קח בחשבון ששניהם יהיו עם סט מתלים - כך שאף אחד לא יהיה סמרטוטי או קשיח מדי.
אסף.
Printable View
קח בחשבון ששניהם יהיו עם סט מתלים - כך שאף אחד לא יהיה סמרטוטי או קשיח מדי.
אסף.
לא יודע: עבירות / סחירות / עושה לי / לא עושה לי ...
מה שחשוב לאישתי זה החימום מושבים שיש בפג'רו :D
מבחינתי הפג'רו מנצח, אני קודם מטייל ואז חויית הנהיגה וכו', לא מחפש מעלות והצלבות מיוחדות.
באותו כסף אתה יכול לקנות רכב בין 5 או בין 9 שנים, ברור מה הבחירה פה, בעיקר שזה רכב יום יומי אצל האישה.
וברוח השרשור המקביל שיש: קח רכב עם חלון בגג, מאוד יקל על התקנת עמדת המקלע.
בבקשה:
היה פאג'רו ארוך 2007 6 שנים, גרסת לימיטד דהיינו ללא נעילה אחורית אבל עם בקרת אחיזה מצוינת.
היה לי לפניו פראדו קצר 5 שנים, שהוחלף בעיקר כי נהיה לנו צפוף והמושב האמצעי היה רק עם חגורת בטיחות מותניים.
שניהם הוגבהו ומוגנו ברסטה + אולדמן.
עם שניהם טיילנו בקלאסיקות של הדרום.
חששתי שהפאג'רו ירגיש לי נחות בשטח לאחר הפרדו הגיבור, אבל לצרכים שלי מעולם הוא לא הגביל אותי.
אצלי אלו היו רכבים שניים בבית ובאמת לא עבדו קשה, כ12000 קמ בשנה, שניהם לא עברו את ה200,000 קמ.
העלויות השוטפות היו דומות מאוד.
דווקא הפרדו התקלקל יותר, דיפרנציאל קדמי שהלך, קצת בעיות חשמל.
בפאג'רו פעם אחת רכיב באלטרנטור, והגג הנפתח מקור לנזילות שעלה לי לא מעט לסדרו, פעמיים...עדיף כלי בלי גג נפתח, המסגרת מחלידה וזה מייגע.
אשתי אהבה את שניהם, לפעמים גם אותי....
ולפני שנה התברגנתי בפורסטר כי טיילנו פחות ופחות ורציתי כלי בנזין מודרני שעובר טסט ללא מורא ... כפיצוי רכשתי רזר...
ולפותח השירשור, אם אינך מתכנן עבירות קשה, ואין לך לנדקרוזר בחלום, קנה פאג'רו חדש יותר באותו התקציב, זו הייתה מסקנתי בזמנו, הלנדקרוזרים המשומשים לטעמי לא שווים את מחיר השוק.
הערה, פאג'רו ראוי ולא נבלה גם עולה הרבה, את שלי מכרתי ב20 מעל מחיר לוי יצחק או 10 מעל מחיר יד 2, לפחות טרום עידן הקורונה...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
יודעי מה.
אם הייתם אומרים לי שחיבים להוסיף עוד 50 אלף על לנד קרוזר ביחס לפג׳רו הייתי עוד מתלבט.
אבל אם באותו מחיר זה אומר שאני צריך ללכת אחורה 3-4 שנים פה אין שאלה בכלל מבחינתי, הייתי הולך על לנד קרוזר.
4 שנים עם פראדו ועוד 7 שנים עם לנד קרוזר אני יכול לומר שאת השנתון לא מרגישים כלל, שניהם נסעו ביום הראשון והאחרון אותו דבר.
וגם אחזקה, הפריווט של אישתי עלה לי בשלוש שנים אחזקה יותר מהלנד קרוזר עד היום.
נכון, עשיתי אינג׳קטורים פעם אחת, זה משנה אם זה רכב שמחזיקים לתקופה ארוכה?
שום רכב הוא כבר לא מניה, גם המניה היא כבר לא בטוחה.
רכב (שטח במיוחד) זה הוצאה נטו ולא השקעה, מניה או כל קלישאה אחרת.
מי שקונה רכב שטח כאשר מטרתו העיקרית היא ״להפסיד״ כמה שפחות לשימכור, מפספס לדעתי את כל הפואנטה.
רכב שטח קונים מהלב ע״מ להגשים חלום.
בועז, תבחר מה שהלב אומר לך ומה שיגרום לך לחייך בבוקר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אמת
בגלל זה עברתי מלנד קרוזר לסמוראי
מי שקונה פאגרו, לנד קרוזר, פאת'פיינדר או כל מקבילה אחרת כנראה לא קונה מהלב אלא קונה כי זה מתאים לדרישות.
מי שקונה מהלב נוסע בדברים אחרים קצת פחות מתפשרים.
ומי שהלב שלו מחסיר פעימה מול קופסה יפנית אפורה, כדאי שיראה קרדיולוג כי הוא צריך השתלה [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
די עם הזלזול בקופסאות פח יפניות (שלי בכלל בצבע בוץ, לא אפורה)
יש את מי שמתעסק עם רכב שטח כי זה מה שהוא אוהב, להתעסק עם מכונה.
יש מי שקונה ומשפר כי מה שמעניין אותו זה עבירות.
ויש כמוני למשל, שקונה רכב שטח כדי לטייל, לא באמת מעניין אותי ה'אופי' של הרכב, לא מתכנן אי פעם לשפץ רכב מלפני 40 שנה, כולו רוצה לטייל, לראות נופים, חויית הטיול והשהייה בשטח עם המשפחה וחברים.
ולזה הקופסאות הכי טובות, בעיקר כשהן משמשות גם ביום יום.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
שמתם לב במה אני (או יותר נכון אישתי) נוהג לפני שנעלבתם?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
1. אני מת על הקופסה היפנית שלי, היא חד משמעית הרכב שטח הכי טוב שהיה לנו עד היום (כמעטפת כוללת ולא נטו ביצועי שטח).
2. הסיבה שאני לא נוסע עליה יום יום היא כי אני עושה 40000 ק"מ בשנה וזה לא ריאלי עם אוטו שהצריכת דלק שלו היא 1:6 בעיר ו-1:7.5 מחוץ לעיר.
3. נעלבתי!!! הלכתי לשבת לבד, בחושך בפינה ;)
אם אתה מוכן לצאת מהעדר (ולשלם על זה בשמירת ערך) כנראה שדיסקברי 4 זאת התשובה.
מבחינת הגברת - פג'רו רועש מאוד. טרקטור. לנדקרוזר יותר שקט.
מכיר משפחה שהחליפו מזה לזה רק בגלל הרעש בקבינה.
אסף.
בקיצור תן לה להתנסות ולהחליט כי הצרכים שלך יקבלו מענה גם פה וגם פה
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
ערב טוב
היה לי פאג'רו 2007, לא אהבתי מספיק את היכולת שלו בשטח קשה.
החלפתי ל לנדקרוזר 2007, יש לו יתרון משמעותי בשטח. מעולה.
אבל...
הצרכים שלך שונים משלי. תחושת הבטן שלי- עדיף לך פאג'רו. הוא לא פראייר בכלל!
הרכב משמש אותי רק לטיולים, והטיולים שלי משלבים שטח.
מבחינת אחזקה, אולי זה המזל שלי, הטויוטה יותר יקרה אבל גם הפאג'רו לא היה זול. כשהכלים האלה מפתיעים, זה עולה והרבה.
אם זה רכב בעיקר לכביש, עם טיולים קלים- הפאג'רו עדיף- בגלל תיבת העברה יותר משוכללת, וכי בתקציב תשיג אחד יותר חדש.
אם האשה נוהגת- הייתי נותן לה לעשות נסיעת מבחן על שניהם ושומע לדעתה.
השאלה היחידה שאתה צריך לשאול זה לא את הפורום אלא אך ורק את אשתך.
שהיא תחליט ואתה כבר תתמודד עם זה.
כל החלטה שונה עשויה לחזור אליך כבומרנג.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
או שהיא לא תדע שהיתה התלבטות ותקבל את מה שתחליט בתור הכי טוב.
אסף.
+1
באמת שמבחינת הנהגת הממוצעת (מתנצל בפני הלא ממוצעת אם קוראת כאן... ) ההבדלים לא מהותיים.
יותר חשוב לחפש רכב טוב פאג'רו או ל. ק, בפני עצמו זו משימה מייגעת.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
אני תמיד ממליץ , חפש גם וגם , אם מצאת רכב יפה ושמור שמתאים לתקציב שלך לך על זה, רוב הסיכויים שתמצא פאגרו שמור וחדש יותר באותו תקציב .
אני כבר 7 שנים עם פג'רואים , 5 שנים עם 2009 ו 2 עם 2015
בהחלפה חיפשתי חצי שנה לנדקרוזר חדיש אבל המחירים לא הגיוניים ולא רחוקים ממחיר של חדש , ירידת הערך של הלנדקרוזר לא הגיונית וזה דחף אותי לבדוק לגבי קניית חדש בתשלומים , עשיתי נסיעת מבחן על לנדקרוזר חדש וממש התאכזבתי , לא ציפיתי למנוע כזה חלש ללא מומנט מורגש , נסיונות עקיפה בכביש היו בלתי אפשריים, מדובר על רכב של 300K+ ציפיתי ליותר.
חזרתי לפאגרו , קניתי 2015 שמור מאד , שנתיים אני איתו , אין תקלות רק החלפת מצבר עד עכשיו.
התחזוקה לא ממש זולה , לא בטיפולים , המצבר יקר מאד , צמיגים במחירי שחיטה בגלל הגאנט 18 .
לגבי עבירות , מספק אותי בהחלט, אם יודעים לנהוג ומכירים את המכלולים והאפשרויות אז העבירות מעולה.
בהצלחה
בשעה טובה ובהצלחה!
תתחדש!
נשלח מהנייד
האמת, מפתיע. תתחדש וסע בדרכים רעות 😉
תמונות?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אפשר
265/65R17
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1f688a1c38.jpg