הם כותבים טמפ' עבודה עד 45 מעלות. כנראה שצה"ל מפסיק לעבוד בקיץ (או שמתכננים לפשוט על אירופה?).
Printable View
הם כותבים טמפ' עבודה עד 45 מעלות. כנראה שצה"ל מפסיק לעבוד בקיץ (או שמתכננים לפשוט על אירופה?).
"תמסורת אוטומטית לא רציפה ולא CVT....."
הם משחקים גם באירופה וגם בספרד.....?:rolleyes:
סתאם. אני מבין מזה שהם לא רוצים גיר רציף (ובצדק) וגם לא גיר רובוטי (גם בצדק).
דרור, עד עכשיו היית כבר אמור להכין סקיצה סופית.
אסף.
ועדיין אולי לא בקת"ב אבל כדור או צרור ....
מצד שני, אני שרתתי ביחידה הרבה פחות סודית ומגניבה מאלו שיקבלו את הרכבים האלו, ועדיין היו משימות שהוגדרו כ "נתקלת=נכשלת" .
משקיעים מספיק כדי לא להתקל ולכן גם מוכנים להפחית מוכנות להתקלות, זה די מתחייב ביחד (יותר קל לזהות טנק, יותר קשה להתקיל אותו).
ולעניין המכרז, הייתי מחפש טנדר עולם שלישי שעונה להגדרות האמינות, המרחק והביצועים.
מפשיט ובונה שילדה מחודשת.
ואת עיקר המחשבה הייתי משקיע בתכנון מערכות חילופיות כדי להפוך את המכלולים לטיפשים יותר (ביטול חיישנים לא הכרחיים, קונקטורים במקומות נגישים וכו') כדי שיהיה קל לתחזק בשטח.
המכרז כבר מאחורינו. אל תדאג אף אחד לא יגנוב לך רעיונות (ולמרבה המזל אני לא קשור לעניין בשום צורה).
אסף.
זו לא אחת הסיבות שתע״א קנו את הקו של הזיבר של עידו?
Sent from my iPhone using Tapatalk
הזיבר משאית לעומת הדרישות שיש כאן.
כדי ששני רכבים יכנסו ביסעור הם צריכים להיות קצרים.
מאוד קצרים.
יש לעידו עוד דגמים, אחד מהם מותאם להובלה במסוק.
לא הבנת אותי, נניח שהמשקל העצמי של הרכב המדובר הוא 1.5 טון, ונניח בהגזמה שהסרן האחורי רואה 700 ק"ג ,ונניח שאמורים לנהג אותו למרחקים בשטח בני אדם לא מזוכיסטים. מכאן ייגזר קבוע קפיצי סליל בסיסי מסוים, מפה ואילך כרית האוויר/AIR SHOCK תצטרך להתמודד עם תוספת משקל העמסה בעיקר מאחור ,-הם דורשים עוד 1.5 טון העמסה לפחות. -אם הכרית תתפנצ'ר? ,מה יקרה לסליל? ימשיך לאחוז תחת העומס ? לא.
אם מתפוצצת כרית ,הדרישה שלהם להעמסה מוגזמת יחסית למשקל העצמי של הרכב, אלא אם כן ניתן להחליף קפיצים בהתאם ליעוד.
בכדי לדדות החוצה מהשטח ,אפשר לחשוב על פתרונות כמו באמפסטופים הידראוליים בעלי מהלך מסויים שלקוחים מעולם המרוצים.
ומה בנוגע להנעה הידרוסטטית ?
ניתן לשתול בכל אחת מארבע הפינות גיר פלניטרי עם מנוע הידראולי שתי מהירויות ובכך לחסוך המון משקל ורכיבים מיכניים ברכבת הכח .
אילן
לא נכנסתי למסמך של אסף. לזכרוני הפיתרון שלו למכרז דומה היה קשתות מתקפלות, הכלים אחד על השני. זה היה מתוכנן לV22. לא יודע מה המידות ביסעור.
אז תיכנס. מטרת הדיון היא לא.... מה שכתבתי שהיא לא.
אנחנו מציעים כאן קונספט לרכב למכרז שלעולם לא נשתתף בו!
לא אכפת לנו מי המתחרים!
אסף.
אני מוותר מראש. רק עניתי על שאלות שצצו. מי שמתעסק בRFI ו RFP בשגרה לא עושה את זה כתחביב בטח לא כשמי שכתב את הבקשה הוא צה"ל. בהצלחה
האמת, שהמכרז מעניין, ולא נראה תפור או משהו כזה. אני לא בטוח שיש רכב קיים שעונה עליו. מגבלת המשקל סבירה (1,500 ק"ג בתצורת בסיס עם מושבים קדמיים בלבד וללא דיגום) בהחלט ניתנת למענה על ידי, למשל, טנדר היילקס מופשט מהקבינה והארגז (דוגמאת Jankel FOX RRV-X). אבל האורך, 4,000 מ"מ בלבד, פוסל כמעט כל רכב קיים (FOX, DAGOR, Flyer GMV). יש כלים קטנים יותר דוגמאת פולאריס M-RZR מבוססי כלים אזרחיים אבל הם קטנים וקלים מדי. בכל מקרה זה לא מפלצת עבירות.
הדרישה לאמינות היא גבוהה - 20 שנות שרות, 10,000 קילומטר בשנה, 3,500 ק"מ אורך משימה ללא תחזוקה (מישהו פה מדמיין טיול שטח רציף של 3,500 ק"מ בנגב??). קשה לבטוח בכלי שלא בנוי על בסיס מכלולים סדרתיים.
הדרישה למודולריות מקסימלית ורכב נמוך ושטוח דווקא מזמינה כן תצורה קלאסית של שלדה ומרכב נפרדים. נראה לי שהדבר הכי קרוב שקיים זה משפחת הFOX של Jankel ואם הייתי ניגש למכרז, מייד אחרי שהייתי מגייס שני אלופים במיל' (לפחות!) הייתי יוצר שת"פ איתם ומדבר על גרסה מקוצרת של זה:
קובץ מצורף 129190
ואם חושבים על רכב שטח שכן עונה למפרט כמעט as-is...
מה שJankel עושים על בסיס היילקס, אפשר לעשות על בסיס ג'ימני :confused:
אולי זה כן מכרז תפור??
ההודים יכולים לבוא עם ג'ימני ארוך.
אבל אין סיכוי לעשות אותו 3 טון כולל
אסף.
אלה דברים שקל לדרוש וגם יחסית קל למתחרה לסמן comply, הכלי יעשה סדרת ניסויים... יעבור (אולי לא במכה הראשונה) את בחינת האינדורנס ואז לך תוכיח (אתה כלקוח) שהכלי כשל באשמת היצרן... עד אז אתה (היצרן) כבר בפנים וזה החלק הקשה - להיכנס בדלת. טיול בנגב לא, משימה ארוכת טווח/זמן מחוץ לישראל - כן.
זה שצהל כתב מסמך ודרש דברים לא אומר שמה שמגישים חייב לעמוד בכל אחד ואחד מהסעיפים הכתובים. הרבה חוזים שהצליחו ונחתמו בהרבה תחומים צבאיים היו דיי רחוקים מהדרישות שלעיתים (כמעט תמיד) דמיוניות. אבל לפני שאסף שוב כועס שאנחנו סוטים מהנושא. הנה הפטנט שלי:
מעל הכלי בלון סופגנייה מלא בהליום, עוזר במשקל הכולל של הכלי. צבוע חציו צבע שמים חציו חול מדבר.
ברור... אבל נזרום עם התרגיל המחשבתי של אסף ונניח שזה מה שאמרו בקשר למצרים.
מה שחשבתי עליו בקריאה הראשונה של המפרט - רכב שטח צבאי, קאסטום, מנוע מי כזו וקבינה קדמית לצורך חלוקת משקל, טכנולוגיית מירוצים עילית... ויקרה, עם 'הנדסה מתחלפת' שזה מושג שטבע חבר שבונה מכוניות כאלה והמשמעות שלה היא בדיוק מה שאל כתב - מק"ט בודד לכל המשולשים, מק"ט בודד לדרייבשפטים וכן הלאה- התחלף בקריאה שנייה ושלישית בהבנה שכאן צריך רכב שבנוי ממכללים שמוכחים למשקל גדול מ3 טון, מסחריים לחלוטין, וקונפיגורציה סטנדרטית לגמרי של מנוע קדמי.
למשל... קח טנדר פורד חצי טון. בנזין. שלדת אלומיניום, לא? זורקים את הקבינה והארגז ומתחילים מדף חלק.
יש כאן מצד אחד משהו מוכח אמין ולא דורש פיתוח משמעותי שבצידו נדרשת הוכחה משמעותית. ומתלה אחורי של טנדר - אחרי כיול קל ביותר - מתאים ל700 קילו וגם ל2 טון על הסרן. וחוזר חלילה כל יום כל היום. ואת בעיית היחס בין המשקל המוקפץ ללא מוקפץ תוקפים עם בולמי ביפאס מהטופ.
מצד שני מתלה קדמי נפרד - אנחנו יודעים איך זה נשמענכשהכל מתחיל להישחק ולצפצף. אז בעורף האוייב.... אז תגידו 'טוב, מה הבעיה? יש משולשים משופרים למירוצים' שזה נכון אבל זה כבר אמינות של מכללי מירוצים ומיסבים שצריך להחליף כל.... מי יודע... קילומטרים.
וצריך לקצץ ממנו איזה מטר. בטנדרים עם עלים זה בעיה כי המשמעות היא קיצור בסיס גלגלים שיחד איתו באה ירידה ביציבות ובנוחות וגם הגדלת המשקל על הסרן האחורי שזה דווקא טוב כשהוא ריק, פחות טוב כשעמוס. אבל טנדר עם סלילים.... זה רק לחתוך שלוחה אחורית. קלי קלות.
ואם לוקחים טנדר עם עלים - לתכנן ולבנות מתלה 4 לינק עם סלילים זהים לקדמיים -קלי קלות. עשיתי את זה בראם 5500 והפתיע אותי כמה פשוט זה היה.
אסף.
ואת כל האושר הזה אתה יכול לכנס ל 1,500 ו 90% נוזלים?
כן
טנדר, משקל רטוב, שוקל בערך 1900.
קבינה, חלונות, ארגז - שוקל כמה מאות ק''ג יותר מהמינימום שייכנס במקומם אחרי שיעופו
אסף.
בסדר אבל יש שיורד מהרכב ויש שעולה על הרכב, התורן הזה והשידת איקאה למכשיר קשר, מה המשקלים שלהם? 7KVA מארז מצברים זה מכובד...וזה בלי לדבר על PDU שינהל את הכל. אני כרגע מספק ללקוח 4.5 וגם זה לא פרייאר . האם כל אלה נספרים ב1.5 או חלק מה1.5 תוספת?
אני לא מאמין שאני קורא את המסמך הזה...
טון וחצי זה בלי דיגום ובלי ציוד. ערום.
אסף.
ובלי המקרר.
כי כל אחד יודע שאם אין מקרר זה לא רכב לשטח.
אסף.
79.9 רוחב. שזה 202.946 - המדידה ללא מראות אבל אני לא מוצא מה המידה מקצוות הסרן. ואתה נדרש ל1.9...
מרחק בין הסרנים 368.3 אז איך נכנסים ל4 מטר?
אני לא מאמין (2) שעכשיו אני קורא מפרטים של פורד... לא יכלת לבחור איזה טנדר יותר קרוב ללב (שלך)?