לדואר יש אחריות כלפי השולח.
בקש מהשולח שידרוש בירור. הוא יפנה לדואר המקומי שלו שיםמה לדואר ישראל. בתקווה שיקבל תשובות טובות יותר.
נשלח מהנייד
Printable View
לדואר יש אחריות כלפי השולח.
בקש מהשולח שידרוש בירור. הוא יפנה לדואר המקומי שלו שיםמה לדואר ישראל. בתקווה שיקבל תשובות טובות יותר.
נשלח מהנייד
הוא פתח בירור לפני 20 ימים. לא קיבל תשובה
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אצלי אם חבילה לא מגיעה במועד אני פותח טיקט. מחזירים לי את הכסף ואם החבילה מגיעה אני יוצר קשר עם המוכר ואומר לו לשלוח לי דרישת תשלום חדשה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
לא מעניין אותי. אני לא לשכת סעד. שהמוכר ישלח דרך חברה נורמלית ולא בשילוח הכי זול כי הוא משלוח בחינם.
בגלל זה אגב עברתי לאמזון, יותר יקר אבל שילוח יותר אמין.
אני משלם מה שהמוכר רושם. בכל מקרה לא מעניין אותי למה החבילה לא הגיעה. לא קבלתי מוצר, אני רוצה כסף בחזרה. לך מתאים לא לשלם או לשלם סתם? שיבושם לך.
הבעיה היא לא הגישה של מיכה אלא הדואר בארץ ולעיתים גם מוכרים נוכלים שלא שולחים דבר.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא שאני בעד הגישה של מיכה, אבל מישהו צריך לשלם על המחדל של הדואר.
למה זה צריך להיות אני? נכון שהגישה הזו דופקת את כל אלה שרוצים לקנות
מכאלה שמסרבים לשלוח לארץ. אבל אני לא אמור לממן את השטויות של דואר
ישראל.
אז גם לי נעלמו דברים כולל חבילה שקיבלתי עליה הודעה לבוא לאסוף ולא נמצאה,
ולקח לדברים לטוס לארץ שבועות, ושירות לקוחות לא מתפקד, ומוקד זוועתי, בפועל,
עברתי בעיקר לאמאזון:
1. מגיע לפני הזמן (וגם הזמנים שהם מתחייבים להם יותר קצרים)
2. השירות לקוחות הרבה יותר טוב (איביי/פייפל הדרדרו לאחרונה)
3. המוצרים באיכות יותר טובה (הסיכוי ליפול על זבל עופות נמוך יותר).
4. המשלוח חינם (לאחרונה) ותוך יומיים בתוך ארה"ב עם פריים.
וכן, אני משלם על זה במחירים גבוהים יותר.
הבעיה העיקרית שאמאזון עברו לעבוד עם הדאר
3 חבילות בדרך נראה איך יהיה
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
גם אמזון מפשלים אבל זה שונה.
קניתי ציקלון למערכת שאיבה לבית מלאכה. היה אמור להגיע ולא הגיע. גם זמן משלוח ארוך מאוד.
הבנתי שזה סוחר מסין והמשלוח לא דרך אמזון.
פתחתי טיקט, נחכה לראות מה יהיה, יש כמה חבילות בדרך אולי זו אחת מהם.
ולכל המקטרגים על ה"גישה" שלי.
אולי אתם עשירים ויכולים לשלם סתם עבור מוצר שלא מגיע, הכסף שלי עולה לי לפעמים בדם. לא מעניין אותי אם המוכר יסרב לשלוח לארץ בפעם אחרת, כמוהו יש מאות. אולי אם באמת מספיק מוכרים יסרבו אז מישהו יזיז את הדואר. בכל מקרה, זו לא בעיה שלי.
סתם שתבינו, לפני חצי שנה או יותר כתבתי פה על בעיה של ממיר מתח. התברר שהממיר תקין, רק שלא מיועד לשימוש שאליו נקנה, בעקבות הפרסום באיביי. המוכר החזיר את הכסף ולא רצה לקבל את המוצר בחזרה כי היה צריך לשלם משלוח. אז אם אני דורש החזר על מוצר של 60 דולר, המוכר לא באמת נפגע מזה, חלק מהסיכונים בעסק הזה. גם אשתי הייתה צריכה להחזיר כסף או לייצר מחדש בעבודת יד שרשראות ייחודיות שיצרה רק כי המשלוח אבד.
חוץ מזה, אם אני בסופו של דבר מקבל את המוצר, אני מדבר עם המוכר.
לא אמרתי להיות הנפקנית של הדואר..
וגם פיצוי על מה שלא הגיע אפשר לקבל בלי לפתוח תלונה על מוכר (לפתוח טיקט זה רע למוכר).
אם יש בעיה של משהו שלא הגיע אני קודם כל פונה בהודעה למוכר ולא ישר פותח תלונה.
למעט נוכל אחד, הם תמיד היו נכונים לסגור את הבעיה ככה, כולל החזר כספי, כי ככה הם לא מקבלים רישום שלילי.
אבל אם אני במודע בוחר במשלוח חינמי ולא במוכר הדני שגובה עוד כמה דולרים על משלוח רשום, אז אני גם מוכן נפשית שזה יגיע באיחור.
וזה ההבדל.
אתה גם רוצה חינם בזול וגם בדיוק על המועד הנקוב וגם פותח תלונה..
רגע, אני לא מתלונן על המוכר או משהו כזה. אני משתמש במערכת של איביי להודיע לו שהמוצר לא הגיע. ההחלטה שלו איך להמשיך. יש מוכרים שלא משיבים ולכן צריך להשתמש במערכת של איביי ולא סתם לשלוח לו מייל כי אחרת אין תיעוד ואיביי לא יכולים להתערב.
אם אתה פותח טיקייט כמו שתיארת אז המוכר מקבל אוטומטית נקודה שלילית במערכת של איביי.
להבדיל מ״מסר למוכר״ דרך המערכת של איביי שהיא סוג של שרת מייל בינכם ומאפשרת למוכר התמודדות בלי פגיעה ושומר לך את הזכות לדרדר לכדי תלונה בהמשך אם אתה לא מרוצה מהתשובה של המוכר.
דוגמא טרייה,
הזמנו לבת כיסוי לטלפון, הגיע אחד שמתאים לדגם קודם, מתלבש בלחץ על המכשיר אבל הכפתורים לא במיקום.
שלחתי למוכר צילום ושאלה מה הוא מציע (לא ביקשתי כלום, רק שאלה מה עושים הלאה).
הוא הציע לשלוח חדש.
בגלל שהכיסוי לא בלתי שמיש לחלוטין, הצעתי למוכר שייתן לנו החזר של 80% ולא ישלח חדש, לפחות שיכסה עלות.
הוא מיידית ענה שעדיף לו לשלוח חדש ולא refund , אפילו חלקי, כי זה משליך עליו לא טוב במערכת של איביי.
במבחן התוצאה, אני מקבל כיסוי חדש והוא שהיה בסדר גמור לא נפגע.
אני כלל לא בטוח שהוא מקבל ניקוד שלילי על טיקט אלא רק על הדירוג שלך בסיום העיסקה (הפידבק).
מה שעלול להיפגע זה דירוג הקרדיט שלו מול פייפל והמהירות בה הוא יקבל את הכסף.
פייפל דואגים לא לסלק את התשלום מול מוכרים שאין להם דירוג אשראי גבוה.
חברים, בכדי שהעסק הזה יהיה בטוח נדרש שתדווחו דיווחי אמת ולא תרחמו כשלא צריך על המוכרים.
על זה מבוסס המסחר.
אם יפסיקו לשלוח לישראל בגלל שיותר מדי חבילות נעלמות בדרך זה גם לגיטימי.
מה שלא לגיטימי זה שאקנה ואוותר על הסחורה ששילמתי עליה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בדיוק.
לאיביי יש מערכת, צריך להשתמש בה. כל נסיון לעקוף רק יוביל לצרות. לא סתם פתחו את המערכת הזו. אני זוכר שזה לא היה ולך תתווכח עם המוכר. אני לא חושב שזה משנה את הדירוג שלו או נותן לו משהו. חוץ מזה אני בטוח שאם יש למוכר הרבה בעיות מול לקוחות אז איביי ירצו לדעת.
זה גם לפעמים תרגילון כזה למשיכת זמן כדי שיגמר לך ה60 יום לדווח לאיביי, ואז זה רק מול פייפאל ואין את כל נושא הדירוג בתוך איביי.
כלומר - אם הבא לא יגיע, לא תוכל להתלונן כבר.
בסוף שני הצדדים צודקים בדיון הזה:
מצד אחד אי אפשר לנהל מסחר למרחקים כאלו אם אין הגינות/החזרים ברמה שהתרגלנו אליה לפחות פעם באיביי.
מצד שני דואר ישראל מזמבר אותם, ולא ירחק היום שהרבה מהם לא ישלחו.
עדכון חם!
השולח של החבילה שלי קיבל תשובה מדואר ישראל. הוא פתח קריאת איתור לפני 20 ימים. אתמול חזרו עליו שהם קיבלו את פנייתו והאיתור לוקח בין 8 - 10 שבועות.
מה שנקרא - מענה אוטומטי כדי שלא תגיד שאין שירות איתור חבילה.
אני זוכר שזאת הייתה המסקנה שלי, אבל לא זוכר לפרטי פרטים מה היה שם בדיוק.
טעון בדיקה מה המדיניות היום.
מנסיוני בטלפון אתה יכול לקבל מספר פנייה למעקב
בצט הם מסרבים
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
גנבו לי חבילה.
קבלתי חבילה מאמזון דרך דואר ישראל. החבילה הייתה פתוחה, מ4 פריטים היה אחד שלם, אחד פתוח וחסרות 40 בטריות מ60 ועוד 2 שנעלמו כליל.
אני בצ'ט מול אמזון, אז מה? לוותר או לדרוש את הכסף בחזרה? (נאמר בציניות)
ברור לי שאלו עובדי הדואר/מכס שפתחו את החבילה וגנבו ממנה.