אופציה טובה מאוד.
לא בטוח שערכה שלישי הייתי בוחר בדיזל מודרני, אבל זה בהחלט ג'יפ טיולים טוב.
אסף.
Printable View
כי פאתפיינדר זה רכב בינוני (מאוד) שלא מצטיין בשום דבר
Sent from my iPhone using Tapatalk
אדייק את השאלה.
כיום יש ברשותנו וולוו xc60 המשרת אותנו ביום יום (פעם בשבוע ממדרשת בן גוריון לב"ש ופעם נוספת למכללת ספיר. פרט לכך נסיעות קרובות) בנוסף, פגרו ארוך שנת 99 המשמש בעיקר לטיולים. אנו שוקלים לאחד את הרכבים לכדי ג'יפ יחיד שישמש אותנו גם לנסיעות היום יומיות וגם לטיולים והסכום שיעמוד לרשותנו היינו 80-90 אלף שקלים.
טויוטה ירדה מהפרק בשל תוספת של עשרות אלפי שקלים בהשוואה לרכבים אחרים.
דיסקו 3 נפסל בשל מחלות כרוניות.
פג'רו אופציה טובה.
פאתפיינדר, איני מכיר אך ד"ר שמועתי סיפר לי כי העבירות של הרכב מוגבלת בשל זוויות גישה, נטישה ומהלכי מתלה קצרים.
גרנד צירוקי- אפשרות נחמה אך למיטב הבנתי יקר יותר מפגרו לתחזוקה.
אז מה אומרים? איזה רכב הכי מתאים לדרישה?
פג'רו הכי חדש ושמור שתימצא בסכום שנקבת.
השאלה עד כמה אתה לוקח את הQ לקצה.
הפאתפיינדר יהיה פחות טוב ממנו בשטח אבל דומה לקינג.
כנראה יהיה פחות מהנה מהוולוו בכביש.
כן יכול לתת עבודה בשטח אבל אם אתה הולך לשטח קשה באורח קבע הייתי ממליץ להוסיף נעילות.
אם כבר יש לך את השילוב הנוכחי, למה אתה רוצה לשנות?
פאת'פיינדר, פגארו קינג או bk ובעצם כל רכב אחר בשנתונים האלו כבר הופכים להיות רכים מבחינת שטח ומסובכים מכל שאר הבחינות.
אם המטרה היא טיולי מדבר רגילים ולא מאתגרים תחפש את הרכב הכי חדש והכי שמור שנכנס לתקציב וסע לשלום.
אגב, בגלל שאתה גר בדרום בסביבה קצת יותר מאתגרת מבחינת זמינות חלפים ובעלי מקצוע דווקא הייתי משתדל להישאר במתכונת של רכב לטיולים ואולי מחליף את הוולוו למשהו יותר סולידי (או במילים אחרות, יפני ומשעמם) ליום יום
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אני חיפשתי רכב בתקציב דומה ושיהיה רכב רב שימושי בבית - גם היומיומי וגם רכב טיולים. דומה מאוד לצרכים שאתה מתאר.
בסוף הלכתי על היילקס אבל עזוב רגע טנדרים. טנדר זה טנדר ואם זה לא הכיוון אז נעזוב.
בדרך שעשיתי ראיתי הרבה נבלות וגם כמה כלים טובים. הסכום הזה הוא בדיוק על גבול היד השלישית וה200-300 אלף ק"מ, כלים שמתחילים להתיישן והבעלים שלהם כבר לא ממש משקיעים.
פג'רו, פת'פיינדר - בשטח זה אותו דבר. אפילו עם עדיפות לפתפיינדר ורק בגלל שעומק השיפורים האפשריים בו גדול בהרבה, בגלל שזה רכב אמריקאי יש כאלה גם על 35 ושתי נעילות. אבל בגבול הצמיגים המקוריים הגבהה 50 מ''מ - היתרון היחיד של פג'רו הוא נעילה מקורית, יתרון שאפשר לעקוף בקלות עם בקרת האחיזה המצוינת של ניסן ועם נעילת ARB, ועם ניתוק מייצבים בפתפיינדר מגיעים למהלכי מתלה מרשימים באמת - מדוד.
ראיתי גם טוארגים - קצרה היריעה אבל זה רכב עם פוטנציאל לא ממומש כרכב טיולים והוא בנוי מצויין. חשבתי שיהיה יקר להחזיק אותו אבל מסתבר שיקר ממש באותה מידה להחזיק רכב יפני עם 200000 ק"מ ממותג שלא מתקלקל...
מה שאני מנסה לומר הוא שבשנתונים האלה ובקילומטרז הזה שווה לך לעשות מאמץ ולהיות סבלני ולמצוא כלי מטופל ומסודר עם פחות מ 200000 קמ, שנראה נשמע ונוסע טןב ופחות חשוב מה הסמל שיש לו על הגריל...
אסף.
תודה לכל העונים.
הסיבה להחלפה היינה צמצום הוצאות. לאחר חישוב עלויות, דלק, טסטים, טיפולים וכו... יצא זול יותר להחזיק ג'יפ יחיד (הוצאת רישיון מדברי והקפצה של מטיילים מספר פעמים בשנה לעין עקב גם מכסה לי את עלות הטסט וביטוח)
הסיבה לבחירת וולוו 2011 ולא רכב משפחתי מן השורה וחסכוני בדלק והוצאות הייתה בעיקרה לאור מצב הכבישים בדרום+ נהגים הממהרים להגיע הביתה אחרי חופשה ונסיעה ארוכה למרכז מאילת המבצעים עקיפות מיותרות ומסוכנות+ נהיגה פראית ומסוכנת של חלק מהגברים בפזורה + זמן הגעה ארוך של צוותי רפואה בשל המרחק הפיזי ולכן החלטנו לרכוש רכב גדול ובטיחותי.
בשורה התחתונה אני מבין כי במודלים סביב 2010 פג'רו\ פאתפיינדר ייתנו מענה זהה בשטח לטיולים סטנדרטים של משפחה מטיילת העיקר למצוא רכב שמור עם ק"מ נמוך יחסית.
לעין עקב גם דאסטר יהיה מצויין. הסרטון כזה אתה מוצא רכב חדש הרבה יותר. ידני, דיזל חסכוני. אולי רלוונטי,.
נשלח מהנייד