אמרו לו. אמרתי גם אני. החליט ללכת ככה ולא ככה. שיהיה...
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
אלוהים בפרטים הקטנים, וזה באמת משעשע הנחישות של כולנו, שלא ראינו את הרכב ( מופשט. אני מניח שרובנו מכירים את הרכב).
אבל במבחן השורה הסופית, גם המהנדס שבחן את הרכב מקרוב, אומר את מה שרובנו אמרנו - לא לשפץ. עבור נדב, לדעתנו הרכב סיים את דרכו.
אז איך אומרים?
אם בבאר שבע, תל אביב וצפת אומרים לך שאתה שיכור, תלך לישון גם אם לא שתית.
ונדב,
פעם אחרונה שאני מציק לך בשרשור הזה, אבל כמה הודעות מעל, מישהו כתב -
"כלומר כאשר המהנדס תומך בדעתך אתה טוען שצריך להסתמך עליו, ואם לא אז אתה חולק על דעתו"
הכל מאהבה והערכה, פשוט חבל על הכסף שלך.
אני אחרוג מהמנהג לצקצק בשפתיים ואגש לשאלה שלך.
מכיוון שאתה כבר יודע שסדקים וחלודה יצוצו בעתיד (אני לא קונה את ההנחה שאם ברצפה לא הופיעו סדקים הם לא יצוצו בהמשך) , אני לא רואה את הטעם להדביק את הדיינמאט לרצפה. אפשר לשים אותן, כמו שהוצע קודם, בלי להדביק (להשאיר את הנייר, או להדביק לפלציב כלשהו, או אולי אפילו לקנות יריעות ללא דבק), בין השטיח לרצפה. הן לא יזוזו לשום מקום. כך בעוד x זמן כששוב יהיה לך עודף זמן פנוי, תוכל לחפש ולמצוא סדקים/חלודות חדשים ביותר קלות.
זיו,
למעשה, זה מה שהוא כתב:
הוא כן אמר, גם לי בע"פ, שאם זה היה שלו הוא לא היה מתקן, כי הוא לא מרגיש בנוח לנסוע ברכב שהתקלה הזו צפוייה לחזור.
מבחינתי זה משהו שאני יכול לחיות איתו אם מרווחי הזמן ומחיר התיקונים סבירים. זה לא שונה בעיני מגומיות מזרקים בטרופר דיזל, בולג׳ויינטים בלנדקרוזר, מנועים מתאבדים בפטרול, מזרקים ומשאבות הזרקה בהרבה דגמי דיזל מודרניים.. להמשיך ? בכל הרכבים האלו אנשים יודעים שמתישהו יבוא תיקון יקר, אז מה, לא לנסוע בהם יותר ? לא לתקן ?
אז ברור שבודי שנגזר לשניים לא שקול לכל הדוגמאות שציינתי, אבל אם אני משגיח ודואג שהסדקים לא יחרגו למימדים מסוכנים ויקרים לתיקון, במה זה שונה ?
אפשר לתקן הכול.
פדנט מתקן ומחזק בשביל שזה לא יחזור.
חאפר מתקן רע, לא פותר את הבעיה ולפעמים שם את רוב ההשקעה על קוסמטיקה.
איפה אתה על הגרף?
אני בכלל גם לא מבין למה אתה מנסה להתיעץ אם אתה לא קשוב כלל לעצות.
כולם שוגים ואתה נ
תעשה שרשור שיתוף אחד על דרכך לשפץ ותמנע מכל הביקורת שאתה מקבל.
אתה לא באמת זקוק לעצות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הבטחתי לא להציק, אבל אתה שואל אז אני אענה.
כי כולנו חושבים שזה לא כמו מזרקים ובולג'וינטים (1- הם מתים במרווחים פחות או יותר קבועים. 2- זו הוצאה נוספת, לא במקום הבלאי הרגיל), אנחנו חושבים שאתה על מדרון חלקלק, וקצב ועלות התיקונים רק יגדלו.
אז נכון, שלא כמו מנוע שמתאבד, בגלל זה, לא תתקע בשטח, אבל אני משוכנע שעוד שנתיים שלוש, תסתכל לאחור ותוכל לסמן את הדיון הזה כתחילה של תקופה עם הוצאות גדולות שלא הוכיחו את עצמן.
אנחנו מנסים להגיד לך לגבי הבודי, את מה שאתה אמרת לעצמך על חלקים אחרים שקרסו \ התקלקלו, ובשלב מסויים בחרת לא לתקן אלא להחליף לסוג אחר, חזק יותר - הבודי הזה, חלש מדי לצרכים שלך, את חייב אחד חזק יותר.
הבודי הזה מתפרק מפני שעובדים עליו עומסים גדולים בהרבה ממה שהוא תוכנן (והגיל שלו).
בניגוד לאחרים פה, אני לא חושב שהאשם הוא במארז על הגגון, זה מגיע מלמטה.
תחזור לשרשור שלך על החלפת הסרן הקידמי, כתבתי לך כבר אז שלהחליף לסרן חזק וכבד יותר, תהיה טעות.
כל החלק התחתון (גלגלים, סרנים, הגבהות) גדול, כבד וחזק מדי על הבודי הזה (ואני בכוונה לא נכנס לדיון של גאומטריית ההגבהה, אורך זרועות וכו', לא מכיר את הפרטים וזה באמת לא חשוב).
תוסיף לזה את המשקל העודף, ותקבל תשובה פשוטה - או שאתה מרגיע את הדרישות שלך, או שאתה מחליף לבודי חזק יותר, או במילים פשוטות, רכב אחר.
אבל אתה מאוהב :-) ואני כבר מוכן להמר על השלב הבא-
יום אחד תופיע פה תמונה של רכב חדש תחת הכותרת "תראו מה עשיתם"...... ולוויטרה יצטרף אח גדול... צ'ירוקי :-)
מתי זה יקרה? כמה תשקיע בצ'ירוקי עד שזה יקרה? מתי תישבר?
????
אסף,
זה שהרצפה שלמה, והסדקים והפריצה בחלק העליון, לא מכוון שהרצפה גמישה מידי והעיוות וריכוז המאמץ עובר הלאה לקורות העליונות?
אם כן,
חיזוק חיצוני כמו גגון קשיח, לא יגרום לסדקים להופיע שוב בחלק העליון של הקורות? כי יהיה הבדל קשיחות משמעותי בין הרצפה והגג?
אולי, ואולי לא, ואף אחד כאן לא יודע מה באמת יהיה. כולל אותי.
אתה, בועז ואורי חוזרים על המנטרה שלכם שוב ושוב בלי להוסיף להן סימוכין או ביסוס נוסף. עצם החזרה על הדברים לא תורמת כלום, תאמינו לי שהבנתי אתכם כבר בפעם הראשונה, וזו זכותי להמר על דרך מסויימת גם אם היא שונה ממה שאתם הייתם עושים. זה הרכב שלי והכסף שלי, אני לא חושב שאני לוקח פה סיכון בטיחותי, אז בבקשה שחררו עכשיו ובואו נדבר על זה שוב עוד שנתיים-שלוש
תודה על התגובה העניינית.
אם הולכים עם ההנחה שלך שהסדקים יגיעו גם לרצפה, אז אכן לא יהיה נכון להדביק יריעות דיינאמט על כל הרצפה. בהנחה הזו הדבר הנכון לעשות הוא לתקן היטב את מעט החלודות שמצאתי ולהחזיר בחזרה את הכל כפי שהבעלים הקודם עשה - משטחי בידוד מונחים על הרצפה מתחת לשטיח. המשטחים כבר כאן ולא צריך לקנות כלום.
אין לדעתי טעם להדביק דיינאמט על חומר אחר. לתחושתי חלק חשוב מהתפקוד של דיינאמט נובע מכך שהוא צמוד למשטחי הפח ומונע מהם לווברץ, ואוטם מעבר קול דרך פתחים/מעברים קטנים שקיימים פה ושם, אז אם יהיה דיינאמט, הוא יהיה על הפחים כפי שהוא תוכנן במקור.
* דיינאמט כשם קוד כמובן, כמו פריג׳ידר [emoji846]
אז אייל חושב (בלי לפרט נימוק) שהסדקים יגיעו גם לרצפה. אני חושב שאם זה לא קרה עד עכשיו ואני מתקן את הסדקים הקיימים ודואג שחדשים לא יתפשטו מהמשקופים לרצפה, אז מה שהיה הוא מה שיהיה.
מה אתם חושבים ?
(עדיף עם הסבר, גם אם הוא לא הוכחה מדעית שתעמוד במבחן בית משפט)
לגבי החלודות - כולן צצו במקומות שלא היתה זפת.
איזה סימוכין אתה מדבר?
משקל כולל מותר?
משקל על הגג מותר?
זווית נכונה לזרועות רדיוס?
רכבים כמו שלך שעומדים במהלכי מתלה גלגלים וסרנים כבדים יותר שעושים כבר עשור של שטח קשה וזחילות סלעים?
להכל קיבלת סימוכין...
אתה ההמלצות האלו שלי כבר נתתי לך לפני שנתיים..תמים שאני שחשבתי שאחרי שתראה את התוצאות עכשיו אשכרא תקשיב...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ההנחה שלך היא שאין סדקים ברצפה מבלי לבדוק...
https://youtu.be/wg4trPZFUwc
אני אגב כן נימקתי אגב למה הסדקים יופיעו ברצפה אם הם לא שם כבר עכשיו..
חבר, אתה חופר.
יש שאלה בכותרת, זה נושא השרשור, אני ממש מבקש לחזור אליו.
הסבתם את תשומת ליבי והתיחסתי לדברים שכתבתם גם כשאינם נושא הדיון, עכשיו בבקשה שחררו.
ושוב, אני מעריך את האכפתיות. וגם את הידע והנסיון, אפילו אם בסוף אני בוחר לעצמי דרך אחרת.
אני גם חושב שנכון להציג זוויות ראייה שונות ממה שפות"ש שואל, וזה חלק מהיופי בשיתוף והתייעצות עם מגוון רחב של אנשים.
בפעמים הראשונות שכתבתם התייחסתי עניינית. עכשיו זה סתם מציק והתוצאה היחידה שיכולה להיות לזה היא שלהבא לא אבוא לכאן להתייעץ.
אז בבקשה, די לחזור על אותם הדברים שוב ושוב ושוב, זה לא תורם.
יש שאלה חדשה/מחודדת בשרשור, אשמח לקבל התייחסות ממוקדת אליה.
שאלתי אותך גם מספר פעמים מה המטרה שלך בדיינאמאט הזה.
אין טעם ליישם שום בידוד שנדבק למרכב, נקודה.
סיימתי, בהצלחה.
לדיינמאט/מקביל יש מטרה אחת, שיכוך ובידוד רעשים.
ככלל, האמירה שלך שאין טעם להדבקה למשטח היא שגויה, כי החומרים האלו עובדים הכי טוב כשהם צמודים ללא מרווח וללא תנועה ביחס למשטחי הפח.
פתרון ביניים למקרה הפרטי הנוכחי הוא להדביק את הדיינמאט על פלציב דק ולהניח על הרצפה כי כאן יש אילוץ נקודתי שמצריך פשרה.
תלוי מה המטרה...ונדב לא עונה על זה.
גם אצלי עשיתי שימוש נרחב בדיינאמאט... אני באופן כללי בעד.. אבל לא כשהמרכב בסכנה מתמדת.
נראה שנדב חושב שהדיינאמאט יחזיק את המרכב המתפורר.... או שהוא רוצה להסתיר את העבודה החאפרית שנעשתה לפניו.. או שהוא באמת מתעסק בשיפור בידוד רעשים בזמן שהמרכב מתפורר, תמוה ... אבל יאללה בהצלחה.
לא צוחק בכלל, רציני ומכבד.
אם הנימוק שלך הוא חזרה על המנטרה, אז הוא פשוט לא עונה לשאלה מדוע סדקים עד עכשיו היו רק במשקופים אבל הם כן צפויים להופיע גם ברצפה. אם זה המצב, אין צורך לחזור על המנטרה.
זה יגרום הרבה יותר נזק מתועלת, גם אסף שהתבטא בחריפות נגד התיקון הזה, אמר וכתב שעדיף לא לפרק את זה.
באופן ממוקד לאזור הזה, ניקיתי גם את הגחון ונשכבתי מתחת לאוטו לחפש סדקים מהצד התחתון. הרצפה המקורית היא שכבה אחת של פח, אז אם יש שם סדק אמורים לראות אותו גם מלמטה. חיפשתי ולא מצאתי.
אז פה אני והמהנדס חלוקים.
וזה לגיטימי.
אתה מוזמן לבוא לראות במו עיניך ולמשש במו ידיך, הצ׳רוקי די קרוב לבית שלך ...
(בשבת בבוקר/צהריים אנחנו מתכננים את העבודה על הסדקים, אז אם אתה רוצה לראות את המצב לפני העבודה, אז תבוא לפני ...)
תן אות כשאתה שם ואקפוץ...
אתה כנראה טועה.
כשיש דינאמט או זפת זה מכסה את הסדקים וכידוע מה שלא רואים לא קיים.
אפשר גם להרחיק לכת ולהשתמש בסיקה פלקס לסגור את הסדקים בקורות. הוא אלסטי ואז לא יראו את הסדקים עד שהכול ישבר.
מדי פעם עם ספרי צבע לרסס מלמעלה.
ממחיש עד כמה האהבה עיוורת לפעמים. ונדב רומנטיקן של ממש.
כשהוא מאוהב הוא הולך עם עינים עצומות לרווחה.
גם כאן, כמו בסכסוכים בין זוגות אסור להתערב כי בסוף הם חוזרים אחד לזרועות השני והיועצים מורחקים ממעגל החברים.
אגב, שמתי לב שעיצות שאומצו הם רק אלו שתאמו את הגישה הראשונית העקרונית.
לא ראיתי בשום שלב שנעשתה מחשבה מעמיקה שמתחילה במה גורם לנזקים וכיצד מטפלים בגורם.
כל העיסוק מוגבל לטיפול בתוצאה ונסיון לדחות את חזרתה. כמו השלמה עם מחלה סופנית שאפשר רק לדחות את המוות.
בהחלט גישה מעניינת לחיים.
לא, זה לא מחלה סופנית ולא מחלה בכלל בועז, זה כולה רכב ישן.
בדיוק.
מכוניות לא משתבחות עם השנים.
אפשר למנוע את זה ו/או להאריך את החיים שלהן.
רגש למכונית שאוהבים זה אחלה, גם אני כזה. אבל דברים קורים וכאן באמת כדאי לפתוח את הראש ולהקשיב לעצות ואולי גם לשנות הרגלים ותפיסות....
גם אני בדעה שהגבהה מוגזמת ומשקל יתר הם בין הגורמים לזה. לא רק, אבל בהחלט יש להם חלק משמעותי.