-
תגובה: תאורה לנסיעה ולמחנה
יש לי כאלה. אמנם יש מגרעת מינימלית בחלק הפנימי של הנקבה,
אבל זה עדיין שקע מצת.
בכלום כסף אתה קונה עשרה מחברי ec5 בעליאקספרס.
זה מה שאני עשיתי.
סרטונים על איך לחבר אותם נכון יש בעשרות ביוטיוב.
אם אתה רוצה סתם עוד שקע מצת בקבינה אז זה סבבה. אבל לא הייתי מפעיל עליו צרכנים בעומס (בכל זאת, חתיכת פלסטיק בלי שום תקן, לא היית רוצה שזה יימס וייתלקח).
-
איזה לד בר? יש קישור? כמה וואט?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי טויוטה
הגשר הטורקי? כיף לראות שכנים.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אני מוחה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
איזה לד בר? יש קישור? כמה וואט?
https://m.aliexpress.com/item/328755...w1567171041161
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
זיו, למה? שואל בשביל להבין ולא להטיל ספק.
שטח ואיכות המגע של השקעים האלו, מאוד גרועים והם תמיד מתחממים למוות.
הרעיון של תקע עם קפיץ (זה מה שיש בקצה של התקע), גורם לו תמיד להחליק החוצה, ולמגע להתרופף.
תמצא פה הרבה מאוד דעות מה כן (EC50, XT60, אנדרסון), לא תמצא פה אחד שאומר "יש לי תקע מצית ואני ממליץ" :-(
-
יש פה מגוון... למעט עובי החוט שקצת מדאיג אותי... מה עוד?
אני משתמש בשקע מצת ותקעי טעינה די הרבה שנים, לא נפלט לי אף פעם... https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2c34fd81c2.jpg
-
רכשתי את חכת התאורה שלי ק שלה נמצא בשרשור. אני סקרן עם מצבר התנעה, מהסוג שגם נדון באתר, מסוגל גם להפעיל את התאורה לכמה שעות במקום חיבור למצבר הרכב.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
יש שם 4 דגמים שונים...
זה רק הבדלי גודל פלוס קיט חיווט
-
מה הכוונה הבדלי גודל? זה גם הבדלי הספק... שוב. 4-5 אמפר לא הייתי מהסס להריץ דרך תקע מצית איכותי.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
מה הכוונה הבדלי גודל? זה גם הבדלי הספק... שוב. 4-5 אמפר לא הייתי מהסס להריץ דרך תקע מצית איכותי.
אבל מה ההשלכה של הריליי 40a? האם הוא לא "מרים" את ההספק?
-
הדגם שלקחתי 32 אינץ
לכאורה 564W...
-
1 קבצים מצורפים
ריליי לא מעלה כלום. הוא לכאורה מעביר עד 40 A
אבל עזוב... אם נאמין לצילום שלהם... 12 וולט - צריכה של 1.14 אמפר... מצד אחד תהיה שקט אין בעיה עם שקט מצית. מצד שני - 564 וואט בתחת שלי
קובץ מצורף 125614
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mugi8675
רכשתי את חכת התאורה שלי ק שלה נמצא בשרשור. אני סקרן עם מצבר התנעה, מהסוג שגם נדון באתר, מסוגל גם להפעיל את התאורה לכמה שעות במקום חיבור למצבר הרכב.
לתשובה טובה יותר תצטרך לספק מידע טכני מדוייק כתשובה כללית אוכל לענות שאם יוצאים מתוך הנחה שגויה שהמספרים המופיעים על המוצרים הסיניים נכונים אז למשל תאורה של "36 וואט" עם מצבר של 12ו ולט תצרוך כ-3 אמפר על כל שעת עבודה. אם מצבר ההתנעה הוא בעל קיבולת של "10000 מיליאמפר / שעה" (10 אמפר שעה) ונניח שמבלי לגרום לו נזק גדול מדי אתה יכול לצרוך ממנו כ-5 אמפר, אז הוא יכול להחזיק את התאורה הנ"ל קצת מעל שעה וחצי...
אם מדובר בתאורה של "72 וואט" אז פחות משעה אחת.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אבל עזוב... אם נאמין לצילום שלהם... 12 וולט - צריכה של 1.14 אמפר... מצד אחד תהיה שקט אין בעיה עם שקט מצית. מצד שני - 564 וואט בתחת שלי
קובץ מצורף 125614
לדעתי אתה רואה שם 11.4 אמפר .... מספרים גבוהים למדי, מקווה שיש לך מצבר נפרד לצרכנים או שלפחות לא תפעיל אותו ללא מנוע עובד.
לא הייתי מחבר צרכן של מעל 10A לשקע מצית סטנדרטי ברכב. אם אתה סולל קו נפרד, אז דאג לנתיך של 15אמפר ודאג שהכבלים יהיו עבים יחסית.
-
אכן קו נפרד עם פיוז רלוונטי.
מסכים לגבי החיווט
-
אם ככה (מתנצל על הטעות) אז מסכים ועדיף חיבור נפרד + חיווט מקורי לפח. ההספק הוא 136.8 עדיין רחוק מאוד מההצהרה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
+ חיווט מקורי לפח. ההספק הוא 136.8 עדיין רחוק מאוד מההצהרה.
למה?
-
"למה?" לאיזה חלק?
אני נוהג להחליף כמה שיותר מרוב החיווט הסיני שאני מקבל. אלה לעולם יהיו חוטים עם בידוד דק, בידוד שנוטה להיסדק עם הזמן, עובי תיל מינימאלי, חומר שנוטה להתחמצן.
-
באשר להספק/עוצמת תאורה. הסינים למדו להתאים את עצמם לשוק ושאפשר להוציא קצת יותר רווח מאותו מוצר. לפני שנים קניתי זוג פנסים "36W", רצה הגורל ואחד מהם נגנב כשהרכב חנה ברחוב. הזמנתי ממוכר אחר אותו פנס בדיוק לכאורה, חיצונית אחד לאחד. בפועל היה הבדל מוחשי (לרעה) בתפוקת האור. בכל הלדים שאני מזמין אני מריץ בדיקת זרם לראות כמה באמת רץ שם. לרוב זה פחות מחצי ממה שמוצהר. לרוב האנשים זה לא מפריע או לא מורגש. אם נהיה כנים רוב מי שמתקין את הפנסים הללו מדליק אותם אולי פעמיים בשנה ולרוב מחפש תאורת היצף סביב הרכב. בשביל זה לא ממש צריך עדשות ולא לדים/דרייברם איכותיים, זה גם מתיישב יופי עם האופנה שכמה שיותר לדים = יותר מגניב - (אופנה שעברה את השיא וכרגע בדעיכה לשמחתי).
-
הותקן הלד בר, עם מגנטים, חיווט עבה דיו, חיבור שקע מצת ייעודי עם מתג הפעלה.
מאיר למרחק גדול בהרבה מאורות גבוהים. מאיר לצדדים כך שאפשר לקחת פניה באופן בטוח ולראות טווח נכון יותר, לפחות עבורי לנסיעה בטוחה וזריזה.
אני מרוצה מאד בסה"כ
תודה למעורבים ובמיוחד להוגי הרעיונות.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2c9e6315c7.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b8baa3e73c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...66c9eccab0.jpg
-
תשחק קצת בזוויות ההגבהה. יש לאנשים נטייה לשרוף את הקרקע ללא צורך. תיגע בתקע המצית אחרי שימוש ארוך כדי להבין עד כמה (אם בכלל) הוא מתחמם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
תשחק קצת בזוויות ההגבהה. יש לאנשים נטייה לשרוף את הקרקע ללא צורך. תיגע בתקע המצית אחרי שימוש ארוך כדי להבין עד כמה (אם בכלל) הוא מתחמם.
מסכים לגבי הזוויות, שלבי ניסוי בסה"כ.
לגבי החום - נגעתי מספר פעמים במהלך הניסוי והשקע/תקע היו קרים כשאר המכלולים בדשבורד, כנל החיווט עצמו. 15 דקות עבודה רציפה סה"כ.
-
טוב... אז המגנטים הגיעו. אחלה וזה... אבל הגג של הדיפנדר אלומניום... הייתי בטוח שזה ברזל.
now what?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
טוב... אז המגנטים הגיעו. אחלה וזה... אבל הגג של הדיפנדר אלומניום... הייתי בטוח שזה ברזל.
now what?
אני יודע שזה לא יפה.....
אבל היה לי הירהור מתי תגלה....
(בדיפנדר שלי הייתי ממגנט את הזרקור או הצ'קלקה רק על השנורקל...)
אסף.
-
אני זוכר במפורש שאמרו שכל הרכב אלומניום חוץ מהגג... יש גגון אבל לא בא לי לקבע את זה לגגון כי הרכב חייב להיות 100% חוקי. חשבתי על פומפות אבל הצבע הזה נושר כמו קשקשים...
-
כל הרכב חוץ מהקיר אש..
ורצפת הנהג..
וחלקים קטנים נוספים שיוצרים תא גלווני ואז רכב שלא מחליד פשוט נרקב..
Slowly..
-
אתה פה בשביל לספק פתרונות או לנעוץ סיכות? כי אם כבר סיכות אז שיהיה ניטים במקום כמה כאלה שפשוט קפצו החוצה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אני זוכר במפורש שאמרו שכל הרכב אלומניום חוץ מהגג... יש גגון אבל לא בא לי לקבע את זה לגגון כי הרכב חייב להיות 100% חוקי. חשבתי על פומפות אבל הצבע הזה נושר כמו קשקשים...
זה דיסקברי. יודעים לפי החלודה.
בלנדרובר הכל אלומיניום חוץ ממה שחלוד. וראית פעם דיפנדר עם חלודה בגג?
אסף.
-
יש בשביל פתרון.
תדביק עם סופר7 פלטות פח ברזלית דקה של 10x10 לגג של האוטו בשני צידי הרכב ומאחור.
ככה תוכל להעביר את התאורה לצדדים השונים.
מ׳אכפת לך.. גם ככה זה לא האוטו שלך..
Slowly..
-
אין לי חלודה בשום מקום... זה סתם סטיגמות. אולי קצת במדרכות... ובשלדה...
להדביק מבחוץ? איכס... חשבתי אולי מבפנים מעל הריפוד. השאלה האם זה יהיה אפקטיבי.