-
תגובה: התייעצות -מעונין לקנות 4x4 למדריך טיולים (7 מקומות) יד שניה, 70-100 אלף שקל?
הבעיות עם הרקסטונים זה עד 2012
אחר כך חזרו ל-part time והבעיות נפתרו
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
תגובה: התייעצות -מעונין לקנות 4x4 למדריך טיולים (7 מקומות) יד שניה, 70-100 אלף שקל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
הבעיה הזו קיימת במודלים עם מנוע דיזל מ 2007 עד 2011 ליתר דיוק, ובכל דגמי הבנזין.
רקסטון עם tod לא מומלץ, למרות שיש אנשים שמבסוטים מהם.
בכל מקרה לא מדובר ב"מחלה", אלא תקלה שנובעת מבלאי (ושימוש לא נכון, לענ"ד). מתקנים ושוכחים. רוב הסיכויים שהתקלה לא תחזור ברבע מליון הק"מ הקרובים.
לעניין פות"ש, אני לא רואה איך מסיעים ילדים מעל גיל 14 במושבים 6-7 של הרקסטון מבלי שהם יתלוננו שצפוף להם, במיוחד זווית הברכיים. חוץ מזה שברקסטון שמסיע 7 אנשים אין מקום למטען בכלל, אולי פאוץ׳.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
הפעם כצרכן.
לא הייתי רוצה לשבת במושבים האחוריים של היפניות/קוראניות שהוזכרו כאן.
מצפה לקבל מושב נוח, מרווח וגם מיזוג/חימום לכסאות האחוריים.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
-
אקספלורר אכן חדיש יחסית, מכובד ומפנק, גירסת הלימיטד המאובזרת תעלה 100-110 לשנתון 2012, אבל שם יש גלגלי 20", דווקא הדגמים הפחות מאובזרים לטעמי יותר יתאימו לך, יותר זולים משמעותית , וגם עם יתרון של צמיגים במידה יותר נורמלית לשטח.
יש לו יכולת שטח מסויימת עם בקרת אחיזה יעילה וחוגת סלטק טריין, אמנם ללא הילוך כח אך עם מצבי שטח, לשטח קל סבבה לגמרי.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
-
היות ויש לי ״קצת״ ניסיון עם אקספלורר (כבר 3 ברצף, זה מה שהאשה מקבלת מהעבודה...).
מצטער להגיד שהוא ממש לא רכב שטח, כמו כן השורה השלישית קשה לכניסה ויציאה וממש לא מתאימה למבוגרים.
למיטב ידעתי, יש לא מעט מדריכי טיולי (שטח) שמסיעים לקוחות ב 75 (או דיפנדרים).
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אבל הם מדריכי טיולי שטח. ולא מסיעי תיירים.
אם הייתי יקה פוץ בן חמישים, והייתי צריך להגרר בין תל אביב-ירושלים-מצדה-רמת הגולן במשך שבוע בדיפנדר או 75, הייתי דואג א- לקבל את הכסף שלי בחזרה, ב- שאף אחד מחבריי לא יגיע לביקור אצל מדריך התיירים הזה.
מה נסגר אתכם. מדובר ברכב שאמור להסיע תיירים בתשלום. יעני בנוחות. ה4*4 הוא רק בשביל הפרוצדורה, והפות"ש הוסיף שאם כבר 4*4 אז יהיה נחמד שידע לנסוע בשבילי קק"ל. (כמו כל טרנספורטר אגב). תפסיקו לזרוק עליו גרוטאות בנות 20.
עכשיו. אולי לגמרי לא הבנתי את כוונתו של פותח השרשור, ואם זה המקרה, אז סליחה ומחילה.
-
סאברבן מהשנים שמעל 2000 שוקל פחות מ 3.5 טון, ומסיע 8 אנשים בנוחות. מנוע ה 5.3 ליטר נהדר ואמין. אממה, צורך הרבה דלק. התקציב שלך מאפשר רכב בן עשר בערך.
שווה לבדוק גם טאהו/יוקון.
אם אתה לא מתכוון לרדת לשטח בכלל, בדוק שברולט טראוורס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
מאלה שאני נתקלתי, שני 2016 גזרו ציר יציאה קדמי מכלום ושום דבר.
השבר חלק ונקי, כאילו שוסף בחרב של אומה תורמן בטרנינג הצהוב מ"קיל-ביל"....
בשבת האחרונה, 2010 אחד עם Full-Time, נתפס ב-Low ולא עזר בית דין. ריסטארט, קללות, מכות ובעיטות - הבחור נאלץ לזחול את כל הדרך מרמת הגולן הביתה למרכז ב-Low על 30 קמ"ש.... תענוג של דבר. אולי עם הפקקים שהיו בדרך, זה לא היה לו כל כך נורא, מי יודע.
כבר אין לי שמץ של בדל אמון ברכבים האלה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מאלה שאני נתקלתי, שני 2016 גזרו ציר יציאה קדמי מכלום ושום דבר.
השבר חלק ונקי, כאילו שוסף בחרב של אומה תורמן בטרנינג הצהוב מ"קיל-ביל"....
בשבת האחרונה, 2010 אחד עם Full-Time, נתפס ב-Low ולא עזר בית דין. ריסטארט, קללות, מכות ובעיטות - הבחור נאלץ לזחול את כל הדרך מרמת הגולן הביתה למרכז ב-Low על 30 קמ"ש.... תענוג של דבר. אולי עם הפקקים שהיו בדרך, זה לא היה לו כל כך נורא, מי יודע.
כבר אין לי שמץ של בדל אמון ברכבים האלה.
גם בסופות שגזרו ציר יציאה או סליפ יוק בטרנספר אין לך אמון? כי אני בטוח שראית יותר כאלה מאשר רקסטונים גזורי טרנספר... בלנדקרוזר שהתפוצץ לו טרנספר או סרן קדמי גם לא?
לרכב ישן, עם מאות אלפי ק"מ, יש בלאי ויש תקלות.
אם הרכב לא מתוחזק ברמה נאותה או שסתם מתקמצנים עליו, חוטפים.
אגב, אם תיתקל שוב בטרנספר שמסרב לצאת מlow, במקום לבעוט ולקלל (הייתי אומר שזה לא יעזור. אבל כבר גילית את זה) - תרים טלפון. יש פתרון די פשוט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
ראה תגובתי למעלה, דורש רישיון לאוטובוס.
אתה בטוח לגבי הסוואנה?
ה 4X4 שלהם הוא רישיון עד 4 טון למיטב ידיעתי. אולי במעבר לרכב מדברי הוא מקבל עוד משקל...
(הסוואנה שלי היא 2X4 , רישיון ב)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
אתה בטוח לגבי הסוואנה?
ה 4X4 שלהם הוא רישיון עד 4 טון למיטב ידיעתי. אולי במעבר לרכב מדברי הוא מקבל עוד משקל...
(הסוואנה שלי היא 2X4 , רישיון ב)
ע"מ להסיע נוסעים בתשלום, צריך להפוך את הרכב ל"מדברי". רכב מדברי מעל 3.5 טון דורש רישיון נהיגה לאוטובוס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
ע"מ להסיע נוסעים בתשלום, צריך להפוך את הרכב ל"מדברי". רכב מדברי מעל 3.5 טון דורש רישיון נהיגה לאוטובוס.
באתר אגודת אשכול, כתוב שדינו של רכב סיור מדברי עד 5 טון,
הינו כדין כל רכב סיור שמצריך דרגה D1 בלבד.
https://www.tourcar.org.il/2302-2/
-
כל הכבוד לאגודת אשכול.
במקרה דנן אנחנו מדברים על רכב מדברי שאינו רכב סיור, זה בדיוק מה שפות"ש רוצה לעשות.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
כל הכבוד לאגודת אשכול.
במקרה דנן אנחנו מדברים על רכב מדברי שאינו רכב סיור, זה בדיוק מה שפות"ש רוצה לעשות.
דווקא פות"ש כתב בהודעתו הראשונה רכב סיור מדברי.
בנוסף, יש 3 רכב מדברי.
אחד, פחות מ-3.5 טון המוגדר כ-M1
מצריך רישיון B בלבד
שני, עד 5 טון המוגדר M2
מצריך רישיון D3 לפרטי ו-D1 לציבורי
שלישי, מעל 5 טון
מצריך רישיון D
צילום תקנות התעבורה
קובץ מצורף 129525
-
שמעון, נכון. בהמשך הוא כתב שהוא רוצה להימנע מרישיון למונית ומכאן אני מבין שהוא לא יכול לנהוג ברכב סיור.
שים לב שהתקנות שהבאת מגדירות את סיווגי הרכבים, אך לא מציינות איזה רישיון נהיגה נדרש.
ראה בתגובה מס' 10 בשרשור הנוכחי, תקנה הדורשת רישיון D לרכב מדברי שמשקלו עולה על 3500 ק"ג.
-
באתר משרד התחבורה כתוב ש- D1 רשאי לנהוג ב-M2
https://www.gov.il/he/Departments/Gu...hapterIndex=4#
אני דיי בטוח שבכתיבת התקנה שהבאת, חלה טעות דפוס.
במקום 5000 כתבו 3500.
גם אתה ששאלת אם אנו יושבים כשהבאת את התקנה הנ"ל מבין שזה לא הגיוני.
מותר לנהוג במיניבוס 5 טון על כול נוסעיו, ואסור 3.5 בגלל שהוא מדברי?
-
זה מה שכתוב.
גם במובאה שאתה הבאת, כתוב שבעל רישיון D רשאי לנהוג גם בטיולית וברכב מדברי במשקל כולל של מעל 3500 ק"ג.
אז אני מקווה שאתם יושבים, וגם חגורים. לא מגיע לז׳בוטינסקי גיברת.
-
כנראה שאין רכב שעונה על כל הדרישות, על אף שתיאורטית זו לא אמורה להיות בעיה להושיב לדוגמה בלנד קרוזר 6 נוסעים ונהג, מעשית לא יותר משלושה+נהג נוסעים יישבו בנוחות וכמובן שכל תייר מגיע גם עם כמה מזוודות.
אם מה שאתה רוצה הוא להיות מורה דרך ולהסיע 7 תיירים, יש לך את האפשרויות הבאות:
לקנות רכב אשכול יד-2 כמו סוואנה, ויטו, או I800 ולשכוח מנסיעות בשטח.
כדי להיות רשאי לנהוג ברכב אשכול, תצטרך לעבור קורס נהיגה ברכב ציבורי-מונית או אוטובוס לבחירתך ואז מבחר המכוניות והמחירים יהיה יותר טוב.
מסתובבים בארץ כמה סברבנים שעבדו כרכב אשכול וגם כמה דיסקו 3-4 אבל אם אתה עובד עם סוכני תיירות, הם יעדיפו רכב דוגמת I800 על פניהם כי הוא יותר נוח להסעת נוסעים, אם תהיה המשווק של עצמך, תוכל למכור סיורי ג'יפים לתיירים במקומות עניין וזאת בנוסף להסעה ברכב הסעות.
כמובן שלצערנו הכול תיאורטי לחלוטין כי התיירות מתה לשנה הקרובה....
-
יש לי סורנטו דיזל 2013 והוא מספיק מרווח בשורה 3 לאדם ממוצע. לא לג'מוסים. מקפלים את המושב שלידו ויש תא מטען מכובד. יש רלסים על הגג ואני מעמיס אותו מזוודות שמוצמדות לרלסים עם רשת קפיצית. קל. גם יש לו מזגן נפרד עם בורר עוצמה רק לשורה שלישית. אכן ממש לא לטפס איתו את מעלה ורדית אך הוא מאוד נוח, קרוזר שקט ובנוי כרכב אמריקאי מפואר ומכוון נוסעים. יש לו 4×4, אני משער שזה יותר למדינות צפון אמריקה לצאת מהחניה בימים מושלגים.