היי חברים לי יש נעילה אחורית דמוי לוקרייט, אני לא מבין גדול אבל לפי מה שידוע לי נעילה קדמית אוטומטית ללא פיקוד מסוכנת בטירוף אתה עלול לקבל חוסר היגוי מוחלט בכביש או בשטח. תקנו אותי אם אני טועה
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Printable View
היי חברים לי יש נעילה אחורית דמוי לוקרייט, אני לא מבין גדול אבל לפי מה שידוע לי נעילה קדמית אוטומטית ללא פיקוד מסוכנת בטירוף אתה עלול לקבל חוסר היגוי מוחלט בכביש או בשטח. תקנו אותי אם אני טועה
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
טולי,
יש התייחסות במעלה השרשור לחששות שקיימים בהתקנת נעילה קדמית אוטומטית בדאסטר (כולל אלו הנוגעים להיגוי ולהיותו רכב עם הנע קידמי)
הנעילה שדנו עליה במקור היא נעילה מסוג טורסן ולכן היא אמורה להיות פחות בעייתית מהלוקרייט.
אם קראת את ההודעות בעיון, וודאי ראית שיש דעות לכאן ולכאן בנושא.
כאחד שנהג על כמה וכמה רכבים עם נעילה אוטומטית קדמית.
ןכאחד שמספיק ותיק פה כדי לזכןר את ההזהרות ש׳בלתי אפשרי שיהיה היגוי ברכב נעול קדימה׳...
אז זה לא נכון. פשוט ככה.
ישנה השפעה וההשפעה שונה במצבים שונים ..
אבל אף אחד מהמצבים האלו לא יגרום שלא יהיה היגוי.
נשלח מהאייפון עם המקלדת המחורבנת. ה׳שגיאות׳ לא שלי ..
הגיגים לחוד ומציאות לחוד. בסופו של דבר החלטתי על התקנת הנעילה הנפוצה והזולה - דמויית לוקרייט בדיפרנציאל האחורי.
חווית שימוש ראשונית עד כה: במצב 2×4 - נסיעה בכביש - הכל כרגיל, למעט הריצ'וטים בסיבובים כשהנעילה משתחררת. מודה שאני אפילו נהנה לשמוע אותם 🙂 ואחרי שהסברתי לזוגתי שהרעשים לא נובעים מתקלה כלשהיא...
תודה לגיא, יובב והחברים על ההסברים בקבוצת 'מהנשמע' 🙏.
מחוץ לכביש, במצב 4×4, רושם שלי שהרכב פחות מתאמץ, כלומר הנעילה עושה את העבודה, במיוחד לנוכח העדר הילוך כוח אמיתי 😊.
המגבלה העיקרית, מהתרשמותי, בסיבובים, במצב 4×4 נעול, מרגיש שהרכב פחות מרוצה, ונאבק בנעילה, מה שגורם לפירפורים קטנים של הגלגל האחורי הפנימי בסיבוב.
אז איך מומלץ לנסוע עם הנעילה בשטח (להורדת עומסים מהמכלולים האחוריים) ? 4×4 קבוע או 4×4 אוטומטי ? אולי מצב 2×4 (שמספיק לרוב הזמן של הנסיעה בשטח) ולנעול 4×4 רק במצבים מאתגרים ?
תודה ושבת שלום.
או אוטומט או נעול כשאתה לא על האספלט.
הגלגלים יחליקו כשהם צריכים וזהו.
נהיגה במצב הנעה קדמית תגרום לבלאי גדול משמעותי בזוג הקדמי ..
ותתחדש !
Sent from my iPhone using Tapatalk
מה שהוא [emoji3516] אמר.
אני משתדל לסוע מרגע הכניסה לשטח ב-4WD Lock וכשיש סיבוב חד, או סדרת סיבובים כאלו, או צורך בתימרונים, אני מעביר ל-4WD Auto.
הסיבה היא כדי לשמור על דיסקיות הקלאטץ' של יחידת הצימוד האחורית - שעובד פחות קשה במצב Lock.
טל (Talw) הציע שבדאסטר, במצב של עבירות גבולית, עדיף מצב 4WD Auto משום שהוא מאפשר למערכת ההינע יותר גמישות בניתוב המומנט, הפחתת עומס מקסימלי רגעי מהציריות והפחתת הסיכוי לכיבויי מנוע. במצב זה יהיו צפויים קצת יותר סיחרורי גלגלים.
ממעט הנסיון שיש לי, הורגש שיפור מסויים במצבים קיצוניים בשימוש ב-4WD Auto - קח בחשבון שבטכניקה הזו כנראה גם גובר הסיכוי לניתוק יזום של יחידת הצימוד האחורית ע"י ה'מוח'.
תודה על התשובות.
מעניין שלא מייצרים עד כה, למיטב ידיעתי, ציריות אחוריות מחוזקות לדאסטר, בהתחשב בתפוצתו הדי מרשימה ברחבי הגלובוס, והנעילות הזמינות.
😯...מעניין...