-
תגובה: מחפש מקום בתשלום שבו אפשר להרים את האוטו על ליפט ולטפל בו בעצמי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
5ל שמן סינטטי מלא?
או שזה מזוייף, או ״נפל ממשאית״..
זה מחיר של שמן מינרלי זול.
אני יכול למצוא לך פילטר גם ב-30שקל, אבל זה משהו שלא הייתי מחבר למנוע שלי.
על זה תוסיף את העבודה שאסף תאר.
קסטרול מגנטק זה אחד השמנים המזוייפים הכי הרבה בעולם.בארץ לדעתי אין מקורי...
-
לקסטרול יש יבואן מסודר. באתר של היבואן רשימה של נקודות מכירה מורשות.
אין סיבה שבהן יהיה מזויף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לקסטרול יש יבואן מסודר. באתר של היבואן רשימה של נקודות מכירה מורשות.
אין סיבה שבהן יהיה מזויף.
אתה רק מחזק לי את הדיעה בנושא.
מסתבר שהמקום שרכשתי ממנו הוא ברשימת המפיצים הרשמית של היבואן.
לא רואה ארוחות חינם בדמות הזדמנויות ״מדהימות במחירים שוברי שוק״ בלי משהו חשוד מאחורי זה.
-
הטיפ היחיד שאני יכול לתת בעניין הזה הוא לבדוק תאריך ייצור על שמן זול באופן חשוד.
אסף.
-
הי,
1. קודם כל תיקון קטן: קניתי 4 (לא 5) ליטר (של Castrol סינטטי מלא 5W30 ב- 70 ש"ח). מדובר על חנות חלפים באזור תעשיה של מוסכים שבד"כ המוסכים קונים בה במהלך יום העבודה.
2. הפילטר שקניתי מקורי יצרן - גם המק"ט מסתדר וגם הקופסה החיצונית נראית כמו בתמונות באינטרנט של המקורי.
3. אני ממש לא מפחד מלעשות את העבודה המלוכלכת של החלפת הפילטרים וכו' זה בהחלט שווה לי את החסכון. למעט האמת החסכון כ"כ עצום שלדעתי יש מעטים שעבורם החצי שעה התעסקות הזאת לא שווה את זה.
4. דובר פה על אלמנטים אחרים בטיפול - קיבלתי את ה- PDF של הטיפול. פילטר אוויר ופילטר מזגן החלפתי די בקלות - שניהם לא דורשים מברגה אפילו. רשום שם גם החלפת נוזל בלמים - ראיתי סרטון, קראתי, הבנתי, קניתי משאבת ואקום, צינור פלסטיק ונוזל. הכל זול במיוחד. נראה שלא מסובך ואנסה. נקווה שלא יהיו בועות אוויר. אח"כ בדיקת רפידות בלם? ואלה לא נראה מסובך. מכיר את זה מאופני השטח שלי וגם ראיתי סרטון. תכלס אפילו יותר ]שוט מנוזל בלמים.
5. הגבול בו אני תמיד אלך למוסך הוא כשמברג צריך לגעת במנוע עצמו, בגיר, בכמה אביזרים ביחד. למשל החלפת רדיאטור, רצועת אביזרים, שרשרת טיימינג וכו' לא אעשה בעצמי.
-
החלפת רדיאטור לא,
וכל מה שקשור לבלמים של הרכב
כן, ובקטנה..
אתה באמת לא שם לב לבעיתיות בנושא?
אתה מודע למשמעות של אויר במערכת הבלמים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רוכב_נוהג
5. הגבול בו אני תמיד אלך למוסך הוא כשמברג צריך לגעת במנוע עצמו
*סיכוי גבוה שראצ'ט במידה 17/19 יגע במנוע בזמן החלפת השמן.
מוסך?
-
אם אתה לומד שחיה בהתכתבות או לומד מכונאות מסרטונים , אולי כדאי שתתחיל בדברים פשוטים כמו רצועת אביזרים וכדומה, וכשתצבור נסיון וידע תתקדם לאביזרי בטיחות כמו בלמים והיגוי .
עדיף 10 פעמים נזילה מהרדיאטור על פעם אחת נזילה מהבלמים...
בברכה,טושי
-
על פי החוק רק מוסך מורשה משרד התחבורה מורשה לטפל בבלמים.
אז נכון שבבית אני מחליף בעצמי שקע חשמל (אחרי שניתקתי את החשמל) למרות שהחוק מחייב חשמלאי מוסמך, אבל בבלמים לא הייתי מטפל אחרי שהייתי רואה איזה סרטון ביוטיוב.
דווקא רצועת אביזרים זה לא אביזר בטיחותי ומזה לא הייתי נרתע.
לזהות חפשים בתפוחי וזרועות הגה או במשולשים ובולג'וינטים אתה יודע מניסיונך עם האופניים?
-
בועות אוויר בברקסים זה אישיו ידוע גם מאופני הרים. סה"כ ברגע שיש 3 אנשים לא אמור להיות מסובך להחליף נוזל בלמים - אחד בודק מפלס ודואג שכל הזמן יש מספיק נוזל שלא ישאב אוויר, שני מפמפם, שלישי מנקז עם צינור שקוף - אחרי כמה פעימות בהן מתחיל לצאת רק נוזל נקי חדש רואים שאין בועות וגמרנו. מה אני מפספס?
https://youtu.be/n1NvtUwfRJc
לגבי שמן - דבר אחד לפתוח את בורג עגן הניקוז לרוקן שמן, דבר אחר לפתוח מנוע על מנת להחליף שרשרת טיימינג. באוטו הקודם הייתי גם מחליף שמן ומסנן לבד שם פשוט המיקום וגובה הגחון היו נוחים יותר...
איפה כתוב ומה המשמעות שרק מוסך מורשה יכול לגעת בבלמים? מה ההשלכות של החלפת נוזל, רפידות ודיסק לבד? הביטוח מתבטל? אחריות כבר אין על הרכב ישן מדי.
-
ההשלכות מן הסתם כלא אחרי שתהרוג את הילד שיחצה את מעבר החציה בגלל שלא הצלחת לבלום אחרי שטיפלת בבלמים על סמך נסיונך העשיר בתחזוק אופני ההרים.
אני בוטה כי זה פשוט נראה לי חוסר אחריות מוחלט הכיוון שאתה הולך אליו.
אם אתה רוצה לטפל בעצמך אז דווקא תחליף רדיאטור, אלטרנטור, רצועת אביזרים וכו'. מקסימום גרמת נזק לרכוש של עצמך.
טעות בבלמים זו סכנת מוות לא רק לגבי עצמך אלא גם לגבי אחרים.
-
האתר הזה הוקם ותוחזק כל השנים כדי לעודד אנשים לטפל בעצמם ברכבי השטח שלהם.
חזק ואמץ.
בלי להתייחס להיבט החוקי- אין סיבה שבעבודה לפי הספר התוצאות יהיו טובות פחות מאשר של המוסך. אבל כן - ההערה של טושי חשובה. להתחיל בדברים הפשוטים ולהתקדם לאט משם לדברים בהם יש סיכון גדול יותר.
אסף
-
מחפש מקום בתשלום שבו אפשר להרים את האוטו על ליפט ולטפל בו בעצמי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רוכב_נוהג
בועות אוויר בברקסים זה אישיו ידוע גם מאופני הרים..
אויר בברקסים זה תוצאה של תקלה במערכת, לא ״אישיו״ כמו להוסיף שמן מנוע או להחליף פילטר אויר.
וכך צריך להתייחס לזה, כתקלה.
אני לא נכנס למי או איך מטפלים בזה, אבל זו תקלה, לא תחזוקה שוטפת.
-
הכוונה כשמחליפים נוזל אז גם באופני הרים עם מעצור הידראולי מן הידועים שצריך לשים לב לבועות. אגב עם הרכב הקודם קודם זכור לי מקרה כשהחליפו לי דיסק ורפידות עשו גם נוזל והרגשתי שעוצמת הבלימה נמוכה חזרתי למוסך והוא אמר כנראה נשארו בועות אוויר ותיקן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רוכב_נוהג
הי,
1. קודם כל תיקון קטן: קניתי 4 (לא 5) ליטר (של Castrol סינטטי מלא 5W30 ב- 70 ש"ח).
אז חיפשתי קצת, האריזה המקורית של קסטרול 5w30 בנפח 4ל עולה כ-140-120שח (תלוי בסוג השמן הספציפי) ממשווק רשמי של היבואן.
מתקשה למצוא הסבר הגיוני שמישהו מוכר את השמן הספציפי הזה בחצי מהעלות שנמכר אצל משווק רשמי.
-
מעניין. יש לך לינק שאוכל לראות תמונה של האריזה? אני רוצה להשוות.
-
יש כמה קסטרול 5w30, מה קנית?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
האתר הזה הוקם ותוחזק כל השנים כדי לעודד אנשים לטפל בעצמם ברכבי השטח שלהם.
חזק ואמץ.
בלי להתייחס להיבט החוקי- אין סיבה שבעבודה לפי הספר התוצאות יהיו טובות פחות מאשר של המוסך. אבל כן - ההערה של טושי חשובה. להתחיל בדברים הפשוטים ולהתקדם לאט משם לדברים בהם יש סיכון גדול יותר.
אסף
+1
אני קורא התגובות בשרשור כלפי הבחור שרוצה לטפל לבד ובדברים בסיסיים ומנסים להכשיל אותו.
עד לפני שנים ספורות, היו כאן פרסומים על הסבות spoa לסמוראי, החלפת קלאצ על מדרכה ושדרוג מנועים לסטרוקר.
פה ושם עוד רואים כמה משוגעים לדבר שמשחזרים ומשפרים כלים כראוי.
אז נכון שלא צריך להשתין מהמקפצה, אבל לשלוח למוסך מישהו שיש לו מוטיבציה להתלכלך כמו שצריך?
פעם הגולשים היו מציעים לבוא לתת כתף, יד, כלי עבודה, אצבע מורה.
מה קרה לנו, מה?
כמו שאמרו לפני ואני חושב שגם אני - בור /ליפט זה אחלה אבל לא חובה בעליל.
תמצא מקום שקט שלא בולט וצורם לעין/בעין, תדאג לפנות את הלכלוך למקום ייעודי (למשל איסוף השמן והעברתו למוסך), ולהמנע מלהכתים את המקום.
בהצלחה
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
-
אוקי זה מה שקניתי: מגנטיק a5. http://www.castrol.co.il/index.php/p...start-5w-30-a5
באופן כללי להבנתי מדובר על שמן איכותי.
-
שמן מצויין שגם אני משתמש בו ועולה לי סביב 140-150 שח לאריזה בודדת.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז חיפשתי קצת, האריזה המקורית של קסטרול 5w30 בנפח 4ל עולה כ-140-120שח (תלוי בסוג השמן הספציפי) ממשווק רשמי של היבואן.
מתקשה למצוא הסבר הגיוני שמישהו מוכר את השמן הספציפי הזה בחצי מהעלות שנמכר אצל משווק רשמי.
דורון,
מה אחוז ההנחה שהשמנים נמכרים למשווקים מתחת למחיר המחירון ומה מחיר המחירון של האריזה?
כשתגיע לנתונים האלו ותבין מה הרווחיות בשוק השמנים התמונה תהיה לך הרבה יותר חדה.
אני נמנע מלציין מפורשות כי המון שנים שאני לא קרוב למספרים אבל לדעתי לא היו שם דרמות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דורון,
מה אחוז ההנחה שהשמנים נמכרים למשווקים מתחת למחיר המחירון ומה מחיר המחירון של האריזה?
כשתגיע לנתונים האלו ותבין מה הרווחיות בשוק השמנים התמונה תהיה לך הרבה יותר חדה.
אני נמנע מלציין מפורשות כי המון שנים שאני לא קרוב למספרים אבל לדעתי לא היו שם דרמות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נראה לך הגיוני שמשווק רשמי שובר את השוק של היבואן במחיר נמוך ב-50% מהמחיר הנפוץ למוצר?
לי זה לא נראה הגיוני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רוכב_נוהג
התקדמנו..
אחלה שמן.
השאלה היא האם מה שקיבלת זה מה שיש על האריזה.
תן את שם החנות, נוכל כולם להנות ממחירי רצפה כאלו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
+1
אני קורא התגובות בשרשור כלפי הבחור שרוצה לטפל לבד ובדברים בסיסיים ומנסים להכשיל אותו.
עד לפני שנים ספורות, היו כאן פרסומים על הסבות spoa לסמוראי, החלפת קלאצ על מדרכה ושדרוג מנועים לסטרוקר.
פה ושם עוד רואים כמה משוגעים לדבר שמשחזרים ומשפרים כלים כראוי.
אז נכון שלא צריך להשתין מהמקפצה, אבל לשלוח למוסך מישהו שיש לו מוטיבציה להתלכלך כמו שצריך?
פעם הגולשים היו מציעים לבוא לתת כתף, יד, כלי עבודה, אצבע מורה.
מה קרה לנו, מה?
כמו שאמרו לפני ואני חושב שגם אני - בור /ליפט זה אחלה אבל לא חובה בעליל.
תמצא מקום שקט שלא בולט וצורם לעין/בעין, תדאג לפנות את הלכלוך למקום ייעודי (למשל איסוף השמן והעברתו למוסך), ולהמנע מלהכתים את המקום.
בהצלחה
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
ומי לא מעודד לטפל לבד בדברים הפשוטים (וגם המורכבים)? אבל כשמעודדים לעבור על החוק בריש-גלי לפחות צריך להזהיר ולהדגיש את זה לקורא התמים. אינני מכיר את ה"רוכב נוהג" אבל על פי שאלותיו יש לי את הרושם שמדובר באדם צעיר, אולי בראשית שנות ה-20 שלא לגמרי מבין את המשמעויות עד הסוף. ומי שבוחר לעבור על החוק במודע שיבין את כל המשמעויות ולפחות שיעבור הדרכה על ידי מי שמבין.
קרו מיקרים שהסתיימו במוות בדיוק מסיבות של טיפול קלוקל במערכת הבלמים. האם מי שממליץ בהתלהבות על טיפול כזה אחרי צפייה בסרטון באינטרנט גם יהיה מוכן להתייצב בבית המשפט?
למשל מעניין לקרוא את פס"ד הבא של בית המשפט העליון: http://www.news1.co.il/uploadFiles/518047511577607.doc
"המערער 2 לא הקפיד על תקינות תחזוקת הרכב וטיפול בו כדין וכנדרש, חרף היותו בעלי העסק והרכב, ואפשר למערער 4 לטפל בכל ענייני תחזוקת הרכב, לרבות תיקונים ממשיים בו, מבלי שזה האחרון היה מוסמך לכך. יצוין, כי אין מחלוקת שהמערער 2 לא היה מעורב בתיקון והטיפול השוטפים של הרכב. נקבע, כי מחדל זה הוא למעשה הבסיס לאשמתו של מערער 2, מקום שהיה עליו, כממונה וכבעלים, להקפיד על תחזוקה תקינה כחוק של הרכב. על המערער 2 היה לצפות את הסיכון לחיי אדם ולמנוע מימושו. לפיכך, זיכה בית המשפט את המערער 2 מעבירת ההריגה לפי סעיף 298 לחוק, והרשיע אותו בעבירה של גרם מוות ברשלנות, על פי סעיף 304 לחוק.
25. בנוסף, מתוך כלל הראיות והמסקנות שלעיל, הרשיע בית המשפט את המערער 2 הן בעבירות הבאות:
- גרימת חבלה לאדם ולרכוש ברשלנות – עבירה לפי סעיפים 62 (2) ו-38 (2)(3) לפקודת התעבורה.
- הסעת רכב לא תקין – עבירה לפי תקנה 306 לתקנות התעבורה, וסעיף 68 לפקודת התעבורה.
- אי תקינות בלמים של רכב – עבירה לפי תקנה 333 א לתקנות התעבורה וסעיף 68 לפקודת התעבורה.
...
בעניינו של המערער 3, קבע בית המשפט, כי הלה ידע ונטל חלק בטיפול הליקוי בבלמים, אף שהודה כי הוא נעדר כל הכשרה מקצועית לביצוע התיקון ברכב. לא זו אף זו, גם אם פעולתו הקונקרטית, כחודשיים עובר לתאונה בטיפול הבלמים האחוריים ברכב הסתכמה אך ברכישת החלפים (נ/2), הרי שהטיפול הלקוי בבלמים והעדר טיפול במוסך מורשה כדין וכנדרש, הם שהביאו למצבם הפגום, אשר בסופו של יום היווה אחד הגורמים לתאונה ולמותו של המנוח.
...
בעניינו של המערער 4 קבע בית המשפט אחריות ישירה לטיפול ותיקון הרכב. כמו המערער 3, אף המערער 4 הודה בתחזוקה וטיפול ברכב שלא במוסך מורשה, אלא בחצר ביתם וללא הכשרה מקצועית. בין היתר, החליף בעצמו את הבלמים האחוריים, כך לטענתו, כחודשיים לפני התאונה ונהג לעשות טיפולים אלה לכל הרכב באופן שגרתי. על אף התרשלות של המערער 4 וקיומו של הקשר הסיבתי, כפי שקבע בית המשפט, בין הטיפול שלא כדין במערכת הבלימה באופן שוטף ושגרתי, לבין הפגם במערכת הבלימה הקדמית והתאונה, לא הוכח מעבר לכל ספק סביר, כי המערער 4 ידע באופן קונקרטי על הליקויים במערכת הבלימה הקדמית. בית המשפט קבע, כי התרשלותו של המערער 4 אינה עולה כדי סטייה כה גסה מנורמת ההתנהגות הראויה, וכי ניכר כי הלה נעדר ערנות ומודעות לסיכון בהתנהגותו, בזמן שהאדם הסביר היה יכול וצריך לצפות אפשרות התקיימות הסיכון ותוצאתו. לפיכך, זיכה בית המשפט גם את המערער 4 מעבירת ההריגה לפי סעיף 298 לחוק, והרשיע אותו בעבירה של גרם מוות ברשלנות, על פי סעיף 304 לחוק.
"
אז שיהיה בהצלחה.
-
ואללה ההודעה הזאת ממש עושה חשק להעלות טיפים לעבודה עצמית ושיתוף.
Sent from my H3123 using Tapatalk
-
שמן מזויף נמכר באריזות מקוריות למראה.
גם כשתשווה ג'ריקן מול ג'ריקן לא תמיד תדע להבדיל.
ועוד,
לעתים עושים שימוש חוזר במיכלים מקוריים ורק סוגרים עם פקק חדש (לא מידע מיד ראשונה אז את הסעיף הזה לקחת בערבון מוגבל).
-
אני מאד בעד אחזקה עצמית.
מעבר לעניין, חסכון משמעותי בכסף, זה אחד הדברים הכי חשובים לבטחון העצמי כשיוצאים לשטח.
אתה פשוט מכיר את הרכב ויודע גם לאבחן וגם לתקן.
עם זאת, מתחילים בדברים בסיסים פשוטים ומתקדמים.
זו המהות של האתר הזה, ונאומי הפחדה ואיום, מכילים אולי מידע רלוונטי אבל זה לא המהות של המקום הזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
שמן מזויף נמכר באריזות מקוריות למראה.
גם כשתשווה ג'ריקן מול ג'ריקן לא תמיד תדע להבדיל.
ועוד,
לעתים עושים שימוש חוזר במיכלים מקוריים ורק סוגרים עם פקק חדש (לא מידע מיד ראשונה אז את הסעיף הזה לקחת בערבון מוגבל).
יש ביוטיוב סרטונים לזיהוי אריזות מזויפות של מותגים שונים, כולל בעברית מהארץ.
גם של פילטרים מזוייפים.
בגלל זה לקנות ממשווק מוכר זה עדיף.
-
אני קיבלתי המלצה לא לקנות מגנטק מאחד הספקים הגדולים של חלקי חילוף באזור חיפה שרוכש את השמן מהיבואן ישירות.
כך נאמר בעוד כמה מקומות שהפסיקו בכלל לקנות את השמן הזה מהיבואן בגלל תלונות של הלקוחות.
בדרך כלל אני לא מאמין לאף בעל מקצוע אז המשכתי לשים אותו בטרופר עד שהתחיל להיסתם לי השסתום האלקטרומגנטי מחתיכות פיח או גושי שמן כל חצי שנה.
,הפירוק והניקוי שלו לא הכי נחמד ובנוסף להכל מהר מאוד נשחקות הצלעות של אום חיזוק השסתום (הוא לא נועד לניקוי כו תדיר)..
ברגע שעברתי לvalvoline כל הבעיות פסקו.
אז בשבילי זה מספיק גם כשאין לי עכשיו טרופר אני לא אשים את הקסטרול הלא ברור הזה באוטו שלי.
לי אישית לא משנה מה תשימו באוטו שלכם.מצידי שזה יהיה שמן משומש של טרקטור ופילטר ממוחזר של מלגזה...סתם נקודה למחשבה לא לויכוח בכלל.
-
הערה חשובה - קסטרול יצרן גדול ורציני - אני מבין שיש בעיה עם השמנים שלהם ? וזה משהו ידוע?? אפשר לפרט?
אסף.
-
על פי מה שנאמר לי בחנויות מקומיות המגנטק המזוייף זה אכן דבר ידוע (כבר כמה שנים).
לא חותכם על אמינות הנאמר לי בחנויות אבל אני רכשתי 4 פעמים מגנטק לטיפולים (במחיר של 150-170 ש"ח לגלון בערך במקומות ידועים ורשומים כנקודות הפצה של היבואן הרשמי) וכל פעם ראיתי שינויים באריזה.
אבל אני הפסקתי להאמין בו כשהטרופר שלי התחיל לעשות לי בעיות הזרקה עם השמן הזה ספציפית.זה היה מגנטק סינטטי מלא (כביכול) 5w40.
הפילטרים תמיד היו איכותיים מקוריים והשמן הוחלף בזמן אבל הג'יפה שהייתה במערכת הזרקה הרתיעה אותי מהשמן הזה.
ואז עברתי חזרה לוולוליין והכל הסתדר.
וחוץ מזה אין לי קרטריון לשמן איכותי כי אין לי מעבדת שמנים בבית.
היה שם עוד קטע לא פחות חשוב...בבקרים קרים עם מגנטק הטרופר הניע קשה יותר משמעותית מוולוליין.מה שאולי מצביע על זה שהצמיגות שלו לא נכונה והוא פשוט נזל מהשסתום של הפילטר חזרה לקרטר יותר מהר מהשמן הנורמלי.
תאמת שאולי זה סתם שמן גרוע למרות שלפי על התקנים הוא היה זהה לוולוליין סינפאוור.