פיאט.....
אסף.
Printable View
לפעמים אני מאבד אותך לחלוטין (כמו השבוע הזה שרצית לקנות טוראג)
בקיצור
זה:
קובץ מצורף 125754
או זה:
קובץ מצורף 125753
הוא התכוון לפיאט הזהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...efdd506878.jpg
אההה... זה פיאט היום? טוב, כנראה נרדמתי קצת... זה דווקא מעלה חיוך על פני ביום קשה זה
קובץ מצורף 125755
נ.ב כן אני מודע שלנדרובר בבעלות הודית ושזה דיי צחוק הגורל.
לדעתי הסיבה לשינוי הקיצוני הרבה יותר פשוטה.
אין הזמנות לדגם היוצא בכמות (הזמנות מגופים ממסדיים/NGO) שמצדיקה הטמעת מערכות בטיחות וזיהום אויר בדגם היוצא.
עד כדי כך שהיה שווה להם לגרוט אותו ולפתח דגם חדש לגמרי עם מדבקה של השם הקודם, כי יש מספיק כאלו שלא העלו בדעתם לנסוע ב״רכב עם אופי״ היוצא, אבל יש להם מספיק כסף כדי להתרפק היום על ״אני נוסע בדיפנדר״ כשזה דיסקו בתחפושת.
ואני בטוח שיש לי יכולות שטח גבוהות, אבל זה לא דיפנדר..
כמו שריינגרובר ווג הוא לא באמת ריינגרובר.
Slowly..
היות ואנשים כותבים על אמינות ע"ס תחושות ומה שראו ב- top gear, אז אולי כדאי לפתח מעט את נושא האמינות:
אמינות = ההסתברות לפעולה ללא תקלות שהם (החל משריפת מנורת הקריאה של הנוסע מימין ועד לתקלה של השבתת המערכת (רכב)). אמינות נגזרת מה- MTBF (mean time between failure) ומזמן הפעולה של המערכת. חשוב להזכיר גם את המונח זמינות (availability) שהינו יחס הזמן שמערכת פועלת או מוכנה לפעולה לסכ"ה זמן חיי המערכת.
רק כדאי לסבר את האוזן, למטוס "סופה" F16I יש אמינות נמוכה (MTBF של 3 שעות = כל 3 שעות יש משהו תקול במטוס, (וזה נחשב מצויין)) אך זמינות גבוהה מאוד (פה אני לא אזכיר מספרים).
אותי (ואת הטייס) מעניין יותר ה- MTBCF (mean time to critical failure) שהוא קצב התקלות המשביתות את המערכת.
מניסיוני ומניסיונם של אחרים, לדיפנדר יש MTBF~0 (בכל רגע נתון יש תקלה כזו או אחרת, לדוגמא, פנס אחורי לא עובד) אבל MTBCF מופלג.
למה ה- MTBF חרא? התשובות רבות ואני אזכיר 2: הבטחת איכות לקוייה בקווי היצור, הנדסת חומרים כושלת הכוללת שימוש בחומרים זולים ובחירה לקויה.
למה הזמינות וה- MTBCF טובים? תכנון מכאני נכון ומערכות פשוטות.
אולי כדאי להזכיר עוד מונח של "עקומת האמבטיה" המאפיין כל מערכת שהיא.
מרבית הדיפנדרים נמצאים בשלב 3, ה- wearout - תקלות שקשורות לשחיקה/בלאי ולכן יש חשיבות רבה לנושא התחזוקה = הבעלים הנוכחיים והקודמים של הרכב.
my2C
Sent from my iPhone using Tapatalk
העיצוב דווקא מדליק בעיני.
והקטע הזה של הלוח היעודי להדבקת שלט
"למכירה" - הברקה!
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ff54dee974.jpg
תסלחו לי, ואני באמת מבין את הרתיעה מאובר תכחום בריטי אל מול אמינות.
אבל מעבר לסטיגמות (המבוססות) מי אמר שזה רכב גרוע ?
אני אוהב רכבים קשוחים ופשוטים, כי זה מגניב, בהרבה מיקרים זה גם נכון.
אבל כבר נוכחנו לדעת שכדי לטייל בנגב לא חייבים סופה ודיפנדר (דור קודם :) ) הרי בהתחלה אמרו על הSUV שהם פלסטיק שלא ישרוד את מעלות נגב.
והיום לכולם ברור שטרופר ופג'רו זה אחלה רכבי טיולים, ועובדה שהם מטיילים והמון.
אני ראיתי דבר אחד שבאמת אהבתי בדיפנדר החדש, ואולי זה רק עיצובי, אבל שימו לב שאין כנפוני פלסטיק ....
בקיצור, עוד גרסה לדיסקברי, נפגוש אותו בשטח.
אף אחד לא טוען שזה רכב רע. נהפוך הוא, מההיכרות עם לנדרובר, גרסת ה״דיסקו החדשה״ תפגין ביצועי שטח מרשימים תודות לאלקטרוניקה מתקדמת.
לצערי, לנדרובר זרקו את הקונספט של הדיפנדר לפח, ועל כך התרעומת...
צורם לי במיוחד השחיקה הנוראה הזו במושגים כמו "ביצועי שטח מרשימים" "עבירות קשה". השחיקה הזו החלה לדעתי בשנות ה-90-2000, פתאום הופיעו להם אותם SUV עם מתלה קדמי נפרד... בלענו את הגלולה, השחיקה הזו פתאום הופכת דאסטר ל"רכב שטח ראוי".
היום פאגרו Q "דור שני" נראה כמו רכב קשוח, כשהיה חדש דיי זלזלנו בו ובמתלה הקדמי העלוב שלו. אחר כך הקינג הגיע, הפסקנו לצחוק והתחלנו להתרגז כשראינו שגם את הסרן האחורי לקחו לנו. הרבה מבעלי פאגרו דור 3-4 יספרו שבקרת האחיזה מתפקדת הרבה יותר טוב מהנעילה האחורית - אני מקבל את זה באהבה והבנה, אין שום בעיה עם טכנולוגיה אמינה שעושה בצורה טובה יותר את מה מכאניקה עשתה בעבר.
"הרי בהתחלה אמרו על הSUV שהם פלסטיק שלא ישרוד את מעלות נגב" אני לא הייתי בטיול אחד במועדון פאגרו שבו קינג או BK לא יצאו בנזקים - לפחות קוסמטיים. יחייכו פה בלב אלה שזוכרים טיול אחד במיוחד שבו BK חדש חזר הביתה מטיול חולות - על גרר כשהפגושים שלו מונחים ליד.
יש הרבה דברים עיצוביים שאני מאוד מתחבר אליהם ברכב הזה - הפנים - החלק האחורי וכו, נחכה ונראה מה יעשו הסדנאות השונות לכשיקבלו את היצירה הזו לידייהם.
כמה שזה מבאס לראות עוד אייקון שטח מתפוגג לו, עדיין על הכבוד גדול ללנדרובר שבעידן האובר-פליטירלי-קורקט סביבתי״ הם לא נרתעים מלבנות רכב שטח גדול מוכוון שטח, ולהחצין בפרסום את יכולות השטח.
Slowly..
מספיק לראות את הסרטונים שלנדרובר עצמם מפרסמים בשביל לראות שמדובר באייפד על 4 גלגלים.
ארבע על ארבע? יחס העברה נמוך? בקרות אחיזה? נעילות? לא מצויין אם יש או לא.
אבל יש בלוטות' ואחלה מערכת ו500 מצלמות ועוד דברים מפונפנים.. שזה לא דבר רע, אבל זה לא המהות של הדיפנדר.
צעצוע מגניב כן דיפנדר זה לא.
גם בדימיון הכי פרוע שלי לא מצליח לדמיין את הצעצוע המפונפן הזה יוצא למסע חוצה אפריקה/ אוסטרליה וכו' והאמת גם לא מצליח לדמיין אותו משוטט במשעולי הנגב.
עיקר תהילתו וקסמו של הדיפנר (זצ"ל) הייתה על קשיחותו, שרידותו, יכולתו לשמש כרכב מסע במקומות הכי נידחים בעולם. כפי שצויין הקונספט הזה ננטש וחבל
הם בקלות יכלו לעשות זאת כמו שג'יפ שדרגה ושיפרה את הרנגלר מבלי לוותר על המאפיינים הכה יחודיים לו ואפילו כמו שסוזוקי עשו עם הג'ימיני
(מוציא את מרצדס G מהמשוואה כי גם הוא ויתר על סרנים חיים מקדימה)
שילדה אחודה, מתלים נפרדים קוים מעוגלים להחליא----- פשוט בעעעהה...
מצער על סופו של עוד איקון שטח
4x4 קבוע
יש יחס העברה נמוך
משער שיש נעילות דיגיטליות
תיבת הילוכים אוטומטית של zf 8 הילוכים- ב ל ב ד לכל הדגמים.....
ה 110 מגיע עם כריות אויר במתלים כסטאנדארט
אופציה לכננת 4.5 טון עם כבל סינטטי ל 40 מ
והכי חשוב ---- אופציה לקבל את האוטו בעיטוף ויניל למנוע פגיעה בצבע........ מהמפעל......
זה מה שהצלחתי להבין מכל הבירבורים בסירטונים
זו הסקירה הכי מקיפה של הנתונים שפגשתי עד כה
https://youtu.be/UCu1nLN4qUo
מי תוקע לרכב שטח סולם מתקפל שבולט מהדופן?
אין מצב שזה מישהו שנסע בשטח.
זה צועק תלישה ונזק.
Slowly..
נו באמת ראיתי גם לא מעט סופות יוצאות בנזקים משטויות, לא כי סופה היא לא ראויה, אלא כי נהגים עושים טעויות.
ראיתי גם את אחד המגיבים בשירשור לוקח פג'רו מהחברה בלי שום שיפור ואפילו עם מדרגות צד קישוטיות ועושה אחלה טיול בנגב בלי נזקים בכלל. (מתלים נפרדים).
יש רכבים מגניבים יותר ופחות, יש רכבים עמידים יותר ופחות, לי לא ממש אכפת שלנד רובר לא ימכרו יותר רכב ספרטני, הרי בכל מקרה כל דור חדש שלא היו מוצאים לא היה כמו המקורי.
אני רק מצטער שמחירי הדיפנדר המקורי ימשיכו לעלות כך שלא אוכל להחזיק גם כזה באוסף.
את מתערב שתוך חמשנים דיפנדרים כאלו יכבשו 95% מהמסלולים בארץ.
הדיפנדר הפך מרכב שטח קשוח ל SUV עם כל היתרונות והחסרונות.
המבחן שלו יהיה מול SUV אחרים בקטגוריה (שהולכת ונעלמת, אפרופו). אין לי ספק שהוא יציג ביצועי שטח טובים מאוד בהשוואה לקטגוריה זו.
אף אחד לא חושב שהוא הולך לעשות את המעלה הבדואי, נחל עדשה או דומיו...
לגבי אופציות, אז הוא מגיע עם בקרות אלקטרוניות ועם אופציה לנעילה אחורית מהמפעל בתוספת תשלום.
לגבי יכולות שטח, לא על כך הטרוניות. אני בטוח שכחדש הוא יוכל לנסוע כמעט בכל מקום.
הפרט היחיד החשוב שהם השמיטו מכל הפרסומים אלו מידות הצמיגים. יש אופציה לג'אנט 22 בגרסאת האורבן ונראה שבגרסאות האחרות יש צמיגים עם יותר גובה אבל לא ממש צמיגים במידות אהובות.
גרסת הבסיס עם חישוקי 18.
ברזל לבנים ממש מגניבים.
אסף.
אני דיי נגעל מהם...
בכל אופן;
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b43aa99196.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
בסדר, הבנו שזו לא ערמת הברזלים המופלאה שהיתה, get over it.
ראיתי את הווידאו של היצרן אתמול וכמה סקירות, ותכלס יש פה יציאה מגניבה שלהם: SUV אולטרה מודרני שאשכרה בנוי לנסוע בשטח קשה. אוקיי לא כמריר, הבנו, נשרוד.
כמה כאלה כבר ראיתם לאחרונה?
ויש גרסא עם קפיצים וג'נטים מברזל.
קשה להתייחס למחירים בארה"ב אבל לפחות בלוגר אחד שראיתי (בעלים של דיפנדר כמובן) הקדיש נאום שלם לכך שהדיפנדר החדש יעלה 'רק' 50 אלף דולר, שזה יקר יותר מהרנגלר אבל לא דרמטית.
וזה רכב שייסע כמעט בכל המקומות שהרנגלר יסע בהם, אבל הוא פי אינסוף יותר טוב ובטוח בכביש.
השורה התחתונה שלו היתה שהאוטו מתומחר אטרקטיבית מאוד ביחס לתמורה.
קדימה לארץ הקודש.
מי אתם אלה שמקבלים בשם כולנו את רוע הגזירה ולא מרשים לנו אפילו לבכות... אני לא רוצה ל get over it... תדמיין שאתה פה בניחום אבלים.
מיכה, אתה מפספס את הפואנטה.
דיפנדר זה לא עוד suv מפונפן.
דיפנדר היתה פלטפורמה לשינויים ושדרוגים עד לרמה שאין דיפנדר אחד שדומה לשני.
את זה LR (להלן ״הרשעים״) הרסו ביד גסה.
הרכב היחיד, מהניילונים שנותן לך היום את האפשרות הזאת (לפחות בארץ הקודש) נקרא רנגלר...
טפו