תגובה: שומרים או לא ... זאת השאלה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אה... ואוו, אז אני בכלל לא בכיוון. מה עוזרים חלקים משומשים בבית כשאתה תקוע בשטח? או לאיזה סיבה אתה חושב לשמור אותם? זה רכב יחיד בבית שאין משהו אחרי לנסוע איתו לחנות חלפים?
א. זאת הסיבה שאני מתייעץ :) ולראיה - לא חשבתי על העובדה שהציריה שפרקתי מקורית. אבל אחרי שהעלו את זה נזכרתי שכשהחלפתי ציריות אחוריות אמרו לי שכבר אין מקוריות להשגה...
ב. קראתי כאן לא פעם (לדוגמה נדב42 אם אני זוכר נכון...) על אנשים שנתקעו בשטח והיו צריכים חלק. יותר קל כשלפחות יש מאיפה לשלוף אותו (גם אם הוא לא חדש...)
ג. לא. זה לא הרכב היחידי. למעשה זה רכב סופ"ש.. הכוונה בשמירת החלקים היא רק למצב שאני לא מסוגל להשיג תחליפי או שבארץ קורעים עליו ואעדיף למשוך עם זמני עוד חודש עד שיגיע משהו מחו"ל
(והוחלפה ציריה שלמה, לא פעמון. שכחתי לצטט את השואל)
אתה בטוח שהצריה שפירקת קידמית? בכל מקרה ולדעתי - אם כבר שמרת אותה ואתה יודע איזה צד דפוק אולי שווה להחליף... יש קיטים מקוריים לשיפוץ משהו כמו 90~ דולר לצד לא כולל משלוח (מחירי amayama). זה לא מעט בהשוואה לחלפי בארץ שם פעמון עולה 90 שקל לצד לזכרוני אבל לא כולל כלום חוץ מהמתכת.
ציריה בזמנו לדגם הקודם עלה 250~ שקל - צריות GSP שנחשבות סבירות לחלוטין. לא יודע כמה לקינג ("מה זה קינג?" מוקדש לחברי הווצאפ שאולי פה)
חלקי הצריה:
https://www.megazip.net/zapchasti-dl...807384-4807384
צריות אחרויות מקוריות באמת שלא מצאתי, אבל גם לא חיפשתי יותר מדי לעומק
https://www.megazip.net/zapchasti-dl.../lycfr6-165022
כמו שכתבו לכל רכב יש את השטויות שלו. לדוגמא משולש עליון מקורי בדגם הקודם זה מצרך זהב גם אם הבוקסות נהרסו - מכניסים בוקסות חדשות (לא זולות) ומקבלים מוצר עדיף בהרבה ממשולש תחליפי. אי אפשר לזכרוני לשתול בוקסות "כתום" במשולש תחליפי (אולי היום יש חידוש בנושא).
מסרק הגה ישן (נק תורפה לקינגים) אפשר לשפץ לזכרוני וכו וכו.
אני בזמנו החזקתי אלטרנטור ספייר ועשיתי רוטצייה כי כל חורף היחידה מתקלקלת (יימח שמו של מי שמיקם אותה שם), הייתי מזמין חלפים ומחליף מה שהלך, זה חיסכון גדול.
בימים שהיה לי סיקס והיינו עושים עבירות קשה באמת הייתי סוחב חלקים רבים, כולל ציריות. אחר כך בצ'רוקי החזקתי פחות. צלבים, משאבת דלק, רצועות. בפועל החלפתי פעם אחת צלב בשטח (כלומר בתחנת דלק) ואת משאבת הדלק נתתי לחבר אתר שנתקע עם דיסקברי בנזין (מסתבר שמתאים). בשלושת ההיילקסים שהיו לי אף פעם לא לקחתי חלקים. לא יודע מה לקחת.
לגבי לשמור בבית, אז כן, אלא אם זה ממש שבור, אני בגדול שומר. יש לי סט מתלים מקורי קומפלט של שני היילקסים לפחות, שאריות מתלים של צ'רוקי, עשרה ג'אנטים של סיקס, שניים של סופה, צמיגים עתיקים בכל מיני מידות, ועוד ועוד. מדי פעם אני עושה סדר, ואז המחשבה שלי היא כזאת: אם הייתי צריך את הפריט הזה, האם היה איזשהו סיכוי שהייתי מוצא אותו? אם התשובה היא לא, אני זורק. דברים גדולים אגב, קשה יותר לזרוק (צריך פיזית להעמיס בטנדר ולמצוא מקום להפטר מהם - צמיגים למשל, בעייה) - אז הם מצטברים ומצטברים. מזל שיש פינות בחצר שאשתי לא מתקרבית אליהן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אתה בטוח שהצריה שפירקת קידמית?
יותר נמוך מזה לא הורידו אותי :D;):D;):D
כן... קידמית צד נהג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
ציריה בזמנו לדגם הקודם עלה 250~ שקל - צריות GSP שנחשבות סבירות לחלוטין. לא יודע כמה לקינג ("מה זה קינג?" מוקדש לחברי הווצאפ שאולי פה)
עלו ל- 400 ...
לגבי קינג - זאת שאלה שגם אני סקרן לגביה....
שלי זה דיזל 3.2 ליטר, אוטומט, קצר, דגם GLS
משום מה הרבה פאג'רואיסטים יודעים ישר להגיד לי "קינג, נכון" ?
מישהו יודע לשפוך אור על המלך?
טעות טעות - הכוונה ל - מקורית. סליחה(!)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
. דברים גדולים אגב, קשה יותר לזרוק (צריך פיזית להעמיס בטנדר ולמצוא מקום להפטר מהם - צמיגים למשל, בעייה) - אז הם מצטברים ומצטברים. מזל שיש פינות בחצר שאשתי לא מתקרבית אליהן.
בקיצור, אתה מגדל נחשים ויתושים. אצלי זאת הסיבה העיקרית בגללה דברים לא נערמים (ואני אספן ג'אנק כפייתי באופיי).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
טעות טעות - הכוונה ל - מקורית. סליחה(!)
אההה...
כאן אני כבר פחות בטוח...
ניראה לי שמקורית. יש דרך וודאית לדעת? היה אמור להיות מוטבע עליה משהו של מיצובישי?