זה ממש פשוט..
Ford Ranger raptor
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
Printable View
יואב והשאר, הדיון הוא על טנדרים אוטומטיים או ידניים מול SUV אוטומטי?
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
לדעתי גם הדימקס החדש הולך להיות מעניין...
לא התעמקתי אבל שמעתי על.... 190 כ"ס ונעילה אחורית...
מדובר על רכב טיולים ולמשפחה... לא רכב עבודה.
סליל מאחורה זה שדרוג מכריע בדרישה הזו...לפחות שווה נסיעת מבחן אצל קרסו.
גלוי נאות, מעולם לא החזקתי ברכב כזה.
העברתי עליו שעתיים אינטנסיביות.
ואני נוסע למעלה מעשור עלכל היצרנים האחרים, היילקס, די מקס טריטון... הנבארה הייתה חוויה מרעננת עבורי.
למיטב הבנתי הוא הגיע ארצה רק ברמת גימור מפוארת+++ ולכן נמכר במספרים נמוכים עקב המחיר.
מאחר ואני רגיל לגרסאות המוסדיות הספרטניות והמינימליסטיות ייתכן ולרמת ההידור בנבארה המשווקת יש השפעה בחוויה.
הקבינה הייתה נעימה
. כמעט מפנקת ... והתנהגות השביל והכביש הייתה מעל לכל דבר אחר שטעמתי בשוק הטנדרים.
בלי להיכנס לנושא הטנדר מול suv, לטעמי השיקולים שהוזכרו להעדיף רכב חדש בלבד נראים לי מוטעים.
אם ניקח רכב כביש שטח קשוח יחסית כגון לנדקרוזר או פאג'רו וכמובן רנגלר, אז גם אם הם לא יחזיקו עשרות שנים כמו רכבים של פעם, עדיין רכב בן 3 או 4 הוא למעשה רכב חדש. דברים כמו צינורות גומי של מערכת מי הקירור רחוקים עדיין מאוד מאורך החיים שלהם.
נותנים אחריות בגלל שההסתברות לכשל כשהרכב חדש היא נמוכה. ברכבים כמו שהיזכרתי שבנויים על רכיבים שמרניים ואמינים כמו גיר פלנטרי ולא dsg או משהו כזה, ההיסתברות לכשל רציני בגיר או במנוע בגיל צעיר כזה היא עדיין נמוכה.
גם אם נדרש להחליף בוקסה במשולש במיסגרת טיפול, אז העלות היא יחסית קטנה.
לעומת זאת ירידת הערך בשנים הראשונות והעלויות המקסימליות של ביטוח ואגרת רישוי הן וודאיות.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
הצצה בדיון 'מרווח גחון' העלתה שהטרייטון נמוך משמעותית מהיילקס ודימקס. גם אחרי הגבהה מירבית הוא יהיה נמוך מהם בגובהם לפני הגבהה ועם הצמיגים הקטנים ביותר.
אז לא כל הטנדרים נולדו שווים, כנראה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
סתם ריינג'ר 'בינלאומי' היה מצויין גם הוא. רק שיביאו.
אסף.
אורי מדבר על הרפטור האוסטרלי הקטן, לא על הרפטור הגדול שיצא לך להתנסות איתו. בהחלט הייתי שמח להניח יד על כזה.
https://www.youtube.com/watch?v=h50GjQtCyI8
אז למה לא קולורדו? נעול כפול, מתלים מהחברה.
או טאקומה TRD ביבוא אישי?
ראיתי כבר אחד בארץ.
אהה.. כי זה שרשור מציאות ולא פנטזיות?
כן.
טקומה - למרות ההתלהבות ממה שאין לנו כאן - נחות מהיילקס לדעתי. קבינה צפופה יותר בתור התחלה, מנוע דל מומנט, ארגז פלסטיק...... שלדה פתוחה. משקל מועיל קטן. טוב בתור טנדר זול לאמריקה.
אסף.
אתה צודק ולא צודק.
חבר מחפש פג'רו עכשיו, 2014-2016 זה אוטו בן 4-5 שנים, הלכנו לבדוק 2 כאלה שניפנפתי אותם ממנו מכל מיני סיבות, בוקסות משולשים גמורות ופרונט לקוי בצורה שאוכל צמיגים, רעשים ודפיקות בשילוב וניתוק 4X4 ועוד...
אז אני לא יודע אם הרוב ככה, ואני לא יודע מה קורה עם שאר המותגים, אבל אני מניח שגם אוטו בן 3 או 5 צריך התעסקות ותחזוקה ולא הזנחה כי הוא "אוטו חדש".
ואגב, מטרת פותח השרשור למשל זה לוותר על כל זה, לשים מפתח ולנסוע מטיפול לטיפול בלי התעסקויות.
בלי לדבר על השקט הנפשי התיאורתי מצמיגים, מצבר, וטסטים ל3 שנים...
הנה המקרה שבו מה שהגולשים מדדו מועיל יותר מכל דף נתונים רשמי.
וזה גם לכל העיתונאים שנהנו ביום הטיול השקה של הטרייטון החדש, ואף אחד מהם לא מדד כמה אוויר יש בין הטרייטון לסלעים.
מעניין אם באולם התצוגה תהיה להם בעיה כשאני אבוא למדוד...
אסף.
סליחה על ההסטה מהנושא, למרות שאני בעד נסיעות מבחן אצל כל המועמדים לפני שמחליטים בין כה וכה...
באוסטרליה השוק הזה משתגע..
מעבר לייצור הכמעט בלעדי של גירסת רפטור לטנדר הקטן.. גם ניסאן הציגו משהו דומה..
https://youtu.be/ZJkXDf2uO3k
מחזיר שוב את השרשור למטרתו המקורית:
1. ברור לי ש ל"ק נח יותר למשפחה מכל בחינה מטנדר ( שיקולי העמסה,פריקה ונגישות מבחינתם זו בעיה שלי..).
2. SUV חדש לא בתקציב, בפרט לא ל"ק ( ואחרים לא בא לנו- ובכל זאת זה תחביב מהלב..)
3. אין לי בעיה שבטיפולים מתגלות תוספות ( משולשים, בוקסות וכו) שדורשים טיפול- אצלנו הכל מטופל בתחזוקה מונעת, ואין לי בעיה גם עם המחיר וחלפים מקוריים. הבעיה שלנו היא "המערכה שבין המערכות":כשחוץ מטיפולים מתחילים לבקר במוסך בין לבין כמה פעמים בשנה, ימי עבודה, טיולים שמתבטלים, נסיעות ל"גורו התורן".. מיצינו. זה לא הולך ביחד עם אורח החיים שלנו, אולי ילך בפסיה או כשהילדים יגדלו.
4. אז אנחנו רוצים חדש, בתקוה שזה מצמצם מאוד את המערכה שבין המערכות.
4.1- בעית הנוחות בנסיעה ממושכת : עד כמה זה באמת משפיע על היושבים מקדימה? היושבים מאחור יהיו 2 ילדות בנות 10/8 וילד בן שנתיים, וזה רכב לפחות ל 4 שנים - יהיה מרד משפחתי להערכתכם? ישבתי בנבארה 2008 מאחורה והיה לי לא כיף בלשון המעטה..
5. על הנייר נראה כאילו נבארה מהדור החדש היתה צריכה להיות הבחירה הנכונה, עם סט הגבהה של OME מיגונים ושלום שלום, אבל זה שהוא כמעט לא קיים בארץ ( מישהו יודע לטפל בו?) ואולי השוק שלו יהיה מאוד בעיתי במכירה קצת מרתיע.
6. היילקס נשמע כמו בחירה טובה לכן, אלא אם אנחנו מפספסים פה משהו בענק?
7. אסף- תן כבר את פרק ד'- חיכינו די
כמה חפירות - אתה מדבר על רכב חדש, תאם נסיעת מבחן ותראה אם תתחבר אליו ...
אנשים כאן כותבים מפוזיציה...פתאום טנדר נהיה נוח יותר מ SUV בשטח..וקפיצי העלים עדיפים על קפיצי סליל....
עצתי לך שכור טנדר טויוטה ליום/יים ורד דרומה עם המשפחה לטיול קצר....
יואב,
הילדים שלי לא מוכנים לוותר על הטנדר.
והם עושים מידי פעם סיבוב אצל חברים ב-SUV אחרים.
טנדרים של השנים האחרונות זה לא פרדות המשא הישנות שצריך לעבוד לא מעט כדי שיהיו נוחות.
ברור שמי שלא מתחבר לקונספט יצעק זוועה וגוועאלד, ומי שמתחבר ידבר בשבחם.
אני בעד, אבל רק אתה תדע אם אתה מתחבר לזה.
(הילדים יסתדרו יופי)
+1
זה מה שרציתי להציע גם כן. יש אנשים שהחליטו שהם רוצים טנדר ואחרי שהיתנסו החליטו שלגמרי לא.
תשכור לכמה ימים ותן גם למשפחה להיתנסות.
אם כולם מתחברים לזה אז הרווחת.
ואגב, אני מחזיק ל"ק בן 12 כשנה וחצי ובהתנסות שלי הוא עד עכשיו מאוד אמין ולא היו לי איתו שום הפתעות. מעניין אותי לשמוע את ההתנסות שלך ומה היית צריך לעשות בין הטיפולים.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
לא ראיתי שמישהו כתב שעלים עדיפים על סלילים.... איפה זה היה? פספסתי כנראה.
אבל חשוב לדעתי להבין שלנדקרוזר הוא די 'משאית' וקרוב יותר בהתנהגות שלו להיילקס, מאשר לרכב פנאי שטח יוקרתי עם מתלים נפרדים וכריות אויר. יש כאן חוסר איזון מובנה, סרן אחורי ומתלי ברזל.... לטוב ולרע. לכן הוא נקודת ייחוס טובה.
אסף.
אכן נצא לטיול עם היילקס מושאל.
לגבי ההתנסות עם הלק- זה לשרשור אחר אחר.. בגדול בלאי סביר של רכב בן 13 עם רבע מיליון קמ- בוקסות למינהן, תושבות למינהן, משולשים, אלטרנטור, אינג׳קטורים, חשמל פה ושם, הגבהה פעמיים, קוסמטיקות פנימיות , שום דבר היסטרי. רק זמן והתעסקות וגם ההתעקשות על טיפול יסודי בחלפים מקוריים עולה $$. בפנים הוא נוסע ומרגיש צעיר ונעים גם בהשוואה ללק בן שנה שלקחתי לסיבוב. ההחלטה לקנות חדש נובעת מחוסר זמן מוחלט לתקלות, התעסקויות ונסיעות לגורו התורן.. התאים לתקופה אחרת בחיים. עכשיו צריך רכב שבחמישי אחרי העבודה מעמיסים- נוסעים דרומה-מטיילים- במוצ"ש פורקים ו...זהו. עד הטיול הבא.
אגב, יש סיבה שהאמארוק לא נכנס פה לדיון?:confused:
זה הדיון שלך. אתה רוצה אותו בדיון?
אסף.
היבואן היחיד שמצהיר על חבילת הנחות משמעותית, ובסרטוני מבחני השואה מצוינת לטובה ( מאוד) נוחות תא הנוסעים שלו. אז איפה הקאץ'? או שזו בדיוק הרמה לקראת פרק ד המובטח שלך?...
היבואן בחר לא להביא את הגרסא עם הילוך כח.
מבחינתי זה שם אותו במקום לא טוב.
חוץ מזה... טנדר טוארג... לא יודע כמה נוח לי לחשוב על זה.
וזה הטנדר היחיד שלא נסעתי בו - אז אני מעדיף לא לומר עליו מה שאני לא יודע.
אסף.