ההצעה הזו היא חלק ממסך הכניסה של OSM שלא בשליטתנו :(
Printable View
א. השבילים זזו בוודאות. זו תופעה טבעית עם שינויי פני השטח, סחיפות, קיצורי דרך שהופכים לעיקר, ותכסית שגורמת לניתוב התנועה למיקום חדש סמוך למקור.
רואים יפה בתצלומי אויר ישנים וקוליסים בשטח.
ב. ל-GPS סטנדרטי כמו ש-99.9% מהמטיילים עושה שימוש, יש סטייה מובנית שמראש מציבה את הסמן על המפה ברדיוס השגיאה מהמיקום האמיתי, זו עובדה, לא הערכה.
כפי שידוע לך טוב, למפה עצמה יש סטייה.
יחד, זה מציב אותך הרבה פעמים ליד השביל ולא ״עליו״ (וזה לפני שבכלל מתייחסים לקנמ המוגזם של ציור השביל במפה).
גם במיפוי וקטורי, צפיפות קווי הגובה היא אינטרפולציה מלאכותית של אלגוריתם בין מדידות ולא מדידה של כל קו.
לפחות במפות הווקטוריות הסטנדרטיות ברמת OSM.
אהיה מופתע מאד לגלות שהעברתם מיפוי ברמת SAR או לידר בכל המפות החדשות שלכם.
האמירה של PW התייחסה בין השאר למשהו שעלה כאן בפורום כבר לפני שנים, ה*גרפיקה* של קווי הגובה מעומעמת עם השנים.
לדעתי, ויתקן אותי אם הבנתי לא נכון, טעות סופר אצלו וההתייחסות הייתה לגבי הבלטת התכסית, לא התבליט.
ההדגשה בצורה מובהקת היא לתכסית ולא לתבליט.
זה נראה שההדגשה היא לתנועה בשטח לפי סימון צבעי הסמ״ש ולא לפי היכולת לקרוא את הטופוגרפיה סביבך.
ממש צריך להתאמץ כדי לראות את קווי הגובה שנטמעים בגוון רקע של המפה.
אני מבין שזה הרבה פחות מעניין את רוב משתמשי המפות, וכלכלית זה יותר יקר ליצור מפות כאלו.
הצללה חלקית כמו שעשיתם בהחלט מחפה על חלק מזה, אבל לא מהווה חלופה למי שרוצה להבין את השטח באמת.
למרות הכל, שאפו גדול על ההשקעה והחידושים.
גרמתם לי לחזור לנסות להשתמש באפליקציה.
יקירי,
ראשית, אכן "טעות סופר". צ"ל "התבליט נזנח לטובת הצגת פרטי תכסית מוגזמת". לי, כ"משתמש תבליט" זה מפריע. מאד.
שנית, אתה טועה. מעולם לא "נבנו קווי גובה מתמונות סטריאוטיפיות". הטכניקה שנעשה בה שימוש היה של מיפוי בשיטת הטריאנגולציה. השיטה הזו מדויקת. מאד מאד מדויקת. נקודה. להבנתי וניסיוני, מדויקת יותר מהמיפוי האוטומטי מלוויינים. החיסרון הגדול שלה הוא כמובן שהיא איטית ועתירת עבודה. היתרון שלה שהיא (כמעט) נצחית (במושגים של חיים אנושיים. אם אין מחצבה בסביבה :-), התבליט זה הדבר האחד שלעולם לא משתנה, או לכל הפחות משתנה בקצב האיטי ביותר בהשוואה לשלל פרטי התכסית).
אני יכול לתת לך מספר רב של מקומות בארץ עם פרטי תבליט חסרים ממש עד כדי מביכים במפה הלוויינית החדישה.
לגבי סימון השבילים והדרכים, אתה רק מחזק את טענתי. יש המון שבילים, דרכי עפר, ושאר פרטי תכסית המסומנים באופן שגוי, מכל מיני סיבות. גם כאלה אני מכיר במספרים רבים במיפוי בארץ. כל מיפוי, גם "מהסוג הישן". זה רק עושה את התבליט יותר חשוב.
ושתי נקודות אחרונות:
1. יש שתי מיומנויות שעלולות ללכת כאן לאיבוד. הראשונה קרויה "ניווט", והשנייה קרויה "התמצאות".
(מה שנקרא כעת "ניווט" עם שלל העזרים האלקטרוניים ובראשם ה - GPS אינו ניווט בהגדרתו המקצועית. ה"נווט" אינו מבצע כל פעולה אקטיבית או חשיבתית לקביעת מיקומו או החלטה על המשך דרכו).
איעזר כאן בהגדרות מורי ורבי, אלישיב שמשי:
"ניווט" פירושו: תנועה מנקודה לנקודה בשטח באמצעות עזרים וחישובים מתאימים. (הנווט, באופן אקטיבי, מבצע התאמה, באופן רציף, תוך כדי תנועה, בין המפה לשטח, מבין היכן הוא נמצא וקובע לאין הוא ממשיך).
"התמצאות" פירושה: הזדהות בשטח ביחס לסביבה וביחס לכיווני השמיים. (בפשטות אומר כאן כי היכולות להבין את אופי השטח כמו גם להצביע על כל מקום בשטח ובמקביל לקבוע את מקומו המדוייק במפה - ולהיפך, מה שנקרא בצבא: "זיהוי טווח רחוק" וקביעת "קווי ראייה" ויצירת "כרטיס טווחים" ובאזרחות "לוחות תצפית" - מרכיבות את המיומנות הקרויה "התמצאות".
לא ניתן לבצע זאת ללא תבליט "של הביוקר". כזה שמראה בדיוק מדעי / מוחלט את תיאור הקרקע ונותן לקורא המיומן עוד המון מידע שנגזר מכך: שיפועים, צורת התבליט, אופי השטח, עבירות ברגל וברכב ואפילו סוג הקרקע. במפות החדשות זה פשוט לא ניתן לביצוע.
2. בשימוש במפה המתארת קרקע, מתקיימות להלכה שלוש תמונות נפרדות, דומות אבל לא זהות: א' - תמונת השטח האמיתית. ב' - תמונת המפה הטופוגרפית, המייצגת שטח. ג' - תמונת השטח הנוצרת בדמיונו של הנווט.
כדי שתקרה פעולת ה"התמצאות", צריך שהנווט, המתמצא, יחבר כהלכה את שלוש התמונות הללו, שהן כאמור דומות, אבל בשום אופן לא זהות, לכדי תמונת התמצאות אחת.
במפות ה"ישנות", הנווט הקרקעי מסתכל על מפה ששרטט מודד קרקעי. נקודת המוצא וההסתכלות שלהם זהה. היכולת לחבר את שלושת התמונות שפורטו לעיל קלה יותר. טבעית יותר.
ועוד הערת אגב שאולי תצביע על חשיבות "המרכיב האנושי":
הבריטים, שביצעו כאן את עבודת המיפוי הטופוגרפי הראשונה הרצינית והמקצועית, עשו עבודה מופלאה. כל בסיס הנתונים שלנו, שנים אח"כ, התבסס על העבודה שהם עשו. אבל לטעמי, הגדולה האמיתית של המיפוי האנושי הבריטי לא הייתה רק בדיוק המדעי של קווי הגובה ומיקום הדרכים, העצים, קווי החשמל והכבישים.
במפה בריטית טיפוסית של פלשתינה, על כל מקום, על כל פריט נוף, דרך, נחל, כיפה. שלוחה, הר ועמק - מופיע שמו המקומי. כלומר, שם המקום הערבי - באותיות אנגליות. את זה לא עושים בטכנולוגיה לווינית שמייצרת מפות טופוגרפיות מתצ"א.
לסיכום, כל המגילה הזו נועדה לתמוך בבקשה פשוטה: עזרה לזקנים... בדמות תוספת שכבה של מפה, בקנ"מ 1:50,000, לבנה, "קלאסית", בנוסף לכל פלאי הפירוטכניקה שכבר קיימים.
תודה
PW
לא רכשתי את מפות שבילנט, ולכן ההשוואה היחידה שאני יכול לעשות היא בהתאם לדוגמאות שפורסמו באתר שלהם.
מבין הדוגמאות שם, אזור עין גדי נראה מתאים יותר לדיון שלנו.
מפת הטיולים הפתוחה:
קובץ מצורף 127873
מפה 1:50,000 ישנה (מיפוי ידני)
קובץ מצורף 127874
מפה 1:50,000 חדשה (ממ"ג)
קובץ מצורף 127875
שבילנט
קובץ מצורף 127876
מפת האופניים הפתוחה
קובץ מצורף 127877
אגב, במפות הפתוחות רואים בברור כיפה סמויה מעל עין שולמית.
כיפה שלא הצלחתי למצוא באף אחת מהמפות האחרות.
קובץ מצורף 127878
בזכות המידע הווקטורי של המפות החדשות, פרטים מדוייקים יותר נחשפים כשממשיכים לעשות זום-אין.
יוצא שבכל רמת זום יש בקרה על העומס הויזואלי והתכסית פוגעת פחות בתבליט
קובץ מצורף 127879
חשוב לי לציין שהמפות הפתוחות לא משתמשות בקווי הגובה של מפ"י - הישנים או החדשים. אני לא יודע אם בדקת את המקומות האלו במפות הפתוחות, או שהנחת שכל הנתונים הדיגיטליים הם אותו דבר.
מההשוואה של המפות השונות באיזור עין גדי, נראה לי שאיכות התבליט במפה הפתוחה גבוהה מאד, אולי אפילו יותר מהמפה הלבנה הישנה.
זה בלשון המעטה! הסימבולוגיה של מפת הטיולים היא חלק נכבד מהעיסוק שלי בפרוייקט בחודשים האחרונים :)
תודה על המשוב. איזון הצבעוניות במפה אינו פשוט.
צבעי הרקע של המפה משתנים בהתאם לסוג הקרקע והשימוש בה: מדבר צהוב, יער ירוק וכדומה.
בנוסף, קווי הגובה נבנו באופן שיהיה ניתן להציג אותם כשכבה שקופה מעל תצלומי לווין בעלי צבעוניות שלא בשליטתנו.
אני רוצה לאסוף משוב נוסף ולשפר בעזרתו את המפה, כולל שיפור ההבחנה בקווי הגובה.
הפוך את הגוונים ובכלל את הבקרות על תצוגת המפה להיות advanced settings של המשתמשים, ותדאג שהאפליקציה תעביר לך סכמות שמחזיקות מעמד בשימוש אצלם, יצא מזה טוב לכולם [emoji846]
לבנות לבד סכמה - לא רוצה!:)
מכיר את זה, יותר מידי עבודה.
אבל מצב advanced עם אפשרויות סכמות שונות יהיה מעולה, כולל מצב 'זקנים' שזוכרים ומתגעגעים למפות לבנות.
עוד משהו, לפחות בשבילי הזום שבו מתחילים לראות קווי גובה הוא גבוה מידי, בטלפון זה בערך כשיש לי שני קילומטר ברוחב המסך - לא מתאים לנהיגה (וגם לא להליכה) רוצה לראות את השטח הרבה לפני.
הטמעה ברמת האפליקציה דורשת הרבה פיתוח.
כעיקרון, ניתן לשנות את מראה מפת הרקע באמצעות עריכת קובץ Style ש'רוכב' על ה-Vector tiles - זה עדיין דורש המון התעסקות גרפית.
אם אתה רוצה לעזור לזאב, אולי תשתמש בכלי המדף לעריכת קובץ ה-Style של ESRI:
https://developers.arcgis.com/vector-tile-style-editor/
[emoji846]
תודה על הפירגון והפתיחות. בסופו של דבר, זה מה שחשוב.
אשמח לקבל משוב מההתנסות שלך עם האפליקציה והמפות.
כבר היום יש לנו את היכולת להפיץ עידכוני עיצוב של המפה לכל המשתמשים ללא עלות ותוך דקות.
המפות המקוונות והלא-מקוונות מתעדכנות כל בוקר, כדבר שבשגרה. בקיצור, אין שיקולים כלכליים בעיצוב המפות ובייצורן.
כל השיטות החדשות מבצעות מדידת גובה של נקודות על סריג. ההבדלים הם בצפיפות הסריג ובדיוק האנכי של המדידות, והמחיר בהתאם.
דיוק המדידה שניתן להשיג למשל ע"י לידר [מדידה באמצעות ליזר] הוא טוב בכמה סדרי גודל מהדיוק הרלוונטי למפות טיולים.
קווי הגובה שבהם אנחנו משתמשים מבוססים על מדידות לוויני רדאר של נאס"א ופרויקט ASTER.
הנתונים עברו טיוב וכיול במיוחד עבור ישראל. כפי שניתן לראות בקלות, הקווים שונים ומשופרים ביחס לקווי הגובה של OSM, של מפ"י לדורותיו ושל שבילנט.
אגב, המידע המטוייב והמכוייל של מדידות הגובה, בשריג של כ-30 מטר [arc-second אחד], זמין לכל דורש בגיטהב שלנו.
נראה שזו בקשה שמופיעה אצל משתמשים רבים. כמו שכתבתי קודם, יעשה מאמץ לשפר את הנראות של קווי הגובה, בהתחשב בשאר מרכיבי המפה.
קווי הגובה מופיעים לראשונה עם הופעת רשת ישראל, כשיש כ-50 ק"מ ברוחב המסך שלי [במצב אנכי].
בזום הזה המרווח האנכי הוא של 200 מטר. ככל שנכנסים לזום גבוה יותר, המרווח האנכי קטן ונוספים עוד ועוד קווים.
נראה שאתה חווה השפעה אחרת של הנראות הנמוכה של קווי הגובה שציינת קודם. ביחד עם הבחינה המחודשת של נראות הקווים, יהיה מקום לבחון מחדש גם את צפיפות הקווים במדרגות הזום השונות.
עוד כמה הערות. הכיתובים מופיעים כשכבה מתחת לכבישים, לשבילים ואפילו לקווי הגובה. זה גורם לעיתים שאי אפשר לקרוא אותם כלל.
הלחצנים גוזלים מקום יקר על המסך. אפשר לקחת דוגמא מאורוקס ולהעלים אותם כשהם לא בשימוש.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
הלחצנים גם לדעתי רובם מיותרים- לפחות בזמן שלא נוגעים במסך
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
++1
בזמן ניווט, רוב זמן השימוש, כל הכפתורים מיותרים.
תלמדו מ Oruxmaps (ועמוד ענן).
מסכים עם ההערות על המראה בזום לא גבוהה.
נסיתי להגדיר מסלול (לקראת פסח) ונתקלתי בבעיות (באזור הצומת של 171 ו10) שלא הצלחתי להתגבר.
כרגע, ההכרזה על המערכת הטובה ביותר, נראית לי מעט יומרנית (את עמוד ענן היו שוחטים פה על דברים קטנים בהרבה).
יתכן ומדובר בנתקים שיש בשכבת השבילים שמקורה בעריכה לקויה ב-OpenStreetMaps (לא בעיה שנוצרה בשל הממשק של Israel Hiking)
במצב שהמסלול מסרב 'לרוץ' על גבי השביל בנקודה מסויימת או בחיבור שבילים, צריך להשתמש בסימון של קווים ישרים במקום באופציה של ניווט רגלי/רכוב ולגשר על הנתק. אחרי הגישור אפשר לחזור לתכנון ניווט רגלי/רכוב ולהמשיך לרוץ על השבילים.
מקשיבים לכם.
פתחתי קריאה בשמכם.
באיזור כביש 10 יש לא מעט נתקים אמיתיים - דרכי עפר שהיו מחוברות בעבר לכביש ונחסמו על ידי הצבא ו/או בזמן שיפוץ הכביש.
אם אתה חושב שבשטח יש מעבר, שלח צילום מסך של המקום, או את שורת הכתובת באתר, ואבדוק את המיפוי.
לדוגמה, מצפון לתצפית הר חורשה:
קובץ מצורף 127881
אחד היתרונות של המפות החדשות הוא שאתה יכול לעשות זום-אין ולראות מה קורה שם:
קובץ מצורף 127882
הכנסתי את קנה המידה לצילום המסך לשם התרשמות.
רווח של 50 מטר הוא מילימטר אחד על גבי מפה 1:50,000
הזדמן לי אתמול להשוות את כלי המפה השונים שיש לי תחת היד לאותו תא שטח.
עשיתי עכשיו צילומי מסך.
יש הבדלים ברורים.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0a26a7781f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7d3c33b0ba.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0d4e854123.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7e47a73075.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8516667fbf.jpg
ב[הבעייה היחידה שזו עיסקת חבילה - מפות עם אפליקציה אחת בלבד שתומכת בה , ומפות כשלעצמן זה חושוב אבל לי כנווט יותר חשובים יכולות התוכנה והאפליקציה והשימושיות ( למשל על סמח המפות האלו בעצמן לא אוכל לקבל אישורי טיולי ממשרד החינוך ומהצבא - כי אין עליהן את מספרי השבילים סמ"ש - לאור - מדריך שטח
לשם ההוגנות צריך לשים גם עוד אופציות גם אם הן בתשלום (ובטיולים שלנו לא נצא בלי מפות אופליין)
ושים לב לניקיון בממשק המשתמש.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e4061c17bf.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9f9ef092a9.jpg
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
את האחרונה חיפשתי כדי להראות כמה מעצבן זה בכל השאר שקווי הגובה... כתובים הפוך!
אסף.