צודק,
ערבבתי הין השרשור של יובל לנוכחי.
בנוכחימלא ביקשו פתרון.
ואתה טועה כי יובל התייחס גם לאפשרות של גישור תעלה כמו במקרה הנוכחי.
Slowly..
Printable View
לגבי החילוץ, גם אם הרכב מזווד בכננת קידמית זה לא יעזור, רק משיכה מבוקרת לאחור תוך תשומת לב לפרטים הקטנים.
איזו אפשרות ישנה מלבד משיכה לאחור?
איזה גחון? רואים שקוטר הצמיגים גדול מרוחב התעלה בתחתית הצמיג, לכן לא הגיע לגחון בטח לא ישב על כלום אולי בקטנה על שול התעלה, ראה גם את המרחק בין הפגוש לקרקע.
משיכה מבוקרת לאחור עם/ בלי הילוך אחורי של התקוע, כך חילצנו בדיוק באותה תעלה קינג לפני כעשור, ללא נזקים.
לגבי שאר התגובה שלך, עלי לצטט אותך - "חבל שהגבת".
לא רואה איך אתה יכול להרים את הרכב עם אמצעי כמו הייליפט לדוגמה בלי לסכן מישהו תוך כדי והאמת שנראה מהלך מיותר.
הוא ככל הנראה נפל על הקרוסממבר שדי חזק בטרופר, טיפה אחורה והגלגלים כבר יעלו, לא ממש חיכוך גחון.
פעם זה היה אתר שרק מי שהבין הגיב ומי שלא הבין שתק והחכים...
כנראה רוח חדשה זורמת בעורקי האתר וחבל.
אבל כנראה שכשהילים מתחילים לגדול הם משוכנעים שהם יודעים את מה שהזקנים כבר הספיקו לשכוח.
אני שמח שחילצתם קינג במשיכה לאחור ואני עוד יותר שמח שלא היו לו נזקים.
נדב, גם אני לא ראיתי דרכי הרמה ולכן שאלתי, לא היה לי מושג לגבי חסינות החלק התחתון של הרכב...
אני חושב שכן הייתי מנסה להרים. אולי אפילו בתוך התעלה עם ליפט מייט ובונה מתחת לגלגל שבפנים. אי אפשר לראות לתוך התעלה כדי לדעת אם אפשר למקם הייליפט שם אז אולי אני טועה.
למה לא להרים ולבנות מתחת לגלגל?
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
זאת "תעלת קשר" של מוצב, עומק של בערך 1 מטר, עם מה בדיוק תמלא ואיך תרים עם ליפט מייט?
יש יותר מדרך אחד להוציא את הרכב הזה אחורה, גם בלי לגרור אותו על הגחון.
כמובן ששימוש בשפאלות יפשט דברים.
אבל גם בלי,
הרמה עם הייליפט מהטמבון עם איזה בוק שמרחיק אותו מהגריל (כדי שהסרח העליון לא יפגע בהמשך בגריל, למרות שהמרווח שיוצרת הכננת הוא לא רע). ואז נסיעה סופר איטית אחורה לפחות עד שהגלגלים על פינת התעלה.
משם ניתן להחליט אם ההמשך יהיה בנסיעה או סיוע ההייליפט.
כתלות בקרבה של החלק העליון שלו למכסה המנוע.
אישית לא הייתי מנסה עם הייליפט בשום מצב ושום תיאור שהצעת מכל הסיבות שרואים בתמונה, רכב לא במצב ישר, השטח עצמו, הטמבון בכלל לא נראה שיש איפה למקם בו ליפט באופן בטוח.
ועוד לנסות לזוז אחורה תוך כדי שהוא מורם עם ליפט? סיכון מיותר.
רואים בבירור שהגלגל על קצה הקיר של התעלה, משיכה קטנה אחורה והוא כבר עולה החוצה ממנה.
יתכן ואתה צודק,
אבל גם יתכן והוא תקוע ולא ניתן להגיע למצב שהגלגל מרים אותו.
יצא לי יותר מפעם אחת להרים רכב עם הייליפט ו"להפיל" אותו אחורה או לצדדים.
זה לא משהו שהייתי ממליץ למישהו בלי נסיון לעשות אבל זה יותר מפחיד מאשר מסוכן. הסכנה העיקרית היא לנעוץ את החלק העליון של המוט במכסה מנוע או הגריל, ובזה ניתן להתחשב.
מכיוון שתמונות יכולות לשקר, אי אפשר באמת לדעת.
לי הרכב נראה די ניצב לתעלה+סוללה (או לפחות בזווית שמספיקה).
את ההיליפט אפשר לתקוע בפתח הכננת.
הרכב המחולץ "ישב"על סף התעלה על קורות השילדה.מיגון הגחון היה נמוך ובתוך התעלה עצמה.מכיוון שהפגוש הקדמי היה רופף הפסקנו להרים את הרכב מהפגוש עם הייליפט.
ההרמה בוצעה ע"י שני מגבהי בקבוק כשכל הזמן דוחפים אבנים מתחת לקורות השילדה.כשהגענו למצב שבו מיגון הגחון היה מעל לגובה התעלה הוצאנו את המגבהים והרכב נשאר על האבנים.
מכאן משיכה אחורה ע"י רכב שלנו בעזרת הרכב המחולץ והחוצה.
לא בדקנו נזקים והבחור גם לא נראה מוטרד מזה.
תודה רבה על ההסבר.
נשמע שעבדתם בצורה מקצועית, לא כמו שהציעו פה פשוט לגרור אחורה וזהו (רק בהסתמך על התמונה).
חבל שאין תמונות מתהליך החילוץ נראה שהיה מעניין.
כל הכבוד.
שמוליקו יקר, זמנים אתה זוכר? גם כשהמציאו את הגלגל היה ידוע שיש עבר, הווה ועתיד, הפוסט פורסם כאשר החילוץ היה בעבר, הוא לא ביקש עצות און ליין, הם הסתדרו! והתמונה ? זה מה שפות״ש נתן לנו אין משהו אחר, טוב, סבבה?
שום דבר לא הצדיק את שריפת הפיוז שארעה לך, אבל בסדר קורה.
ולהבא תזכור בלי קשר לשרשור- גם לצעירים יש מה ללמד אותך.
אין לי בעיה ללמוד מהצעיר ביותר ויעידו חברי שאני גם עושה זאת!
יש לי בעיה ללמוד ממישהו שקופץ למסקנות אחרי שראה תמונה אחת שכנראה בגלל חוסר נסיון משוכנע שהבין בדיוק את כל המצב ובגלל אגו מנופח גם רץ להגיד לכולם מה היו צריכים לעשות ואיך, מתרגז ולא יורד מהעץ כשמבין שטעה ועדיין מנסה לחנך.
אז עזוב, השרשור הפך להתרכז בטפל ולא בעיקר.
עבר, הווה, עתיד - גם בעתיד מישהו יתקל בוודאות ברכב במצב דומה שיצטרך לחלץ.
אם זה יהיה אתה, אין לי ספק שאתה כבר יודע איך לחלץ, אבל לטובת הדורות הבאים ואלה שלא באמת יודעים, אולי גם קצת יותר זהירים ולא רוצים נזקים, שווה לדעת איך באמת צריך לחלץ.
ולכן חשוב היה לי להבין איך באמת חילצו !
אז בוא נחזיר את הדיון לגופו של עניין ולא לגופו של איש, אתה ואני לא נצא ראש...
(אם אתה רוצה, אשמח להמשיך בפרטי, מבטיח ללמוד כל מה שתוכל ללמד אותי בשמחה ובענווה)
אם כל הויכוח הזה לא היה נולד בחטא- ראית חבר חדש יחסית וסתם נטפלת, אז אולי הייתי מסביר לך מה ההבדל בין עצה לדעה, על הזמנים דברנו והיה ניתן עוד להרחיב בתחום הנסיון הכללי, אבל אני מוותר. יש לי הרגשה שבפעם הבאה אצבעך לא תהיה קלה על ההדק, בזה אתנחם, יום טוב.
אל תתנחם, לא יהיה. (אתה כנראה לא מבין ולא מפנים את הטעות שלך וחבל)
ואני שמח שאתה מוותר.
גם בפעם הבאה שמישהו יגיד משהו בלי לבדוק ושיכול לגרום נזק לאחרים (לא למי שאעלה את הפוסט, אלא למישהו שמתישהו יעזר בו....) אני אגיב...
ואני חוזר, עזוב....
בוא נחזיר את הדיון לפותח השרשור בבקשה...
מכיוון שהייתי עסוק עם עוד 4 חברים בעבודת החילוץ,איש מהחבורה
שעמדה בצד והתבוננה לא מצא לנכון לצלם.
הם ננזפו ולא נותר לי אלא להתנצל על חוסר התעוד.
נ.ב שכחתי לספר שבין האבנים והשילדה בחלק העליון חכנסנו
לוחות עץ רחבים,מאלה שמשמשים לקורות בגג.(נמצאים דרך קבע ברכב)
אם אמצא מחר מכוון , יבדק שוב. כחלק מהניסוי/למידה ראשוני , ראיתי שללא הרחבה/מייצבים היא עלולה להסתובב סביב עצמה ובהקשר למה שציין סער , יש לה 5 ברגי פלדה 9/12 בכל צד שיאחזו/ינעצו בקרקע. לקורה שרוחבה 20cm , הורכבו בקצותיה מוטות של 40cm.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8f30bdaffb.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7c31c5328c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6647ed0b92.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
אתה בטוח שהפרופיל הזה מספיק חזק, כדי לשאת את כל העומס של הקורה והרכב שעליה בנקודה אחת ספציפית, בלי פיזור?
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
בטוח למדתי בחיים יש רק דבר : " מעפר באת ואל עפר תשוב ".
שום דבר לא בטוח כרגע עם השפלות האלו. הם בתהליך יצור/בדיקה/ניסוי .הן מיועדות לתת מענה למדרגות קטנות/בינוניות במקום עבודות מע'ץ או תעלות עד 0.8-1m.
תכנונן ובנייתן גם שימש לי כסוג של תרפייה ברגעים מתים שהיו בעבודה כך שגם אם כל העסק יסתיים בכשלון , הלכו ₪100-150
שעלו הפרופילים + ברגים/אומים. גם אם יוכיחו את עצמן , ישמשו לשימושי האישי בלבד או לסמוראי/ג'ימיני/טריוס בלבד.שקלתי גם למלא את הפרופיל 20x20mm בברזל עגול אבל כאן נכנס נושא המשקל. קודם יבדק חלול.
ואיך אתה רואה מצב שכזה קורה, ( כל העומס בנקודה אחת ספציפית...)?
אם ממש רוצים אז אפשר לבדוק עומס מותר לכפיפה של הפרופיל ולחשב את המומנט המתפתח בנקודות הרלבנטיות (הנקודות שבהן הפרופיל מתחיל לצאת מרוחב הקורה).
מעניין אותי גם איך העומס המותר לקורות האלה ביחס למשקל הרכב, רק בשביל לקבל קנה מידה...כי אין מצב מעשי שבו, אם ניקח את המקרה הקיצוני התיאורתי, שכל משקל הרכב יהיה על אמצע הקורה.
טל.