לפני שנה בדקתי עבור ברנרד את נושא שינוי המידה מול מעבדת אריאל.
אם אני זוכר נכון הייתה בעיה שאחת הבדיקות בכלל לא ניתנת לביצוע בארץ.
המכשיר יקר ולא בנמצא.
אז הם חיכו לפטור ממנה. לא יודע מה ההמשך
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
Printable View
לפני שנה בדקתי עבור ברנרד את נושא שינוי המידה מול מעבדת אריאל.
אם אני זוכר נכון הייתה בעיה שאחת הבדיקות בכלל לא ניתנת לביצוע בארץ.
המכשיר יקר ולא בנמצא.
אז הם חיכו לפטור ממנה. לא יודע מה ההמשך
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נרשמת לפורום, וההודעה הראשונה והיחידה שלך היא דווקא בשרשור הזה....רק לי זה נראה קצת מוזר?
אז או שאתה גולש וותיק שפתח שם משתמש כי אינך רוצה להיזדהות וזה בסדר, למרות שאין כל פסול בתגובה שרשמת ואפילו לא חידשת כמעט כלום לדעתי...
אני אישית לא מכיר צי רכב ששינה מידת צמיגים שלא רשומה באוטודאטא/קארדאטא וכו', וגם למה להם? גורמי ביטחון על צורתם זה לא דוגמה.
אז נשאלת השאלה למה צריך לטרטר אזרח ולהוציא סכומי עתק על מעבדות ובדיקות כשבחו"ל למשל אותה מידה לאותו רכב מאושרת ומורכבת(רנגלרים למשל)? ואם יש בעיה עם אותה מידה שחפצים בה אז את הבדיקות וכו' עושים ע"י בוחן מוסמך שבוחן את הרכב בלי הרבה התפלצפויות של מעבדות.
וסתם לדוגמה על מה שנירשם כאן, בטרופר למשל מ 99' מאושרת מידה 31" , לא כל המכוני רישוי מעודכנים בתוכנות שלהם ואם לא בא לך לחפש מכון עם תוכנה מעודכנת אז שלח מייל ל umi בעיניין טכני עם צילום רישיון ותקבל אישור תוך יומיים.
אני פותח בזה שלא ברור לי אחרי שכתבי בפירוש שסמכות הרישוי של הצבא לא רלוונטית לעניין איך תגובות רבות כ"כ חזרו על הנושא, לגופם של אנשים:
דרור:
הכוונה לא הייתה שתפנה ליצרן הרכב, ברור שלא תקבל מענה.הכוונה הייתה לפנות למעבדה שזה תפקידה ולבצע את ההליך הנדרש על מנת לשנות את מידת הצמיגים.
טל:
לצערי אני חולק על מידת הרלוונטיות שאתה מוצא למה שכתבתי. במידה וגם אתה נמצא באותו קו מחשבה כמו דרור אז תשובתי אליך זהה.
בנוגע לנהול מעשי/ריאלי והעלויות זה אני מניח שזה תלוי מה רוצים לשנות ואיך נגשים לזה. כמו שאני יכתוב מספר פעמים בהמשך עלויות זה עניין סובייקטיבי , לגופו של עניין מעבר לאמירה יקר לא הבנתי מה יקר וכמה.
קוקה:
האמירות הציניות נאמרו לשני אנשים שונים בשני מקרים שונים כאשר הראשון פנה למעכר וביצע פעולה בניגוד לחוק/תקנות (ביודעין או לא), הוא כנראה גם לא אדם רע. כנראה בחור מצוין שרק רוצה לטייל כמו כולם אבל בחר בדרך של עיגול פינות.
בנוגע לשינוי המידות , אני מכיר קבוצת אנשים שנמצאים בתהליך או לקראת סיומו של שינוי מידות צמיגים ועוד מספר פרמטרים. לפחות אחד מהם גולש באתר ובמידה והוא קורא את הנושא הזה ויהיה מעוניין לשתף בתהליך זה יכול להיות מועיל, בנוסף אני מכיר בחור נוסף ששינה את מידת הצמיגים למידה גדולה משמעותית (40 או 42 אני לא זוכר), אכן התהליך היה לא זול.אבל יש לציין שהוא ביצע את התהליך לבד.
לגבי נושא הצבא אני מחזיר אותך לאמירה שבה פתחתי, יש הבדל גדול בין צבא לבין וכו' מהסיבה הפשוטה שוכו' לא בונים או משפרים את הרכבים בעצמם ומי שמבצע עבורם את העבודה הם חברות אזרחיות שנדרשות לעמוד בכל הקריטריונים של רישוי אזרחי, כמו אחרון האזרחים. אתה יכול לפנות אליהם ולבקש שיבצעו עבורך עבודה שמתאימה למאפיינים שאתה רוצה.
בועז:
אני לא מכיר בדיקה שלא ניתנת לביצוע בארץ (בתחום הצמיגים וההגבהות, שלא יקפוץ הכחמולוג התורן ויציין שלא ניתן לבצע בחינת זיהום אוויר למנועים בתקן יורו 6 בארץ), בנוסף אני לא מכיר ציוד שלא נמצא בארץ, תוכל לפרט?
נדב:
חשדנות זו תכונה בריאה, למרות שלא ברורה לי הבעיה הלוגית שלך מכיוון שכל מי שכותב צריך להתחיל מהודעה מס' 1 ולאט לאט לעלות אני חושב שנוסף שזה לא ממש משנה איפה ההייתי מתחיל לכתוב משנים של קריאה באתר זה התגובה הסטנדרטית אז אני לא מתרגש.
בגלל ששאלת, אני עוקב באתר אחרי מספר נושאים וקורא את התכתובות שמעניינות אותי, עד היום נמנעתי מלהגיב בעיקר בגלל שתשובה קצרה לרוב (יש יוצאים מהכלל בנושאים מסוימים ותשובות מסוימות) לא מכבדת את השואל והכותב ותשובות מפורטות גוזלות ממני זמן רב שעד היום לא היה מוצדק בעייני.
לגבי השאלות שלך, אתה מתלונן על סכומי עתק. אפשר בבקשה לדעת מהם אותם סכומי עתק ועבור איזה שינוי הוא נלקח?
לגבי הבוחן המוסמך, מה זה בוחן מוסמך? מי מסמיך אותו ועל מה מסמיכים אותו? האם אתה מעוניין להקים גוף פיקוח נוסף? להבנתי מעבדות הרכב הם הבודק המוסמך, במידה והשם מעבדה מפריעה לך תקרא להם בוחנים מוסמכים ותיפתר הבעיה. כאשר אני מתרגם את האמירה שלך "לא צריך התפלצפויות של מעבדות" לישראלית מדוברת אני מקבל: "סמוך עלי אחי , יהיה בסדר" ואז מקבלים תופעות כמו הג'יפים שנוסעים עם המשולש ברזל בצורת טורפדו על הפגוש הקדמי . שבמקרה של תאונה עם רכב מיני לא רק שנקבל 3 טון נכנסים בטון אלא יהיה גם אלמנט של וידוא הריגה ליושבי המיני או אולי בתור מגן חזירים מתקדם לסילוק רוכבי אופניים טורדניים.
לדוגמא ברנגלר שמיובא לארץ (סמל"ת) מדובר ברכב שמיועד לשוק האירופאי וקיימת לגביו תקינה אירופאית, לא בטוח שכל מידות הצמיגים שמאושרות בארה"ב מאושרות גם בתקינה האירופאית ולכן אין אפשרות לרשום את כל טווח המידות בהוראת הרישום.
לסיכום המניפסט , מכובדים רבים כתבו שלא ניתן לבצע שינוי מידה לצמיגים וחוץ מבועז שנתן תשובה עיניינית אבל מעורפלת לא ראיתי שמישהו הביא תשובה ממעבדת רכב שהתהליך לא ניתן לביצוע.
לכן אני אומר שהתהליך ניתן לביצוע במגבלות הסביר (מה זה סביר? שאלה קשה. אבל רנגלר עם צמיגים 46 והגבהה 8 אינץ שעולים לקבינה עם סולם זה לא סביר).
להערכתי המכשול העקרי הוא ברמה הכספית וגם נושא זה פתיר כמו שכתבתי בהודעה הקודמת.
עיקר הסיבה לכתיבת התגובה היא שינוי גישת האי אפשר לגישת האפשר, במקום לשבת בחושך בפינה ולהגיד אכלו לי שתו לי. אפשר להסתכל על זה מהצד השני שזה אפשרי וצריך להתגבר על סוגיית המחיר שבעייני היא נעלם שחוץ מרעשי רקע לא הבנתי על איזה מחיר מדובר שזה כ"כ יקר. יש כאלה שהיום זה יהיה יקר להם ובעוד שנתיים זה יראה סביר ויש כאלה שתמיד זה יהיה יקר עבורם בדיוק כמו שלא כולם יכולים להרשות לעצמם לרכוש רוביקון 2019.
ממש לא, אני לא מתכוון ל"סמוך עליי אחי", מכיר את אלה די מקרוב על בשרי עוד מהימים שהייתי צעיר תאמין לי, זה לא נגמר בטוב אף פעם.
מאמין שבשביל שינויים צריך בדיקות, כי מה לעשות הרוב מעגלים פינות, יש דרך לבצע שינויים, והדרך היא בקו ישר.
בשביל אזרח פשוט ללכת "למעבדת רכב" זה תיסבוכת איך שלא תהפוך את זה, אז כן במקום להיתנהל מול גוף מסורבל אפשר להיתנהל מול אדם אחד שזה כל תפקידו בחיים... ולא אני מציע להקים עוד "גוף", אותו אדם יכול להיות שייך לאותה מעבדה, פשוט צריך להיתנהל מולו בלבד, להבנתי מה שקורה היום זה טרטור בין עמדה אחת לשניה.
אותה מעבדת רכב היא גוף מסורבל שלעניות דעתי ממה שאני מכיר לגבי אופן של הליך תקינה פרטנית של הגבהות ושינוי מידת צמיגים עולה הרבה מאוד כסף, ולפי מה שנאמר לי מדובר באלפים.
ולא, אני לא יושב בחושך ובוכה שתו לי אכלו לי, אני נהנה ומטייל, לשימחתי אני לא צריך את "השרות" הנ"ל ומספיק לי מה שיש לי, גם עם צמיג 31" אפשר לטייל בכל מקום.
זה נכון אולי עבור רכב מנהלתי/לבן עם לוחית צהובה.
רכב ״חום״/ייעודי שעובר דיגום ושינויים או מדגמים שכלל לא יובאו לארץ ע״י היבואן, אם בכלל יש יבואן..
אלו לא עוברים דרך מכון אזרחי.
מה בדיוק יבדקו במכון רישוי?
יפסלו אותו על משגר טילים בולט מגובה הרכב?
משקל מבצעי שחורג לפעמים ב-100% מהגדרות היצרן?
צמיגים ממוגני ירי שכלל לא תקין לרכב רגיל?
זה רק בקצה המזלג.
בקיצור,
לא רלוונטי להתייחס לרכבים האלו כנק׳ ייחוס לשינויים אפשרייים לאזרח.
Slowly..
D.S.
כדי להבהיר, אני בעלים של רנגלר ומכיר היטב את קהילת הרנגלרים.
למיטב ידיעתי וגם זאת בספק כי לא הראה לי או הוכיח לי מהו ההליך שנעשה- יש רק בעל עסק לממכר צמיגים שהוא גם בעלים של רנגלר הנוסע עליו עם צמיגים במידה 42 שעברו אישור/ תקינה פרטנית ורשומים כנראה כחוק ולמיטב ידיעתי גם זאת לאחר מאבק משפטי.
יש שני בעלי עסק ליבוא חלפים לרנגלר+ מוסך ידוע לשיפורי רנגלר שהחלו בתהליך של אישור קיט הגבהה 3.5 אינצ' לרנגלר הכולל גם צמיגים במידה 35" - רכב עם קיט כזה נבדק על ידי מעבדת אריאל במסלול בערד, אפילו מהנדס גרמני בדק/ אישר ההגבהה - כי אנו בארץ חיים על פי התקינה האירופית למרות שזה רכב מארה"ב. זה אכן תהליך יקר של עשרות אלפי ש"ח. התהליך הזה נמשך למעלה משנה ועדיין לא אושר על ידי משרד התחבורע וזה תקוע שם.
חוץ ממה שכתבתי למעלה אני אישית לא מכיר ולא שמעתי אפילו על בן אדם אחד או אפילו גוף אזרחי אחד שהצליח לשנות מידת הצמיגים ברכב כחוק
יש לך מידע קונקרטי כיצד נעשה הליך תקינה פרטני? מה העלות? התוצאה מובטחת בסיום ההליך? אם כן אנא שתך כאן
אולי אחד החברים באתר ימצא מידע זה מועיל ואולי שווה לו / כדאי לו / יש לו הממון להשקיע XXXXX ש"ח בתהליך כזה ?
אחרת גם האמירה שלך שניתן לשנות מידת צמיגים כחוק רק שזה יקר לא פחות מעורפלת והיא לצערי ללא כיסוי.
אני אישית דיברתי עם אותו בעל עסק לממכר צמיגים ותשובתו החד משמעית והקצרה הייתה - לא ניתן לשנות מידת צמיגים כחוק בארץ.
לגבי הרנגלרים - אכן הרנגלרים שמגיעים באמצעות היבואן סמל"ת מגיעים במפרט אירופאי ששונה מהמפרט האמריקאי כולל שוני במידת הצמיגים - למשל הרנגלר JL רוביקון במיפרט האמריקאי מגיע כסטנדרט עם צמיגי 33" ואילו הרוביקון המיובא לארץ מגיע עם צמיגי 32". יש לא מעט רנגלרים כולל חדשים שהגיעו ביבוא אישי או יבוא מקביל והם מגיעים במפרט אמריקאי כולל מידות הצמיגים המאושרות שם.
דרך אגב הכינוי באתר בעברית הוא קוק עם שורוק. השם המלא שלי מופיע בחתימה.
אני יודע שלא מקובל לכתוב בלי ידיעה בג'יפולוג,
אבל כשהתחיל כל העיסוק בג'יפוקליפסה, היה דיבור על שני מסלולים:
מסלול אישור לשינויים מינוריים (הגבהה עד 2 אינטש וכו....) שבהם מאשרים קיט לסוג רכב.
ומסלול אישור פרטני. לרכב ספציפי.
אאל"ט בלפחות אחד מהמקרים גם דובר על אפשרות להגדלת הגלגל במידה אחת או שתיים.
ומכיוון שאינני מהמבינים בתחום,
אני פונה בבקשה למי שכתב את זה אז שיתן התייחסות.
ברור שלא תבין את חוסר הרלוונטיות...שיהיה לך רכב בשווי של 20 אש"ח ותרצה להגדיל מידת צמיגים, והאפשרות היחידה היא באישור פרטני...אולי תבין...
אבל אל תיתן לפרסומת המציאות שלי להפריע לך בסרט..
טל.
נדב:
ראשית לעבוד מול המעבדות (יפורט בהמשך) זה החלק הפשוט בתהליך ולא כולל עמידה בתור ולכל היותר פגישה אצל המעבדות.לדעתי לאף מעבדה אין "עמדה" או "עמדות" ולכן לא ברור לי התיאור.
בכל מעבדה יש מישהו שאחראי על התחום ומטפל בנושא וההתנהלות מתבצעת מולו.
כתבת "אותה מעבדת רכב" לא ציינת במי מדובר אבל בכל אופן מעבדות הרכב מתחלקות לשני סוגים מכון התקנים שהוא דינוזאור מנדטורי וכל שאר המעבדות שהם גופים פרטיים. לגבי המחיר אתה כנראה צודק ואני יפרט בהמשך.
אם טירטרו אותך במעבדה מסוימת פשוט תקום ותלך למעבדה אחרת שעונה על הציפיות שלך לאף מעבדה אין מונופל על התחום.
אני שותף לגישתך לגבי רכב מקורי וללא שינויים אבל מהות הדיון היא איך ניתן לשנות ולא העדפות הפרטיות שלי.
דורון:
נכתב כבר פעמיים שנושא הרישוי בצבא לא רלוונטי ופעמיים בחרת להעלות את הנושא. אני מציע שלטובת הדיון נניח שפרץ השלום סגרו את צה"ל ומכרו את כל הג'יפים שלו.
טל:
אתה סתם מגיב בהתלהמות, לצערי ולשמחתי הרכב שלי שווה 20 וקצת אש"ח ואני מבין מצוין את המשמעות של הגדלת צמיגים, בהמשך אני יתייחס לסוגיית המחיר אולי זה יעשה לך סדר. בכל מקרה לא טענתי אפילו פעם אחת שמדובר בעלות של לחם פרוס. האם כמה אלפי שקלים למעכר תמורת שינוי פיקטיבי של מידת הצמיגים הוא כן רלוונטי?
אני מציע שתשען בנחת לאחור ותהנה מהסרט שמציג את המשמעות של שינוי הצמיגים ברכב גם עם הסרט לא תואם את השקפת עולמך או יכולתך הכספיות ברגע זה.
שלמה (ברשותך אני ימנע מהכינוי ):
ציינת בעצמך שאתה מכיר קבוצה שמבצעת את התהליך מול אחת המעבדות, לא ברור למה התהליך לוקח שנה ומה פירוש המנוח תקוע אבל אתה יכול להבין לבד שהתהליך קורה גם עם בקצבים שלא תמיד תואמים את הרצונות שלנו.
בעל עסק לממכר צמיגים מקצועי ורציני ככול שיהיה אינו הכתובת או היכולת לקבוע האם ניתן או לא ניתן לבצע תהליכי רישוי.
לבקשתך אני יציג את תקציר הפעולות שנדרש לבצע על מנת לעבור את התהליך, התהליך המתואר הוא עבור אב טיפוס של הרכב עם השינויים המבוקשים. הערכות המחיר יתייחסו לאב טיפוס, רכבים שיבנו בהמשך על בסיס האב טיפוס משלמים מחיר של בדיקת תאימות ולכן המחיר עבורם הוא כמעט זניח בחלוקה של התהליך על פני מספר רכבים.
שינוי מידת הצמיגים כולל התקשרות מול מעבדה וביצוע מספר מבחנים שהעקריים שבהם הם מבחן יציבות ומבחן בלימה על גבי הרכב עם הצמיגים החדשים, שינוי מידת הצמיגים ביחד עם הגבהה יכול לכלול בנוסף למה שנכתב מקודם גם מבחן כוחות היגוי ואנליזת ו/או מבחן חוזק מבנה של ערכת ההגבהה. בשני המקריים צריך להוסיף גם אישור כיוון פרונט ואישור כיוון פנסים. ההתקנה של ערכת ההגבהה צריכה להתבצע על מתקין מורשה לביצוע הפעולות ולכן תכלול גם התקשרות מול מתקין מורשה.
לגבי התוצאה המובטחת זה מונח בעייתי בדיוק כמו שאתה בתור עו"ד לא מתחייב ללקוח על תוצאות המשפט (אני רוצה להאמין שזה המצב), מדובר על תהליך שבו בודקים את השינויים שבוצעו על מנת לבדוק האם הם עומדים בתקנים ולא מחליטים מראש שהם עומדים בתקן.
יכול להיות שאחד מרכיבי השינוי לא עומד בתקן ונדרש להחליף אותו באחר, בכל מקרה שמדובר על דברים בגבולות ההיגיון לרוב הרכיבים עומדים בדרישות התקן.
אין לי כוונה לא למכור ,לא לשווק, לא להמליץ ולא להתחייב על המחירים שירשמו בהמשך אבל אלה סדרי הגודל של התהליך כמו שאני מכיר.
בנוסף כל הדיון הוא תאורטי לחלוטין ומדבר על כל הרכבים וכל ההגבהות האפשריות שזה קצת כמו השאלה כמה עולה בירה בת"א (איזה בירה? באיזה פאב? ומה גודל הכוס?).
שינוי מידות צמיגים 40-50 אש"ח
שינוי מידות צמיגים והגבהה 50-150 אש"ח
עבור רכב בודד אכן מדובר במחירים גבוהים אבל קיימות לדעתי שתי אפשרויות שיהפכו את הנושא לזמין יותר:
א. סדנא או בעל רכב יחליטו שזה מספיק חשוב להם או בעל התכנות כלכלית עבורם, יבצעו את השינוי על גבי רכב ובהמשך ימכרו את האפשרות להשתמש באב טיפוס שלהם (האישור על השינוי שייך למי שביצע את השינוי) לרכבים מאותו סוג.
ב.מספר חברים/מכרים/אנשים בעלי אינטרס משותף ואותו רכב יפנו ביחד לאחת המעבדות ויחלקו בהוצאה.
האם 10 אש"ח (בהמשך לזה שכל הנתונים בדיון הנ"ל הם תיאורטיים לחלוטין) עבור אישור למידת צמיגים גדולה והגבהה זה יקר? שכל אחד יחליט לבד. אני מוותר ולאו דווקא בגלל המחיר,לאחרים מותר להחליט אחרת.
הכל נכון..... חוץ מהעובדה שגם מי שניגש לתהליך הזה עד כה, עבר את כל הבדיקות בהצלחה, שילם למעבדה והציג את כל האישורים - לא הצליח בשורה התחתונה לקבל את האישור ממשרד התחבורה.
אני לא נכנס לשאלות של למה ומדוע. מציין עובדה.
ואם מישהו מכיר תהליך תקינה פרטני שהסתיים וניתן בסופו אישור (חוץ מאותו רנגלר אדום שכולנו מכירים) שיספר לנו.
אסף.
הוא שאמרתי - לא רלוונטי/מעשי/מציאותי...
הוא שאמרתי 2 - לא חידשת לנו שום דבר...
אז אני מתנצל אם זה נשמע מתלהם, אבל אני פשוט חייב...אולי זה באמת לא הסרט... אלא אולי זה פשוט העניין של הגישה לחיים או הצבע של המשקפיים...או אפעס, צבע הגלולות...
עם זאת ניכר שאתה סוג של ידען בתחום, (אולי אפילו פליט של המערכת?) ומגיע לך תודה על השיתוף והידע...
בידידות,
טל.
אני חושב שיש לברך כל משתתף חדש שבאמת משתף ידע אמיתי.
מבחינתי ds מצטרף למשבר נפשי בתור מישהו שבאמת יש לו ידע אמיתי בסוגיות האלו.
האם הידע הזה קיים בגלל שהם באים מתוך המערכת, עובדים ביומיום מול המערכת או סתם מתוך שזה תחביבם זה לא משנה ומותר להם לשמור על עמימות אלא אם ירצו לשתף.
עדיין מצטרף לשאלה מתוך ענין אינטלקטואלי - האם אתה יודע בוודאות על מיקרים שהסתיימו בהצלחה עם אישורים? השאלה היא לגבי שינוי מידת צמיגים ולא ערכות הגבהה עד 50 מ"מ שאנו יודעים כבר שיש סטים רבים שמאושרים.
ואם כן, מה היה משך הזמן לתהליך?
לא היתה בתגובתי כל התייחסות לרכבים אשר ממילא אינם אמורים לנוע בכבישי ישראל.
גם רכבים חומים, אשר מורשים לנוע בכבישים, עושים את הליך הרישוי במכון מורשה ולא ברישוי צה"ל.
רכב בטחון של השב"כ גם הוא עושה רישוי אזרחי, ובדיוק כמו שיש דרישה מרכב אזרחי לשינוי מבנה בדבר רישום חלונות ממוגני ירי, כך גם רכבים אלו.
תפריד בין זה שיש להם רישוי ובין מי מגדיר מה הרישוי כולל.
לכולם יש רישוי.
מי שמגדיר/מתיר את השינויים בכלי הרכב הוא לא משרד הרישוי האזרחי.
בכבישי ישראל נעים רכבים צבאיים, משטרה ואחרים שאינם עונים לתקינה האזרחית הישראלית, זו עובדה.
כלומר, הם מגדירים לבד מה כולל הרישוי של הרכב, והמשמעות היא רכב שיש לו רישוי חוקי עם שינויים שאזרח לא יוכל לבצע.
ולדיון הנוכחי זה לא מהווה תקדים שאזרח יכול להתלות בו, כי הצבא וגם המשטרה הם רשות רישוי עצמאית.
Slowly..
אתם יושבים על נקודה.
אסף.
d.s. קבל שאפו ותודה על מה שכתבת ועל הסגנון השקול, שמצליח להישאר כך גם לאחר תגובות הפוכות באופיין.
זה סגנון שמרים את רמת האתר.
לפני קצת פחות משנה שוחחתי לבקשת חבר עם אלכס ממעבדת אריאל.
הם היו אחרי שתי הבדיקות שכללו נציג גרמני בארץ.
אחד המחסומים היה שאין מכשיר לבדיקה אחת של זיהום אוויר במאמץ עם הצמיגים החדשים.
הם קיוו לקבל פטור לכך.
מאז עברו חודשים רבים ואין לדעתי אישורים שיצאו מהנוהל הזה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אסף:
מה שכתבת הוא מוזר (לא בהכרח לא נכון), במידה והם עברו את הבדיקות בהצלחה מדוע הם לא קבלו אישור? ברמות של הנושאים הללו לא מדובר על פקידה שהחליטה שהיא מקבלת רק חותמת אליפסה ולא חותמת מעויין (סיפור אמיתי).
יכול להיות שבאחת הבחינות הם חורגים מהתקן?
אני מכיר שלושה כלים שעברו שינוי מידת צמיגים בזמן האחרון, 2 ללא הגבהות ואחד כולל הגבהה. מטעמים של טעם ה2 הראשונים אינם מעוניינים לפרסם את הרכבים,לגבי השלישי אני יברר עם הבעלים לגבי הרצון שלו בחשיפה.
אספי:
התשובה הקצרה היא כן, במספר סוגי כלי רכב ומספר מידות צמיגים.
למרות שהתשובה היא כן מוחלט, נדרש לבדוק כל מקרה לגופו.
בועז:
במידה והמקרה שתיאר אסף קשור למקרה שאתה מתאר זה נשמע מאוד מוזר.
לא מתחילים סדרת מבחנים מהסוג המדובר לפני שמגדירים את סל הבדיקות ובודקים התכנות לביצוע, בכל מקרה גם אם נוצר מצב ושכחו (מה לעשות, קורה) בפדקס אני מביא ארגז מכל מקום באירופה ב24 שעות (בתשלום סביר שבוע) ולכן להגיד שהמבחן לא הושלם כי חסר מכשיר מדידה נשמע מוזר מאוד.
דבר נוסף שמי שמעוניין לעשות שינוי מידת צמיגים ממולץ לו לבצע זה לבדוק את מידת הצמיגים שהיצרן אישר לרכב הספציפי, לפעמיים לרכב יכולות להיות שתי מידות צמיגים (לדוגמא) למרות שבפועל היצרן התיר יותר מידות והיבואן מתוך עצלות/בורות/חסכון לא רשם את כל המידות. במצב כזה יכול להיות וקיימת המידה הרלוונטית עבורכם ונושא השינוי יהיה פשוט יותר.
אני יכול להיות ערב רק שציטטתי את אלכס ממעבדת אריאל כראוי.
העובדות ככול שידוע לי הן שעד היום, שני גורמים שניסו לבצע רישום ערכות הגבהה לרוביקון עבור 4.5״ הכוללות מידות צמיגים גדולות במיוחד, עמדו בכל הדרישות למעט 2 שהייתה ציפיה שמשרד התחבורה יוותר להם.
1. שדה ראיה אחורי בעקבות הגדלת הגלגל החלופי.
2. חוסר בבדיקות זיהום אוויר דינמיות.
אתה מוזמן לפנות למעבדת אריאל לברר מה התחדש מאז.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
D.S.
אתה כותב שאתה מכיר אישית לפחות שלושה רכבים שעברו תהליך תקינה פרטני שבסופו שונתה מידת הצמיג באופן חוקי וכשר למהדרין.
אני ועד כמה כאן באתר לא מכירים שום מקרה למעט אחד.
אז אנא כשירות לציבור הגולשים כאן מבלי לחשוף לחלוטין את פרטי הרכבים אלא רק באופן כללי - פרט סוג הרכב, מידת הצמיג שאושרה ועלות התהליך.
תן גם הנחיות מעשיות לתהליך - קודם ניגשים למעבדה עוברים שם את הבדיקות הנדרשות ואז מגישים את הבקשה לשינוי מבנה למשרד הרישוי?
חוץ מזה, חוץ מהקטע של שמירה על הפרטיות, שעדיין אפשר לשמר בכך שלא יפורסמו פרטים מזהים אישיים, לא ברור לי מהם אותם טעמים של אותם בעלי רכבים למנוע מהציבור מידע כה חשוב ועקרוני אם אכן כל התהליך היה כשר למהדרין?
בועז
בעניין הגורמים המכשילים, הדרישה לשדה ראייה אחורי נראית לי מוזרה בלשון המעטה הרי ניתן לחסום לחלוטין את החלונות האחוריים ברכב ובטח כשמדובר ברכבים מסחריים (טנדרונים וואנים וכו') אז מה פתאום שדה ראייה אחורי הפך לדרישת תקן לצורך אישור שינוי מידת צמיג?
למעלה מכך - למיטב ידיעתי לצורכי רישוי צמיג רזרבי אינו נכלל בפריטים ההכרחיים לרכב ולרישוי רכב - אז בכלל אפשר להסיר הצמיג הרזרבי
דרך אגב, יש לא מעט רנגלרים עם מידת צמיגים גדולה מאד שנוסעים ברגיל בכלל בלי צמיג רזרבי משיקולי משקל על החלק האחורי של הרכב.
שלמה, ברור לך שכשעושים תקינה פרטנית בודקים בציציות הרבה יותר מאשר בטסט, או בעמדות ניידות או אפילו עמדה מס' 1.
בסוף, כשהם חותמים על האישורים הם צריכים להיות יותר צדיקים מהאפיפיור.
אייל
אז זהו שלא כל כך ברור לי מהי אותה תקינה פרטנית, מהי כוללת ועד כמה בודקים בציציות.
בכל מקרה, אני בהחלט בעד בדיקה מעמיקה של מערכת המתלים וחשוב מכך מערכת הבלימה והתאמתן למידת הצמיגים הגדולה יותר.
רכב שעבר שינוי מידת צמיגים למידה גבוהה בהרבה ממה שתוכנן במקור חייב מערכת מתלים ובלימה בהתאם שאם לא כן זו סכנת נפשות לנוסעי הרכב ולכל יתר משתמשי הכביש שנוסעים ליד רכב שכזה.
לדעתי הבלתי מיומנת בעליל שינוי מידה מינורי של עד 1 או 2 אינצ' קוטר גדול יותר מהמקור לא משמעותי אבל מעבר לכך זה בהחלט מחייב חיזוק מערכת הבלימה והתאמת מתלים כדי לאפשר תנועה חופשית של הצמיגים הן מבחינת מהלך והן מבחינת הפניית הצמיגים הקדמיים.
למשל ברנגלר עד צמיג 35 זה מאד גבולי בלי חיזוק מערכת הבלימה ובוודאי שזה מצריך הגבהה. מעבר לכך זה ממש הכרחי.
חובת הימצאות גלגל חלופי ברכב:
https://www.fridmanwork.com/X4241.html
שלמה,
כעורך דין אתה בוודאי יודע שהחוק לא פעם דורש דרישות מאוד מוזרות אבל זה לא הופך אותן ללא רלוונטיות.
קבעתי למחר בצהריים פגישה עם אחד מהגורמים המעורבים בנושא ואני מכיר אי אלו.
אנסה לקדם את העניין כשירות לציבור כפי שעשיתי בנוהל היבוא.
חלק מהאנשים הם אותם אנשים מן הסתם...
לא מבטיח דבר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
רק לציין שישנם רכבים שהגיעו מהיצרן ללא גלגל ספייר. חלק מהזיות תקנות זיהום האוויר (פחות משקל באוטו, פחות זיהום...הזויים כבר אמרתי...?).
כבר ב 2005 ועדת הכלכלה אישרה תקנה לאישור יבוא רכבים ללא גלגל ספייר.
https://m.ynet.co.il/Articles/3042535?&tb_cb=1
טל.
טל,
התגובה שלך מיותרת אם היית טורח להציץ בלינק שחנן הדביק
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
דווקא הצצתי. ועדיין, אני לא חושב שהיא מיותרת.
טל.