-
תגובה: מי יכול לשפוך אור על גגות סולאריים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מניסיון בתחומים אחרים -
אם הייתה פה ריווחיות מובטחת (כל כך טובה כמו שמציגים לנו), מי שמוכר לנו את הטכנולוגיה היום, היה מקים חברות, ושוכר מאתנו את השטח של הגג...... ומשאיר את המתקנים (ואת "הריווחיות האדירה") לעצמו.
(וזה נכון גם לגבי כל הפרוייקטי נדל"ן שאיש מכירות מסביר לי איך מובטחת לי תשואה של מאות אחוזים על הנכס, ואני מתקשה להבין למה הוא כל כך נדיב לחלוק איתי את הפוטנציאל האדיר).
ביום שהם יציעו לי לשכור את הגג לפרוייקט של עצמם, אני אתחיל לחשוב שיש פה עסק ששוה לי להכנס אליו.
זהו שהיום זה די נפוץ.
אני מייעץ למספר חברות שעושות בדיוק את זה, שוכרות גגות ומתקינות מערכות.
אם כי, חייבים לומר, אנחנו חיים במדינת ישראל - הלא היא חלם.
המדינה התחייבה ובמקביל מערימה קשיים (לא שלא ניתן להתגבר עליהם).
חברת חשמל רואה בך מתחרה ישיר וגם מקשה.
-
שאלה על תחזוקה גג פרטי
על גגות תעשייתיים אני מבין שזה זניח, אבל אם מחר יש 15 לוחות סולאריים על היריעות הביטומניות , מה עושים כשיש בעיית איטום בגג וצריך להחליף חלקי או לעשות חדש מלא?
זה קורה כל נגיד 10 שנים?
-
שאלתי במקומך את השאלה הזאת.
התשובה שקיבלתי היתה שצריך לפרק ולהרכיב את הלוחות. החברות האלו לוקחות על דבר כזה המון כסף (זרקו לי מהשרוולמספר של 15-20 אש"ח).
ולכן ההמלצה (גם מופיע בחוזה) היא לטפל בגג לפני שמתקינים מערכת (או לגור בבית עם גג רעפים).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
שאלה על תחזוקה גג פרטי
על גגות תעשייתיים אני מבין שזה זניח, אבל אם מחר יש 15 לוחות סולאריים על היריעות הביטומניות , מה עושים כשיש בעיית איטום בגג וצריך להחליף חלקי או לעשות חדש מלא?
זה קורה כל נגיד 10 שנים?
המערכת יושבת על אבני שפה מבטון, שמונחות על יריעה נוספת שמודבקת על שכבת היריעות הראשונה. את האיטום החדש עושים מסביב לאבני השפה האלו. לפרק ולהרכיב מערכת סולארית לא מעשי. זה בהחלט נושא שצריך לשים אליו לב כחלק מהתקנת המערכת, צריך לוודא שיש מספיק מקום/גובה לעבוד מתחת לפאנלים, ואכן רצוי לחדש את האיטום לפני ההתקנה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ברגע שאמרת "עד להתייצבות על 80% מההספק הנומינלי של פאנל חדש" , איבדת אותי.
סתם מתחושות, ומניסיון כללי עם ציודים דומים -
1- אין מצב שזה מתייצב על 80% (לזמן בלתי מוגבל, להרבה שנים נוספות). אין לי בכלל ספק, שבשלב מסויים מתחילה דעיכה חזקה והפאנל יוצא משימוש.
2- זה פרוייקט של שנים (יש כאלו שיגידו 20 שנה..), איך הירידה הזו בהספק (20%) משפיעה על ה ROI של הפרוייקט.
אנשים נקבו בריווחיות של 15%, הם זה כולל את ההנחה של ירידה של 20% בנצילות?
מניסיון בתחומים אחרים -
אם הייתה פה ריווחיות מובטחת (כל כך טובה כמו שמציגים לנו), מי שמוכר לנו את הטכנולוגיה היום, היה מקים חברות, ושוכר מאתנו את השטח של הגג...... ומשאיר את המתקנים (ואת "הריווחיות האדירה") לעצמו.
(וזה נכון גם לגבי כל הפרוייקטי נדל"ן שאיש מכירות מסביר לי איך מובטחת לי תשואה של מאות אחוזים על הנכס, ואני מתקשה להבין למה הוא כל כך נדיב לחלוק איתי את הפוטנציאל האדיר).
ביום שהם יציעו לי לשכור את הגג לפרוייקט של עצמם, אני אתחיל לחשוב שיש פה עסק ששוה לי להכנס אליו.
אני מציע לך לשכור ממך את הגג.
רציני, באמת. אם מעוניין שלח הודעה פרטית
-
-
מעניין מה יעוללו לזה עופות המים.
יש לזה שלד שעליו זה עוצר כשהמפלס יורד נמוך מדי ומונע סחיפה ברוח?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
איזה ארץ?
Sent from my H3123 using Tapatalk
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nir.samo
איזה ארץ?
Sent from my H3123 using Tapatalk
אתה לא מזהה שזה בכפר יהושע?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מעניין מה יעוללו לזה עופות המים.
יש לזה שלד שעליו זה עוצר כשהמפלס יורד נמוך מדי ומונע סחיפה ברוח?
זה רפסודה שלמיטב הבנתי תצוף איפשהו במרכז המאגר, קשורה בחבלים לכמה נקודות עיגון מבוטנות בהיקף. לא יודע אם יהיה מנגנון מתיחה אוטומטי או שמישהו יצטרך לכוון את האורך בהתאם למפלס במאגר. אם המאגר מתרוקן זה ירד לקרקעית אבל אני מנחש שישמרו את המאגר במפלס מינימלי ולא יתנו לו להתייבש.
-
מחיה את השרשור...
מי התקין לאחרונה ויכול להמליץ על חברה להתקנה של מערכת?
-
אצלי התקינו אנרפוינט. ה"חומרה" שלהם איכותית, הטיפול והיחס ללקוח גרועים. לא ממליץ.
-
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
המקרה שלך מעניין אותי בגלל סיבה אחת, הוא יכול להתחיל "לצייר" לי את הגרף של הדעיכה של הקולטים (ואני יודע שהטכנולוגיה משתנה כל הזמן).
שנראה אותך חוצה 10 שנים, או לחלופין שאיזה יצרן יתן אחריות למשפט הזה (עד 80% דעיכה ב 20 שנה), אני אקח את זה ברצינות.
או איך שאומרים פה באתר - מצבר מחשבים לפי האחריות שיש עליו, כל מה שמעל, זה בונוס.
עליתי על הגג לשטוף את המערכת בפעם הראשונה הקיץ, ונזכרתי בשרשור הזה. אז המערכת שלי סגרה במרץ 10 שנים. המערכת על גג קומה שנייה שטוחה וללא הצללה כלשהי. מערכת בוש/SMA הוגדרה על ידי המתכנן כמערכת של 8 קילוואט נומינליים. האדם היחיד שנגע במערכת במהלך 10 שנים זה אני, לשטיפה. לא היו תקלות.
מצרף גרף תפוקה עבור השנים המלאות 2014-2022. ניתן לראות שאין מגמה מובהקת של שינוי בתפוקה. השיא היה 13,000 קוט"ש בשנה הראשונה. ירידה למינימום של 11,600 קוט"ש ב2018 ועליה חזרה ל12,800 קוט"ש ב2021. מה שאומר שהירידה בנצילות של הפאנלים קטנה מהצפוי, ונראה שמשפיעה פחות מגורמים אחרים. מכיוון שאני לא יכול להצביע על גורם אחר שהשתנה, אני משער שמזג האויר (קרינה, טמפרטורה, עננות) משפיע יותר מכל דבר אחר.
הנושא הנוסף שאמור להשפיע, השטיפה, לדעתי גם לא משמעותי. אני שוטף בקיץ בצורה די אקראית, אני לא יכול להגיד ששטפתי בשנים מסוימות יותר או פחות. אולי אם אראה ירידה בסוף השנה הזאת סימן שאני כן צריך להקפיד על שטיפה תכופה יותר? בתמונה השנייה מערכת השטיפה שלי.
קובץ מצורף 144581
קובץ מצורף 144582
-
מתוך סקרנות צללתי לעניין ונראה שה"מדידות" שלי מסתדרות יפה עם מחזוריות פעילות השמש הידועה של 11 שנה, שיא פעילות המחזור הקודם ב2014 ותחילת המחזור הנוכחי (מינימום פעילות) ב2019.
https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_cycle
-
ראיתי את המטאטא וצחקתי.
כנראה שיש כאן אנשים עם ראש דומה.
לאחרונה קבלתי מחמאות מבעלים של חברת שטיפה שראה שלקחתי מטאטא, קדחתי 4 חורים, הדבקתי מחברי מתכת לצינור 6 מ"מ וכולם לצינור הירוק של הגינה.
אתה כמעט שם...
-
בקיצור בזבזת ברגים ומחברים..... מה שאפשר כנראה לעשות עם אזיקון....
אסף.
-
אתה חייב כזה
https://youtu.be/mpj8KTz3lAE
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מתוך סקרנות צללתי לעניין ונראה שה"מדידות" שלי מסתדרות יפה עם מחזוריות פעילות השמש הידועה של 11 שנה, שיא פעילות המחזור הקודם ב2014 ותחילת המחזור הנוכחי (מינימום פעילות) ב2019.
https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_cycle
רעיון יפה אבל השינוי בקרינה בין מינימום למקסימום במחזור היא בערך 0.1%, אז ההשפעה על ייצור החשמל זניחה. חפש את הקשר בין מחזוריות השמש לתדירות שטיפת הפאנלים..
או תדירות סופות האבק (קשר נסיבתי בלבד..)
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם צריך לנקות מאות פאנלים... אולי.
נקיון מעלה את התפוקה ב35%? המספר הזה חוזר בכל הפרסומים של פטנטים ורובוטים לניקוי. מאיפה הוא הגיע?
בשביל ששטיפה תעלה את התפוקה ב35%, הפאנל צריך להלכלך ברמה שתוריד את התפוקה ב35%. לא נראה לי שזה אפשרי.
-
בוא לראות את הפנלים שלנו מעל וליד מרכז המזון והרפת , זה אבק שומני ודביק
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
עליתי על הגג לשטוף את המערכת בפעם הראשונה הקיץ, ונזכרתי בשרשור הזה. אז המערכת שלי סגרה במרץ 10 שנים. המערכת על גג קומה שנייה שטוחה וללא הצללה כלשהי. מערכת בוש/SMA הוגדרה על ידי המתכנן כמערכת של 8 קילוואט נומינליים. האדם היחיד שנגע במערכת במהלך 10 שנים זה אני, לשטיפה. לא היו תקלות.
מצרף גרף תפוקה עבור השנים המלאות 2014-2022. ניתן לראות שאין מגמה מובהקת של שינוי בתפוקה. השיא היה 13,000 קוט"ש בשנה הראשונה. ירידה למינימום של 11,600 קוט"ש ב2018 ועליה חזרה ל12,800 קוט"ש ב2021. מה שאומר שהירידה בנצילות של הפאנלים קטנה מהצפוי, ונראה שמשפיעה פחות מגורמים אחרים. מכיוון שאני לא יכול להצביע על גורם אחר שהשתנה, אני משער שמזג האויר (קרינה, טמפרטורה, עננות) משפיע יותר מכל דבר אחר.
הנושא הנוסף שאמור להשפיע, השטיפה, לדעתי גם לא משמעותי. אני שוטף בקיץ בצורה די אקראית, אני לא יכול להגיד ששטפתי בשנים מסוימות יותר או פחות. אולי אם אראה ירידה בסוף השנה הזאת סימן שאני כן צריך להקפיד על שטיפה תכופה יותר? בתמונה השנייה מערכת השטיפה שלי.
קובץ מצורף 144581
קובץ מצורף 144582
נמרוד מה גודל הגג?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-
אצלי ההבדל בין פאנל מלוכלך מאוד (שוטף אולי פעם בשנה) לנקי, הוא בערך 10 אחוז.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אצלי ההבדל בין פאנל מלוכלך מאוד (שוטף אולי פעם בשנה) לנקי, הוא בערך 10 אחוז
.
זה נשמע הגיוני, אבל איך אתה יודע?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
נמרוד מה גודל הגג?
35 פאנלים אא"לט.
-
סלח על הבורות אבל כמה זה יוצא במטר רבוע?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
סלח על הבורות אבל כמה זה יוצא במטר רבוע?
100 מ"ר בערך. אבל עדיף שתראה את הגג שלך, או התכנית, למישהו שמתכנן מערכות סולאריות. כל גג זה משהו אחר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זה נשמע הגיוני, אבל איך אתה יודע?
בקיץ רוב הימים דומים.
אחרי ניקוי רואים באפליקציה הבדל מינורי, אבל עקבי.
-
תודה
-
אם אתה בממוצע שנתי מספק 12KWH אז ההחזר השנתי שלך הוא בערך 6000 שקל (לפי התעריפים היום של 48 אג לקוטש).
כמה עולה כזו מערכת שזה בכלל משתלם היום (ולא כמו פעם שהתעריף שהיית מקבל היה כפול) ?
מתחת ל 18 אש"ח זה מצוין עד 30 אש"ח זה סביר, מעל ה ROI לא משהו. אם לא פספסתי משהו כמובן.