שם מתחבאת הקורונה.. :)
Printable View
שם מתחבאת הקורונה.. :)
אלמנט עיצובי נטו.
ב-BF-KM2 שלי (המצויינים) תמצא שם הטבעות "T/A". על כל היקף הצמיג, על כל שן ושן.....
לאותיות האלה יש תפקיד?...... קטע עיצובי. להיות מגניב ותו לא. כמו הצללית של הוויליס MB שמוטבעת בפינה הימנית תחתונה של השמשה הקדמית בכל Jeep חדש.
אבל BF הוא פרה קדושה. לא נולד בסין, לכן מותר לו.
ומכיון שלצערי אף אחד כאן לא התנסה בצמיגי היצרן הזה (לג'יפים, לא לטרקטורונים) לא הועלתה כאן טענה אחת עם שיניים.
למעט זו של אריאל שציין את העובדה הקריטית - סיווג המהירות של הצמיג הזה בעייתי גם מבחינתי. 110 קמ"ש זה מעט.
אז נכון שאפשר לספור על אצבעות יד אחת את מספר הפעמים שאני נוסע יותר מהר מזה בג'יפ, אבל לפעמים כן.
למה לצערך? אף אחד לא התנסה, כי זה חדש. תתנסה אתה, ותספר לנו.
מר ברלי היקר. יש לי יותר שעות ברלי מרוב האנשים כאן. אני מעריך אותך, את שעירותך ואת היותך ברלי. ועל כן איני מאמין למשמע עיני (כן, משמע עיני). אבקש לציין:
לאחרונה מישהו אמר לי שוירוס קורונה מועבר בשתן, אחרת לא היו קוראים לו על שם שתן.
אם כי אני דווקא חושב שזו יופי של בירה, אם אתה ילדה בת שבע שמעוניינת להתחיל לשתות.
ואגב, האגדות לא נכונות, שתיית קורונה לא מעבירה פטריות וגינאליות.
ושמים בזה לימון כי אם כבר לשתות תה קרף אז לפחות עם לימון.
יש עוד הרבה
חלאס תומר! מי אתה שתשפוט?
הבן אדם יישתה איזה בירה שהוא רוצה, יסע על איזה צמיגים שבא לו, ויבחר גרביונים באיזה צבע שמחמיא לשיער על הרגליים שלו.
דרור , אתמול הייתי אצל יבואן צמיגים לקחת אספקה טרייה של מוצר שרציתי והגיע מחו"ל.( שלי היה מקוריאה ). שאלתי אותו על ה- cst (אולי הראיתי לו תמונה של ה-888 , לא זוכר ). ה-888 הוא לא בנישה שהוא עובד איתה - חקלאות/צמ"ה - כך שעל פניו לא אמור להיות לו עניין מסחרי בחוות דעת על cst או ה-888. לא אמר לי לטוב או לרע משהו על שניהם.
המלצה מעולה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לכל הציניקנים לסוגם. חבר/מנהל בפורום שאל אם מישהו מכיר לטוב/רע את ה-888. יצא לי במקרה להיות אצל יבואן שסביר להניח שמתמחה בצמיגים קצת יותר מרובנו/כולנו. שאלתי לאור שאלתו של דרור. ה-888 או cst לא נמצא כנראה כאן בארץ מספיק זמן כדי לייצר ביקורות חיוביות/שליליות. זה כל שניסיתי להעביר בהודעה. לא חייבים להיות ציניים על כל דבר.
קבל בחיוך...
יצאה לך הודעה מצחיקה למדי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יובל, ההודעה שלך סיפרה לנו בעצם כלום.
וזה בדיוק מה שצריך מי שחד וציני ומחפש את מי לעקוץ.
אני קיבלתי תשובה מאוד ברורה - לאף אחד כאן אין מושג אמיתי מה הצמיג הזה שווה/לא שווה.
הסקפטיות כלפיו כאן נובעת אך ורק מהחשש ממוצאו.
אם על אותו צמיג בדיוק היה כתוב שם של מותג נחשב, נגיד BF או מישלן או גודייר, היינו מקבלים תשובות שונות מין הסתם. סוג של תרגיל בפסיכולוגיה חברתית.
ממש תרגיל.
צמיגים עם סיווג מהירות כזה ופרופיל טרקטור כזה - מי מתקין בכלל?
אני בעצם יודע מי אבל הם לא גולשים כאן.
אסף.
"הם" ג'יפאים יותר מכולנו.
ויש להם מטרה מסויימת - שיפור העבירות בתנאי קיצון.
מקסיס סטיקי מאוד פופולרי אצלם. צמיג שבעליל לא מבריק על הכביש והייתי עדין בניסוח.
לא שמענו כאן טענות נגד הסטיקי.
וזה כי מקסיס לא סיני (למרות שהוא חברת בת של CST) - כי תאילנדי/טאיוואני כבר כן עובר כאן.
רבאק, יש כאן מישהו שנוסע על צמיגי צמ"ה.
מה אתה מבלבל את המוח סיני לא סיני. מוצר חדש, תהיה אתה הראשון. אותי זה מעניין (לסבן כמובן)
יובל, לקחת את זה קשה ואישי מדי...
בסך הכול קצת צחקנו. לא צריך להיעלב זה לא אישי.
כולם הבינו את השורה התחתונה אבל הניסוח היה מצחיק
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ברור, מה ציפית?
אנשים מכירים את הצמיגים שמיוצרים ע"י חברות סינים(ושוב, ארץ היצור לא רלוונטית רק מקור החברה והמוניטין הוא רלוונטי), לא נתקלתי בצמיג אחד שנתן באמת תחרות לתוצרת של החברות הגדולות(ולא רק אני, אין ספור מבחני ביצועים בחו"ל מראים את זה), וכל כמה זמן עולה בפורום כזה או אחר דיון באותו הסגנון כמו פה, ותמיד מתברר שהצמיג הוא דרעק ולא שווה כלום.
אז אם חובת ההוכחה עלינו, בכיף, אני באמת חושב שחבל על הכסף שלך:)
אני חושב שיש פה הזדמנות להרים מבחן השוואתי לצמיגים - לבקש מהיבואנים לקבל סט צמיגים מכל מותג ולעשות מבחני ביצועים, בלימה ביבש/רטוב, היגוי, ביצועים בשטח וכו' וכו', יכול להיות מאוד מעניין!
ואגב,
תפסיקו כל הזמן לציין שx, היא חברת האם של y, ושz מיוצר באותו מפעל של ז.
אלא אם יש מידע קונקרטי על פס הייצור, או המוצר עצמו, אין לזה משמעות.
שנזכיר מי הבעלים של ג'יפ? ושל לנדרובר?
מקדונלדס
אם הבנתי נכון מהשרשור
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא יודע מי.
קיבלתי תמונה של סופה שעונדת אותם, זאת אומר תשהם משווקים בישראל. קיוויתי שמישהו ייתן לי קצה חוט.
ברור שהצמיג מאוד אגרסיבי, שהוא יהיה טוב מאוד בבוץ. ואני בכלל שונא בוץ, כי זה מלכלך ומגעיל. משתדל להתרחק ככל האפשר מהחום הדביק והדוחה הזה.
סביר להניח שהצמיג הזה לא מבריק על כביש ואני עדין בניסוח.
בעצם, למה להתנסח בעדינות?... קל לי לנחש שאלה חרא של צמיגים לשימוש על כביש.
אבל. וזה אבל גדול: רוב צמיגי ה-MT המוכרים לנו, כולל מותגים נחשבים, הם חרא על הכביש.
וברור לי שתיכף יקפצו הווכחנים הסדרתיים שיש לנו כאן ויגידו "מה פתאום, והצמיג שלי מעולה על הכביש וכו' וכו'". וכולנו יודעים שזה בולשיט. כולנו בסך הכל רק התרגלנו. בשורה התחתונה צמיגי MT לא טובים על כביש ולא מתאימים לכביש. נקודה.
MT שטוב בשטח וטוב גם בכביש?.... אין חיה כזו. מצטער.
מי ששם דגש על ביצועים בכביש - בלימה, אחיזה בדגש על רטוב, בטיחות באופן כללי, שקט, נוחות נסיעה ואורך חיים - מי שכל אלה חשובים לו, נמצאים בראש סדר העדיפות שלו, לא בוחר ב-MT בכלל. מקסימום AT קצת יותר אגרסיבי. ואני אגב, לא שולל את זה בכלל. זה רק עניין של סדר עדיפות.
אבל אנחנו כאן בעניין של שטח.
וגם בעניין המידה.
סיפור מידות הצמיגים והחוק בישראל הוא עניין כאוב שבואו נהיה כנים עם עצמנו?... הוא לא הולך להשתנות. בטח לא בקרוב. נכון שיש כל מיני פתרונות מהתחום האפור, אבל ביחד עם טכנולוגיות העיקוב והאכיפה שהולכות ומשתכללות, כך גדלה יכולת האכיפה של רשעויות החוק שמתנפלות בשקיקה על האזרחים חסרי האונים - ויותר ויותר מאכערים, בוחנים ומכוני רישוי שפרנסתם על קימבון קומבינות, נתפסים חדשות לבקרים. לא נעים, אבל זו האמת: הטבעת הולכת ומתהדקת סביבנו. להערכתי, (ואני כל כך מקווה שאני טועה בגדול) בשנתיים-שלוש הקרובות רבים מאוד מהמתגלגלים על "33 ברשיון" שלא לדבר על מידות גדולות יותר, עומדים לחזור בבושת פנים ל-31 החוקי....
אז אם כבר מתפשרים על 31 כי אין ברירה, נראה לי הכי טבעי בעולם להתעניין בצמיג ה-31 שאמור להיות הכי גדול מכולם. אפילו אם הוא סיני.
ואני יוצא מנקודת הנחה שהיצרן דובר אמת ושהמספרים שמתנוססים באתר שלו אינם שגיאת הקלדה/דפוס.
לכן, אם קוטר הצמיג הזה באמת גדול באינץ' שלם מכל אחיו המוכרים לנו באותה מידה - זה כבר יתרון לטובתו שאי אפשר להתעלם ממנו.
ואני חושב ש3% הפרש בקוטר הם לא שובר שוויון כזה משמעותי ששווה לוותר בשבילו על בטיחות ואיכות חיים בכביש, וביצועים בשטח (לצורך הדיון התיאורטי. אין לי מושג לגבי הצמיג הספציפי).
אמנם "גלגל גדול מקטין מכשול" אבל בעיני עדיף לסדר עוד קצת עבודות מע"צ (1", כן?!) מאשר לגלות שאין לך אחיזה בסלע או בבלימת חירום מול איזה קורקינט.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
דרור,
ההבדל החיובי לעבירות וניידות שבאמת ניתן לכמת בצורה מוחשית מדידה הוא הגדלת מידת הצמיג בלפחות 2 מידות.
זה בולט בין 29 ל-32 ובין 31 ל-33.
זה אם מתעלמים לצורך הדיון מההשפעה המכנית על מכלולי הרכב או חוקיות.
לך על הסיני, ויכול להיות שתקבל צמיג טיפה יותר גבוה, כמעט כלום בעבירות, ובגלל שהוא עלום שם, יכול להיות שאולי הוא נראה אגרסיבי אבל התכנון שלו אפילו מוריד מיכולות אחיזה בשטח.
בלי לבדוק אי אפשר להניח רק מהמראה.
BF/KM3 נראה פחות אגרסיבי מ-KM2, ובמבחנים הוא טוב יותר בפועל בכמעט כל פרמטר.
רעיון לסטארטאפ סיני: צמיגים בגודל 33/34 שמוטבע עליהם 31 :D
אני לא סופר אחוזים. אני סופר סנטימטרים.
מה אכפת לי כמה אחוזים. יש לי בסופה ביצה אחורית ענקית, וצמיג 31 בקוטר שגדול באינץ' שלם מצמיגי 31 אחרים, נותן לי עוד סנטימטר ורבע מתחת לביצה הזו והם אכבר-הבדל בין תקיעה מביכה לבין המשך מעבר חלק ואלגנטי.
רע על הכביש?....
לא רוצה לספר לכם מי היצרן, אבל ארמוז שזה אחד הנחשבים ביותר. צמיג MT שאני מאוד אוהב. מעולה בשטח, סביר בכביש יבש, רע מאוד בכביש רטוב. מאוד-מאוד רע. איבודי אחיזה והחלקות בלי סוף. אם לא ידעתי משהו קטן בנהיגה בג'יפ (ככה אומרים...) כנראה שלא הייתי כאן היום. אבל היצרן מאוד נחשב - והוא לא סיני - ויש סביבו הילת מלאכים. אז אין מה להאשים את הצמיג. הוא MT, ו-MT זה לא להיט בכביש. זה מה היה על האוטו, התרגלתי לנסוע לאט יותר וזהו. סופה נעולה זו לא מכונית ספורט ואפילו לא משפחתומטית. זה רכב שטח די פרימיטיבי וצריך לתת לו הרבה כבוד וזהירות בכביש. בטח כשהוא רטוב.
לפי מה החלטת דורון, שמבנה הצמיג הזה ייצור אובדני אחיזה בשטח? כי הוא סיני?... בחיאת, זה טיעון שלא מחזיק מים, הזוי יותר מהתגובה של יובל שמספרת על צמיגאי שאין לו דעה. אני מצפה להסבר שיש משהו מוצק ומשכנע מאחוריו - טוב, רע, לא משנה. יש לך כזה? תשתף אותנו, שנחכים. הרי זו היתה מטרת השרשור מלכתחילה, אני מחפש חוות דעת ממישהו שהתנסה ו/או ממישהו שמבין בצמיגים ויודע להסתכל על צמיג מעבר להתפעלות שלי מהסוליה האגרסיבית שלו וממידותיו הטובות, ויוכל להצביע על בעיות אפשריות מעבר למדינת הייצור, ולהאיר את עיני. ואני מדבר על שטח. ולא - לא בא לי להיות הנסיין ועוד לשלם על זה - גם למצוא מי היבואן ולנסות לשדל אותו שיתרום סט לטובת מבחן ארוך-טווח... בעייתי. כי הוא ייתן לי סט צמיגים ויחשוב שאני בכיס שלו, ואני בכלל לא רוצה להיות מחוייב לו אחר כך. ואם הצמיג גרוע ממש?.... אני רוצה לכתוב את זה ולא לשקר את כולכם, ואז היבואן יבוא בטענות...
בקיצור, לא בא לי. כן רוצה ומוכן להקשיב למי שהתנסה. ומעדיף לשמוע את אלה עם הנסיון הרע. ואם אחרי התובנות הללו אשתכנע ששווה לי לנסות, כשיגיע מועד החלפת הצמיגים אשלם מחיר מלא בפנצ'ריה. בלי טובות ובלי להתחייב.
אין לאף אחד נסיון או תובנה רצינית על CST?... סבבה מבחינתי. אפשר לחזל"ש ונעביר את השאלה לספר הפרצופים.