-
תגובה: חוצה ישראל כרכב בודד
אני רק אניח את זה כאן..
http://www.jeepolog.com/forums/conte...9E%D7%A1%D7%A2
סתם, לדעתי תתחיל מדרום בגלל האהבה שלך לדרום ומשם תמשיך צפונה בקצב שלך. אין מה למהר עם זה, מקסימום תעשה חצי מדינה עכשיו וחצי מדינה בפעם הבאה שיכנס הג'וק
מוזמן לדבר איתי שאתה באזור בדרום, אקפוץ לקפה
-
לפני שלוש שנים, היה לי גם רצון להגשים את החלום הזה. בכדי שזה יהיה טיול ולא מירוץ, תכננתי לעשות בשני סבבים של ארבעה-חמישה ימים כל אחד:
מהבית לחרמון, מהבית לאילת.
(לצערי, בפועל לא יצא. אולי עוד אגשים).
תוכל לעשות אחד מהם עכשיו ואת השני בפסח/שנה הבאה. להשאיר טעם של עוד.
בכל מקרה, אשמח לשמוע על הכנות נוספות שאתה עושה (חוץ מתכנון מסלול ויישור קו) לפני המסע: ציוד, התארגנות וכו'.
בהצלחה!
-
ישבתי עוד קצת על עמוד ענן ואכן נראה לי שארבעה ימים זה לחוץ ויהפוך להיות מירוץ, אפשרי אבל לא משהו שאני רוצה בהכרח.
כנראה שאאמץ את ההחלטה לרדת לאילת ולהתחיל להצפין, אם אצליח בקצב נעים להגיע עד פצאל בבקעה זה יהיה נחמד ואם לא אז לא.
כמובן שאשמח לשתות קפה ולטייל חלק מהזמן עם מי שרוצה (אומי, לשאלתך) אבל נראה לי שנהיה קשה יותר ויותר לתאם זמנים לטיולים כאלו ארוכים ולכן אני מתכנן על טיול סולו ואם מישהו יצטרף לחלק ממנו או יבוא לשבת איתי ליד המדורה תפאדל.
התקבלה הקצאת תאריכים 18-21.10
אמשיך לעדכן [emoji4]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
כנק' התחלה, האם ניתן וכדאי בכלל לישון באגם הנעלם בתמנע? אני שוקל להתחיל שם
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
... ולא הפסדת הרבה.
אתה חושב נכון - עלה לנגב.
+1
אכן מדויק. או כמעט מדויק.
יש מקומות יפים ושווים בצפון, אבל זה במסגרת היום הראשון. כי הצפון קטן וצפוף ונגמר מהר ואולי טוב שכך.
את האווירה האמיתית של מסע שטח, ה-Mood הנכון שאתה נכנס אליו ומתמכר לו, רחש החצץ מתחת לגלגלים, מראות הנוף העוצמתיים באמת, המרחבים - את כל זה רק המדבר יודע לתת.
-
לעניין התחממויות
קשה לי לשכוח את אחד התרגילים הצבאיים היותר קשים שהשתתפתי בהם במסגרת אלטל.
אוגוסט 2015, רמת הגולן.
היה חם. מה זה חם? חם! ארבעה ימים שהטמפרטורה בצל נעה בין 43 ל-47 מעלות. בלילה אוגוסט ריחם עלינו והוריד את המדחום ל-38-36 מעלות.... מה להוסיף? התבשלנו. העובדה שבבקעה היו 48-49 מעלות בצל (עם גיחות זמניות קטנות לקידומת 5) לא ניחמה אותי.
בסופה הפתוחה (עם ברזנט קיץ) הרגשתי כמו עוף בגריל. הצמדתי את עצמי למגבת רטובה שהייתי טובל בצידנית מלאה מי קרח (צה"ל דאג לנו לאספקה שוטפת ללא הגבלה של בקבוקי מים ושקיות מלאות קרח) וכורך על הצוואר. חלון מופשל, והרוח הלוהטת בפרצוף דרך המגבת הרטובה-קפואה, והנה לכם סוג של מיזוג. תוך כמה דקות המגבת מתחממת ואז טובלים אותה שוב.
זה היה גהינום, אבל מנוע הסופה הרגיש מצוין בגהינום הזה. לא עבר את ה-95 מעלות גם בזחילות הארוכות בצהרי היום.
מה שהיה קשה לומר על הטורבו-דיזלים האוטומטיים. אנשים ייללו שהם מכבים מזגנים אחרת יעופו להם ראשי מנוע. מה שבסוף התרגיל התברר שאכן קרה לארבעה כלים, לפחות זה המספר שאני יודע עליו.
לנסוע ב-SUV סגור בגהינום כזה ללא מזגן?........ אללה יסתור. כבר עדיף ג'יפ פתוח. והכי עדיף לא לטייל בקיץ בכלל. פשוט לא כיף. גם הנוף פחות יפה. הכל צהוב ומעולף וקוצני, אפילו השמיים לא באמת כחולים אלא עכורים כאלה. שלא לדבר על נחשים, עקרבים, צרעות, ענני זבובים וברחשים וכל סוגי המציקים האחרים, המגרדים, העוקצים, המכישים והנושכים מכל הסוגים, כל המנוולים הקטנים הללו משתגעים על חום ונמצאים בשיא חיוניותם שלא נותנת מנוחה לבנאדם . בקיצור - למעט אם נוסעים מלכתחילה לאיזה בריכת קצינים סודית ורובצים במים כל היום, קיץ זה רע. חכו לסוף הסתיו.
-
כל מילה +1
בעיקר השורה האחרונה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה שהיה קשה לומר על הטורבו-דיזלים האוטומטיים. אנשים ייללו שהם מכבים מזגנים אחרת יעופו להם ראשי מנוע. מה שבסוף התרגיל התברר שאכן קרה לארבעה כלים, לפחות זה המספר שאני יודע עליו.
.
מוכן להתערב שזה יותר קשור להרגל האווילי של אנשים להתעקש להשאר ב-high בשטח בכל מצב למעט מעברים טכניים נקודתיים.
שטח+גיר אוטומטי+high+יום חם, והנה מתכון מוצלח לטיגון גיר ומנועים בהם צינון הגיר עובר דרך הרדיאטור של הרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
שלא לדבר על נחשים, עקרבים, צרעות, ענני זבובים וברחשים וכל סוגי המציקים האחרים, המגרדים, העוקצים, המכישים והנושכים מכל הסוגים, כל המנוולים הקטנים הללו משתגעים על חום ונמצאים בשיא חיוניותם.
הם סובלים יותר ממך.. הסיבה שהם בחוץ זה כי הם מחפשים גם מפלט.
Slowly..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לעניין התחממויות
קשה לי לשכוח את אחד התרגילים הצבאיים היותר קשים שהשתתפתי בהם במסגרת אלטל.
אוגוסט 2015, רמת הגולן.
היה חם. מה זה חם? חם! ארבעה ימים שהטמפרטורה בצל נעה בין 43 ל-47 מעלות. בלילה אוגוסט ריחם עלינו והוריד את המדחום ל-38-36 מעלות.... מה להוסיף? התבשלנו. העובדה שבבקעה היו 48-49 מעלות בצל (עם גיחות זמניות קטנות לקידומת 5) לא ניחמה אותי.
בסופה הפתוחה (עם ברזנט קיץ) הרגשתי כמו עוף בגריל. הצמדתי את עצמי למגבת רטובה שהייתי טובל בצידנית מלאה מי קרח (צה"ל דאג לנו לאספקה שוטפת ללא הגבלה של בקבוקי מים ושקיות מלאות קרח) וכורך על הצוואר. חלון מופשל, והרוח הלוהטת בפרצוף דרך המגבת הרטובה-קפואה, והנה לכם סוג של מיזוג. תוך כמה דקות המגבת מתחממת ואז טובלים אותה שוב.
זה היה גהינום, אבל מנוע הסופה הרגיש מצוין בגהינום הזה. לא עבר את ה-95 מעלות גם בזחילות הארוכות בצהרי היום.
לנסוע ב-SUV סגור בגהינום כזה ללא מזגן?........ אללה יסתור. כבר עדיף ג'יפ פתוח. והכי עדיף לא לטייל בקיץ בכלל. פשוט לא כיף. גם הנוף פחות יפה. הכל צהוב ומעולף וקוצני, אפילו השמיים לא באמת כחולים אלא עכורים כאלה. שלא לדבר על נחשים, עקרבים, צרעות, ענני זבובים וברחשים וכל סוגי המציקים האחרים, המגרדים, העוקצים, המכישים והנושכים מכל הסוגים, כל המנוולים הקטנים הללו משתגעים על חום ונמצאים בשיא חיוניותם שלא נותנת מנוחה לבנאדם . בקיצור - למעט אם נוסעים מלכתחילה לאיזה בריכת קצינים סודית ורובצים במים כל היום, קיץ זה רע. חכו לסוף הסתיו.
מסכים (ונהנה) עם כל מילה!
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
4 קבצים מצורפים
מרוב התרגשות הכנתי קבצי מסלול בתור גייד ליין, מרחקים נעים בין 100 ל-160 ק"מ ביום כאדר ניסיתי להמנע מאתגרים.
לעיונכם, מקווה שיהיה כיף :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מוכן להתערב שזה יותר קשור להרגל האווילי של אנשים להתעקש להשאר ב-high בשטח בכל מצב למעט מעברים טכניים נקודתיים.
שטח+גיר אוטומטי+high+יום חם, והנה מתכון מוצלח לטיגון גיר ומנועים בהם צינון הגיר עובר דרך הרדיאטור של הרכב.
למרות שההסבר הטכני שלך מדויק ונכון, הפסדת בהתערבות (הוירטואלית)...
כי בתרגילים האלה אנחנו נוסעים בעיקר על כבישים... אוי לבושה. ואולי טוב שכך. מעט השטח שעושים, אם בכלל, הוא ברמת שבילים כי הצבא בהיסטריה בכל מה שקשור לבטיחות. בכל מקום שבאמת מצריך שילוב ל-4X4 הם נלחצים....
בארבעת הימים הנוראים ההם, עליתי (עמוס כמובן) מאיילת השחר דרך גשר בנות יעקב לרמה הלוך ושוב-הלוך ושוב-הלוך ושוב, אולי איזה 20 פעם. בכביש. 5 פעמים ביום לפחות. ואני לא צריך לספר לך איך בנוי הכביש הזה ואיך התנועה זוחלת עליו בעלייה, במיוחד כשאיזה סמי-טריילר מעכב קבוע את כולם. אז בכביש כולם נוסעים ב-High. מהירות זחילה, אין משב רוח שיזרום לתוך הרדיאטור. כמובן עם מזגן, כי רכבים סגורים והמנועים שלהם מתחממים עד רתיחה. אפילו המנוע שלי עלה שם מ-92 ל-95.....
לגבי נסיעה בשטח, אני יכול לספר לכל בועלי האוטומט שהסלעים הלוהטים מקרינים חום מטורף כלפי מעלה, ישר לקרטרים של הגירים האוטומטיים שלהם, מה שמטגן אותם יופי יופי. שיהיו מודעים לזה.
שיסבלו המניאקים הקטנים, רק לא לידי. אהבתי הידועה לבעלי חיים לא כוללת אותם.
Slowly..
....
-
חוצה ישראל כרכב בודד
לזחול בעלייה לרמה ביום חם זה יותר גרוע מנסיעה בשטח במצב high.
זה לנסוע לאט עם החלקת גיר מעל כביש שחור לוהט שמגיע לטמפ של 70-80 מעלות ומקרין למעלה לקרביים של הרכב.
בנסיעה בקצב סביר יש אויר שמסיע את החום, אבל בזחילה זה כמו לסובב שיפוד לאט לאט מעל מנגל.
Slowly..
-
ברשותכם נחזור לנושא המקורי ולא נגרר לדיון על פינוי חום בגיר אוט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
ברשותכם נחזור לנושא המקורי ולא נגרר לדיון על פינוי חום בגיר אוט.
צודק.
מתנצל.
אני גם בעד נגב..
Slowly..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
מרוב התרגשות הכנתי קבצי מסלול בתור גייד ליין, מרחקים נעים בין 100 ל-160 ק"מ ביום כאדר ניסיתי להמנע מאתגרים.
לעיונכם, מקווה שיהיה כיף :)
ביום השני אתה מתכנן לעשות את מעלה שגיא שסגור כבר שנים.. יכול להיות שפיזית הוא עביר אבל חוקית חסום על ידי רט"ג כבר שנים.. לנסוע שם בחג שני אומר להסתבך עם רט"ג בוודאות. מצד שני כביש 10 כנראה יהיה פתוח.
ביום האחרון, כל הקטע מתל עזקה והלאה מיותר לטעמי, שבילי שדות משעממים.. הייתי מסיים שם או ממשיך צפונה לכיוון בית שמש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
Slowly..
+1.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
ביום השני אתה מתכנן לעשות את מעלה שגיא שסגור כבר שנים.. יכול להיות שפיזית הוא עביר אבל חוקית חסום על ידי רט"ג כבר שנים.. לנסוע שם בחג שני אומר להסתבך עם רט"ג בוודאות. מצד שני כביש 10 כנראה יהיה פתוח.
ביום האחרון, כל הקטע מתל עזקה והלאה מיותר לטעמי, שבילי שדות משעממים.. הייתי מסיים שם או ממשיך צפונה לכיוון בית שמש.
תודה, יבדק
-
יוני תודה,
עשיתי קצת שינויים אבל עמו הכל בחיים פתוח לשינויים תוך כדי הטיול. המסלול הוא סתם גייד ליין.
בואו נקשקש קצת על אוכל. מה לוקחים מבחינת בישול, יש מקרר והכל טוב ומיכלי מים של 40 ליטרים.
איך הייתם מתארגנים מבחינת מזון?
-
מוזמן לקבל ערכת מנגל גז אם אתה רוצה
(כולל בלון 2.5 ק"ג, ווסת ומנגל)
-
מקרר+צידנית לדברים שאתה רוצה שלא יתבשלו בחום או יתייבשו באויר (לחם, ירקות).
אני מתייחס לצידנית הנוספת (50ל) כאל קופסת אוכל, שם בה גם קופסאות שימורים, שמן, רטבים וכו׳.
אתה לבד?
סטייק כל ערב!
איך אתה מבחינת יכולת בישול?
מחמם פסטה או מבשל?
ביום, מציע לך צהריים לאכול קל/פשוט ולא להכנס לבישולים.
זה פחות זמן בהכנה ופחות בקיפול ויותר נוח לנהוג אחרי זה.
פסטות, טורטייה עם משהו פשוט על זה.
מצאנו שהמינוטסטייק (פרוסות בשר דקות) נהדר להכין טורטיות מהירות עם בשר וקצת סלט על זה.
טעים, משביע ולא כבד.
Slowly..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מוזמן לקבל ערכת מנגל גז אם אתה רוצה
(כולל בלון 2.5 ק"ג, ווסת ומנגל)
אפשר לקבל את זה גם עם בשר ועם מנגליסט צמחוני? (0% פחת)
-
-
צחי אתה מטייל הנגב בסוכות לבד? תלמד מהשמשוני.כל ערב הוא "במקרה" נוחת ב"נקודות האכלה".
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
צחי אתה מטייל הנגב בסוכות לבד? תלמד מהשמשוני.כל ערב הוא "במקרה" נוחת ב"נקודות האכלה".
נו אז יאללה, תתחילו לרשום איפה תהיו
-
בקרוב ארכיב מסלול חוצה נגב לסוכות ואעדכן אותך לגבי שני חניוני לילה. לא תישאר רעב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בקרוב ארכיב מסלול חוצה נגב לסוכות ואעדכן אותך לגבי שני חניוני לילה. לא תישאר רעב.
[emoji106] אשמח להפגש
נדב תודה, בדיוק אמורה להגיע אלי כירה משולבת גריל של קולמן ואז רק אצטרך למצוא איך אני ממיר את החיבור שלה לבלון 2.5 שלי.
-
אני לא אוהב אש ועשן בטיולים שאני לבד או עם הילדים. בטיול בדד בטח לא. מבשלים ואוכלים בגדול כמו בטיול רגלי - אוכל טוב ומזין ומשיב אנרגיה ונוזלים, ובלי הסתבכויות מיותרות.
אסף.
-
חוצה ישראל כרכב בודד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מבשלים ואוכלים בגדול כמו בטיול רגלי - אוכל טוב ומזין ומשיב אנרגיה ונוזלים, ובלי הסתבכויות מיותרות.
אסף.
תכלס תיארת סטייק.
אנחנו לטיול רגלי בשנות הטיפשעשרה סחבנו תרנגולת קפואה.
Slowly..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
[emoji106]
נדב תודה, בדיוק אמורה להגיע אלי כירה משולבת גריל של קולמן ואז רק אצטרך למצוא איך אני ממיר את החיבור שלה לבלון 2.5 שלי.
כירה כמו של opl ?
אם כן, תוכל להעתיק את החיבור שלי, וגם לקבל דוגמית של מפזר להבה שישדרג לך משמעותית את הגריל [emoji846]
-
ה-17.10 מתקרב והמסע מדרום למרכז קורם אור וגידים כולל כמה שדרוגים קטנים לרכב.
מי שמטייל בדרום בין ה-18 ל-22 מוזמן לרשום איפה תהיו ואולי ניפגש ואם מישהו רוצה להצטרף לחלק מהטיול... וואלקם :)