-
חוזר: התקפה ירוקה על הג'יפאים היום בגל"צ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
בוא אני אסביר לך מה ההבדל ביני לבין הירוק הטיפוסי. הוא מותח קו בין האדם לטבע, הפרדה מלאכותית. מבחינתו בהגדרה כל מה שבני אדם עושים, מזיק, ומכונות הם יצירות של השטן. הוא רוצה שכולנו נשאר יחד איתו בתל-אביב, בדירות קטנות בבניינים רבי קומות, דחוסים כדי לא לבזבז אדמה. אני רואה את עצמי כולל המכונות שלי, חלק מהטבע. ויש לנו זכות לחיות ולהנות ולשוטט בטבע, וראבאק, גם לקפוץ, לא פחות ולא יותר מאשר כל צמח, כל צב, וכל קיפוד.
אני לא מבין מה הטעם, אם נגיע לחלום של הירוקים שבו אסור לאף אחד לדרוך מעבר לגדרות של הערים למעט בשבילים סטריליים, אז מה הטעם בשימור הטבע? מי יראה אותו?
דבר ראשון, זה לא פנטזיות.
דבר שני, מי מדבר על הגישה הירוקה הזו? כתבתי בפירוש בכמה וכמה פעמים שאי אפשר לארגן את כול אירועי הספורט המוטורי באיזורים סגורים.
אני לא גם מדבר על טיולים בטבע. אני מדבר על סוג אירוע ספציפי.
אתה באמת תרגיש הבדל אם האירועים האלה יתרחשו במקומות מוגדרים בלבד ולא על כל גבעה רעננה בהתאם לרצון המארגנים? אם כן, סבבה. שהאירועים הללו יתרחשו בכל מקום אפשרי.
אבל, תחשוב על זה שאני, בתור אחד שאוהב את התחום ומבין את הצורך, חושב שזה קצת מוגזם לחרב גבעות. מישהו אחר, עם השפעה גדולה עוד עלול להקים איזו שהיא וועדה או משהו כזה במשרד איכות הסביבה למשל שיגביל את המארגנים בצורה קשה יותר ממה שאני חושב.
אל תזלזל בצרות (מלשון צר) העין של אנשים. הרי ברגע שהספורט הזה יעבוד בתפוקה מלאה יקומו כל מיני ירוקים, אשר דוגלים במה שאתה כותב, ויכריחו אותך לעשות את האירוע כמו שהם רוצים. נראה לך שאז ההנאה שלך תהיה גדולה יותר או נמוכה יותר?
נראה לך שהספורט ישרוד בגצ"ים ותביעות? הרי פה זה לא ארה"ב שהממשלה לא כל כך מתערבת לאנשים בחיים ובעיסוק שלהם.
גם מדובר על ספורט בהקמה. נראה לך שמפרסמים, שהם הלב של כך ספורט שהוא, יסכימו לפירסומת שלילית כמחריבי טבע?
במדינה שלנו עוד חס וחלילה עלולים לבטל את חוק הספורט המוטורי בגלל דברים כאלה או להתקין תקנות כל כך דרקוניות שלא יהיה שווה לאף מארגן לעשות משהו. אז מה יקרה? אירועים פירטים וחזרנו למצב שכל משתתף וצופה מסתכן.
אני רק אומר שצריך לדעתי למצוא פתרון לפני שכל הכלבים מתחילים לנבוח.
בקשר ליוזמה עסקית, אין לך מושג כמה שאתה קרוב לרעיונות שלי :-) אני במהלך חודש הבא כנראה אתחיל לחפש מקום, מאחר ואין לי הרבה נסיון זה בטח יקח קצת זמן :-)
-
עוד משהו קטן.
אתה חושב שיהיה הבדל כלשהוא אם אירוע כמו שהיה במודיעין יתקיים בחצבה?
גם ככה כל האיזור הספציפי ההוא נמצא תחת פיתוח ובעוד שנה תקום שם שכונה או כביש או אני לא יודע מה.
האם האירוע שהיה בשבועות, נדמה לי של אספיר, היה רע? לא היה פתוח וטבע?
לזה הכוונה שלי. לא לאיצטדיונים סגורים.
-
ברגע שהכל יהיה ממוסד מסודר וכמו שאמרת שיכנסו לעיניינים והכל יזרום שום ירוק לא יעז להפריע את מנוחת "הלוחמים" מדוע אתה שואל??? כסף יכנס לקופה כמו כן כסף פותר הכל .
אתה רוצה דוגמאות???
חיריות למינהם ליד הבית שלך (מטמנת שוהם ברקת)
חול וחול לכל מן-דבעי(מכירת חול טיבעי ) לא שמעתי ירוקים רצים על זה ויש המון.....אוףףף
בניה לא חוקית
קיצר כסף פותר הכל .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אהוד
ברגע שהכל יהיה ממוסד מסודר וכמו שאמרת שיכנסו לעיניינים והכל יזרום שום ירוק לא יעז להפריע את מנוחת "הלוחמים" מדוע אתה שואל??? כסף יכנס לקופה כמו כן כסף פותר הכל .
אתה רוצה דוגמאות???
חיריות למינהם ליד הבית שלך (מטמנת שוהם ברקת)
חול וחול לכל מן-דבעי(מכירת חול טיבעי ) לא שמעתי ירוקים רצים על זה ויש המון.....אוףףף
בניה לא חוקית
קיצר כסף פותר הכל .
עד כמה ששמעתי הבעלים של מטמנת ברקת נתבעים עכשיו.
חוץ מזה זה לא קשור בכלל.
טוב עזוב. אני רואה שאתם לא מבינים אותי.
אני רק מקווה שלא יגרם נזק לספורט הזה בעתיד.
-
יש כבר מקצה מחצבות. מה יעשו במקצה חולות? יעבירו דיונה לתוך מתחם סגור? זה יותר טוב?
לדעתי תדמית שמירת הטבע של הגיפאים יותר נמוכה ממה שבאמת ועל זה אותו ירוק (שאם היה דואג לסביבה באמת היה מבזבז אנרגיות בכוונים אחרים) תופס טרמפ, הארוע המודיעין הוא רק תירוץ ותירוצים תמיד יהיו.
-
לנמרוד ובכלל ....
אנחנו לא מנסים לשמור על הטבע בגלל היופי שלו . ישנו דבר הנקרא " איזון אקולוגי " , ואנחנו כבר עומדים " על הקצה " מהבחינה הזו ..
ראבאק , אנחנו לא מדברים רק על שמירת הטבע ... אנחנו מדברים על החיים שלנו ושל צאצאנו ..
טוב נו , אולי שהם ישברו את הראש עם זה ..
שגיא .
נ.ב - חטאתי עוותי ופשעתי מהבחינה הזו , אך עד להגיע ולעשות את הפגיעה הזו למסחרית ...אווי ..
-
סתם מחשבה רעה שעלתה לי בעיניין זה- בגרמניה (אולי בעוד מקומות, אני לא יודע) אסור לרדת מהכביש. בכלל...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי zagi
לנמרוד ובכלל ....
אנחנו לא מנסים לשמור על הטבע בגלל היופי שלו . ישנו דבר הנקרא " איזון אקולוגי " , ואנחנו כבר עומדים " על הקצה " מהבחינה הזו ..
ראבאק , אנחנו לא מדברים רק על שמירת הטבע ... אנחנו מדברים על החיים שלנו ושל צאצאנו ..
טוב נו , אולי שהם ישברו את הראש עם זה ..
שגיא .
נ.ב - חטאתי עוותי ופשעתי מהבחינה הזו , אך עד להגיע ולעשות את הפגיעה הזו למסחרית ...אווי ..
אני לא מתעלם. אני קורא את אותם המגזינים כמוך (Scientific American של לפני כמה חודשים). מה לאיזון האקולוגי ולארוע כמו הנדון - לא תשכנע אותי שיש קשר, למעט הסמלי, ולכן קל להתנפל ולתקוף.
אגב, תסתכל על האתר של מפלגת הירוקים הישראלית http://www.green-party.co.il/news/ מה להם, למצע שלהם ולפעולות שלהם עם הבעיות האמיתיות (שהן, מה לעשות גלובליות ולא תלויות בגבולות בין מדינות ומכאן כמובן הבעייה הכלל עולמית בהתמודדות איתן - על אחת כמה וכמה באזור שלנו שבו אף אחד משכננו לא חליף מילה)? אני מסתכל ורואה אנשים שמתגאים על פעולות שכולן נגד. נגד זה, לעצור את ההוא, להפסיק את הבנייה שלהם, עצומה נגד זה ובג"ץ לחסימת הוא. ממש הכל באתר ובמצע הוא שלילי. מפלגת הירוקים נראית לפחות על פי האתר כמו מפלגת הפולניות.
-
לכל החברים חבל שנושא כזה חשוב כמו שמירה על הטבע
הוסת לויכוח מיותר עם אפשר או אי אפשר לקים את ליגת יונאי
במתחם בנוי או לא.
א. ליגת יונדאי ומארגני הארוע אינם פוגעים בשום צורה בטבע.
ב. אנחנו למרבה הפלא חושבים המון על כל מתחם ( לא על כל גבעה רעננה).
ג. אני (מיקי) אוהב באופן אישי את הפלצנות של "המבינים" שכבר שנים בונים
מכשולים שונים ומגוונם במתחם סגור עלו והצליחו.
ד. הארוע הבא בכוכב יאיר יבנה ע"י טרקטורים אני מזמין את המומחים לבנות
ולו מכשול אחד שיאתגר את רכבי האקסטרים .
ה. ליזרד עם קצת מחשבה הייתה מבין שבנסיעה מהירה אפילו על שבילים
הנזק לטבע הוא גדול פי כמה המרחק 200-300ק"מ מנזק קצת יותר מגבעה
כמו כן סע למודעין ובדוק מה הסלעים אומרים .
ו. החשוב מכל הוא להבין שכולנו חיים פה והחופש לטיל לנסוע לרכב הוא
של כולנו....
-
מיקי, אני לא נגד הליגה ובבקשה שלא תחשוב אחרת.
אני התנדבתי כמו שאתה יודע ואמשיך להתנדב אם תצטרכו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי miki
ד. הארוע הבא בכוכב יאיר יבנה ע"י טרקטורים אני מזמין את המומחים לבנות
ולו מכשול אחד שיאתגר את רכבי האקסטרים .
...
הופה, מתי אנחנו קובעים ואיזה טרקטור אתה מעמיד לטובת ההפקה?
-
נמרוד , היריעה כאן קצת קצרה מידי בשביל לתאר את רגישות האיזון האקולוגי ...על כוס קפה אשמח לשבת ולדבר בכל זמן .
הבעיה העקרית בתחרויות האקסטרים מסוג זה היא " פתיחת צירים " חדשים אשר הורסים בתי גידול של צמחים ובע"ח .
בכל אופן , אני לא שייך לשום ארגון ירוק ולא מזדהה עם אחד כזה , וכמו שאמרתי גם אני חטאתי עוויתי ופשעתי , אני פשוט חושב שעכשיו זה זמן מאוד טוב לדבר על כל העניינים האלו לפני שהדברים הולכים לכאן או לכאן ...
שגיא .
סתם מושבניק מטומטם שאוהב את הטבע ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Bulldog
אתם לא קובעים אך לתומי חשבתי שמומחים
בכתיבה ישמחו לבנות מכשולים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Bulldog
אתם לא קובעים אך לתומי חשבתי שמומחים
בכתיבה ישמחו לבנות מכשולים.
ליזרד אני לא חושב שאתה ושכמותך הם נגד הליגה
אני רק חושב/בטוח שאינכם מבינים במה מדובר
מעולם לא ליויתם ;חיפשתם; בניתם מכשולים
לא בטבע ולא המתחם סגור ומן הראוי קודם
להשתתף בתהליך ולכתוב מתוך הבנה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי miki
ליזרד אני לא חושב שאתה ושכמותך הם נגד הליגה
אני רק חושב/בטוח שאינכם מבינים במה מדובר
מעולם לא ליויתם ;חיפשתם; בניתם מכשולים
לא בטבע ולא המתחם סגור ומן הראוי קודם
להשתתף בתהליך ולכתוב מתוך הבנה.
בזה אתה צודק. אין כל עוררין. גם לא טענתי שאני יכול לעשות משהו שכזה.
כל השאלה שלי הייתה למה לא לעשות את האירועים האלה במתחם סגור.
הסברתם למה ואני מקבל את זה (לא שלמישהו יהיה אכפת אם אני לא אקבל את זה)
בקשר לאירועים במתחם סגור, מכשולים וסוגי תחרויות, אני מברר פרטים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי zagi
נמרוד , היריעה כאן קצת קצרה מידי בשביל לתאר את רגישות האיזון האקולוגי ...על כוס קפה אשמח לשבת ולדבר בכל זמן .
הבעיה העקרית בתחרויות האקסטרים מסוג זה היא " פתיחת צירים " חדשים אשר הורסים בתי גידול של צמחים ובע"ח .
בכל אופן , אני לא שייך לשום ארגון ירוק ולא מזדהה עם אחד כזה , וכמו שאמרתי גם אני חטאתי עוויתי ופשעתי , אני פשוט חושב שעכשיו זה זמן מאוד טוב לדבר על כל העניינים האלו לפני שהדברים הולכים לכאן או לכאן ...
שגיא .
סתם מושבניק מטומטם שאוהב את הטבע ...
שגיא, אני אשמח בוודאי לשבת על כוס קפה, אבל אז רק אני ואדע נלמד - ואנחנו יודעים יחסית הרבה על הנושא (יחסית, אתה בטוח יותר ממני). פורום של ג'יפאים הוא בדיוק המקום לדבר על הנושא של הקשר שלנו לטבע, מתוך נקודת מבט רצינית. מי שעוקב אחדי הנעשה בארה"ב, הם במאבקים אמיתיים על הזכויות שלהם לסוע בכלל, שם הנושא של Land use הוא קריטי, אנחנו עדיין לא שם לשמחתנו, אבל אנשים כמו פאר ויסנר רוצים לגרור אותנו לאותו מצב. אנחנו צריכים לבסס את הזכויות שלנו - כן כן, הזכויות שלנו, האנשים, לצד החיות הצמחים והאדמה - ולא להשאיר את העניין לפוליטיקאים עירוניים! ויפה שעה אחת קודם.
אז תרגיש חופשי להרחיב כאן, אני מבטיח לשמור על הרמה והרצינות של הדיון, תמיד.
בואו נחזור לשאלה של עירא:
ציטוט:
כשעץ נופל באמצע היער הוא עושה רעש?
גם כשאין אף אחד בטווח שמיעה?
זו שאלת השאלות.
-
תגידו התחלקתם על בננה?
אני מבטיח לכם שכבר בתחילת החורף הבא לא יהיה סימן וזכר לאתר התחרות כי הטבע משקם את עצמו כל כך מהר שאתם לא תאמינו
ביערות מנשה /חורשן יש מספר שבילים שנסגרו לכלי רכב (אמנם על ידי פירטים שפשוט שמו שלט אבל אנחנו מאידך כיבדנו וויתרנו)אני מזמין אתכם לנסות לזהות את השבילים הנ"ל אני גם מתחייב שלא תזהו
מצד שני אף אחד מכם לא חוסם בגופו את הזרמת השפכים לים על ידי מליונרים
אף אחד מכם גם לא עוצר את אלה שנותנים לרוח לפזר חולות מסרטנים שהוצאו מהקישון התייבשו והיום נפוצים לכל עבר
כאחד שמשתתף אצל מיקי בליגה אני כבר מחוסן לכל החיידים כי תודות למיקי חצי מהמסלולים שלנו עוברים בתוך ביוב זורם (תודה מיקי )
החצי השני של המסלולים אגב עובר בתוך מזבלות פירטיות /תעלות מלאות חומרי דשן מסרטנים (שוב תודה למיקי)
לכו תראו מה עושים השופלים של כביש 6 לאיזור חורשן ודברו איתי אח"כ על הרס הטבע
אני רוצה לראות את ההוא מגל"צ מוותר על נסיעה בכביש 6
איך ששון כותב - כולם קלדנים
-
ליזרד
1) אתה מפסיק במיידי את שיפוץ הסיקס -חשד שהחומרים שאתה משתמש בהם מזיקים לאוזון
2) אתה גם לא מניע אותו כי הוא לא עומד בתקני זיהום האויר הנוכחים (זה לא מעניין אותי שהוא ישן )
3) גם להפסיק לנסוע איתו אי אפשר כי הוא לא בר מיחזור
אז מה עושים ?
-
חשבת כמה גז בוטן אתה משחרר לאויר אחרי שבת חורפית שבה אכלת צ'ולנט/סחנה /חמין ?
ידעת שזה פוגע באוזון ?
-
סוזי, אם אתה רץ בבחירות הקרובות, אני מציע לך!!!!!
אך מתי יהיו הימים שכמו בניוזילנד הבעייה הגדולה ביותר של איכות הסביבה שלנו תיהיה הנודים של הכבשים / פרות.
עירא
-
סוזי, בחייך אני רק שאלתי משהו מאוד מאוד פשוט ועשיתם ממני יותר ירוק מקרמיט.
קבלתי תשובה. מבחינתי הנושא סגור.
אבל! (וזה לא פתיחה של הנושא מחדש) כמו שכתבתי, אני אוהב את התחום ופחות מפריע לי מה שהלך שם.
אבל מה יקרה שבפעם הבאה שיהיה אירוע כזה, הכוונה לסוג האירועים שהיה במודיעין, תהיה לך הפגנה של ירוקים? כמה ספונסרים אתה חושב שתוכל לגייס?
או אם המשטרה תקבל איזה בג"צ על זה שהיא לא מונעת הרס של הטבע? או אולי מיקי יקבל איזו תביעה, בתור המארגן, מאיזה אירגון ירוק על זה שהוא הורס את הטבע? ואני בטוח שלהם, הירוקים, לא ממש מעניין שהטבע ישקם את עצמו.
חוץ מזה, אני בטוח שאם היה אפשרי להעביר חוק, מבלי להרגיז המון אנשים, שאוסר על נסיעה ברכב שהזיהום אוויר שלו הוא כזה או אחר אז היו מחוקקים אותו. הממשל בישראל אוהב מאוד לומר לאנשים מה אסור להם ולחשוב במקומם.
אני לא כותב סתם, במקרה חברה שלי היא עו"ד ואמנם זה לא התחום שלה אבל היא אומרת שזה בהחלט יכול לקרות. הספורט הלאומי פה במדינה זה לתבוע אנשים. למה אתה חושב שחלק מאוד גדול מהחברים באירגונים האלה הם עו"ד ? לעו"ד אין פירסום שלילי, גם אם הוא מפסיד.
-
גם אני שמעתי את הקטע ההוא ברדיו.
וזה נכון שרזי ברקאי ניסה לחמם את העניין בשאלות טפשיות. בעיקר בעוד שהוא טוען שניה לפני זה שהוא לא מכיר את המקום ההוא ו/או את תחום השטח בכלל.
לא חושב שכדאי להתרגש.
הפרובוקאטורים תמיד יהיו.
בתמונה הגדולה, כמה שווה הצב של מיכה ( ואני גם מאוד אוהב צבים ) מול שריפת בארות נפט של חצי שנה ? או התבקעות מיכלית נפט סופר גדולה ?
שהרי שיירת טנקים אחת שיוצאת לתרגיל של 3 ימים ברמה"ג עושה נזקים לטבע ברמות מול הצב של מיכה. או מול הטויוטה שלי כשאני מחפש שבילים חדשים באתר השלכת פסולת בניין.
מי שנסע פעם ליד כפר ערבי מכיר את התחושה הנהדרת של לטייל בתוך מזבלה. כשירדפו אותם אני גם אתנהג יפה. עד אז. שירדו לי מהורידים.
ושיזהר הירוק, לא למצוא את עצמו פעם בתוך SUV כי אז הוא יראה כל כך מטומטם. שזה פשוט מצחיק אותי לחשוב על זה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אל תזלזל בצרות (מלשון צר) העין של אנשים. הרי ברגע שהספורט הזה יעבוד בתפוקה מלאה יקומו כל מיני ירוקים, אשר דוגלים במה שאתה כותב, ויכריחו אותך לעשות את האירוע כמו שהם רוצים. נראה לך שאז ההנאה שלך תהיה גדולה יותר או נמוכה יותר?
נראה לך שהספורט ישרוד בגצ"ים ותביעות? הרי פה זה לא ארה"ב שהממשלה לא כל כך מתערבת לאנשים בחיים ובעיסוק שלהם.
גם מדובר על ספורט בהקמה. נראה לך שמפרסמים, שהם הלב של כך ספורט שהוא, יסכימו לפירסומת שלילית כמחריבי טבע?
במדינה שלנו עוד חס וחלילה עלולים לבטל את חוק הספורט המוטורי בגלל דברים כאלה או להתקין תקנות כל כך דרקוניות שלא יהיה שווה לאף מארגן לעשות משהו. אז מה יקרה? אירועים פירטים וחזרנו למצב שכל משתתף וצופה מסתכן.
אני רק אומר שצריך לדעתי למצוא פתרון לפני שכל הכלבים מתחילים לנבוח.
בקשר ליוזמה עסקית, אין לך מושג כמה שאתה קרוב לרעיונות שלי :-) אני במהלך חודש הבא כנראה אתחיל לחפש מקום, מאחר ואין לי הרבה נסיון זה בטח יקח קצת זמן :-)
מיכה,
1. היו מספיק שחשבו לפתוח אתר כזה, אני מייעץ לך לחפש / לקרוא על זה לפני. בעיית הביטוח למשל תשבור אותך.
2. אתה באמת חושב שיש מישהו שמסוגל לעצור את מכונת הכסף ? מיכה, אם כן. אתה בטח גם חושב ששלגיה ובטריה הם מאותה בדיחה ....
מיכה יקירי, דמיין שאפשר מפרסומות להרויח 20000 שקל בתחרות. או 200 אלף שקל ... או 2 מליון שקלים.
עכשיו, נניח גם שיש איזה גאיידמאק אחד שהבין שאפשר להרויח את זה. ויש לו את ההון ההתחלתי בשביל להקים את האופרציה. אתה באמת חושב שמישהו יוכל לעצור אותו ? באמת ?
עיין ערך סי& סאן ... עיין ערך האי היווני ( דווקא לא דוגמה טובה כל כך ) אדמות כפר מל"ל. ההון והשילטון מחוברים יותר חזק מהכוח שמחבר אטומים זה לזה.
אל תהיה תמים. גם בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, כשכל האמר נימצא בסכנת שריפה מתמדת על ידי מחבקי העצים, ויש שם שניים שלושה האמרים יותר מאשר פה. לא הצליחו לעצור אותם. אז פה ? בארץ הבננות ? .. חה חה חה.
הנזק שעושה הפליטה של שיירת ראש הממשלה כשהוא נוסע לאכול צהריים הוא יותר גדול מבחינת זיהום אויר מאשר טיול של 10 רכבים ל 3 ימים לדרום.
צא מהבועה.
הדיבר ה 11 הוא החשוב ביותר !!!
רק עליו חייבים לשמור !!!!
דעתי האישית - כל מי שמסתמך עליה, עושה זאת באחריותו !!
-