טרנד שרץ כבר הרבה שנים, ניקרא "פטינה", לקחו את הרעיון מרכבים באמת ישנים שמוצאים אותם בכל מיני חורים והסדנאות השונות בונות אותם מחדש לפי השיגעון שלהם, את הפטינה הם משאירים, כל השאר חדש כמו שרק בארץ האפשרויות אפשרי.
Printable View
באופנועים הנישה הזאת נקראת road-rat. ואכן משתמשים בצבעים דמויי חלודה או רקבון.
אפשר גם לשים באוטו עץ ריח מסריח... :D
זה מקסים איך בנאדם בא ושואל אם אני מבין נכון על סוג צבע, אפילו לא גוון (שעליו הוא נעול מראש) ו4 דפים אחר כך אנחנו כבר בגימור חלודה.
זה נקרא rat bike, אצלי פשוט פירקתי את ההארלי לחלקים, ניקוי חול לכל מה שמתכת, ספריי עם חומץ לסלט ומספר נסיונות עד שמגיעים לגוון החלודה הרצוי. אחרי זה לכה על כל החלקים.
זה מה יצא בסוף
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...11d4157a27.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
בכל מקרה, נדב. גם אחרי ששיתפו במחיר של האלטרנטיבה - אני חושב שברק ישיר, 3 שכבות, בגוון המקורי - זה הדבר הנכון.
אסף.
שם הגוון הוא flame red, ואני מניח שלא תהייה בעייה למצוא אותו. כשכותבים clear coat הכוונה היא לשכבה של לכה מעליו. אני מנסה להגיע לתוצאה דומה ככל האפשר גם בלי שכבת הלכה ...
עיטוף רכב בויניל אינו "סטייה" - אלא שיטה מאד מקובלת לשינוי הצבע או שמירת הצבע המקורי אם רוצים.
ניתן ליישום עצמי עם קצת תירגול וביישום עצמי להערכתי גם יצא יותר זול מצביעה רגילה.
נדב אני חושב שכשהצעתי עיטוף ויניל עלה בדעתך כל מיני עיטופים בגוונים משוגעים כמו מחליפי צבעים או אפילו בצבע זהב מבריק ולא לשם כיוונתי הצעתי. בהחלט ניתן לקבל גוונים סולידיים לבחירתך.
לא מתאים לך מה שהצעתי סבבה - אבל "סטייה" זה לא!!!
אפשר כזה:
קובץ מצורף 127030
אפשר כזה:
קובץ מצורף 127031
הראשון כמובן סולידי והשני קצת יותר משוגע - רק תבחר גוון
אפשר גם ללכת בכיוון הזה:
https://i.pinimg.com/originals/e4/ac...53b116ac7d.jpg
אם אתה הולך על משהו אחר אתה סתם לא בטוח בגבריות שלך וחבל...
קובץ מצורף 127033
יש סוגים של רמת ברק וזה הולך לפי אחוזים.
מי משי שלפי זיכרוני זה 50% ברק יתן לך גימור לא מבריק ונוצץ מדי שלא יתאים לדעתי לאופי הרכב אבל גם לא מט מוחלט שמאוד קשה ליישם.
לגבי איכות הצבע יש רמות ויש מותגים.
אתה מחפש צבע ברק ישיר דו רכיבי (מגיע כצבע, מקשה ומדלל) ממה שאני זוכר מימי צביעת הגיטרות יש של טמבור שדווקא בגימורים שהם לא high gloss זה צבע ברמה טובה. מעל יש דופון וגלזוריט שהם מציינים.
יש paint tech שלמרות שזה חומר שאמור להיות ברמה טובה מאוד הניסיון שלי איתו פחות מוצלח.
תכלס, הכי חשוב זו עבודת ההכנה לפני הצביעה ועל זה הפחח אחראי לדעתי.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אלא אם כן תהייה סיבה טובה להחליט אחרת, הצבעים יהיו של Sikkens.
מהו הbuildsheet?
סליחה שאני שואל אבל פלג כבר כתב שכשהוא רצה לצבוע בגוון המקורי את הסמוראי שלו הוא קנה ברק ישיר עפ קוד הצבע המקורי. אני מניח (רק מניח לא יודע בוודאות) ... שהתיאור המילולי... זה לא הקוד צבע של הרכב... אולי תיאור היצרן.
קוד הצבע מפרט בתוכו לדעתי את המרכיבים כדי להגיע לגוון המקורי שיצא מהמפעל, לכה...שלקה ושות..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
יש לי את התווית המקורית עם קוד הצבע, לא מצאתי באינטרנט פענוח ברור שלה. בכל מקרה, במקור זה צבע + לכה ואני מנסה להמנע מזה ...
הקוד צבע יגיד לצבעי בדיוק מה הגוון הנכון. לא לדאוג.
אסף.
תעלה צילום.. תן לנו גם לנסות (:
לא דואג ממציאת הגוון, ומודה לכולם על הרעיונות היצירתיים, אתם מוזמנים לנסות אותם על הרכבים שלכם.
הצ׳רוקי שלי יישאר אדום, קרוב עד כמה שניתן למקור. אני בסה"כ מנסה להבין איך להגיע לזה עם צבע עמיד ובלי לכה מועדת לקילופים ...
אז עם הצבע שהפחח שלך עובד איתו ומהיר אותו תהיה התוצאה הכי טובה. וברק ישיר זה גם עמיד ביותר. ועליו ליישם עוד שתי שכבות לכה אף פעם לא מזיק.... רק יקר ומיותר.
תחנה בצל, תעשה ווקס פעמיים בשנה. זה ישמור על הצבע יותר ממה שתזכה לראות.
אסף.
... אין פה יצירתיות. זה מה שעושים. מוסרים לצבעי קוד צבע.
וכן זה נוסה כבר לא רק על הרכב שלי... עשרות, מאות, ואלפי רכבים...
אין סיבה שהגוון יהיה קרוב ל... הוא יהיה בדיוק מה שהיצרן הגדיר מינוס השנים מהצבע שלך אם תלך בדרך המקובלת.
אה.. רגע היית ציני?
לוותר על לקה? למנוע קילופים? אתה רוצה מקורי או לא לא הבנתי...
אם תנסה להגיע לגוון המקורי בדרך יצירתית ולא עם קוד צבע... מבטיח לך שלא תגיע.
יש את זה גם בצבע טנק
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...abed17c886.jpg
תכלס התלבטתי לגבי זה. ...
אבל נראה שבאמת צהוב זה צבע טוב לאוטו הזה.
https://youtu.be/9vLQuYxYtRg
ואוו!! איזה יופי!
לגבי הרפטור - אני הבאתי כמה פעמים לארץ, מכרתי במחיר קצת יותר נמוך ממה שכתוב פה והמחיר של הבחור עלה קצת מאז..
יש לידי שני רכבים שצבועים מלא ברפטור אחד מהם דיפנדר השני זה XJ והשלישי נגיעות שונות על רנגלר..
הצביעה הרבה יותר קלה בעיקרון מצביעה בצבע רגיל, הצבע פחות נשרט (וזאת מטרתו המקורית) ולא קשה לנקות.
לגבי הכנה לצבע - כמו לפני כל צביעה לדעתי - צריך לנקות היטב ולחספס את משטח מעט, לא צובעים על משטח מתכת נקי אלא רק עם שכבת פריימר כלשהי.
אין שום בעיה לצבוע את כל הרכב - גם בארה"ב ראיתי לא מעט רכבים צבועים בצבע הזה ולא שמעתי שום תלונה. מה שכן - צריך לאהוב את זה, מראה קצת יותר קשוח מצבע רגיל לדעתי. לגבי הגוון - מגיע שקוף או שחור, השקוף מיועד לגיוון בכל גוון שבוחרים.
אם מישהו רוצה אני יכול לבדוק עלות להביא עוד צבע, זמן משלוח שבוע-שבועיים לדעתי סביבות 700 שקל לארגז אם לא השתנה מאז.
דבר אחרון - בצביעה עם זה יש פיסטולט מתאים, לפיסטולט מחברים שעון וע"י שינוי בלחץ אפשר לשנות את גודל הגרגירים.
פיסטולט כזה עלה בזמנו בארץ 100-150 שקל.
אלעד.
נתחיל בזה שקיט הרפטור זה 4 ליטר לאחר הוספת המקשה ולא כפי שמפורסם פה.
אני עם הרפטור בתוך הג'יפ כבר 6 שנים - חומר מעולה! דורש הכנה מתאימה.
הזמנתי עכשיו מאיביי, יש בחור ששולח מרוסיה. כולל מיסים זה צריך לצאת כ 550 ש"ח בערך.
שילמתי לו 95 דולר + 40 דולר משלוח. הגיע למכס תוך 4 ימים, נראה כמה יבקשו... כעקרון זה חייב במע"מ בלבד.
בדקתי שהמוכר הוא בעל חנות והוא מפיץ מורשה של רפטור.
ככל הנראה אזל לו כרגע המלאי שהיה זמין בעת שקניתי.
זה המוכר: https://www.ebay.com/usr/odrov_alexe...p2047675.l2559
ברק ישיר אינו צבע עמיד יותר, זו הכללה.
הוא יכול להיות עמיד יותר אבל אנחנו מדברים על מחירים גבוהים מאוד.
ברק ישיר היא האופציה הפשוטה בזמן ואורך היישום.
כמו כן, יש גוונים בעייתיים בגוון ישיר (דוהים יחסית מהר) - אדום, צהוב וכ"ו
האופציה הטובה ביותר והכלכלית ביותר היא לכה בנפרד, רצוי מאוד לכה UHS, שלוש שכבות על מנת שיהיה מספיק בשר לפוליש בעתיד.
במידה והרכב חונה תחת השמש במקום עם חשיפה ממושכת לקני UV, ניתן להוסיף מגן UV ללכה (כ 35 שח לליטר).
נניח תלך על האופציה של roberlo
לכה 4 ליטר כ 550 ש"ח, צבע דו שכבתי של צ'לנג'ר 165 ש"ח לליטר,
מקשה + טינר עפ"י הצורך.
באביב אני צובע שוב לאחר שהצבע "ברק ישיר" שלי דהה לאחר 6 שנים ופוליש לא עוזר לו.
אצבע בדו שכבתי כמובן.