תמשיך לחפש. גם על לנדקרוזר לא הייתי משלם 30% מעל המחירון.
Printable View
[QUOTE=דרור ברלי;866768]טרופר לא עלה, כי הוא כבר ישן ובתקציב שלך אפשר לרכוש שניים-שלושה. אפילו טובים.
לא שהוא רע, נהפוכו. אבל הגיל הופך את האמינות שלו לתיאורטית בלבד. כמו כל רכב בגילו. אתה עומד לנסוע 35,000 ק"מ בשנה שזה המון, והתקלות מובטחות.
גם לנדקרוזר שבקרב הדיוטות נפוצה האמונה שהוא אייקון לאמינות ועל כן הפך מושא לסגידה כמעט דתית מטופשת להפליא ברמה שאפילו האלוקים שלך היה מתקנא, יודע להפתיע בתקלות יקרות. רמז: מזרקים, דיפרנציאלים נטחנים, דשבורד שנסדק מהשמש ועוד ועוד. דגמים ישנים יותר (פראדו/90) מוסיפים לרשימה גם פרונט חלש אוהב לקרוס פתאום, באמצע נסיעה. ככה זה באוטו שלעולם לא מתקלקל.
ועדיין זו בחירת העדר והעדר לא תמיד טועה. כי גם טויוטה מתקלקלת, מסתבר, אבל כנראה שקצת פחות מהאחרים.
לכן הייתי מכוון לאחד מהשניים - פאג'רו או לנדקרוזר. שניהם מרווחים ונוחים וגם אמינים למדי.
פאג'רו עדיף חד-משמעית בכביש ובשבילים, לנדקרוזר עדיף בשטח היותר טכני.
אותו סכום כסף יקנה לך פאג'רו חדש יותר עם פחות קילומטרים.
לנדקרוזר הוא רכב סחיר ומבוקש יותר - הוא יימכר בהמשך מהר יותר ובסכום גבוה יותר.
בהצלחה וד"ש לויקו.
- - - Updated - - -
בס"ד
תודה דרור.
מה שהכי קשה להתמודד איתו הינו חוסר ההבנה בתחום זה.
אם הייתי יודע בוודאות שיש רכב ממישהו אמין היה קל יותר.. :-)
שלמה.
שלמה,
בסופו של דבר אתה תמיד תחזור לאותה הנקודה.
רכב כמה שיותר חדש וכמה שיותר שמור. לנדקורזר, פאג'רו, או פאתספיינדר.
אסף כיוון אותך לשנתונים ולק"מ הרלוונטים וכמובן, תקווה / תפילה / מזל (שכל אחד יגדיר כרצונו) שהתקלות הגדולות לא יפלו עלינו.
בהצלחה,
יוני5
אכן יש כמה אורגניזמים שעצם קיומם אכן מעלה תהייה כיצד שרדו אבולוציונית למרות חסרונות רבים, וגורמים לך לתהות האם מישהו או משהו שומר עליהם.
מצד שני,
אתה סגור על עניין השמש העולה?
יש מצב שאתה צריך להתעדכן מי סובב סביב מי.
אנחנו סביב השמש, או השמש סביבנו.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ברוך שובך רב יוני5.
התגעגעתי למישנותך.
;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
בס"ד
ברור שאנו סובבים את השמש וגם השמש אותנו. הכול בראי המתבונן.
כל עוד אין נקודה יחס קבועה. הכול יחסי.
זה לא רק שאלה של אורגניזמים שעצם קיומם מעלה תהייה כיצד שרדו אבולוציונית. עיין ותמצא שאפילו דרווין פקפק על התיאוריה שלו כאשר הגיע למבנה העין.
האדם רק צריך להתבונן. הכול פרוס לנגד עינינו.
שלמה.
מצאתי..
מהגיגיו ופלפוליו של ר׳ יוני:
http://www.jeepolog.com/forums/archi...p/t-70452.html
עצם זה שמישהו רכש פורסטר ידני מעיד על כך שיש אלוהים
When god made man, she was only joking ..
בקיצר לא נמכר הרכב ושנתיים אתה אוכל לנו את הראש
בס"ד
לאחר ההבהרה. סורי. מתנצל. לוקח דבריי בחזרה.
פשוט כל העליהום הזה...
תודה בכל אופן.
ועכשיו לעניין.
יש כמה על הכוונת.
טויוטה לנד קרוזר פרדו ארוך 4X4 STD אוט' דיזל 8 מק' 3.0 (125 כ''ס) - 50Kש"ח. 440K ק"מ. שמור וכו'... משקף 25% מעל המחירון.
סאנגיונג רקסטון 4X4 EX אוט' דיזל 7 מק' 2.2 (178 כ"ס) - 90Kש"ח. 210 ק"מ. ליסינג. מחיון 135Kש"ח.
שלמה.
כל הזמן חוזרים פה על טויוטה לנקרוזר ומיצובישי פג'רו, רכבים "טובים" אבל יקרים. יש לי לנדקוזר לטיולים (2011) ולפני כ 3 חודשים רכשתי רקסטון (2017). מאוד מרוצה מהרקסטון (לא נסעתי אתו בשטח). בכביש הוא לגמרי לא נחות מהלנדקרוזר וזה בלשון המעטה. בשטח, מאמין שלרוב הוא יעשה כל מה שהלנדקרוזר יעשה (כמובן עם שיפורים, אבל גם הלנדקרוזר משופר) במחיר הוא מכה את הלנדקרוזר והפג'רו. אז למה לא? אם יהיו משתשים רבים גם מחירי החלפים ירדו.
טויוטה עם 440 אלף קמ..נשמע כמו התחלה של סיפור אהבה עם המוסך
אני לא כזה מומחה, אבל מה שמקובל לבדוק בכל רכב. את שלי רכשתי בעקבות המלצה של חבר שזה הרקסטון השלישי שלו (אגב גם שלי צורה ישנה עדיין) ועוד אגב, שמתי לב, שכרגיל מי שממליץ זה מי שיש לו ומי שלועג זה מי שלא היה לו...;) אם אתה מוגבל תקציב (וגם אם לא) ממליץ לך לגשת לבדוק, שווה.
מאחר והדור החדש שונה לחלוטין אז מספר המשתמשים תלוי במספר המכוניות הקיימות בשוק ומספר זה לא יכול לגדול אלה רק לקטון. אם יהיה גידול בביקוש אז זה יכול לעלות רק את מחיר הרכבים המשומשים אבל אני לא רואה הגיון בצפייה שזה יוריד את מחיר החלפים.
זה כמובן נכון לכל דור של רכב שלא משווק יותר.
דרור, לגבי נסיעה בשטח, בטיול ג'יפים בחול קבלתי רקסטון לכשבוע ולא התאכזבתי. מעבר לכך, נכון שלא התנסתי בו בשטח בארץ ואין לי כוונה כזו בקרוב, אך ורק בגלל שיש לי לנדקרוזר יעודי ומשופר רק לשטח ועד לשטח. אבל, יש עדויות וסרטונים לרוב של אנשים שנוסעים ברקסטון (עם ובלי שיפורים) בשטח ואפילו שלך שאני מאוד מכבד ונהנה לקרוא ולעקוב.
אז אמרתי מראש, הוא לא משתווה ללנדקרוזר בשטח, אבל עם שיפורים לרוב הטיולים הרגועים הוא יתן מענה מספק. יותר מהג'יפון הכי טוב.
לגבי מחירי החלפים (ולא שנתקלתי בחלפים זולים ללנדקוזר, כן) ההגיון שלי אומר, שככל שיהיו יותר רכבים בשוק, ימצאו יותר חלפים מפירוק במגרשים....עם כל תופעות הלוואי לחיוב ולשלילה.
ולסיום, די עם הסגידה (והבכיינות) ללנדקרוזר ופג'רו....לא צריך לפחד להיפתח לעוד דברים במחירים שפויים יותר.;)
בס"ד
שבוע טוב.
פאג'רו ארוך 2008 DESERT.
300000ק"מ יד 6.
הבן אדם נשמע ישר וסיפר בין השאר שהמנוע עבר אוברול במוסך לב גן בירושלים.
אין תאונות. הרכב נראה כללית טוב.
מחירון 64. הצלחתי להביא ל50.
מה דעתכם.
שלמה.
האמת שהמחיר קצת מחשיד.
בכל מקרה אל תקנה בלי בדיקה מקיפה שלך במוסך/סדנה שמכירה טוב את הדגם הזה.
אמנם 50K זה לא הרבה (יחסית) אבל אם "תיפול" עם הרכב, עלויות התיקונים יכולות להתקרב לעלות הרכב.
הייתי מחפש רכב עם פחות ידיים, 6 ידיים ב11 שנה זה לא מעט ויכול להצביע על בעיה שמגלגלים מיד ליד.
300 זה גם הרבה, לא רק המנוע מתבלה, גיר ושאר מערכות גם לא חיים לנצח - וברכב הזה הם לא זולים.
מה עם הדיסקו 4 שפורסם פה היום או אתמול?
בס"ד
לגבי נושא הידיים.
מדובר על רכב שהיה שייך לסבא עבר יד לאבא ולאח ולעוד אח.
כך נמסר על ידי בעל הרכב.
שלמה.
- - - Updated - - -
בס"ד
ביקשתי לבדוק את הרכב אצל סאמר בעטרות.
המוכר מושך לבדוק את הרכב אצל חבר שלו שמבין ברכבים.. :-)
לא נראה כל כך..
שלמה.
עניין ה 4 ידים בתוך המשפחה נשמע לא אמין.
גם ההתעקשות לבדוק אצל חבר של המוכר מדליק נורה אדומה.
הלאה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk