תגובה: ציר 5 פתוח לרכבים ?
רק תגידו אם אתם באמת לא מבינים (אז אני אמשיך לנסות להסביר) או שאפשר לעזוב:-(
1- הצבא יכול לסגור שטח לזמן קצוב \ קצר, ע"י צו אלוף , או לזמן ממושך ע"'י צו של הרמטכל.
2- הצבא לא צריך להסביר לי את כל השיקולים שלו, אבל מי שמבקש להכנס לשטח (דרך אגב, החוק מדבר באותה המידה, על מי שנמצא בתוך השטח ומבקש לצאת) , החייל שעוצר אותו (מלהכנס או לצאת) חייב להציג את הצו (שסגר את השטח). וכנ"ל לגבי שער \ מעבר, אם נעלו שער, על השער צריך להיות מוצמד הצו.
3- לגבי המצב בציר 5, אני לא מנחש. כתבתי פה בעבר, בשעתו ניהלתי אתם מס' שיחות-
- הקמבץ אישר לי במפורש שאין צו אלוף (בתוקף) לסגירת השטח, ולכן כל הסגירה \ איסורים \ תשובות של הצבא, נראה לי משהו לא תקין.
- בשעתו, הם אמרו לי שאסור להכנס עם רכב, אבל אמרו שאין בעיה להכנס ברגל וסרבו לפרט מכח מה ומי נתן את הפקודה.
4- עצם העובדה, שכולם פה מנחשים, ומספרים כל מני סיפורי רקע על מה היה פעם.... שהם היו בצבא..... רק מוכיח כמה הנושא לא תקין. לא יכול להיות שאי אפשר לקבל תשובה ברורה, וכל אחד ממציא איזה סיפור \ השערה.
קפיש???
האם זה גם המצב לגבי סגירת השער בדרך לעין ג'ונס? או ששם הכביש גישה הוא בתוך שטח צבאי?
לפני אי-אלו שנים הסגירה ליד נווה-אטיב הייתה בכלל מצד היישוב שנמאס לו מהטיילת, גם זו שעברה דרך בית הקברות.
יכול להיות שבשקט-בשקט זה המצב גם היום?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
האם זה גם המצב לגבי סגירת השער בדרך לעין ג'ונס? או ששם הכביש גישה הוא בתוך שטח צבאי?
שם אתה יורד לתוך הטישטוש.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
שם אתה יורד לתוך הטישטוש.
מהשער החדש עד למבנה עם המעיין אין טישטוש,
זה צמוד לגדר
כל השער זה קומבינה עם האתר, משם הם שואבים את המים ולטענתם המטיילים מזהמים להם את המעיין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לפני אי-אלו שנים הסגירה ליד נווה-אטיב הייתה בכלל מצד היישוב שנמאס לו מהטיילת, גם זו שעברה דרך בית הקברות.
יכול להיות שבשקט-בשקט זה המצב גם היום?
דורון,
נסיתי להיות ברור, כתבתי מה הצבא אומר (אומרים).
המעבר דרך הבית קברות אכן נסגר עי סוללות עפר ובטונדות, ובטוח שנווה אטיב לא מצטערים.
השער "הרשמי" בגדר, חייב להשאר כי הוא משרת גם את הצבא.
וכן (וזו אחת הסיבות שאני מתעקש על ציר 5) כנראה שיש פה אוסף אינטרסים שמאפשרים את המצב המוזר הזה.
אם אתה מתכוון לשער ביישוב, אז שכח מזה.
זו החלטה לגיטימית של הישוב האם יהיה פתוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אם אתה מתכוון לשער ביישוב, אז שכח מזה.
זו החלטה לגיטימית של הישוב האם יהיה פתוח.
גם זה לא מדוייק.
1 - השער הזה במפורש מנוהל ע"י הצבא. יש עליו גם שלט עם מספר טלפון של הצבא, וזה גם מה שאמרו התושבים.
2- אם יש דרך ציבורית, ישוב לא יכול סתם כך לסגור את הכניסה יציאה שלה.
3- בעקיפין אתה מתחיל לגעת בנקודה, שילוב אינטרסים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
2- אם יש דרך ציבורית, ישוב לא יכול סתם כך לסגור את הכניסה יציאה שלה..
טעות בידך.
המצב היחידי בו לא רשאים לסגור דרך היא במידה וזו דרך באחריות מעצ ואז זהו ציר תנועה ראשי.
זה בוודאות.
זו גם הסיבה בגללה מותר חוקית לשים שער סגור בכניסה לישוב שהכביש שעובר בו אינו באחריות מעצ כמו ישובים קהילתיים/קיבוצים/מושבים שציר הגישה הוא דרך מקומית.
שים לב לשלטים בכבישי הגישה ״סוף דרך באחריות מעצ״.. זה בדיוק המקרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אסור לשים שערים במרחב הציבורי(!)
אין קשר לשלט של מעצ למיטב הבנתי.
בתוך שום חשוב כפרי או עיר מעצ לא אחראיים ועדיין אסור לסגור.
לכן למשל שערי הישוב הראשיים חייבים לאפשר מעבר שוטף לכל דכפין. ( ראה למשל פסק דין ארסוף והוא אינו היחיד).
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בארסוף הכביש מוביל לשטח ציבורי מוגדר (החוף).
בישוב שהכביש גישה אינו מוביל הלאה לדרך מוגדרת מותר לסגור.
הדקויות האלו משמעותיות.
סמ״ש על דרך עפר לא נותן לה שום תוקף לכלום.
גם לא כביש סלול שאינו באחריות מעצ שיוצא משטח אחורי לשדות למשל.
יענו על זה עורכי הדין באתר אם ירצו.
למיטב הבנתי לא ניתן לסגור דרך סטטוטורית מפני שזה פוגע בחופש התנועה.
במרחב הכפרי לא מכבדים כל כך את זכות שאר האזרחים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אותו הגיון כמו שאסור למנוע ממך גישה לים.
חופש התנועה שלנו במדינה הוא אינו קניינו של כזה או אחר.
זיו רוצה לטייל בציר 5 ולאף אחד אין זכות למנוע ממנו למעט מסיבות נקודתיות/ בטחוניות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אנחנו סתם מתבגרים.
עובדתית, השער מנוהל ע"י הצבא ( ולא ע"י הישוב).
הצבא נותן תשובות לא ברורות וללא האסמכתה הנחוצה.
בקיצור,
האזור של ציר 5 מדהים ויחודי בנוף שלנו.
סעו לשם בזהירות ותזכרו, שבהרבה מקומות, זה ציר צר וחד נתיבי.
אני מבין את הפיתוי, אבל אם יש שלג והציר לא נקי, אני לא חושב שג'יפאים הם אלו שצריכים לפתוח אותו.
בלי שטויות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אבל אם יש שלג והציר לא נקי, אני לא חושב שג'יפאים הם אלו שצריכים לפתוח אותו.
.
לא רק שלג.
הייתי שם אחרי ההפשרה והבוץ היה קשה מאד.
להתחיל לנהל שם חילוץ זה בעיה לא פשוטה.
להוסיף קצת שמן למדורה,
ומעבר לזה שאני מסכים לגמרי עם זיו (וגם חוויתי אותן תשובות),
הכי מרגיז שיש שם איפה ואיפה.
בכל המרחב הזה, פחות ויותר בין מקום ברית הבתרים והדולינה של מצפה שלגים, מתקבלים אישורים. לפחות כמה פעמים בשנה, רק לפרטיים ולארגונים שמקושרים.
כולל, בשקט בשקט, טיולים לעינות שיאון ונחל שיאון, שהם הטאבו הכי גדול לפשוטי העם שמבקשים אישורים בצינורות רשמיים.
אז אם יש כזה צורך מבצעי, ויש כזאת סכנה לנפש, למה כן נותנים?
ובעיקר, כמו שזיו כתב, כשהדברים לא שקופים והשיקולים הם רגעיים של בעלי תפקיד בשטח, זה לא יכול לצאת טוב.
תגובה: ציר 5 פתוח לרכבים ? סגור ונעול !!
הציר 5 סגור ונעול עם בטונדות של הצבא ואין שלג מלבד בציר לחרמון (ממקורות מקומיים)
יש הרבה בוץ ,,,,
מה זאת אומרת שהציר סגור עם בטונדות?
שגם הצבא לא משתמש???
הבטונדות כדי למנוע מעקפים (כמו דרך הבית הקברות), וזה לא חדש.
אבל אני מתקשה להאמין שהציר "הרישמי" סגור יותר משער.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
רק תגידו אם אתם באמת לא מבינים (אז אני אמשיך לנסות להסביר) או שאפשר לעזוב:-(
1- הצבא יכול לסגור שטח לזמן קצוב \ קצר, ע"י צו אלוף , או לזמן ממושך ע"'י צו של הרמטכל.
2- הצבא לא צריך להסביר לי את כל השיקולים שלו, אבל מי שמבקש להכנס לשטח (דרך אגב, החוק מדבר באותה המידה, על מי שנמצא בתוך השטח ומבקש לצאת) , החייל שעוצר אותו (מלהכנס או לצאת) חייב להציג את הצו (שסגר את השטח). וכנ"ל לגבי שער \ מעבר, אם נעלו שער, על השער צריך להיות מוצמד הצו.
3- לגבי המצב בציר 5, אני לא מנחש. כתבתי פה בעבר, בשעתו ניהלתי אתם מס' שיחות-
- הקמבץ אישר לי במפורש שאין צו אלוף (בתוקף) לסגירת השטח, ולכן כל הסגירה \ איסורים \ תשובות של הצבא, נראה לי משהו לא תקין.
- בשעתו, הם אמרו לי שאסור להכנס עם רכב, אבל אמרו שאין בעיה להכנס ברגל וסרבו לפרט מכח מה ומי נתן את הפקודה.
4- עצם העובדה, שכולם פה מנחשים, ומספרים כל מני סיפורי רקע על מה היה פעם.... שהם היו בצבא..... רק מוכיח כמה הנושא לא תקין. לא יכול להיות שאי אפשר לקבל תשובה ברורה, וכל אחד ממציא איזה סיפור \ השערה.
קפיש???
אכן - לפני כ4 שנים ביקשתי אישור כניסה לקבוצת מדריכי שטח באופן מסודר כאשר הציר היה עדיין זמין לתאומים, והתשובה הייתה ממש מרגיזה, "זה יום שישי ויש שם הרבה מטייים הולכי רגל, אז אנחנו רוצים להפריד ולכן לא מאשרים לג'יפים להיכנס" = זה ממש לא מגיע כהנחייה מצו אלוף או צו אחר, ממתי הצבא נהייה "משטרת התנועה בטבע" ????? כל קציו תורן פועל לפי שיקול דעתו? :-( זה צבא או קיטנה ? אם לפחות היה הסבר בטחוני היה לי יותר קל לקבל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
leornevo
אכן - לפני כ4 שנים ביקשתי אישור כניסה לקבוצת מדריכי שטח באופן מסודר כאשר הציר היה עדיין זמין לתאומים, והתשובה הייתה ממש מרגיזה, "זה יום שישי ויש שם הרבה מטייים הולכי רגל, אז אנחנו רוצים להפריד ולכן לא מאשרים לג'יפים להיכנס" = זה ממש לא מגיע כהנחייה מצו אלוף או צו אחר, ממתי הצבא נהייה "משטרת התנועה בטבע" ????? כל קציו תורן פועל לפי שיקול דעתו? :-( זה צבא או קיטנה ? אם לפחות היה הסבר בטחוני היה לי יותר קל לקבל
באמת תשובה מוזרה במיוחד שמעולם לא ראיתי שם הרבה מטיילים..
1 קבצים מצורפים
שהוא מזהה את הציר שממנו צולמה התמונה ?
( זאת לא חידה פשוט אין לי מושג מאיפה הוא צילם, )
קובץ מצורף 126924
איפה שהשלולית שם באמצע הדרך למעלה. לא ?