אתם מתפזרים. אפשר להעביר בעלות.
זה לא נושא הדיון הזה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
אתם מתפזרים. אפשר להעביר בעלות.
זה לא נושא הדיון הזה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מה זה קשור?
אוטו ללא טסט כך וכך זמן.
אתה מוכר אותו עם החטוטרת הזו. הבעיה לא נמחקת, רק מועברת הלאה לבעלים הבא. זה גם מתבטא במחיר שאתה מקבל.
בסופו של דבר, כך או כך, אם הבעלים (הישן או החדש) ירצו להעלות את האוטו לכביש כאן ועכשיו, מדינת הגנבים תזכה לקבל את שללה.
או שלא. במקרה שהרכב מתוכנן לחכות 5 שנים להיכנס לאספנות כדי לא להיות חייב באגרות שהצטברו.
אבל עד אז הוא גם לא נוסע. בקיצור, אף אחד לא הפסיד כלום.
אסף אומר שניתן להעביר בעלות. אני מאמין לו.
חזרה לדיון המקורי.
אני בכלל לא בטוח שצריך לשלם אגרות בכדי להעביר בעלות.
למען האמת אני אפילו זכיתי להימנע מכך בנושא טרקטורון שהפך לחקלאי בהמשך.
לא חשוב הסיפור המלא אבל תבדקו היטב את הנתונים האלו כי אני מכיר משהו שונה.
אמנם אינני משפטן אבל אני חושב שיש הפרדה מוחלטת בין רישום קניינו של אדם לבין כשירות התנועה של הקניין...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אמרתי בשרשור ההוא ואני אומר שוב כאן - אין שום בעיה להעביר בעלות ללא תשלום אגרות, גם אם מישהו יגיד אחרת.
ואני מזכיר שבמקצועי אני עוסק בחוק, למי ששכח או לא ידע.
קצת נהיה צהוב פה. חבל.
למה צהוב?
רבים משוכנעים שאי אפשר להעביר בעלות בלי ששולמו אגרות קודמות.
במקרה של הרכב הזה, 10 אגרות זה 14,000 שקל. המון כסף על פארש, על ניירת.
אתה מאיר את עינינו בלשון החוק, מסיר את הספקות וטוב שכך.
המסמך בצילום לא קשור לשאלה על האגרות. מדובר על העברת טסט בפועל. הוא צולם בהעברת בעלות עם כל האגרות משולמות.
[QUOTE=boaz avrahami;841461]בהגיע גיל אספנות ובהינתן שלרכב אין טסט כבר שנים האם יש פטור ממעבדה/ עמדה 1 ושאר מרעין בדרך לעלות מחדש על הכביש?
לא ברור ( לי לפחות , למרות שלא צוין אחרת ) ,אם הוקפאו רשיונות . אני הקפאתי באופן יזום רשיונות לסמוראי 87/88 , ל : 4-5 שנים , הגיע לגיל אספנות , ניגשתי למ"ר ,ביקשתי , נא להוציא מהפריזר , התבלבלה לרגע , הזכירה את המלה מעבדה , אמרתי , סליחה גבירתי , לא בבית ספרי , אמרה , נכון , טעות.
לא הוקפאו.
כפי שכבר נאמר, כשמגיע חודש ינואר של שנת השלושים לרכב הולכים למשרד הרישוי ולאחר העברת הרכב לרכב אספנות מקבלים ניירות שאיתם מגיעים לטסט רגיל ללא מעבדה וכמובן ללא תשלום האגרות שלא שולמו בלי קשר אם הרישיונות הוקפאו או לא.
דרך אגב המעבר לרישוי אספנות הוא חד כיווני ואין אפשרות לחזור לרישוי רגיל