תגובה: נתוני קבל לצורך "הלוואת גישור"
אגב דיודה ואמינות - כמו בכל דבר אחר, אין משמעות ליצרן ? איך אני בכלל יודע ?
לגבי חיבור הממסרים במקביל או הפרדתם - במקור אכן חיברתי אותם בנפרד, כל אחד מזין מחצית מקופסת הפיוזים. דווקא החיבור במקביל נראה לי נכון יותר. תכל'ס ממסר אחד כנראה יסחוב את הכל, אבל אני לא רוצה להעמיס עליו עומס גבוה, וככלל, קיבולת הממסרים לא צריכה להיות נמוכה יותר מקיבולת הפיוזים ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
וככלל, קיבולת הממסרים לא צריכה להיות נמוכה יותר מקיבולת הפיוזים ...
זו טעות שמובילה ליתירות ולחוסר נצילות.
קודם כל - 700 וואט צריכה ברכב לא מונע זה המון.
שנית - הפיוז נועד להגן על הצרכן, ערכו גבוה בקצת מן הצריכה הקבועה של הצרכן. גם ההסתברות להפעלת כל הצרכנים יחד צריכה לבוא לידי ביטוי.
אין צורך בכך.
רק לצורך פשטות ההסבר - הממסר (או הפיוז) הראשי ברכב הוא בערך נמוך מסכימת כלל הםיוזים שלאחריו.
נכון. יתירות זה לא מילה גסה [emoji16]
נדב,
אתה חייב להיות ברור עם עצמך.
אי אפשר לבנות ( או לנתח) מערכת, מבלי לציין למה היא מיועדת.
תגדיר זרם עבודה רציף ופיק רגעי, ואז נוכל להמשיך.
אבל ללא שום קשר, תחזור ותקרא מה כתבתי לך על חיבור ממסרים במקביל.
אין דבר כזה בתעשיה!!! אתה מרמה את עצמך.
לגבי דיודה, בחיים לא התעסקתי עם מי היצרן.
יש מפרט, וזה מספיק.
דרך אגב, גם עם חלקים יותר "מתוחכמים" כמו טרנזיסטור או מעגל משולב, לעולם לא התייחסתי ליצרן.
לא קראתי את כל הדיון אבל הבנתי את הבעיה.
בממסרים ומפסקים מצב המעבר אכן בעייתי.
לכן יש מפסקים ויש ממסרים שמוגדרים make before break כלומר מחברים את מה שבצד אחד לפני ניתוק הצד השני. כלומר שמבטיחים במצב אמצע ששני הצדדים מחוברים.
אם לא היה ממסר הייתי מציע להשתמש במספר שלושה מצבים המחווט כך שיש לו מצב אמצע בו שני הצדדים מחוברים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
זו טעות שמובילה ליתירות ולחוסר נצילות.
קודם כל - 700 וואט צריכה ברכב לא מונע זה המון.
שנית - הפיוז נועד להגן על הצרכן, ערכו גבוה בקצת מן הצריכה הקבועה של הצרכן. גם ההסתברות להפעלת כל הצרכנים יחד צריכה לבוא לידי ביטוי.
אין צורך בכך.
רק לצורך פשטות ההסבר - הממסר (או הפיוז) הראשי ברכב הוא בערך נמוך מסכימת כלל הםיוזים שלאחריו.
קצת סטיה מהדיון העיקרי אבל בהגדרה פיוז מגן על הרשת ( חוטי ההזנה/שריפה וכו) ולא על הצרכן.
אם בטעות הוא גם הגן על הצרכן אז זה רווח נקי.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
פיוז מגן על כל מה שמחובר מאחוריו ...
בינתיים עדכנתי את התוכנית לפי ההערות האחרונות, וגם החלטתי לוותר על הפיוז הראשי הבומבסטי ולהזין כל ממסר דרך פיוז סטנדרטי פרטי של 30 אמפר. בהמשך למה שבועז כתב, אני רוצה שכל החיווט יהיה מאחורי פיוזים. החלק שלפני הפיוזים יבודד ויוגן בקנאות רבה [emoji846]
יש עוד הערות למישהו ?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d392c2d0a2.jpg
פיוס מגן על מה שלפניו!
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
יש עוד הערות למישהו ?
כן יש :-)
1- הפיצול של הממסרים נכון ויפה.
2- אני עדין לא מבין מה התפקיד של הטיימר???
3 - הדיודה השניה, בין ה TRIG ל OUT, לא מחוברת במקום . היא צריכה להיות מחוברת ליד ה TRIG על החוט שהולך לעבר המפסק מיתוג. התפקיד שלה להבטיח שלא יהיה זרם חוזר מה ACC לעבר ה +B (נגיד ותרצה לעבוד על המפסיק של המיתוג, אתה מוציא את הפיוז של ה 3A, נגש למפסק, ועושה קצר, למרות שהפיוז בחוץ!!! בגלל שיש לך זרם חוזר מה ACC). קו שמחובר מאחורי פיוז, ברגע שמוציאים את הפיוז, אסור שיהיה מצב שיש בו חשמל.
כדי לחסוך בחפירות פומביות, זיו ואני דיברנו קצת בטלפון. טוב, זה באמת לא נשמע אמין, דיברנו יותר מקצת... בכל מקרה, קבלו תקציר:
תפקידו של הטיימר להשאיר את האביזרים דלוקים למשך מספר שניות כאשר סוגרים סוויץ׳ או בזמן סטרטר. הפונקצייה שהוא מיישם הינה: מדליק את המוצא עם קבלת טריגר, מכבה את המוצא מספר שניות קבוע לאחר כיבוי הטריגר.
המטרה של הדיודה שבין המוצא לטריגר היא למנוע לולאה אינסופית שתמנע את כיבוי האביזרים. הפונקצייה הזו רלוונטית רק עבור ה- ACC ולא עבור המיתוג הידני ולכן שיניתי את הסכמה מעט כך שנחוצה דיודה אחת בלבד, וגם כשל בה לא משבית את האביזרים.
ההערה של זיו לגבי נחיצות בדיודה נוספת היא נכונה מבחינת "נקיון" הפתרון המלא, אבל המשמעות המעשית שלה ביישום הספציפי הזה היא זניחה לגמרי מבחינתי.
הנה כך:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...31fdc5c8ed.jpg