אני קורא את הדברים, הניסוח, הסגנון... עושה אחד ועוד אחד... יש לי! אבי ביטר הוא האלתר אגו של תומר הדר!!
או, אפילו יותר הגיוני - תומר הדר הוא-הוא אבי ביטר המקורי, על פלאו!
Printable View
אלוהים ישמור [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אני עדיין מחפש איפה השלט שאומר: "בואו.. זה השרשור שבו אתם יכולים לכתוב מה שבא לכם בלי קשר בין הודעה להודעה"
[emoji848]
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
"שרשור אדיר מתפתח פה."
אספר לכם מקרה שקרה לי לפני כמה שבועות, אפשר לכנותו חריגה יוצאת דופן במערכת היחסים שבין אדם למכונה.
הסיפור שהיה כך היה, יש לי חלקת דשא טבעי קטנה, לא סובל דשא סינטטי וגם לא אוהב לכסח אז כבר כמה שנים יש לי מכסחת רובוטית להלן ׳הירוקה׳ כל מה שאני צריך לעשות הוא ללחוץ על כפתור והיא כבר יוצאת ועושה נעים לדשא.
הדשא שוכן לו בין שני דקים לאורך פאותיו הארוכות ובקצרות גינון היקפי, זה היה אחה״צ לא חם מדי באחד מימי השבוע, הגעתי למכסחת הירוקה שלי ולחצתי על כפתור ההפעל, היא מיד יצאה לאחור מעמדת הטעינה והחלה בתמרונים ראשוניים ליציאה לדרך, לעיתים כשזמני בידי אני יושב באחד הדקים וצופה בתהליך הכיסוח נהנה מהזמזום העדין של מנועי המכסחת תוך כדי קריאה. באותה הפעלה לאחר כמה ד׳ נעמדה לה הירוקה ופסקה מלפעול, לעיתים זה קורה כשהיא נתקלת במכשול ומיד מתעשתת וחוזרת לעבודה, הפעם כלום, חלפו כדקותיים ונאדה, קמתי לעזרתה, איך שהנחתי את כף רגלי על הדשא פתאום התעוררה הסתובבה לעברי וכאילו נורתה מטיל טסה אלי, נסתי לאחד הדקים ומיד כשרגלי עזבה את הדשא נדמה ונעצרה הבת ז*** פניה לכיווני ויכולתי להשבע שראיתי חיוך זדוני ומזלזל מעוות מעט את כיסוי הפלסטיק הירוק .
מכסחת רובוטית זו עובדת בשגרה באופן רנדומלי לגמרי מתקדמת קמעה וחוזרת אחורה הכל באופן לא מתוכנן/ שאיני יכול לשלוט בו, שלושה מנועים אחד לכל גלגל ואחד מרכזי עבור סכין החיתוך התנועה שלה די איטית ולא מסכנת אדם, כשתתיקל במכשול היא תתמרן לאזור אחר, גבולות הגזרה תחומים ע״י כבל היקפי שחיישניה מזהים.
באותו אחה״צ זה היה אחרת, כל ירידה שלי לדשא והיא טסה במהירות של באגי נשלט על שלט, ניסיתי לגעת בה עם מקל בעומדי בחוף מבטחים ,כלום ,היא לא הגיבה אולי החיוך טיפה גדל , פתאום צץ לי רעיון גאוני והחלטתי לנצל את המצב לטובתי וסוף סוף לשלוט בכיסוח, בדומה לשני מנועי הגלגלים גם מנוע הכיסוח עבד במהירות גבוהה הבנתי שזו ההזדמנות שלי ירדתי לדשא ורצתי כאחוז תזזית, הירוקה אחרי, מדי כמה מאוצים עליתי לאחד הדקים ושנינו נחנו מביטים האחד על השניה כשגם לי חיוך מוזר מרוח על הפנים, לצופה מהצד זה יכל להראות כמו מרוץ השוורים של פמפלונה שבו שוורים משוחררים רצים אחר אהבלים מלאי אדרנלין ,לאחר כ30 דקות של מאוצים ורדיפה הדשא היה מכוסח למשעי והירוקה חזרה לעמדת הטעינה שלה, לא יודע מי באמת ניצח ושלט על התהליך באותו יום, מאז היא חזרה לתפקד כמצופה ממנה ועל אף נסיונות התגרות מצידי לא חזרה לרדוף אחרי, אך החיוך הזדוני נשאר קבוע,
מצטער להיות הפלוץ.
הבן אדם פתח שרשור על משהו שבהחלט מציק לרבים מאיתנו, נכון הנושא טחון, אבל הוא לא הראשון שממחזר נושא.
אפשר לא להגיב, אפשר לציין שהנושא טחון, לא חייבים להשפיל.
תודה
וסליחה
פארטי פופר
מי השפיל?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
הותיקים בטח זוכרים איך שפעם בחוף פלמחים הדרומי היו מחלקים דוחות, ואז עברו למבצעים עם מטוס קל שהיה ממריא מהמנחת בראשון ותופר עם מצלמה את החוף. היום להבנתי עברו לרחפנים. אם אני מבין נכון דוח לא קיבלת אלא רק אזהרה/בקשה להתפנות אחורה. לא הבנתי גם האם הוא היה שם, ראה אותם ולא פעל או כלל לא היה שם...
1.לגבי כל התגובות הבאמת לא ענייניות אם זה בטעות שרשור בתוך שרשור, מעליש כמו שאומרים, לא קרה כלום. אם לא אז גם מעליש רק מהכיוון השני למרות שבהחלט הרמתי גבה. זה לא האתר שלי וכל אחד יכתוב מה שהוא רוצה אני אסיק את המסקנות שלי. מעדיף לחשוב שזה היה בטעות.
2.לעצם העניין. אני לא מתרגש אם אני מקבל דוח על חניה, מהירות או כל דבר אחר. עשיתי עבירה, נתפסתי ואני יכול להאשים רק את עצמי. זה גם מאד נדיר שזה קורה. אז למה כל כך התעצבנתי? כי זאת מה לעשות הנקודה הרגישה שלי. לא אני המצאתי את המושגים רשעות הטבע והגנים או משרד התחבורע. זה נכתב פה מספיק. אבל כשמגיעים שני בחורים, אחד עם פנים מכוסות והשני לא, נוסעים על קו המיים, לוזרים עלי, מצלמים אותי וחוזרים אחרי 2 דקות, המסוערב נשאר בכלי והשני בא להגיד שלום ומספר לי שהוא רואה וברור לו שאני שומר על הטבע אבל חוק זה חוק ואני 78 מטר בדיוק מהמיים. אז בחיאת אתה יכול לראות שאני מנסה לשמור על החוק ומה לעשות אין לי מט"ל משלי תן לי אזהרה, אני אשוג עוד 22 מטר אחורה ושחרר. בעיקר שכמו שהוא נכנס לכלי והתחיל לנסוע עברו מולו 4 רייזרים ורנגלר, ירדו לקו המיים ועשו פרפורים וצלחות במשך רבע שעה. אחרי זה הדליקו מדורה ישבו בנחת והלכו אחרי שעתיים. שלא יספרו לי שהוא לא ראה, הוא פשוט פחד מהם ובצדק כנראה אבל שוב זאת לא בעיה שלי וכמו שהוא אמר חוק זה חוק. אז זה כבר גמר אותי סופית והלכתי ברגל איזה חצי שעה להרגע וגם כתבתי את הפוסט שלי כאן.
3.ואחרון. אני לא סובל את הרשות על כל שלוחותיה כבר שנים. מבחינתי הם נותנים פתרון רע לבעיה אמיתית שקיימת פה. אני מודע היטב לתרבות הנוראית שמתנהלת פה בטבע. לכלוך, הרס וכו. כואב לי לא פחות מלכל אחד פה או לפקחים עצמם, אבל תאכפו את החוק על העבריינים ותרדו ממני. איך? בעיה שלכם. במקום כל שנה סוגרים עוד צירים, נחלים, חופים בצורה הכי לא הגיונית שיש ובדרך שבלתי אפשרית ליישום. אפילו לא נותנים פתרון ביניים. רק סוגרים בצורה הכי לא נכונה שיש והופכים אחד כמוני ושכמותי לאויב שלהם במקום לעמית. אז אפשר לכתוב פה עוד הרבה אבל הנקודה מובנת אני מניח.
יום טוב, עפר.
Sent from my SM-A720F using Tapatalk
אני דווקא בעד שידפקו דוח לכולם...
בסדר גמור מבחינתי
היה שרשור על הכתבה הזו. אבל אני לא מוצא אותו.
אתה תתרגז שוב אחרי שתראה את זה
https://www.youtube.com/watch?v=8DGDUX7dbNI
למה?
ללא מד לייזר באמת קשה לדייק במרחק. ועוד כאן יש פער לא גדול בין 80 מטר לבין 100 (זה לא שהוא חנה 20 מטר מהמיים).
זה בדיוק המקרה שבו הפקח צריך להפעיל שיקול דעת ולבקש לתקן את המרחק וזהו.
לעומת זאת, למשתוללים על החוף היה צריך לתת קנסות מרובים על שלל העברות. אם הוא מפחד שידאג להזמין גיבוי ולכל אזרח שמתנגד או מאיים שיוסיפו גם לילה בכלא בתור התחלה.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
אני לא נגרר לעוד דיון כי כבר טחנו את זה בעבר, אבל כשאני הייתי הולך לים עם הרכב הייתי בודק קודם בבית בגוגל MAPS איפה אני הולך להתמקם ואיפה אני מחנה את הרכב, בעיקר כי אני סחי מת שעושה מה שהחוק אומר. בפלמחים דאז זה היה קל בגלל סוללת העפר שתוחמת.
שבוע שעבר היינו צריכים להתמקם עם הטנדר על חוף ים אשדוד (ליד חוף הקשתות) לטובת איזו עבודה. ביקשתי רשות ממנהל החופים שהמשרדים שלו שם לנסוע בשביל על החוף, הבחור אמר שכולם נוסעים שם ואני בינתיים היחידי שביקש רשות...
אני נוסע לים לשתות בירה לבלות עם משפחה ואו חברים לא יוצא למבצע בלבנון עם הכנת משימה תצ"אות ומפות והכנת משימה. אין לי שום בעיה שידפוק לי דוח אבל
שידפוק דוח לכל מי שמתחרע שם קבוצה או בודד, שבדי או חרדי. שיאתר מי שמשאיר לכלוך וינעץ אותו ולא אכפת לי איך הוא עושה את זה במקום לסגור את הירדן או הבטיחה או הזאכי ויש רשימה מלאה כאילו שזה באמת עוזר או שהעבריינים האמיתיים לא נכנסים לשם. ובעיקר יש לו סמכות, שישתמש בה גם נגד מי שלא נחמד. הבחור בסרטון עם כל הכבוד לו משכנע אותי. החברה האלה בורחים מאחריות ודופקים ענישה קולקטיבית ופותרים את הסיפור.
כן... אנשים זה חרא.
קובץ מצורף 129582
וכעת, אגיב ברצינות. ואני תקווה שתבין מדוע התגובות הקודמות.
אז קודם כל נעים מאוד, שמי תומר. אהלן אהלן. אני פלוס מינוס הישראלי הממוצע. אותו מסלול חיים כמו כולם, פלוס מינוס. עם כמה שקלים בצד כמו כולם, עם ילדים כמו כולם, עם ג'יפ בחניה. אני בן 44. במונחים שלי-זה קשיש. לפני 4 שנים חגגתי יומולדת עם כל חברי ואמרתי להם "אתם יודעים? חרא לי, כי אני מרגיש שאני בסדר אבל כולם לא, ובכי ועמא ודוניא. אמרו לי תעשה ככה וככה- עשיתי. אמרו לי תלמד ככה וככה, עשיתי. אמרו לי תשלם משכנתא-שילמתי. אז למה יוצא שאני כועס ומבואס על הבנק, והמשטרה, והפה והשם". חבר טוב שלי שכבר עבר את גיל 50 אמר לי משפט יפה: "מטומטם, תסתכל על עצמך לפני שאתה מדבר על אחרים". וזה היה כמו כאפה כואבת. והוא המשיך ואמר לי: "תגיד לי יא גבר, יא חתן יום הולדת, אתה רוצה שכולם יהיו בסדר? תתחיל עם עצמך. תעשה למען אחרים. תתרום. והכי חשוב- אם אתה קובע לעצמך כללים ועקרונות, אל תבכה כשאחרים עושים ואותך תופסים, אתה לא ילד בן חמש עשרה שרק אותו תפסו עם בירה כי כולם שותים אבל רק הוא מטומטם עומד עם שש גולדסטאר. אתה מדבר על היותך ישראלי ערכי? אתה מדבר על תרומה למדינה? על כמה היה פעם טוב? על חברה, צבא, ערכים, וכל זה? אז תהיה ישראלי ערכי. אתה, אתה תהיה המגדלור של עצמך. אתה תקבע לעצמך נורמות התנהגות במקום להיות ילד כאפות שבוכה על אחרים".
יצאתי מיומולדת 40 עם תובנה. וזו תובנה אמיתית: המדינה שלך, שלי, הולכת כנראה לפח האשפה. זו עובדה. וואלה אנשים בהמות. בכביש. באלימות. בשחיתויות. אבל אתה, אני, אנחנו לא יכולים להעביר ביקורת על אנשים אחרים כשאנחנו לא בסדר בעצמנו. רוצה שיהיה לנו טוב? אחי היקר- תהיה אקסטרא בסדר. תצא גבר. היום ירדתי למכולת. הבת שלי שאלה אותי למה יש אנשים בלי מסיכה? אמרתי לה שלמען האמת זה לא משנה. אנחנו? עם מסיכה. כי אנחנו ישראלים אמיתיים שאוהבים את המדינה שלהם ולא עושים דווקא. אז אנחנו לא בוכים על אחרים, אנחנו לוקחים אחריות על המעשים הפרטיים שלנו. ביום שבת האחרון הגעתי כהרגלי לים. וקלטתי משהו מדהים: אל תגלו, מישהו הזיז את אחת הבטונדות שחוסמות את הדרך לבור. אותו בור מיתולוגי של כולנו. אשתי, שרגילה לימים טובים יותר שבהם הינו עולים לג'יפ שהשקיף מעלינו על החוף קלטה שאני חושב על זה. ואמרה לי "תומר, יש מעשים שרק ערסים עושים, אתה לא כזה, נכון?". שתלה אותי במקום, ערסים זה חתיכת עלבון. אנחנו לא בהמות, אני יכול להיכנס לחוף עם הג'יפ ואחרים נכנסו.אני- שילמתי 30 שקל, נכנסתי לחוף עם הצידנית והמחצלת וללכת שעה אחרי הבת שלי שרצה כמו טיל. הג'יפ חנה בחניון. עדיין היה כיף בים, שמרנו מרחק, נשרפתי קצת. זה מתבטא בעוד הרבה תחומים בחיים. אני יכול לעשות מה שבזין שלי במרפסת, כולל לשיר. אבל אני לא. אני יכול לזרוק את הזבל שלי ברחוב, ינקו בכל מקרה. אני לא. יכולתי לא לשים מסיכה. ואז היה בא פקח. ואז היתי עושה הכל- חוץ מלומר "שמע גבר, אתה צודק". כי הקטע של לטנף על בן אדם שעושה את עבודתו, ואז לומר "אבל כולם עושים גם", בזמן שאתה אשם לא פחות, זה משהו שעושים ערסים.
אני כבר 4 שנים חי לפי קוד אישי שלי שאפשר לסכם אותו במשפט הפשוט: "תהיה ישראלי, תהיה בן אדם טוב, תהיה ערכי, תהיה כל מה שטוב ואחלה במדינת ישראל". כך אני בוחר לחיות את חיי. צדיק, אני לא. למעוד- גם אני מועד. אל תטעה, אני לא איזה רוחני, אני פשוט אחד שמבין שעדיף לצאת גבר. גם אני מגיע לחופים של ג'יסר וקיסריה, אבל אני חונה עם כולם. למה? כי אני לא אהיה כמו כל הוואחשים האלה שעליהם אתה מתלונן, כי אני מאמין שלא לחנות ליד המים ולריב עם פקח-זה לצאת בן אדם. אני חושב שלקחת אחריות אישית במקום לבדוק איפה מישהו אחר לא בסדר- זה להיות ישראלי יפה. זה הערך שלפיו רובנו חונכנו עוד מגיל צעיר. אני מכיר חלק גדול מהחברים כאן ויודע שהם באים מרקע ערכי דומה. ולכן חלק מאותם פוחזים לא לקחו את דבריך ברצינות. בכל מקרה, אני מקווה שלא תפגוש שוב את עוגן הפקח ושלהבא תחנה קצת יותר רחוק, גם אם יש לך עוד 30 מטרים ללכת. לחייך אחי- אני לא מתכוון לפגוע-זה באמת בא מהלב- אבל אם היית חונה 30 מטרים אחורה, או 50 מטרים אחורה חס וחלילה, היית אומר לעצמך "יצאתי גבר, אני בסדר. שהבהמות יתפרעו, אני? אני סבבה". ובאמת מכל הלב שתהנה ולא תוטרד מדברים כאלה. זה שטויות וזה יעבור.
אני לא אצטט שוב את כל המניפסט של תומר, אבל, בלי טיפה של ציניות- כל הכבוד. הלוואי שכולנו היינו קצת יותר ככה (בעיקר אני).
תשמע חביבי, תקרא שוב. קודם כל לא טענתי שאני בסדר למרות שאני באמת משתדל. אני מטייל ברגל ובגיפים מתחילת שנות השמונים ויהיה לך קשה למצוא מישהו יותר אדוק ממני בענייני שמירת טבע. אני חשבתי שאני בתחום ה100מ וטעיתי. לא על זה הכעס שלי אלא על זה שגם הוא נוסע על המיים והצמיג שלו לא שונה משלי ואם הוא רוצה ללזור שיואיל בטובו וילך ברגל אלא אם הוא באיזה מרדף שמצדיק. בזה הוא לא שונה משוטר שטס 130 או נוסע בשוליים לעקוף פקק רק כי הוא בניידת ואף אחד לא יעיר לו. וכמובן, החלטת לתת לי דוח? אין בעיה. לא רבתי איתו, לא התלהמתי ולא כלום. רק אמרתי לו את דעתי בשקט ובנימוס. אבל תן גם לחארות האחרים דוח בעיקר בגלל שהם עבריינים במודע. השתוללו כמו זונות ואין מצב שפספס אותם, הייתי שם וראיתי. אז בעיני התגובה שלך היא מתנשאת ולא רלוונטית נקודה.
דבר אחרון. היו כאן קילומטרים של שרשורים על קבוצת חילוץ חברים, גיפאים שלא עוברים טסט בלי סיבה. קיטורים על חרא של פרות בעין מימון ודוקטורט שלם על סגסוגת השייבה הקפיצית של הבורג של הגגון. אני בדרך כלל לא כותב יותר מידי מקפיד בכבודם של אחרים בניגוד אליך כנראה, ומתרחק מהמולה וערימות של אנשים. פה במקרה החלטתי לכתוב על מה שלוחץ לי (אכיפה בררנית) בעיקר. וכן עם רוב מה שכתבת אני מסכים רק בבקשה אל תחנך אותי.
תגובתך בהחלט מבהירה המון. שיהיה בהצלחה וסע בדרכים טובות.
אני רק שאלה,
מעבר ל100 מטר, בקשר לרצועת החוף הספציפית הזו,
ובהמשך לדיונים של אני אזרח שומר חוק
ובנוסף לזה אוהב לישון בחוף הים. וגם הייתי מעדיף קרוב לרכב בשביל הנוחות.
אם אני חונה ברצועה הזאת ללילה במרחק 100 מטר מהמים זה מותר?
לפי מה שאני יודע זאת שמורת טבע מהאקוודוקט עד לג'יסר
מה גם שמועצה אזורית חוף כרמל פרסמה בשנה שעברה את המפה הזו המצורפת
אז קיבלת דוח על ה100 מטר. אבל אם עוגן היה מגיע בלילה היה גם מפנה אותך?
קובץ מצורף 129595
לא. מעבר ל 100מ לגיטימי לחלוטין.
תראו,
יש פה סוגיה.
דבריו של תומר פוגשים את רוב חברי האתר במקום של הזדהום.
יחד עם זאת, לכולנו קורה שנפלנו ואפילו לעיתים נתפסנו.
אני מניח שרובנו לוקחים אחריות ומשלמים כשהם מבינים שטעו.
אבל, אי אפשר לעצום עיניים נוכח אכיםה בררנית. זו פגיעה באמון הציבור וזו מעין תמרוץ חיובי למפרי החוק.
לעצם עניין הנסיעה של הפקח על החוף:
לכל חוק מלווה גם נספח שמסביר את מהות החוק.
החוק הזה נולד שלא למטרת שמערה על הטבע אלא למניעת דריסה של מתרחצים.
רשות שמורות הטבע אימצה אותו בשמחה יתרה מדי.
נדמה לי שהיא גם נהנית מההכנסות בגין הדוחות.
אני כמעט לחלוטין לא מגיע לים ואם כן אז בפרייבט לחניון בין 7-9.5 בבוקר. עם הרוסים ולפני שהשמש והערסים מגיעים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94