-
תגובה: ג'יפ חדש או לשפר את הקיים
דאצ'יה דאסטר. גם ישאיר לך את העלויות שפויות,
וגם יש קיטים למיגון והגבהה שניתן לאשר ברשיון.
מבחינת מבנה הרכב- דומה מאוד לטוסון, אבל עושה רושם שמחזיק מעמד יפה בנסיעות בשטח.
אם ישלך זמן פנוי, שב וקרא את השרשור הענקי של גיא, עם כל המלחמות והדעות השונות סביב הג'יפון הזה.
-
עדיין היה עוזר שתמלא את רשימת השאלות הממוקדות למתייעצים המתחילים, קשה להבין את יכולת השטח הנדרשת, האם נדרש שיפור משמעותי או קטן.
בהתרשמות שלי ממה שכתבת לגבי הצרכים, אם לא היה לך רכב כיום והיית מתחיל מדף חלק, סביר להניח שהיית מקבל המלצה לרכוש מקטגוריית הפורסטר, דרך דאסטר ידני,ועד סוזוקי גרנד ויטארה, שהם בעלי יכולת גבוהה יותר מהטוסון ויש אופציות מסודרות וחוקיות לשפרם.
מצד שני כבר יש לך טוסון, והמרחק בין טוסון לדאסטר ופורסטר אינו גדול מאוד, ואם השיקולים להחלפה הם רק שיפור קטן ביכולת שטח ולא הצערת גיל הרכב וחיסכון בעלויות הדלק, אני חוזר על ההמלצה לצמיגים מתאימים יותר לשטח ולהתרשם האם אתה עדיין לא מסופק.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
המרחק בין טוסון לדאסטר הוא ענק.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
"יש לי היום יונדאי i10 ואני נוסע מדי פעם 10 דקות במהירות גבוהה.
האם כדאי לשפר אותה או אולי לקנות מרצדס ספורט או פורשה כי מוסך שמתמחה ברכבי ספורט אמר שה- i10 שלי לא בנויה לנסיעה מהירה?"
מקווה שהבנת למה אנחנו מתכוונים.
תעשה לעצמך טובה -
1. יש לנו פורום ייעודי להתלבטויות לפני רכישה. יש שם שרשור נעוץ עם שאלון.
2. תן תשובות קצרות וענייניות על כל השאלות.
3. יהיה יותר קל להבין מה מתאים לך
4. תקבל כנראה מספר המלצות ותוכל לעשות שיעורי בית ולחזור להתלבט עם שאלות יותר ספציפיות.
רשמנו לך את זה מספר פעמים כאן בתגובות, נסה ללכת בדרך זו.
נשלח מהנייד
-
הבנתי.
אתה 'מקצר' באופן יומיומי בשבילים ומדי פעם גם מטייל טיולים קלים.
זה הורס את הטוסון כי הוא באמת לא בנוי לזה.
אם רמת העבירות שלו מספקת אותך לגמרי - חפש הגבהה של בולמים וקפיצים, תחליף לצמיגים נורמליים ותמשיך לאנוס אותו עד שהוא ייגמר. תכלס כמה שהוא שווה (וזה טוב במקרה שלנו שהוא לא שווה הרבה) מאפשר לך להמשיך עוד ולהמשיך לתחזק רק את הבלאי.
מצד שני.
הרבה מתחילים שמתלבטים כאן אם לקנות רכב שטח אמיתי - אבל לא בטוחים מה הצרכים שלהם - מייעצים להם לקנות ג'יפון ותוך שנה שנתיים להבין אם מתחברים לעולם השטח ואם כן אז לשדרג לרכב שטח, אם לא אז לא נורא. נשמע לי שאתה בשלב הזה - שהבנת שאתה בעניין אבל לא מחפש את טיולי המדבר הארוכים אלא בדיוק את אותם קיצורים וטיולים קצרים וקלים. וכאן יש קטגוריית ביניים של ג'יפונים שבנויים יותר לשטח, יש להם שיפורים, והם עדיין לא רכבי שטח בגודל מלא גם מבחינת העלויות. פורסטר הוא החלוץ בקטגוריה ועדיין מומלץ ביותר. סוזוקי ויטרה וגראנד ויטרה גם עם הילוך כוח (תיבת העברה אמיתית) וגם מצויינים בדיוק למה שאתה צריך. ובשנים האחרונות הפציע הדאסטר - שתכל'ס מפתיע את כולנו לטובה עם יכולות שטח מרשימות בשביל ג'יפון, שוק שיפורים רציני, בלאי נמוך וצריכת דלק טובה, וקהילת שטח תומכת. לדעתי אחד מאלה הוא הכיוון שלך. אני מציע שתלך לראות רכבים, נסה להצטרף עם הטוסון לגיחות שטח של אחת מהקבוצות של חובבי המותגים האלו... כנראה תבין מה מתאים לך יותר.
אסף.
-
השיפורים שאתה יכול לעשות בטוסון הם מוגבלים.
מיגון לא משפר עבירות אבל נותן לך ראש שקט שאיזה סלע לא יחורר לך את הקרטר שמן אז בהחלט מומלץ.
צמיגי חצי שטח יתנו לך אחיזה קצת יותר טובה ממה שיש לך ויהיו יותר עמידים אבל אתה צריך לבדוק איזה מבחר יש למידה שרשומה לך ברשיון.
נעילה אורכית כמו שיש לך (בערך) זה די סטנדרט ובדרך כלל כשמדברים על נעילות הכוונה לנעילות רוחביות כלומר בסרן האחורי והקדמי. רוב הסיכויים שאין כזה דבר לטוסון.
הילוך כח תשכח מיזה. זה לא משהו שמוסיפים.
הגבהה, אין לי מושג אם יש קיטים לטוסון. אולי יש ספייסרים. אבל הגבהה לא תפחית את הבלאי שהמוסכניק שלך מדבר עליו. יש מצב שהיא אפילו תגביר אותו.
כפי שהמליצו למעלה, על פניו נראה שדאסטר יתאים לך. קח בחשבון שהוא ידני.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסף שלמה
תודה על ההיענות והזמן שאתם משקיעים להבין איך לעזור, כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב או שלחילופין לר פירטתי מספיק, אז אשתדל קצת יותר להסביר.
אני עם הטוסון כבר 3 שנים ונכון לעכשיו יש לו צמיגי כביש של HANKOOK וגם כל הצמיגים שהיו לי לפני לעולם לא נקרעו או התפנצ'רו וכד' כך שלא עלה בדעתי שכדאי להשקיע בצמיגי שטח עד עתה שהעליתם את הנושא.
יש לי גם נעילת דיפרנציאל מסויימת (כך הם קוראים לזה בספר של החברה שמעביר את הכוח ל-50 קדימה ו-50 אחורה) זה עזר לי מידי פעם בבוץ או בעליות אך על פי רוב אני לא משתמש בו (יש מישהו שטוען שזה לא נעילה ואולי הוא צודק אין לי זמן לבדוק לעומק).
מה שיש לך זו לא נעילת דיפרנציאל אלא רכב הנעה קדמית אשר מזהה אובדן אחיזה בסרן הקדמי ומעביר מומנט באופן אוטומטי אל הסרן האחורי כדי לסייע בהתקדמות. זה נעשה לא על ידי חיבור מכני אמיתי כמו בנעילה אלא על ידי מצמד ויסקוזי מנוהל מחשב בתוך תיבת שמן סגורה. ההבדל הוא שנעילה מכנית היא פשוט נעולה ומצידה תהרוס את האוטו אם זה מה שאתה רוצה בעוד מצמד ויסקוזי יזהה שהעומס גדול מדי וינתק את הסרן האחורי כדי לשמור על הרכב. יש לך אפשרות גם להפעיל אותו (4wd lock) לפני כניסה למכשול כדי לחסוך את הזמן שלוקח לאוטו להבין לבד שיש אובדן אחיזה מקדימה. זה נחמד וזה עוזר וזה מותאם ליתר מכלולי הרכב אבל זו לא נעילה.
בכל אופן כפי שהגדרתי ואולי אפרט יותר אני נוסע איתו כל יום ביערות 5-10 דקות בכורכר, אבנים, בוץ. ולפעמים עושה נסיעות יותר ארוכות (טיולים) 20-45 דקות לטיול ואז אני עושה גם בוץ יותר קשה, עליות, מדרגות, שלוליות גדולות וכד' מפאת המציאות שצריך לעבור איזה קטע על מנת להמשיך הלאה. פעם אחת בלבד קיבלתי מכה למטה בדרייב שפט ואז הזדחלתי לכביש גררתי ותוקן במוסך ב-150 ש"ח, מעבר לזה לא היו תקיעות אחרות.
נשמע לי שבסך הכל אתה נוסע במגבלות הרכב (על הגבול אמנם, אבל בתוך המגבלות) וזה בסדר גמור
המוסכניק שאני מטפל אצלו הוא מומחה בג'יפים והוא עצמו יש לו ג'יפים ועושה טיולי שטח בערך כל סופ"ש והוא מבין הרבה וגם התקין הרבה מערכות של שיפורים לעצמו ולאחרים. מה שבטוח שהנסיעה עם בולמים סטנדרטים בלי הגבהות + מיגונים, בלי צמיגי שטח וכד' גורמת שאיכות הנסיעה לא תהיה נוחה, וגם מסוכן לקבל מקום מלמטה ומגביל אותך במקומות שאתה יכול לעבור. נסעתי אחרי ג'יפים כמו סופה וכד' ותמיד עברתי מה שהם עברו אבל כפי שציינתי לעיל אין לי הרבה זמן לטיולים.
מה שהתחיל לעורר את אצלי את הספק האם לשפר או לעבור לג'יפ אחר הוא המוסכניק עצמו, לטענתו הבלאי שיש לי בחלקים מסויימים כגון משולשים, תושבות בולם, תפוחי פרונט, מסרק הגה וכד', שאני צריך להחליף אותם כל שנה או שנה וחצי בערך זה כתוצאה מזה שהרכב איננו בנוי לנסיעות קבועות בשטח אלא נסיעות מזדמנות קלילות,
צודק לחלוטין הרכב בנוי לנסיעות מזדמנות בשטח קל-בינוני ולא עבודה קבועה בשטח או שטח קשה
ולטענתו צריך להחליף לג'יפ כגון לנדקרוזר או פאג'רו שהם אמינים ועושים בשטח הרבה יותר והיכולת שלהם לעמוד בשטח בלי שיתפרקו חלקים בתדירות כזו היא יותר טובה
באופן כללי צודק אבל יש לזכור שבלאי מואץ הוא מנת חלקם של כל הג'יפים הנוסעים בשטח. מע' ההיגוי, המתלים, הפרונט הפגושים והפלסטיקה יסבלו מזה.
, אך מאחר ואני חושש שאין לי צורך כ"כ בג'יפ בגלל חוסר הזמן, והעלויות הגבוהות לכן חשבתי אולי יהיה יותר נכון לשפר את הרכב הקיים ואז איכות הנסיעה בשטח תשתפר, פחות סיכון לקבל מכות, יותר לעבור דברים ביותר קלות, ואולי לעשות דברים קצת מעבר למה שעשיתי עד עכשיו,
אם תשפר תוכל לעשות קצת יותר אבל הדגש הוא על הקצת. הטוסון, גם עם שיפורים, כפי שכבר נכתב כאן, לא בנוי לעשות מהותית יותר ממה שאתה כבר עושה איתו.
ועוד דבר שהוא טוען שהרבה מהנהיגת שטח תלויה גם בנהג ולכן זה שיכולתי לעבור דברים מסויימים עם הטוסון שאחרים לא היו מנסים ואולי לא מצליחים זה בגלל הנהג ולא בגלל הרכב (כך הוא טוען שבערך חצי מהנהיגת שטח תלויה ברכב, וחצי בנהג) ולאור כל האמור לכן התלבטתי מה כדאי לעשות האם לשפר ? איזה שיפורים ? היכן לשפר בסדנא או אצלו (וזה ברור שיעלה בערך חצי מחיר הבדל פחות או יותר) ? או להחליף לג'יפ, ואם כן איזה ג'יפ כדאי מאותם שהצעתי דיסקברי 4 או לנדקרוזר או פאג'רו ? ומה היתרונות והחסרונות שלהם ? ומה העלויות של האחזקה שלהם?
אני חושש להיכנס להוצאות של ג'יפ שאינני יודע מה מצבו, ואילו ברכב שלי אני יודע שהוא שמור ומטופל מאוד, ומה גם שהעלויות הכלליות הם גבוההות יותר, ובאמת למי שצריך כגון מי שעובד עם רכב כזה או שיש לו כסף מיותר והוא אוהב לטייל עם חברים אז מובן מדוע הוא צריך כזה ג'יפ, אך אני לא יודע האם אני צריך או לא, וכמו שציינתי מסתמא במידה ואלך על ג'יפ אז אני אעשה איתו קצת יותר מעכשיו, אבל מצד צורך אני לא ממש חייב אלא זה בגדר פינוק בלבד.
אשמח שתעזרו לי בהתלבטות תודה
אחרי כל זה העיצה שלי אליך היא כזאת:
אם אתה מעוניין להישאר באותה רמת עבירות פחות או יותר תישאר עם הרכב, תשפר אותו ותשפר גם את הנהג באמצעות הדרכת נהיגת שטח שתכלול גם היכרות עם הרכב שלך ויכולותיו ומערכותיו. אבל אל תצפה שכושר העבירות יעלה משמעותית או שהבלאי ירד משמעותית. זה לא יקרה.
אם אתה מעוניין בעבירות משמעותית רבה יותר תחליף את הרכב (ותיקח הדרכת נהיגה שתכלול היכרות עם הרכב החדש).
גם כאן תצפה לבלאי מואץ (בהשוואה לאותו רכב שנוסע רק בכביש).
אם אתה רוצה לדעת איזה רכב מתאים לך תפתח שרשור חדש ותענה על השאלון שמודבק למעלה.
בהצלחה
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
המצמד בכניסה לסרן האחורי, הוא מצמד רב-דיסקי רטוב, שמופעל על ידי משאבה חשמלית מפוקדת מחשב.
לא ויסקוזי.
-
מנסיון, רכב שלא מותאם לשטח בשימוש יומיומי יגיע תוך כמה שנים למצב בו תצטרך להחליף משולשים, בולמי זעזועים ורכיבים במערכת ההגה, רק כדי לעבור טסט.
כשזה יגיע, תחליט אם אתה מחליף/מתקין רכיבים משופרים או נפטר מהרכב.
עד שזה יגיע - סע כמו שזה (אלא אם יש לך עודף כסף ובא לך רכב אחר).
לבצע שיפורים יקרים עכשיו, ברכב שלא שווה הרבה ולא בנוי לזה, רק כדי למנוע בלאי - נראה לי בזבוז.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Crabbing
מנסיון, רכב שלא מותאם לשטח בשימוש יומיומי יגיע תוך כמה שנים למצב בו תצטרך להחליף משולשים, בולמי זעזועים ורכיבים במערכת ההגה, רק כדי לעבור טסט.
כשזה יגיע, תחליט אם אתה מחליף/מתקין רכיבים משופרים או נפטר מהרכב.
עד שזה יגיע - סע כמו שזה (אלא אם יש לך עודף כסף ובא לך רכב אחר).
לבצע שיפורים יקרים עכשיו, ברכב שלא שווה הרבה ולא בנוי לזה, רק כדי למנוע בלאי - נראה לי בזבוז.
למה רכב שטח שכן מוצאם לשטח בשימוש יום יומי ( על כביש ) לא שוחק בוקסות משולשים או שןבר בול ג׳ויינטים או הופך תפוחי הגה לריבה ?
-
רוב הרכבי השטח חולקים את מרבית החלקים שלהם עם רכבי כביש כולל שלדות שעושים להם פה ושם איזו נגיעה לחיזוק אז מי שחושב שרכב שטח הוא איזה טנק עמיד זה ממש לא ככה. וזו גם הסיבה שרעבי שטח סובלים מבלאי מואץ
-
מניח שאתה מתכוון לגיפונים. ברכבי שטח אמיתיים / suv זה פשוט לא נכון
-
טוב שוב תודה על ההיענות, לסיכומו של עניין מדובר על טוסון טקסס 2009 V6 4X4 עם 175 כ"ס, מרווח גחון 19.5, זווית גישה 28.2, זווית נטישה 31.9.
השיפורים שידוע לי לעת עתה שיש כשעוד לא בדקתי לעומק הם, צמיגי TOYO, MAXXIS, KENDA, קפיצים MUD, AYBACH, PEDDERS או לוולס, בולמי קוני בלבד לפי מה שידוע לי, מיגון גחון לגיר ותיבת העברה. הנעילת דיפרנציאל שקיימת ברכב היא מרכזית אורכית שמעבירה ל-50 קדימה ו-50 אחורה ומתבטלת ב-40 קמ"ש. יתכן שיש אפשרות לעוד תוספות כגון נעילות דיפרנציאל רוחביות או להעלות את הכ"ס ע"י צ'יפ מסויים או דברים נוספים.
ממה שהבנתי מרוב האנשים כאן שהם אומרים להישאר עם הרכב ולהוסיף כמה תוספות שאפשר, מסיבה שאני כבר מכיר את הרכב, אין לי צורך לרמת שטח גבוהה יותר, עלויות וכד'.
חלקם הציעו להחליף לג'יפונים שיש להם יותר אפשרויות לשיפור, וחלק קטן הציעו להחליף לג'יפ אמיתי.
לגבי הבלאי אני חושב שישנו גם בג'יפים אמיתיים אלא שזה מחזיק מעמד יותר זמן בגלל שיש כמה מערכות שסופגות את הזעזועים וכד' להבדיל מהג'יפונים שרק הבולמים סופגים אותם, לגבי עבירות אני חושב שזה כן יוסיף משהו ובכל אופן לא יודע האם בכלל אני אנסה לעשות משהו מעבר כרגע.
עדיין לא קיבלתי תשובה האם לעשות בסדנא או לייבא את השיפורים ולעשות בפרטי במוסך שמבין ולהוציא אישורים ?
לאיזה ג'יפ כדאי להחליף במידה וכן ארצה ? לפי מה שידוע לי ג'יפונים אחרים אין להם יכולת לעשות הרבה יותר מהרכב הנוכחי כך שאינני חושב שזה אופצייה טובה כ"כ, אלא או להשאיר ולשפר כל מה שאפשר או להחליף, ואם כן אז לאיזה ג'יפ להחליף? תודה על כל העזרה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
רוב הרכבי השטח חולקים את מרבית החלקים שלהם עם רכבי כביש כולל שלדות שעושים להם פה ושם איזו נגיעה לחיזוק אז מי שחושב שרכב שטח הוא איזה טנק עמיד זה ממש לא ככה. וזו גם הסיבה שרעבי שטח סובלים מבלאי מואץ
למעשה, ההיפך הגמור הוא הנכון. יצור של שלדות של רכבי שטח נחשב יקר יותר ולרוב אינו כלכלי באותה מידה כמו רכבים אחרים. אנחנו מדברים כאן כמובן על שלדת סולם- וזו אחת הסיבות מדוע יצרני הרכב אינם ממהרים להציג שלדות סולם חדשות אלא להסתמך על הקיים. מדובר ביצור שרחוק מאוד מלהיות כלכלי כמו שלדה אחודה-כיום יצרני רכב משתפים פלטפורמות- החל ב TNGA של טויוטה וכלה בפלטפורמה המודולארית של פולקסווגן-זוהי הסיבה מדוע גולף חדשה, אוקטביה וכו-חולקות פלטפורמה. יש כאן צמצום של עלויות מו"פ וחלוקה על פני מיליוני רכבים. שלדת סולם- מופיעה בקושי בדגם אחד או שניים במקרה הטוב, שימכרו במספרים מצומצמים. עלויות הפיתוח- מתחלקות על מעט רכבים.ברכב שטח השלדות והמכלולים כבדים יותר- ולרוב גם פרימיטיביים למדי במונחי עולם הרכב המודרני-ולכן שלדות של רכבי שטח לרוב אינן משמשות כלל ברכבים אחרים-אלא אם מדובר בתתי גרסאות או ב"דגם אח"- למשל פראדו על נגזרותיו היותר מודרניות- ולקסוס GX. ליצרן רכב אין שום הצדקה להשתמש בשלדה של רכב שטח או בחלקים-מהסיבה הפשוטה שאם תיקח מכונית משפחתית, מיניוואן, או רכב כביש שטח ותבסס אותם על שלדה של רכב שטח, הם יהיו כבדים יותר, מזהמים יותר, רועשים יותר-ונוחים פחות. טכנית, ברוב המכוניות בעולם (מכונית, לא רכב שטח) לא תמצא שלדת סולם-מהסיבה הפשוטה שמדובר בטכנולוגיה שדעכה סופית בשנות השבעים- כי מי רוצה להוסי חצי טון פלדה למכונית משפחתית בעידן של איכות סביבה? כמובן- הדבר תקף לגבי רכבי שטח. רכבי כביש שטח, קרוסאוברים וכיו"ב אינם רכבי שטח.
-
אני מדבר על רכבי השטח המודרניים המבוססים , על משפחתיות - פורסטר xv טוסון, ועוד כהנה וכהנה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
אני מדבר על רכבי השטח המודרניים המבוססים , על משפחתיות - פורסטר xv טוסון, ועוד כהנה וכהנה
אלו לא רכבי שטח..
אלו רכבי כביש עם יכולת שטח מוגבלת.
-
הם מחליפים את מה שאתה קורא לו רכבי שטח
-
ג'יפ חדש או לשפר את הקיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
הם מחליפים את מה שאתה קורא לו רכבי שטח
ממש לא.
זה פילוח של השנים האחרונות שנועד ל-2 קבוצות:
1. אלו שהיכולת שטח המוגבלת הזו היא בדיוק מה שהם מחפשים כדי לטייל בשבילים שפרייבט לא עובר או סובל לאורך זמן.
2. אלו שההופעה המעט יותר אגרסיבית של הרכבים האלו עושה להם נעים, עם אשליית ״יש לי רכב שטח״, למרות שלא ירדו בחיים מהאספלט באמת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
למה רכב שטח שכן מוצאם לשטח בשימוש יום יומי ( על כביש ) לא שוחק בוקסות משולשים או שןבר בול ג׳ויינטים או הופך תפוחי הגה לריבה ?
מעולם לא החלפתי משולשים בדיסקו ;) ותפוחי ההגה לפי איך שהם נראים יש מצב שהם המקוריים. תיבת ההגה נוזלת למיטב הבנתי עוד מהיום שהיא יצאה מהמפעל. אז כנראה שזה לא קשור לנסיעה בשטח....
כן החלפתי את כל התותבי גומי באוטו לרגל חגיגות ה300,000, אבל יותר כי רציתי להתחדש לי ופחות כי היה צריך.
מנסה לומר שזה בדיוק ההבדל בין רכב שטח לרכב 4*4.
-
ג'יפ חדש או לשפר את הקיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני הגעתי עם פרייבט למצב שהיה צריך להשבית אותו או להחליף בו כל מרכיב תחתי, כתוצאה משימוש קבוע בשטח (לאורך שנים).
השבתנו אותו כי הוא לא היה שווה את ההשקעה.
אני מדבר על שימוש ״חקלאי קל״, לא מעלות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Crabbing
אני הגעתי עם פרייבט למצב שהיה צריך להשבית אותו או להחליף בו כל מרכיב תחתי, כתוצאה משימוש קבוע בשטח (לאורך שנים).
השבתנו אותו כי הוא לא היה שווה את ההשקעה.
אני מדבר על שימוש ״חקלאי קל״, לא מעלות.
זה לא מה ששאלתי.
ובכל מקרה. הטוסון זה פרייבט גבוה. וגם רכבים גיבורים שוחקים חלקים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
זה לא מה ששאלתי.
ובכל מקרה. הטוסון זה פרייבט גבוה. וגם רכבים גיבורים שוחקים חלקים.
אני חושב שלכל רכיב יש Grade שנובע מהייעוד שלו.
יש הבדל כנראה בין רכב קשוח לפרייבט.
-
גיא,
בפרייבט אני מחליף תפוחי הגה פעם בשנתיים בערך, סד״ג 50kקמ.
בגמל ומקביליו הם מחזיקים פי-3+ קמ.
כנ״ל ברקסים, רכיבי מתלה וכו.
בפרייבט חצי במקרה הטוב מרכב שטח.
-
דיון הזוי משהו.
לא הייתי משקיע שקל בטוסון.
אם פות"ש אוהב את הטוסון שלו - לבריאות, הנאה ואמינות לרוב.
אבל לקרוא לזה רכב שטח? מה יש לשפר כאן? לצורך מה?
אין כאן מהלכי מתלה, אין הילוך כח - מה עושה אותו לרכב שטח?
לעניות דעתי, אם פות"ש נמצא בשטח 'לייט' - שיקנה פורסטר / דאסטר / xv ויהנה משמעותית יותר מהטוסון שלו.
-
אין מה לשפר בדיוק כמו שאין מה לשפר xv, פורסטר, דאסטר....
כל רכב שטח (גם רך) שתחליף לו צמיגים ומתלים, התנהגות השטח שלו תשתפר.
מי אנחנו שנגיד לבעליו של טוסון או טריוס שלא שווה לשפר את הרכב שלו
-
הוא בא לשאול את דעת הגולשים כאן.
זו דעתי.
אם אני לא טועה דווקא לסובארו יש קיטים להגבהות ושיפורים.
-
לסובארו יש ספייסרים
לדאסטר יש איזה 7 ערכות קפיצים ובולמים. ומגוון נעילות. החל ממחליקות למחצה. דרך נעולות תמיד וכלה במודולריות.
לדייהטסו יש נעילות בדגמים עם הסרן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
הוא בא לשאול את דעת הגולשים כאן.
זו דעתי.
אם אני לא טועה דווקא לסובארו יש קיטים להגבהות ושיפורים.
הוא רשם שגם לטוסון שלו יש שוק שיפורים, הגבהות בפרט.
מה ההבדל בין משפחת סובארו לטוסון(לא מכיר טוסון) ולאחרים שעם 4x4 אבל בלי low וכו'?
-
לאישתי היה קיה ספורטאז' מודל 2009 שהוא האח התאום של הטוסון.
זה לא רכב שטח. נסעתי בו. נתקעתי איתו. נכון שהנהג היה מעאפן, ועם זאת - זה לא רכב שטח.
כמו שנרשם כאן, זה ממש כמו להיכנס לפורום רכבי ספורט ולשאול אם מדבקות no fear וצמיגי PS4 על יונדאי I10 יעשה את המסלול בפצאל.
אז אני בהחלט יכול להבין שאדם יעלה על המסלול עם I10 סטנדרטית ויהנה מאוד מאוד, כי זה כיף. אבל זה לא רכב ספורט, ולא יהיה כזה אלא בהשקעה מאסיבית שכרוכה בפירוק והרכבה חדשה של הרכב, בדיוק כמו מה שצריך לעשות לטוסון כדי שהיה רכב שטח.
אני בהחלט מבין שפות"ש נהנה מנסיעה בשבילים בדרך לעבודה ולעקוף פקקים, ומדי פעם לעשות סיבוב של 45 דקות בשבילים, אבל מכאן ועד דיון של חצי ממומחי הפורום בשאלה הקיומית "יונדאי טוסון - להיות או לא להיות בשטח?" המרחק גדול.
ועוד פות"ש מתלבט אם לרכוש דיסקברי 4. כלומר טוסון או דיסקברי 4, וזה עבר בשקט לחובבי המותג. ת'כלס אני מבין את ההשוואה...:cool:
-
מצד שני.
השתתפתי בטיול של מועדון הטוסון. בשביל האדום של חלוצה. הרכבים נסעו ועלו בדיונות לא רע בכלל.
זה לא בדיוק פרייבט.