניח שרק במצב נעילה- כלומר שמאלה וקדימה.
1 קבצים מצורפים
אני אולי קצת מעורפל אבל לא... גם עם דיפרנציאל לא נעול אפשר לשלב לLOW לא שאני רואה סיבה ממש...
קובץ מצורף 126021
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אני אולי קצת מעורפל אבל לא... גם עם דיפרנציאל לא נעול אפשר לשלב לLOW לא שאני רואה סיבה ממש...
קובץ מצורף 126021
אתה צודק.
הסיבה היא לגרירה (של לנדרובר אחר למשל...) - מותר לנבלה לגרור עד 3500 ק"ג, אבל עם מנוע שבקושי מזיז את המשקל העצמי שלה... גרירה בעליה עושים ב low פתוח.
ויש גם עליות מאות תלולות שאי אפשר לעלות בראשון גבוה. לפני חודש טיילתי באזור החרמון ובעליה מבוטנת היטב ותלולה מאוד לא הצלחתי להתקדם, בטח לא לזנק, בלי לשלב לנמוך. התבאסתי כי אצלי כשמשלבים נמוך משתלב גם הנעה קדמית ואין דיפרנציאל מרכזי.... בסיבוב על בטון זה מרגיש ונשמע לא נעים.
אסף.
אני פעם ניצלתי את הlow סתם לנסיעה בפקק. היה דווקא נחמד.
קרוז קונטרול לגוש דן....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הסיבה היא לגרירה (של לנדרובר אחר למשל...) - מותר לנבלה לגרור עד 3500 ק"ג, אבל עם מנוע שבקושי מזיז את המשקל העצמי שלה... גרירה בעליה עושים ב low פתוח.
ויש גם עליות מאות תלולות שאי אפשר לעלות בראשון גבוה. לפני חודש טיילתי באזור החרמון ובעליה מבוטנת היטב ותלולה מאוד לא הצלחתי להתקדם, בטח לא לזנק, בלי לשלב לנמוך. התבאסתי כי אצלי כשמשלבים נמוך משתלב גם הנעה קדמית ואין דיפרנציאל מרכזי.... בסיבוב על בטון זה מרגיש ונשמע לא נעים.
אסף.
תחליף ללוקרים ידניים
זה לא נושא השרשור (אפשר לפתוח חדש בנושא) אבל זה לא אפשרי.. יש פתרון אחר.
אסף.