תודה
Printable View
דוגמא מקבילה:
הסניף של הפול (מן חברת ביטוח ציבורית למצורעים) בתל אביב פשוט מגעיל, גם במראה וגם ביחס.
הסניף בב"ש פשוט תענוג, גם במראה וגם ביחס.
מצד שני מערכת הבריאות בפריפריה נחותה בהרבה פרמטרים חשובים מהמרכז.
אצלנו בצפון הרחוק חוויה מצויינת. בכל פעם שאני מגיע לשם - גם אם יש תור השירות הוא מהיר מאוד ועם חיוך.
בפעם האחרונה לאישור הכננת הגעתי, אפילו לא שמתי לב שהיו כסאות המתנה ותוך 2 דקות הייתי בדרך חזרה לאוטו.
למה ככה?
זה משרד הרישוי בחולון. הוא מוכר לי עוד מימי מבחן התיאוריה הראשון שלי בגיל 16, כלומר 37 שנים. זה מקום ידוע לשימצה עם היסטוריה עשירה של גילויי אלימות, מילולית ופיזית. כסאות התעופפו שם לא פעם אחת ולא עשר פעמים.
אף אחד לא נהנה מזה.
אז באים לשם. כי אין ברירה. כי זה מה שיש קרוב לבית. כי אף אחד לא מתלהב לנסוע 50-200 ק"מ לכל כיוון רק בשביל לקבל חותמת שלפי אותו נוהל בדיוק, אפשר לקבל במרחק קילומטר וחצי מהבית. באים אולי גם מתוך תמימות, למרות שכמה שאנחנו יודעים שזה גרוע, אולי הפעם נופתע לטובה ויהיה בסדר?...
אני עשיתי שיעורי בית, הרכב עבר את כל הבדיקות המחוייבות. הקפדתי להביא את כל הניירת הדרושה.
וכן, גם באתי בגישה חיובית ואמרתי בוקר טוב.
מסתבר שזה לא מספיק מול עובד ציבור מתוסכל וממורמר ששונא את העבודה שלו ושונא את הציבור שהוא אמור לתת לו שירות.
אחר כך הסתבר שכמו תמיד אני הייתי הצודק והצדיק, אבל המגבת סתם נהנתה להתעלל, כי ככה זה במשרד הרישוי בחולון. האמת היא שלא הופתעתי, אבל את ההליך שהתחלתי בעמל רב ולא מעט מזומנים, היה צריך לסיים.
עובדה שבפריפריה זה הלך חלק. מסתבר שאפשר גם אחרת. היה שווה לנסוע 50 וקצת ק"מ לכל כיוון.
בוא אני אגלה לך סוד.
בפריפריה,
באופן כללי אנשים יותר נחמדים.
כשאתה עומד ברמזור, אנשים אשכרה יוצרים איתך קשר עין.
רכיבת סינגלים בבן שמן, אם מישהו יברך בבוקר טוב או ישאל רוכב אם הוא זקוק לעזרה כשהוא עם אופניים הפוכים בצד הסינגל, סביר מאוד שהגיע מהפריפריה.
דרור,
בפעם הבאה, תקבע תור באינטרנט (חרא אפליקציה הם לקחו, נראה כמו וירוס) תבוא למשרד הרישוי על בן גוריון (גבול רמת גן - בני ברק) ובע״ה כמו שתשמע שם הרבה תצא תוך כמה דקות. גם אני התפלאתי מהמהירות, ושתבין שאישור ההגבהה שלי ספג קפה והיה לא בתוקף, ועדיין קיבלתי את הרשיון עם האישור. צריך לבוא להם בטוב ולא לחפש לצעוק..
את הדלק תחסוך לחניה פה באיזור.
Sent from my iPhone using Tapatalk
דרור, אצלנו בקיבוץ קדרים קולטים חברים חדשים.
מוכן לזרוק איזה מילה טובה עליך...
יש לנו אפילו קבוצת טיולי ג'יפים בקיבוץ.
זה מתבקש..אין כל נפריפרייה בעיקר בצפון הכל קל כל כך
Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
נון קונפורמיסט בקיבוץ?
זה יהיה מעניין :)