-
תגובה: טנדר כתחליף לרכב שטח קשוח
אני לא חושב שטנדר זו כזאת פשרה כזאת גדולה בעבירות.
טנדר יפני כפול נעילות עם צמיגי 31-32 והגבהה צנועה יכול על כל מסלולי הטיול בנגב, כולל המצלעות, זיק וורדית בלי מאמץ קיצוני. נכון, אלו לא רכבי עבירות ייעודיים, אבל עברו הימים שמעלות הנגב שמורים לכפולי הסרנים, כפולי הנעילות על צמיגי 33 ומעלה (אם דאסטר עולה את עשוש, אז היילקס עולה את ורדית...). מי שלא מתכנן לעלות מדרגות בתל חדיד או לעשות את כמריר לא צריך יותר ממה שטנדר משופר קלות יכול להציע.
היילקס הוא הטוב ביותר לטעמי בתור רכב שטח בהשוואה למתחרים בכל הדורות. ויגו עם קצת שיפורים כמו של נמרוד ואסף יעשו עבודה מעולה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
אני לא חושב שטנדר זו כזאת פשרה כזאת גדולה בעבירות.
טנדר יפני כפול נעילות עם צמיגי 31-32 והגבהה צנועה יכול על כל מסלולי הטיול בנגב, כולל המצלעות, זיק וורדית בלי מאמץ קיצוני. נכון, אלו לא רכבי עבירות ייעודיים, אבל עברו הימים שמעלות הנגב שמורים לכפולי הסרנים, כפולי הנעילות על צמיגי 33 ומעלה (אם דאסטר עולה את עשוש, אז היילקס עולה את ורדית...). מי שלא מתכנן לעלות מדרגות בתל חדיד או לעשות את כמריר לא צריך יותר ממה שטנדר משופר קלות יכול להציע.
היילקס הוא הטוב ביותר לטעמי בתור רכב שטח בהשוואה למתחרים בכל הדורות. ויגו עם קצת שיפורים כמו של נמרוד ואסף יעשו עבודה מעולה.
תלוי באיזה יום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
טנדר ריק שוקל טון קדימה טון אחורה.
בדיוק כמו דיפנדר ריק.
ושם לא ראיתי מישהו אומר שהנעילה לא אפקטיבית בגלל היעדר משקל.
בקיצור.. עדיף להאחז בעובדות ולא במיתוסים
אסף.
לא מיתוסים. עובדות.
חלוקת המשקל לא כזו שווה. יש לטנדרים יותר משקל מלפנים ולכן הם מפתיעים בעבירות. יש להם עוד יתרונות כמו גובה, בסיס גלגלים ארוך ונעילה אחורית ולחלקם גם מהלך מתלה אחורי טוב, כי מה לעשות - סרן חי, קפיצי עלים אמנם אבל מעל לסרן, רובם מדגימים מהלכים נאים למדי.
אבל ה-IFS שמכויל לנימוסי כביש טובים, לא יודע לעבוד כמו שצריך כשנדרש מהלך מתלה. רואים את זה בכל תרחיש של עבירות בטיול ואני מדגיש - קטעי עבירות נקודתיים במהלך טיול, כי אלה לא רכבי עבירות ייעודיים. אבל בכל מקום שצריך קצת גמישות, אין להם מה להציע מלפנים ולכן יזדקקו לנעילה/בקרת משיכה ביותר תרחישים.
להבדיל מדיפנדר, שיש לו מהלך גדול מאחור וסביר עד טוב מלפנים ומסתדר יפה גם ללא נעילה אחורית. עד גבול מסוים כמובן.
לגבי היילקס עד 97' - זה טנדר חריג. העבירות שלו (בשטח טכני, לא בשום מקום שדורש גם כוח מנוע כמ ודיונות או דרדרות ארוכות) כבר כסטנדרטי מהחנות מתחרה/משתווה לטובי הג'יפים. בעיקר בזכות גובה ומרווח גחון ללא תחרות (היילקס ישן סטנדרטי ללא הגבהה מציע מרווח גחון וזוויות גישה ובטן שמשתווים או טובים יותר מכמעט כל רכב אחר כולל מוגבהים. גם בעיית זוית הנטישה שלו פחות קריטית מכל טנדר אחר, שוב, בזכות הגובה) ומהלך מתלים טוב גם בתצורה המקורית. יש לו צרות אחרות, אבל מחסור ביכולת עבירות אינה אחת מהן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אל תשווה את הרכב שלך, או היילקס ישן וכזה שמשופר.
רוב הטנדרים בני 10-15 (זה מה שפותח השרשור מכוון אליו) הם עם המגבלות שציינתי, תשאל או תראה כל בעל טנדר בנטישה איך הוא חורש עם ה-וו/טמבון, בעצמי חוויתי.
תן קצת קרדיט.. פות״ש לא מכוון לדגמים האלו.
התייחסתי לחדשים יותר.
להיילקס/טריטון עם הגבהה חוקית ו-וו גרירה נשלף יש זוית נטישה שלא מביישת אף SUV.
וו גרירה אינו חלק מהרכב, ובכל מקרה לא היה דרישה כאן.
פגושים נורמליים לא חסר.
דימקס אכן מלחך רצפה..
-
מדבריכם עולה כאילו או שאקח את הרכב הכי קשוח שיש או שחבל לי על הזמן. בעידן שבו גם רכבים כמו גרנד ויטרה ורקסטון עולים את זיק, אם כי לא בחינניות יתרה, קשה לי לקבל את זה. בין גרנד ויטרה לבין רוביקון/סיקס/דיפנדר/היילוקס 97 יש די הרבה כלים
טנדרים מיושנים
טנדרים חדישים
רכבי suv מיושנים
רכבי suv חדישים
רכבי נישה למיניהם כמו האמר/ fj cruiser/
אף אחד מהם לא יעמוד במשימה?
נראה לי שאני נשאר עם הויטרה אם ככה[emoji23][emoji23][emoji23]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
מדבריכם עולה כאילו או שאקח את הרכב הכי קשוח שיש או שחבל לי על הזמן. בעידן שבו גם רכבים כמו גרנד ויטרה ורקסטון עולים את זיק, אם כי לא בחינניות יתרה, קשה לי לקבל את זה. בין גרנד ויטרה לבין רוביקון/סיקס/דיפנדר/היילוקס 97 יש די הרבה כלים
טנדרים מיושנים
טנדרים חדישים
רכבי suv מיושנים
רכבי suv חדישים
רכבי נישה למיניהם כמו האמר/ fj cruiser/
אף אחד מהם לא יעמוד במשימה?
נראה לי שאני נשאר עם הויטרה אם ככה[emoji23][emoji23][emoji23]
אתה כנראה לא מבין מה אתה מבקש מהרכב או שאתה לא מפנים מה שמנסים להגיד לך.
או.קיי צא מנקודת הנחה שכל suv וכל טנדר שתיקח יעשו מה שתבקש מהם- הדרישה היא שלך: מסלולי עבירות, אתה ציינת בפירוש.
אז אותם כלים שציינת- יעשו את אותם מסלולי עבירות פעם אחת, פעמיים, שלוש, זהו. אחרי זה כבר יהיה לך קשה לתחזק כלי כזה שאמור לשמש גם באופן יומיומי, לדעתי.
אני אתן לך דוגמה על עצמי, מטייל ברוב המסלולים "הרגילים" המוכרים לכולם, פעם בשנה או יותר אולי(כשהחברה לוחצים ובא להם איזה אדרנלין) יוצא למסלול קשה כזה או אחר, לא כולם חוזרים שלמים(תרצה דוגמאות אני יפרט) לוקחים בחשבון שביום ראשון האוטו מתאשפז לתיקונים כאלה או אחרים(אם לא חזר על גרר בכלל), אני(וכך גם עוד חברים) למשל- גם אם אין נזק נראה לעין בכל מקרה עובר על כל הרכב ויזואלית גם ביציאה מהשטח, וגם ביום למחרת באופן פרטני יותר, כי הוא יומיומי ולא רוצה שיפתיע אותי פתאום(וכן גם אוהב סתם לפנק אותו).
-
טנדר כתחליף לרכב שטח קשוח
מה אתה מחפש?
רכב טיולים שיודע להתמודד בלי דרמה עם קטע קשה במהלך מסלול, או רכב עבירות שאפשר לטייל איתו?
שני דברים שונים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מה אתה מחפש?
רכב טיולים שיודע להתמודד בלי דרמה עם קטע קשה במהלך מסלול, או רכב עבירות שאפשר לטייל איתו?
שני דברים שונים.
רכב טיולים שיודע להתמודד
לא רכב עבירות אין לי אמצעים להחזיק רכב עבירות
-
אני מחזיק ויגו 2012 כבר שנתיים וחצי (לפניו הייתי עם 2008 כשלוש שנים, ולפניו עם היילקס 2002 כארבע שנים),
הוא ידני, נעול אחורה, והוספתי לו גם ARB קדמית.
מוגבה וממוגן כמובן, ונועל צמיגי שטח מלא במידה המקורית.
לי מאוד חשוב לשמור על הרכב ולא "לשבור" אותו, ולכן מסכים עם כל מי שכתב שהוא יעלה בכל מקום,
אבל לא בתדירות גבוהה מדי,
גם את זיק עליתי (כנראה המעלה היה סלחני באותו היום) ללא דרמות מיוחדות.
אני חושב שהתמורה שלו לכסף היא מלאה (שילמתי עליו 115 אלף לפני שנתיים וחצי),
ואני עושה בו שימוש יום יומי (קטן) לעבודה ולפיזור ילדים, חוגים וכו'.
אני חושב שההבדל העיקרי למי ששוקל את זה הוא התנהגות הרכב, כי בכל זאת הוא לא "מגהץ" כמו ג'יפ,
ולכן חשוב להתנסות לפני שמקבלים החלטה, כי טנדר זה דרך חיים, לא מתאים לכל אחד.
דניאל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
רכב טיולים שיודע להתמודד
שיודע להתמודד, אבל מה תדירות טיולי העבירות שלך? פעם בשנה או כל חודש?
-
6 טיולים קשוחים בשנה - קרי יורדים למדבר ותופרים 60-80 קמ כולל מעלות קשים. אבל תמיד על שבילים מסומנים
בנוסף עוד 20 טיולים חד יומיים בשנה בשבילי ארצנו. בדרך כלל על קו חיפה בית שמש על פי רוב אין אתגרים מיוחדים הטיולים אלה והויטרה מתמודדת שם יפה
-
"עקפת" לדעתי רבים וטובים שנימצאים כאן בשביל לטייל... כולל אותי.
איך הויטרה מתמודדת(חוץ מהמעלות הקשים שציינת שעדיין לא ניסית איתה) עם זה היום?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
רכב טיולים שיודע להתמודד
רכב יומיומי שיעשה 18-20 אלף ק"מ בשנה, משפחה עם שלושה ילדים, ורמת עבירות גבוהה ככל האפשר, בתקציב של 120,000 שקלים. נכון?
אתה צודק לגמרי שהחבר'ה פה מסתבכים עם עצמם. בפועל יש לך כמה אפשרויות:
א. ג'יפ רנגלר בן 10-12. יכולת עבירות ושיפור הטובה ביותר.
ב. טויוטה לנדקרוזר בן 11-12 שנה. נוחות, פינוק, מרווח פנים, צריכת דלק עדיפים יחסית לרנגלר, על חשבון עבירות ויכולת שיפור.
ג. טויוטה היילקס ויגוידני בן 7 (לא אוטומטי, כי בשנתונים האלו האוטומטי הגיע בלי נעילה אחורית) עבירות ויכולת שיפור דומה לב'.
ד. מיצובישי טריטון בן 4-5 שנים (כן אוטומטי, הגיע עם נעילה אחורית). עבירות ויכולת שיפור דומה לב'.
הטנדרים מאפשרים לך לעלות כמה שנתונים באותו תקציב. וחוץ מזה יש להם יתרונות וחסרונות מובהקים שנובעים מתצורת הטנדר עם הארגז הפתוח, והשאלה אם זה מתאים לך או לא.
תגיד לי אתה אם אני פיספסתי משהו, ותכוון את הדיון מכאן לאן שמעניין אותך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
6 טיולים קשוחים בשנה - קרי יורדים למדבר ותופרים 60-80 קמ כולל מעלות קשים. אבל תמיד על שבילים מסומנים
בנוסף עוד 20 טיולים חד יומיים בשנה בשבילי ארצנו. בדרך כלל על קו חיפה בית שמש על פי רוב אין אתגרים מיוחדים הטיולים אלה והויטרה מתמודדת שם יפה
שום בעייה עם היילקס ויגו או Revo משופרים קלות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
וחסרונות מובהקים שנובעים מתצורת הטנדר עם הארגז הפתוח,
ארגז פתוח אפשר לסגור, וקצת משקל מאחור עוזר גם לנוחות וגם לאחיזה.
-
"יתרונות וחסרונות", זה מה שכתבתי דורון. מעניין שבחרת לקטוע את הציטוט איפה שנוח לך.
אבל בוא, תן לפות"ש לנווט את הדיון למה שמעניין אותו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
שום בעייה עם היילקס ויגו או Revo משופרים קלות.
זה הולך להיות מעניין.
בינתיים אף בעל טנדר היילקס (חוץ מדניאל מאירי שהעיד על עצמו, ופעם אחת) ויגו או כל מותג אחר באותה קטגוריה שציינת לא העיד על עצמו(כולל אתה נמרוד, לא ענית לזיו) בקשר לטיולים כאלה בעבירות קשה, כל שכן לגבי תדירות של כאלה ומה המסקנות שלו מהם.
-
במעלה ורדית עליתי עם ההיילקס, במעלה זיק עדיין לא. לא רואה סיכון מיוחד, ואם זה מאד מעניין אותך או את זיו אתם מוזמנים לבוא לכוון אותי, ואני אשמח לכוון אתכם - אני די בטוח שזיו יטפס בזיק בהצלחה עם הטרופר שלו, שלא לדבר עליך נדב עם הדיסקברי. יש לך באמת ספק בכך שהרכב אינו המגבלה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
רכב יומיומי שיעשה 18-20 אלף ק"מ בשנה, משפחה עם שלושה ילדים, ורמת עבירות גבוהה ככל האפשר, בתקציב של 120,000 שקלים. נכון?
אתה צודק לגמרי שהחבר'ה פה מסתבכים עם עצמם. בפועל יש לך כמה אפשרויות:
א. ג'יפ רנגלר בן 10-12. יכולת עבירות ושיפור הטובה ביותר.
ב. טויוטה לנדקרוזר בן 11-12 שנה. נוחות, פינוק, מרווח פנים, צריכת דלק עדיפים יחסית לרנגלר, על חשבון עבירות ויכולת שיפור.
ג.
טויוטה היילקס ויגוידני בן 7 (לא אוטומטי, כי בשנתונים האלו האוטומטי הגיע בלי נעילה אחורית) עבירות ויכולת שיפור דומה לב'.
ד.
מיצובישי טריטון בן 4-5 שנים (כן אוטומטי, הגיע עם נעילה אחורית). עבירות ויכולת שיפור דומה לב'.
הטנדרים מאפשרים לך לעלות כמה שנתונים באותו תקציב. וחוץ מזה יש להם יתרונות וחסרונות מובהקים שנובעים מתצורת הטנדר עם הארגז הפתוח, והשאלה אם זה מתאים לך או לא.
תגיד לי אתה אם אני פיספסתי משהו, ותכוון את הדיון מכאן לאן שמעניין אותך.
נראה לי שהויגו הכי מתאים לי מכל האופציות האלה
הוא מגיע עם גלגל 31?
אין בעיה עם 250 אלף קמ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
נראה לי שהויגו הכי מתאים לי מכל האופציות האלה
הוא מגיע עם גלגל 31?
אין בעיה עם 250 אלף קמ?
אם זה הכי מתאים לך, אז אפשר להתמקד.
ב120K אתה יכול לקנות ויגו ידני מודל 2013. אולי 2014. הם פחות נפוצים מהאוטומטים אבל ממש לא נדירים. עדיף ואפשר למצוא רכב עם פחות מ200K קילומטר. תתחיל לחפש בסבלנות.
היו ג'אנטים 15, 16, ו17 במהלך חיי הדגם של הויגו (2006-2015), ובין רמות גימור שונות וידני/אוטומט. בשנתון המדובר המידה היתה למיטב זכרוני 265/65R17 שזה מקביל לגמרי למידה אינצ'ית 31/10.5. אפשר להחליף בין המידות השונות. תבדוק שמה שרשום ברשיון תואם את מה שמורכב בפועל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
"עקפת" לדעתי רבים וטובים שנימצאים כאן בשביל לטייל... כולל אותי.
איך הויטרה מתמודדת(חוץ מהמעלות הקשים שציינת שעדיין לא ניסית איתה) עם זה היום?
לא ירדתי לסוף דעתך
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לגבי זיק.... עליתי המון פעמים. בכל פעם אמרתי לעצמי שדי, סימנתי V מספיק פעמים וזו הפעם האחרונה.
זה מעלה שמעורר יראת כבוד והוא מפחיד ויכול להיות גם מסוכן. וכן, הוא מפחיד ומסוכן גם בירידה.
בכל פעם שמגיעים ומסתכלים עליו מלמטה, מתעורר צורך עז להשתין. גם אם השתנת רבע שעה קודם.
חשבתי שרק אצלי השלפוחית לא מתפקדת טוב...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
תגיד טנדר פול סייל משהו כמו ראם או סילברדו תופס מבחינתך? אפשר להשיג היום בתקציב הזה אחלה טנדר כזה.. נסה לבדוק באחת הסוכניות של ראם יש להם אחלה טרייד אין ומבצעי מימון
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
במעלה ורדית עליתי עם ההיילקס, במעלה זיק עדיין לא. לא רואה סיכון מיוחד, ואם זה מאד מעניין אותך או את זיו אתם מוזמנים לבוא לכוון אותי, ואני אשמח לכוון אתכם - אני די בטוח שזיו יטפס בזיק בהצלחה עם הטרופר שלו, שלא לדבר עליך נדב עם הדיסקברי. יש לך באמת ספק בכך שהרכב אינו המגבלה?
זה לא מה שמעניין, מה שמעניין אם הרכב הנ"ל ישרוד טיולים כאלה בתדירות קבועה כמו שאתם קובעים? זה לא טיול מעלות קשים אחת ל......
מניסיון שלי גם רכבים אחרים שנחשבים ליותר גיבורים- קשה להם....
כמו שרשמתי כבר מקודם, בורדית ביקרנו לפני חודשיים בערך(גם כחלק מטיול עשוש, ורדית, כיפה, ערוד, מעלה רמון), המעלה במצב רע לדעתי, אחרי 2 ניסיונות ויתרתי, אולי לא באתי קרבי מספיק או שפשוט לא התחשק לי, לפני 3 שנים בערך עליתי אותו בלי דרמות(ועדיין לא היתה נעילה קידמית אפילו) ואחר כך כיננתי עוד טרופר ששבר ציריה, לורדית וזיק אתה מגיע כי אתה רוצה, יש עדיין מי שמחפש לסמן v , אתה לא חייב, יש לך עוד דרכים אחרות יפות יותר לנסוע בהם וגם מאתגרות לא פחות, אם אתה שואל אותי- מיותר... לא יודע... אולי זה רק אני כי כבר עם הרבה שנים מיציתי את העיניין.... אולי.... הבנתי שזה קורה לעוד חברים... 🙄
לפני שנתיים בערך היינו גם בזיק, לחץ חברתי מצד החבר עם הרנגלר שמטייל איתנו 😂, שברתי ציריה אחורית(סיפרתי על זה פה כבר לא פעם), פירקתי חילצתי את הגדם והמשכתי 3x4 את הטיול, מיד אחר כך הוחלפו לציריות מחוזקות מ UK , עדיין לא ביקרתי בזיק מאז, לא יודע גם אם מתחשק לי בכלל...
אז פעם כן עולה, פעם שובר, פעם מוותר ולא עולה, מה שבטוח זה בטיולים כאלה של אחת ל...... יש נזקים/תחזוקה.
אז מה יקרה לפותח השרשור שמעוניין ב 6 טיולים כאלה בשנה ולא עם רכב שבדיוק מוגדר לעבירות קשה? זאת השאלה. אם הוא מוכן לזה ולתחזוקה יקרה...
-
הייתי במעלה ורדית לפני 3 שבועות. אכן מצבו רע משמעותית ביחס ללפני כמה שנים.
אצלנו בקבוצה עלו - גראנד צירוקי, רנגלר, לנדקרוזר 73 סמוראי ו...גראנד ויטארה. כולם נעולים כפול.
אני חושב שיש לא מעט רכבים שיכולים לעבור טיולי מדבר - גם קשים בשלום. הם חייבים להיות נעולים X2 ועם צמיגי שטח טובים.
הנעילה הכפולה והצמיגי שטח מאפשרים לעבור מכשולים בבטחון ובשליטה גבוהה יותר = פחות בלאי למכלולים ופחות סיכוי לנזק משמעותי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כמו שאמרת, בא ניתן לפות"ש לכוון אותנו.
אבל התמונה שאני מבין (ומהתחלה זה קצת לא הסתדר לי עם ה GV 2008), שהוא מתכוון, בערך פעם בחודשיים (6 פעמים בשנה) לעשות טיול "קשוח" (זיק, ורדית....).
אני מסכים אתך, שגם אתה, גם נדב, וגם אני, אם נסמן את הזיק כמטרה, נעלה אותו, אבל עובדה, שכולנו נמנעים ממנו, למרות המיקום האסטרטגי שלו (שיכול היה לפשט הרבה טיולים).
זה רמה של מעלות, שמשנות את הפוקוס של הטיול, אתה מבלה שעות! על התקדמות של 500 מטר, ועובדתית אנחנו נמנעים מזה.
ולכן, ופה אני מסכים עם נדב (וגם דורון כתב משהו דומה), לדעתי, מי שמתכוון להתמודד עם מקומות כאלו, בכזו תדירות, צריך רכב שונה ( ולא דיסקו, ולא טרופר, ולא היילקס.... למרות שהם כן יוכלו למעלה הזה).
my two cents
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
maorgil
תגיד טנדר פול סייל משהו כמו ראם או סילברדו תופס מבחינתך? אפשר להשיג היום בתקציב הזה אחלה טנדר כזה.. נסה לבדוק באחת הסוכניות של ראם יש להם אחלה טרייד אין ומבצעי מימון
הבעיה שאלה כאלה גרועים לשטח
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
"יתרונות וחסרונות", זה מה שכתבתי דורון. מעניין שבחרת לקטוע את הציטוט איפה שנוח לך.
אבל בוא, תן לפות"ש לנווט את הדיון למה שמעניין אותו.
התייחסת ליתרונות וחסרונות של ארגז פתוח ואני הוספתי לגבי סגור, איפה הפער?
מה לא נוח לך? שתף אותנו.
-
תודה רבה לכולם על התגובות. האמת יצאתי מבולבל אבל גם זו תוצאה עדיפה על פני להחליף רכב מצוין שמשרת בנאמנות במשהו שיתברר די מהר כלא מתאים. אני אמשיך לחשוב על הנושא הזה בינתיים לא בוער לי להחליף
-
מעבר לאפשרויות הבסיסיות שנמרוד ציין (אני לא חושב שהאנטר הוא אופציה סבירה כי יש לו שלוחה אחורית מאוד בעייתית) במחיר הזה, אפילו תיקח דימקס 2015-2014, וזה טנדר בדרך כלל לא מומלץ על ידי... אבל יש לו יתרונות משל עצמו כמו מנוע 2.5 אמין ומצויין, גיר ידני נהדר ושלוחה אחורית לא ארוכה מאוד תחליף לו מתלים לאולדמן (ואז הוא יהיה עם מתלים בדיוק כמו ב-ויגו שלי) מה שגם יביא אותו לגובה נורמלי, תרכיב נעילה או שתיים (יש בקרת אחיזה מקורית אבל אין נעילה) מה שיביא אותו לליגת ה'נעילה חשמלית מקורית' של ויגו/ האנטר, תעלה במידת הצמיגים למשהו מקביל ל 31-32, ולא - זו לא מידה מקורית - ויש לך אחלה טנדר בקילומטרז נמוך וחדש יחסית לכל אופציה אחרת.
אסף.