אלירן... אני יודע שזה לא קשור לשאלות הדיון אבל אני חייב לשאול.... זה 'רכב להוצאות רכב'??
אסף.
Printable View
אלירן... אני יודע שזה לא קשור לשאלות הדיון אבל אני חייב לשאול.... זה 'רכב להוצאות רכב'??
אסף.
אני רוצה לחדד את נושא מיכל העודפים במקרה של תקלה במערכת הקירור, אפשר להפריד לשרשור נפרד אם בא לכם.
לדעתי, ולמיטב הבנתי, אם יש לך נזילה בצינור או חור ברדיאטור או בעיית אטם ראש, אז לא ייווצר ואקום וגם 40 ליטר במיכל עודפים לא יעזרו לך,כי הם פשוט לא יישאבו משם.
אבל... תתקין, אם זה עושה לך טוב...
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
אני אומר שלפעמים מופיעים רישומים מוזרים ברישיון הרכב , ולאף אחד ( למזלנו - גם למכון הרישוי ) זה לא ממש מפריע .
אבל - אם אתה מנסה לתקן את הרשום - צפה פגיעה , לרוב לעמדה מ"ס 1 ומשם - לך תדע .
רשום משקל כולל של מעל ארבעה טון - מצריך רישיון ג' , אך אם מופיע - רשאי לנהוג רישיון ב' אל תעורר מתים .
אילן
ז"א אתה אומר שאם הוא ישאל על א' יתקעו לו את ב' בגרון. את זה אני יכול להבין כסיבה שלא לתקן את המעוות הספציפי הזה וללכת כל פעם עם המסמך.
אסף - אם אני מבין נכון אז - לא. הבחור בכלל עובד קבלן, לא זכאי לכלום.
לגבי הנסיון שלי במערכת קירור שכזו - אם יש נזילה יחסית חלשה ולא פיצוץ - יש וואקום.
אגב חיצונית הרכב יפיפה - לפחות בתמונות, במיוחד אחרי שהוא הסיר ממנו שנים של מודה שנות ה90 - בול בר וכו, לצערי עדיין יש עליו יותר מדי ניקל. מקווה שבימים הקרובים אעיף בו מבט יסודי שהכל יחסית תקין ונצא לטיול שטח קלב ואולי נשחרר תמונות.
תודה לכולם עד עכשיו.
למיטב ידיעתי כל מכון רישוי יכול לשנות מידת צמיגים ברכב שהוא לא מסחרי.
אסף.
הבחור מוזמן להגיע אלי ויקבל שיעור ( די ארוך ) על סיקסים .
נמצא באמצע השבוע בקריית אריה וסופשי''ם - בשטח או כפר סבא .
אילן - 050-5249686
תעשו טיול בכורה למפגש ג'יפולוג.
ישתה הרבה ויסקי ויקבל הרבה עצות וחפירות בנושא ג'יפים בכלל וסיקסים בפרט.
אילן תודה העברתי לו את ההודעה.
אני לא חושב שלקפוא במדבר בלילה זה סיפתח טוב לעולם השטח... שיתחיל כרגע ברבע/חצאי ימים ויבנה אמון מסויים בכלי
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
שיירשם לפורום, יתחיל לספוג קצת הווי שטח וציניות התרגיל מחשל...
נשלח מהנייד
אני חושב שבשלב זה עדיף שאהיה המתווך...
זה לא יקרה... אולי שנה הבאה.
החבורה שאני מטייל אתה היא רק של סיקסים ומעט סופות .
אני מטייל עם ה- CJCLUB , כבר 14 שנה - מועדון שהפך למשפחה .
מבטיח לבחור קבלת פנים חמה ( בלילה משמדת שנייה :) ) .
רק עם החלפים שיש לכל אחד ( כל אחד מחזיק משהו שונה ) ניתן לבנות בשטח שני סיקסים לפחות .
כבר ערכנו שיפוץ קורונה פיניון וסטליטים בשטח , פתחנו קרטר , ריתוכים למינהם ועוד .
עדיין לא קרה שאיזה ג'יפ חזר הביתה על גרר .
אילן
המוכר מאמזון לא שולח לארץ. האם הקישור הזה מתאים?
https://www.ebay.com/itm/Radiator-Co...wAAOSwo4pYdAEA
זה כולה מיכל פלסטיק. אתה קונה כזה בכל מקום. אם אתה מתכוון למתאים לכנף או משהו כזה, אין לי מושג ולדעתי לא משנה.
זה לא רכב של שנות ה2000, יש לו בתא מנוע מספיק מקום לסאבלט.
תודה
שנמשיך?
היום קפצתי לביקור אצל החבר. עזרתי בהחלפת שמן ופילטר (מופאר מקורי), המליצו לו לשים 15-40W אישית אני לא יודע אם זה השמן הנכון למנוע הזה אבל... בסדר...
נראה כי השמן הישן היה שם לא מעט זמן. בהמשך יוחלפו פלאגים.
כאחד שרגיל לרכבים יפנים או דיפנדרים מתוקתקים, תא המנוע של כלי בן 30 שנה הרגיש קצת ככה:
קובץ מצורף 126918
הנקודות שעלו:
פילטר דלק - מניח שהוא גם אחד הרכיבים המוזנחים. איפה רוכשים? באמזון ואיביי לא ממש מצאתי משהו מתאים (גם בארץ הולך), יחד איתו יוחלפו כל צינורות הדלק כולם. הכל סדוק
חיישן הטמפ - זאת קומבינה אני מניח?
קובץ מצורף 126916
משאבת דלק - היא לא אמורה להיות טבולה במיכל? או שזאת המשאבה? או שעשו גם וגם?
קובץ מצורף 126915
איזה קרבורטור זה? אני חייב להודות שהפילטר אוויר וצורת החיבור שלו נראת לי אישית זוועה.
קובץ מצורף 126913
את מיכל המתיזים השבור מצאתי - מה זה מתחת? זה שיוצא ממנו צינור ירוק - שלא מוביל לשום מקום
קובץ מצורף 126917
סביבת המנוע:
קובץ מצורף 126912
פנים הרכב יצתרך גם הוא קצת אהבה. הגרמושקות על ההילוכים. מישהו חשב שזה יפה פעם... אגב גם הידית של הטרנספר וגם הידית של ההילוכים שתיהן עם הציור של מצבי הטרנספר...
קובץ מצורף 126911
מבחינת מרכב הרכב סביר. בעיקר אם מתעלמים משכבה של סנטימנטר בונדו מבוקע על מכסה המנוע.
אחר כך גם יצאנו לטייל קצת
קובץ מצורף 126920
קובץ מצורף 126921
פילטר דלק מפוצל כזה אתה קונה אצל ינוביץ'
הקרובטור הוא קרבורטור מקורי שמגיע על הג'יפ הזה, נקרא BBD, בגדול זבל, או זבל גדול תלוי את מי שואלים
המיכל עם הצינור הירוק הוא מיכל פחם שלפי התמונה לא מחובר אצלכם לכלום, זרוק לפח
חיישן טמפ - זה בעצם שעון חום מכני שמגיע עם צינור אטום עם גז בתוכו ורגש בקצהו אותו אתה רואה יחד עם פלאנג' מים סופה שמגיע עם הברגה לחיישן - אם הצינור ישבר הגז יברח והשעון לפח לכן וודאו שהוא מעוגן כראוי ולא מתנדנד
משאבת דלק - זה נס שהרכב הזה בכלל מניע והקרבורטור לא משפריץ כמו מזרקה מכל הכיוונים - זאת משאבת דלק של מערכת הזרקה (לחץ גבוה יותר ממערכת קרבורטור) ורוב הדלק שהיא דוחפת למזלכם בורח לצינור עודפים שמחזיר אותו למיכל
במקור יש על בלוק המנוע ליד המפלג משאבת דלק מכנית שיש לה את היתרונות והחסרונות שלה
אם כרגע הסט-אפ הקיים עובד ואתם בעניין של לחסוך כסף זאת גם גישה, אם אתם רוצים רכב אמין תצטרכו להחליף למשאבה שמתאימה לקרבורטור
נ.ב. לפי התמונה של תא המנוע גם משאבת ההגה והמיכל שלה הם קומבינה מרכב אחר כלשהו.
תחליף למשאבה יפנית סובארו/מיצובישי. עולה גרושים.
אסף.
אני שואל במטרה להבין. לא במטרה של לחסוך שקל - צאו מנקודה זו לכל השאלות שלי בהמשך.
האם האמת נדרש להחליף משאבה? "מה איכפת לנו?" אם גם ככה העודפים הולכים חזרה למיכל?
צריך משאבה של psi בודדים ויש משאבה של עשרות psi. לא מתאים וזהו.
אסף.
יש למישהו קישורים לפילטר ומשאבה מתאימה? או שהעלות בארץ נמוכה? לזכרוני בחנויות בארץ מלפני כמה שנים - משאבה יפנית - 600 שקל ומשאבה קוראנית - 350.
יש משאבות יקרות ממותגים נחשבים l שעולות 80 דולר וצפונה. אני נוסע עם משאבה סינית ב17 דולר. עושה את העבודה כבר 3 שנים ו20,000 קמ. קניתי 2 אחת שמתי בארגז של הספיירים.
אחפש קישור רלוונטי. פילטר למיטב זיכרוני עולה 70 שח בארץ. בחול פחות.
לגבי היוניט חום. הוא כרגע מחובר ליציאה מבית התרמוסטט שאמורה להוביל לרדיאטור החימום. מה שאומר שאין חימום ברכב אבל גם אומר שהיציאה הצרה ממשאבת המים גם חסומה. וזה כבר פוגע בסירקולצית נוזל הקירור, כרגע לא מפריע אבל בקייץ יהיה סיפור אחר. שווה לסדר את זה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
לא הייתי הולך עם הגישה של משאבת דלק זולה/ סינית/ פירוק אם אתה רוצה רכב אמין
מנסיון עם כמה וכמה משאבות זאת המשאבה שאני מציע לך ללכת עליה (והמחיר האמת ביזיון לעומת מה שהיא עלתה בעבר) - https://amzn.to/2uEovvN
עובדת כבר יותר מ10 שנים על כמה וכמה ג'יפים בלי לצייץ, נפח גבוה לשעה (ספיקה גבוהה, לחץ דלק נמוך - חשוב מאוד למנוע גדול מוזן קרבורטור במיוחד בסל"ד גבוה)
פילטר דלק - https://amzn.to/2FCr2Jd
שים את שניהם בעגלה ואתה מתחת ל75 דולר - לא תשלם מיסים וגם תקבל משלוח חינם
לסיום כלל אצבע - לא משנה באיזו משאבת דלק בסוף תבחר, תתקין אותה אך ורק בחלק האחורי של הרכב כמה שיותר קרוב למיכל הדלק ורצוי מתחת לגובה שלו - משאבת דלק בנויה לדחוף דלק בקו לא לשאוב אותו, ובצורה הזאת היא נעזרת במשקל הדלק לשאיבה מהמיכל עד אליה (כלים שלובים).
איפה להתקין בג'יפ שלכם - על השלדה באיזור תושבת הקפיץ האחורי הפנימית זה מקום מצויין.
לא הייתה כוונה לשים משאבה סינית. יש לי מספיק ניסיון עם כאלה במקומות אחרים.
תודה, העצות שלכם שוות זהב.
בנוסף- בדקנו את מערכת ההנעה. הכל עובד אבל לצערי אף אחד מ16 הבעלים הקודמים לא חשב על להתקין נעילה, תאורת זחילת סלעים - כן. חבל... זה היה מאוד מוחשי על הסלעים הרטובים אתמול.
קובץ מצורף 126923
למה יש בכלל משאבה חשמלית? מה קרה למקורית המכאנית? היא קיימת או מה?
מאחר וחשבתי בטעות שיש משאבה טבולה במיכל הדלק בכלל לא חיפשתי מכאנית על המנוע. פעם הבאה נסתכל. להבנתי מתמונות היא בצד ימין באיזור תושבת המנוע נכון?
יש שם למנוע הזה מלבד 4.2? חיפושים בגוגל למידע לא הכי מועילים כשאני כותב רק jeep 4.2
Amc 258
Sent from my SM-G930F using Tapatalk