-
תגובה: מחשבות על מעבר ל mirror less
צילמתי תקופה ארוכה ב SONY מודל NEX-6
מסכים שהמצלמה מעולה
הבעיה שנתקלתי בא היא ליכלוך על הסנסור בעקבות החלפת עדשה
באחד האתרים כשבדקתי האם אני בודד במערכה, כינו את הגלאי כ "מגנט אבק"
יש המון סרטונים והסברים איך לנקות את הגלאי כלומר זו בעיה נפוצה
לא ניתקלתי בבעיית אמינות
לסיכום: מומלץ רק למי שישתמש בעדשה בודדת ולא יפתח את המצלמה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמנ
צילמתי תקופה ארוכה ב SONY מודל NEX-6
מסכים שהמצלמה מעולה
הבעיה שנתקלתי בא היא ליכלוך על הסנסור בעקבות החלפת עדשה
באחד האתרים כשבדקתי האם אני בודד במערכה, כינו את הגלאי כ "מגנט אבק"
יש המון סרטונים והסברים איך לנקות את הגלאי כלומר זו בעיה נפוצה
לא ניתקלתי בבעיית אמינות
לסיכום: מומלץ רק למי שישתמש בעדשה בודדת ולא יפתח את המצלמה
לנו יש a6000 ואכן יש בעיה של ליכלוך על הסנסור. לא מצליח לנקות. כתוב בכל מקום שאסור לגעת בסנסור.
איך פתרת את הבעיה?
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
-
כנראה סוגיית הלכלוך על הסנסור נפוצה יותר במצלמות מירורלס.
אני מנקה לבד כבר כמה שנים בדיוק כפי שמתואר בסרטון:
https://www.youtube.com/watch?v=fsVtbgFcZc4
בעזרת הקיט שהוא ממליץ עליו - https://www.amazon.com/gp/product/B0...5d078dc9ec1c5d
חשוב להבין טוב:
1. כיצד לזהות את המקומות בהן הסנסור מלוכלך (בקצרה - לצלם עם צמצם סגור ככל האפשר (למשל F22) רקע בהיר מאד (שמיים, קיר לבן) בחשיפה ארוכה, אני גם דואג להזיז את המצלמה תוך כדי החשיפה כדי שיהיה ברור מה הלכלוך על הסנסור (שאינו מושפע מהתנועה) ומה מקורו ברקע. זכרו היכן מופיעים הכתמים שאתם רואים לאחר הצילום, זכרו גם את אפקט המראה כדי לאתר אותם אח"כ על הסנסור ...
2. לנקות את המצלמה ואת אזור חיבור העדשה עם אוויר (למשל - https://www.amazon.com/s?k=AIR+DUSTE...f=nb_sb_noss_2 ) באופן כללי ובעיקר לפני שמתחילים לנקות ומורידים את העדשה כדי שהאבק והלכלון לא יכנסו פנימה.
3. במקום נקי (חדר סגור) מורידים העדשה ומקפידים שהמצלמה תהיה כל הזמן עם הפתח למטה כדי שלא יפול אבק לתוכה (כמובן לכסות את פתח העדשה כדי לשמור עליה נקייה). אם איני מתעצל אני מחבר את המצלמה במצב זה לחצובה כדי לשחרר את הידיים.
4. עם המפוח הנ"ל - מנסים להעיף את האבק מפתח הסנסור, רצוי לעבוד לסירוגים מול ארבעת הפינות. להיזהר שלא לפגוע בסנסור עם קצה המפוח! לשלב גם מספר הפעלות של הניקוי האוטומטי של הסנסור מתוך תפריט המצלמה. לפעמים זה מספיק כדי להעלים גרגר אבק עקשן.
5. להעזר בתאורה טובה כדי לנסות לראות את הלכלוך על הסנסור - פנס לד עם אור מרוכז במקרה שלי. להאיר מהצד עד שרואים היטב את הלכלוכים שזיהיתם בצילומים שתיארתי בשלב הראשון.
6. כעת החלק העדין והרגיש, על אחריותכם, של ניקוי הסנסור עם מקלות הניגוב מהקיט שרכשתם, טיפה או שתיים על המגב שבקצה, פעולה לכיוון אחד, עם הצד השני לכיוון שני וזורקים את מקל הניגוב (לא לעשות בו שימוש חוזר!).
7. בדיקה עם הפנס כדי לבדוק האם יש לכלוך נוסף (אם כן חוזרים על הניקוי עם מקל-ניגוב חדש)...
חשוב - יש מקלות ניגוב המתאימים לקרופ-סנסור ויש לסנסור מלא (גודל שונה כמובן) - קנו את הגודל המתאים לסנסור שלכם.
אפשרות חליפית - למסור לניקוי במעבדה / חנות צילום מקצועית, נדמה לי שהעלות היא 150-250 שח לניקוי... כנראה שבפעם הבאה כבר תעשות לבד לפי הסרטון הנ"ל או דומים לו.
-
אני כבר כמה שנים עם ה 6000 ומחליף עדשות ולא שמתי לב שזה יותר "מגנט אבק" מהקנון למשל.
רק להקפיד על החלפה כמו שצריך.
Sent from my H3123 using Tapatalk
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
לנו יש a6000 ואכן יש בעיה של ליכלוך על הסנסור. לא מצליח לנקות. כתוב בכל מקום שאסור לגעת בסנסור.
איך פתרת את הבעיה?
כאמור יש הרבה מידע במרשתת פשוט רשום באנגלית ניקוי גלאי ...
ארז הוסיף קישור
מבחינתי זו בעיה בלתי פתירה כי אני מטייל ברגל והחלפת עדשה בצורה נכונה דורשת חדר נקי של יצור ציפים (VLSI)
בסופו של דבר רכשתי בארצות הברית ערכת ניקוי (ראה תמונה מצורפת) , עבדתי זמן רב בניקוי ובדיקה שהגלאי נקי, ומסרתי את
המצלמה לביתי עם הנחיה לא לפתוח את המצלמה לעולםקובץ מצורף 126165
-
my two cents
צריך ללמוד להחליף עדשותף שהגוף למעלה, עם העדשה כלפי מטה.
מורידים עדשה, ומחברים את השני, בזמן שהפתח כל הזמן כלפי מטה.
אבל,
אני הורדתי את כמות ההחלפות למינימום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
כן, רובן עם צמצם 4.5 ומעלה.אין צמצם יותר גדול (מספר יותר קטן)
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
זו הכללה מאד גסה ולא מייצגת.
בחרת בדגם ספציפי.
-
מחשבות על מעבר ל mirror less
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
איך פתרת את הבעיה?
יש בהגדרות מצב ניקוי חיישן עצמאי.
אני מנקה לבד (זו בעיה של מצלמות דיגיטליות ככלל, גם ב-DSLR אחרות שצילמתי, קשור בעיקר להחלפת עדשות בסביבה מאובקת וגם לעדשות זום בטווח רחב ששואבות אויר בפתיחה).
אפשרות ב׳ שצלמים מקצועיים עושים פעם בכמה זמן בלי קשר למותג, הוא לתת למעבדה לנקות.
זה עולה 100-200 שח.
יש מעבדה בדרך השלום הת״א, וגם דרך חנויות צילום רציניות.
-
לסוני a7s יש גם עדשה 70-400 2.8.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמנ
מבחינתי זו בעיה בלתי פתירה כי אני מטייל ברגל והחלפת עדשה בצורה נכונה דורשת חדר נקי של יצור ציפים (VLSI)
תתחיל בהחלפת עדשה כאשר המצלמה פונה מטה והגוף מסתיר את הרוח.
עוד פתרון הוא שקית בד ניילון שאתה מחליף בתוכה בתפעול עיוור של המחבר.
זה עובד טוב.
-
הטיפ הכי חשוב שאנימיכול לתת למניעת כניסת אבק למצלמות.
לא לפתוח זום כשיש אבק.
היוצאות מהכלל הן עדשות זום בעלות אורך קבוע.
אסף.
-
מקפיץ: נרכשה מצלמה של פנסוניק (GX85) מארה״ב, המון פיצ׳רים וכו׳
יש מישהו מבאי האתר שמכיר את הדגם ויכול לתת כמה טיפים לצילום?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
היתה לי כזו. אם יש שאלות ספציפיות, אשמח לענות
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
הי לביא,
היא קצת עמוסה בפונקציות, מניח שבשביל תמונות של דור ההמשך זה קצת אוברקיל. משום מה מרגיש לי שהתמונות לא מספיק איכותיות או מפוקסות..
יש לך במקרה איזה לינק להסבר על כל פונקציה עיקרית?
אגב, למה ״הייתה״? מדובר על דגם לא מאוד ישן..
-
החלפתי ל gx-9. מצלמה דומה עם 20 מגה פיקסל במקום 16. יש ביוטיוב סירטונים עם המלצות ל settings. הרוב מתייחס לתוצרי ה jpg.
ההמלצה שלי, וזה נכון לכל המצלמות שיש להן את היכולת, לעבור לצלם ב raw. יש אופציה לשמור 2 קבצים לכל צילום. האחד raw והשני jpg. זו האופציה שאני ממליץ עליה.
כשאתה מסתכל על התמונות במחשב, תחליט איזה תמונות אתה רוצה לעבד. בקובץ ה raw יש הרבה מאוד אינפורמציה שאיתה ניתן לשחק ולעבד את התמונה כראות עיניך.
לשם העיבוד אתה זקוק לתוכנה דוגמת lightroom.
אם תרצה הדגמה, מוזמן.
בנוסף תזכור, שלרוב, איכות העדשה חשובה יותר. באיזו עדשה אתה משתמש?
-
לביא,
כפי שציינת, ה-raw הוא הגולמי ממנו נגזר ה-jpeg,
אם אתה גם ככה עובר על התמונות במחשב, זה מיותר לשמור כפול.
זה תופס מקום כרטיס ואנרגיה מהסוללה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
החלפתי ל gx-9. מצלמה דומה עם 20 מגה פיקסל במקום 16. יש ביוטיוב סירטונים עם המלצות ל settings. הרוב מתייחס לתוצרי ה jpg.
ההמלצה שלי, וזה נכון לכל המצלמות שיש להן את היכולת, לעבור לצלם ב raw. יש אופציה לשמור 2 קבצים לכל צילום. האחד raw והשני jpg. זו האופציה שאני ממליץ עליה.
כשאתה מסתכל על התמונות במחשב, תחליט איזה תמונות אתה רוצה לעבד. בקובץ ה raw יש הרבה מאוד אינפורמציה שאיתה ניתן לשחק ולעבד את התמונה כראות עיניך.
לשם העיבוד אתה זקוק לתוכנה דוגמת lightroom.
אם תרצה הדגמה, מוזמן.
בנוסף תזכור, שלרוב, איכות העדשה חשובה יותר. באיזו עדשה אתה משתמש?
12-32
45-150
להגיד ״משתמש״ זה קצת הגזמה, אני לא ככ יודע מאיפה להתחיל איתה. המצלמה האחרונה שהייתה לי עם עדשות הייתה EOS300 עם פילם שנגנבה לי בהודו ב2002..
-
אני גם שומר raw+jpeg.
יש הרבה תמונות שאני בוחר לתקן חשיפה או להשתמש בפרטים הנמצאים ב-raw וכבר לא ב jpeg, אבל יש יתרונות גם ל-jpeg במיוחד אם מעבירים תמונות לסלולאר, עוד באתר הצילום, לצרכי שיתוף וכו' (אצלי זו סוני עם ויפי מובנה)
דרך אגב, משתמש בתוכנות חופשיות (חינמיות) כתחליף ללייטרום פוטושופ - rawtherapee טק gimp. תחליף ממש לא רע. מומלץ.
נשלח מהנייד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
12-32
45-150
להגיד ״משתמש״ זה קצת הגזמה, אני לא ככ יודע מאיפה להתחיל איתה. המצלמה האחרונה שהייתה לי עם עדשות הייתה EOS300 עם פילם שנגנבה לי בהודו ב2002..
ה 12-32 היא עדשה מצויינת. התפלק להם. הדרך הטובה יותר היא פשוט לצלם. בשלב ראשון צלם ב ai. תתרכז בקומפוזיציה. נסה למצוא זויות צילום שהן לא "גובה העין". לצורך כך, יש לך מסך מתכוונן מאחור וניתן לצלם מזוויות גבוהות או נמוכות.
תפתח כמה אלבומי תמונות של צלמים, או אפילו אתר אינטרנט כמו 500px ותתבונן בתמונות. תראה מה אתה אוהב בתמונות ולמה. כמו בנהיגת שטח, גם כאן, קורס צילום בסיבי יכול לסייע הרבה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לביא,
כפי שציינת, ה-raw הוא הגולמי ממנו נגזר ה-jpeg,
אם אתה גם ככה עובר על התמונות במחשב, זה מיותר לשמור כפול.
זה תופס מקום כרטיס ואנרגיה מהסוללה.
היתרון הוא שהמצלמה עושה עבודה לא רעה ברוב התמונות, ואפשר להתרכז בכמה תמונות בודדות שעליהן רוצים לעבוד. את כל יתר קבצי ה raw, ניתן למחוק. אלה קבצים "כבדים" שתופסים הרבה נפח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
דרך אגב, משתמש בתוכנות חופשיות (חינמיות) כתחליף ללייטרום פוטושופ - rawtherapee טק gimp. תחליף ממש לא רע. מומלץ.
נשלח מהנייד
הרבה זמן שאני מחפש תחליף ל- Adobe Camera Raw.
תודה על ההמלצה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ADaShim
הרבה זמן שאני מחפש תחליף ל- Adobe Camera Raw.
תודה על ההמלצה.
rawTherapee זה לא בדיוק תחליף ל- camera Raw, אלא יותר קרוב לתחליף ללייטרום בתוך תוכנת "פיתוח" קבצי raw עם יכולות של תיקוני חשיפה, צבעים, עיוותי עדשה ועוד.
ה- camera raw כוללת תמיכה בהרבה מאד סוגי עדשות ולמעשה אני אפילו לוקח ממנה את קבצי התמכיה בעדשות שאני משתמש בהן (קבצי פרופיל).
ה-gimp משמש תחליף לפוטושופ עם הרבה יכולות כמו פילטרים ומאקרואים (תחליף ל- actions).
שני כלים אלו עשירים מאד ומורכבים מאד, למרות שאפשר להשתמש ביכולות הבסיסיות בשלב ראשון. יש המון מדריכים וסרטוני יוטיוב (לא מספיק על ה- rawtherapee לצערי)
-
לא בטוח שהפוסט שלי עדיין רלוונטי, אבל אעלה את התובנות שלי.
התחלתי בתחביב הצילום בסוף שנות ה 80 עם מצלמת מינולטה 7000 ואח"כ 7000I ומאוחר יותר עם 9000I
המינולטה 7000I הייתה הפייבורטית שלי באותה תקופה.
ב 96 החלטתי לעבור לניקון בזכות ה F-MOUNT שמאפשר תמידית לשמור על סט העדשות גם שמחליפים גוף מצלמה מתקדם יותר
(זה מה שהפריע לי במינולטה).
נרכשו F90X ובהמשך המצלמה המקצועית שלהם F4 וכמובן רכשתי וצברתי עדשות ניקון באלפי דולרים.
הכל היה דבש עד שנפרץ הבית ב 2006 ותיק הצילום הענקי נגנב.
לאחר תקופת אבלות ארוכה, חזרתי לעולם הצילום עם מצלמת פוקט דיגטלית איכותית, סמסונג EX1 .
בהמשך רכשתי דגם המשך מתקדם יותר EX2F שמאז זאת המצלמה שלי לשימוש לעיתים רחוקות.
למה לעיתים רחוקות, כי הסמארטפון זמין עליי תמיד ....
לאחרונה הבת הגדולה שבצבא (זאת שכיכבה בתחילת שנות ה 2000 באין ספור תמונות עם סט הניקון)
החליטה "שבא" לה מצלמה מקצועית וזה התחביב המיועד לה (מקווה שזה לא יהיה כמו תחביב הכינור ....).
כמובן שצעתי לה את 3 האופציות (D-SLR , חסרות מראה ופוקט כמו שיש לה EX1 של סמסונג ).
הבת קראה מאמרים רבים ובסוף הגענו למסקנה שצריך להרגיש את ההבדל בי D-SLR לחסרת מראה בעזרת הידיים.
קבענו יום ועזבנו את הפרובנציה הקטנה (קציר) ונסענו לעיר הגדולה ת"א ולחנות ארליך החביבה עליי מהעבר.
הילדה התנסתה בציוד משומש D-SLR של ניקון וחסרת מראה של פוג'י.
אני על הדרך התענגתי במספר שוטים עם מצלמת הניקון D500 , קצת אחזתי בפוג'י.
כמובן שלא אמרתי את רשמיי לבת.
בסופו של יום החליטה על מצלמה ללא מראה מדגמי פוג'י (אהבה את הסגנון רטרו ושיש גלגלות לכיוון ידני של פרמטרים עיקריים).
ימים אח"כ, רכשתי עבורה את הפוג'י X-T30 עם עדשת זום איכותית 18-55 f2.8-4
סיבה עיקרית, נמצאת בליגה הגבוהה מבחינת גודל חיישן ואיכות, מצויידת בפלאש.
חסרון עיקרי, ללא אטימות ("מוגנת סביבה").
שורה סופית,
א. האיכות שמוציאה הפוג'י באמת מעל ומעבר מבחינתי
ב. התחכום וכל התפריטים, זה משהו שדורש יותר מתואר א' לתפעול ....
ג. אני אישית, הייתי קונה D-SLR אם הייתי חוזר לצילום עם עדשות מתחלפות !
החזקה ואחיזה יותר נוחה , אין על צליל קפיצת המראה בניקון.
בכלל לא רואה הבדל משמעותי בין D-SLR לחסרת מראה , בשני המקרים צריך תיק צילום ותכנון למשימה כשיוצאים לצלם.
אין ספונטניות כמו בקומפקטית ובטוח שלא כמו בסמארטפון.
ההבדלים בגודל ובמשקל מבחינתי זניחים .
בהצלחה בבחירה
רענן
-
רענן,
יש איזה הבדל מהותי בין DSLR למירורלס, וההבדל הזה נותן שני יתרונות גדולים -
מיררורלס תהיה יותר קטנה ויותר אמינה (אין צורך במכניקה מסובכת של הזזת המראה, לא צריך את הגודל והמשקל של המנגנון הזה).
בגלל שהחיישן חשוף לעדשה כל הזמן, כל היכולות של צילום ברצף ועד ווידיאו, טובות ופשוטות יותר.
אני חושב שאחד הלקחים שהרבה אנשים לא מפנימים, זה האיכות של האלקטרוניקה ומה זה עושה לעיבוד תמונה.
בעבר, ידענו כולנו, שאין תחליף לעדשה גדולה- עדשה גדולה == יותר אור, יותר חד, פחות עיוותים......
הפיזיקה לא השתנתה, אבל השיפור הגדול של האלקרוניקה, מאפשר לצלם חובב \ חצי מקצועי, לקבל מספיק טובות, גם מעדשות קטנות יותר.
וזה השינוי הגדול, אפשר להסתפק בעדשות קטנות יותר, ואז הגודל של הגוף (של המצלמה) נהיה חשוב.
בקיצור, זה ממש לא אותו התיק. ומירורלס קטנה מוציאה ביצועים מדהימים.
-
זיו ,
ראשית , כתבתי את דעתי האישית בלבד.
לעניינו,
לא ניתקלתי מעולם בבעיית אמינות עם אף אחת מהמצלמות SLR שהיו לי (גם שהגעתי עם המינולטה למספר קליקים של צלם אירועים ...)
גודל העדשה זה עניין פיזקלי שלא השתנה גם במעבר לדיגטלי.
קוטר ומיממדי העדשה מושפעים ביחס ישר מגודל החיישן.
דהיינו, גם למצלמת mirror less עם חיישן full frame , יש עדשה גדולה וכבדה שהופכת את סט המצלמה ללא פרופצינלי ולא נוח להחזקה.
כמו שציינתי, האיכות של הפוג'י שרכשתי עבור הבת שלי, מעל ומעבר לכל חובב מתקדם.
אגב,
הקטנת המימדים ב mirror less יותר קשורה לביטול המראה , פריזמה והעינית האופטית (פחות בגלל הסרת הסגר המכני) וכמובן חיישנים קטנים יותר ברוב המצלמות מגודל פילם 35 ממ' ששווה ערך ל full frame
אישית, מעדיף TTL אופטי למרות יתרונות ה EVF בצילום בחושך.
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
דהיינו, גם למצלמת mirror less עם חיישן full frame , יש עדשה גדולה וכבדה שהופכת את סט המצלמה ללא פרופצינלי ולא נוח להחזקה.
רענן
לא לגמרי.
יש לאשתי סוני A7RII.
פול פריים קשוחה וקומפקטית להפליא, שמתאימה לה בדיוק כי הבודי יחד עם עדשה עדיין קל למדי.
למעשה היא שוקלת כחצי מה-מינולטה 9 עם אותה עדשה.
-
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 126995
ההבדל בגודל המצלמה הוא משמעותי.
2 המצלמות הרצב הן full frame.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
זה עוד לפני שאתה נכנס להשוואה של החיישן הפסיכי של הסוני..
-
ואחרי העובדות הברורות האלו, אני אזור לחדד את מה שאמרתי על העדשה והאלקטרוניקה-
למרות שהפזיקה לא השתנתה, האלקטרוניקה כל כך השתפרה, שמירורלס עם חישן APS-C (סוני במקרה הזה), תתן לדעתי ביצועים יותר ממספקים לצלמים כמונו, ואז ההבדלים כבר הרבה יותר גדולים, כי גם העדשות קטנות יותר.
-
1 קבצים מצורפים
כשמשווים תפוחים לתפוחים ההבדל מינורי במימדי העדשות
קובץ מצורף 127001
ולא הבנתי את עניין האלקטרוניקה ?
האלקטרוניקה של D-SLR של ניקון/קנון נופלת מחסרות מראה ? זה חדש לי .
שוב דעתי האישית בלבד,
החזקת D-SLR נוחה יותר כשמחזיקים ומצלמים לאורך זמן.
ברגע שחסרות המראה פזלו לכיוון ה full frame הם תפחו רציני ונזקקים לגריפ לאחיזה עם עדשות טלה.
כך שלדעתי full frame בחסרת מראה זה כבר "ברח" מהקונספט הראשוני.
בכל מקרה, האיכויות של כל מצלמה מודרנית (חסרת מראה / D-SLR ) יותר ממספקת כמעט לכל משתמש.
רענן