אני חוזר על הבקשה להביא סימוכין, הנדסי או מדעי, להמלצה לשימוש ב 0w40.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Printable View
אני חוזר על הבקשה להביא סימוכין, הנדסי או מדעי, להמלצה לשימוש ב 0w40.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
מה סימוכין מה? עמית כתב שזו היתה המלצת מנהל המוסך. עכשיו הוא צריך לעשות על זה מחקר?
מאז עבר הרבה שמן במוסך - והיום בסיס היידע גדול יותר ומבוסס נסיון הרבה יותר. אז המלצה של מנהל מוסך מלפני 15 שנה שווה בדיוק את מה שהיא שווה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
נדב,
שאלה טכנית לגבי השמן, מנסיונך עם מנוע הטרופר,
אני יכול להבין שמעבר מ-0w40 ל-5w40 זה פוטנציאלית עליה בצמיגות במצב קר ואולי לא יעבוד טוב במנוע שהחרירים בנקודות השימון ובניית הלחץ לא מותאמים.
אבל מעבר מ-5w40 לשמן 0w40 זה שיפור, לא ירידה.
זה לא משנה כלום בטווח העליון של העבודה, ומשפר את מהירות בניית הלחץ וסיכוך השמן בהתנעה קרה/עמידה ממושכת.
מה הבעיה שאתה רואה בהמלצה הזו?
אני לא רואה שום סתירה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
דורון, זה תלוי באיזה מדינה אתה נימצא, ואנחנו בישראל שנחשבת למדינה יחסית חמה.
5w40 התרכובת שונה, והוא יעשה ועושה עבודה הרבה יותר טובה מאשר 0w40 שבנוי למדינות קרות עם טמפ' סביבה מתחת לאפס במצב קר.
מניסיון של 4 טרופרים 4jx1 אני אומר לך ששימוש בשמן בצמיגות הזו ובאיכות גבוה עושה טוב למנוע הזה ולמזרקים, ואני מכיר אנשים שעשו שימוש ב 0w40 וכו' וסבלו מבעיות שונות.
When it gets hot it’s entirely different, the 5W30 would do a better job because of it’s thick viscosity, it will take more time for it to get thinner than the 0W40 that is thinner. Though both would work very well in Africa, but the 5W30 would do a better job in Africa and the 0W40 will deliver more in Europe.
יש מצב שידידנו דוד סבל מבעיות בטרופרים שלו בגלל זה למרות המלצות ה"מומחים"...
ביום שיהיה לי טרופר, אתה הכתובת הראשונה שאבוא לעשות ביתספר לגבי הרכב.
אבל מה שרשמת ספציפית לגבי השמן אינו מדויק ואף סותר.
שמן סינטטי פשוט טוב יותר ומסוגל לעבוד בטווח גדול יותר כי הוא מוצר מהונדס.
גם בארץ בחורף אתה מרוויח עם שמח סינטטי מודרני. זה מוחלט, לא תחושה.
ברגע שלא שינית את הטווח העליון, אז התחתון רק הרווחת.
האפס או ה-5 הם לא מה שיעשה את ההבדל, אלא האם שמן מתאים לרכב.
יכול להעיד ממקור ראשון שנתקלתי בשמנים שונים מחברות שונות, באותה הצמיגות שהתנהגו שונה בהנעת הרכב.
הבדל ניכר במשך כיבוי נורית לחץ השמן.
כנ״ל בשמן גיר.
באחד ההילוכים פשוט לא נכנסים בבוקר ובשני חלק לגמרי.
לא כל רכב אוהב/מתאים לו שמן מסויים, אבל קשה לי לקבל שה-0 בצמיגות הוא מה שעשה את ההבדל לרעה.
דורון,
בניגוד אלייך, אני כבר מזמן מנוי של נדב :-)
בטרופר, המזרקים עובדים על שמן, והוא ידוע בזמן התנעה הארוך שלו (עד שנבנה לחץ).
כל התופעות שתיארתי, נכונות, והמנוע הזה הן חמורות פי כמה.
תמיד יהיו איזה חכמולוגים שיתחכמו עם ההוראות יצרן, ואח"כ יגידו שהמוצר בעייתי.
ואם הדיון על ההמלצה לשמן לא נכון, מזכיר לך את הדיון על ההמלצה לכרית לא נכונה, זה על אחריותך בלבד.
שיהיה ברור לכל מי שקורא, אנחנו מדברים רק על שמן סינטטי ודרגות עבודה רק לגבי המנוע הזה.
דורון, בגדול מאוד אתה צודק במה שאתה אומר, השמן הסינטטי הוא דרגתי ומתאים לטווחי טמפ' עבודה גדולים, אבל הוא גם ככה הרבה יותר דליל משמן חצי סינטטי על אחת כמה וכמה שהמנוע בטמפ' עבודה, ה 5w40 במנוע קר מתנהג יפה, הופך לדליל מאוד בטמפ' עבודה.
ה 0w40 בדרגה הנמוכה שלו מיועד לארצות קרות במיוחד, מה שקורה זה שמהרגע שהתנעת כמה דקות והמנוע כבר עבר את התחום הזה(אם לא לפני זה בימים חמים) והוא הופך לממש דליל מאוד, ב 4jx1 כל שינוי כזה מורגש מאוד, השמן שולט בהכל במיוחד במערכת ההזרקה, אני ראיתי את ההבדלים האלה בעבודת המנוע שהשתנתה, ערכי חיישנים וכו' עם סוגי שמנים שונים.
לדעתי בלבד, שמן כזה 0w40 עושה נזק במנוע הזה בגלל הדלילות יתר שלו, הוא לא עושה את העבודה שלו, יש במנוע הזה באלנסרים, גלגל"שים טבולים בשמן בחזית המנוע שמפעילים את כל המערכות, אם השמן דליל מידי הוא לא יוצר סיכוך טוב כי הוא זורם מהר מאוד מה שגורם לשחיקה, אותו דבר יקרה גם עם שמן בדרגה לא נכונה גבוהה יותר, או שמן זול ממותג מדבקה או זיוף כלשהו, והאמן לי, כבר ראיתי מנועים כאלה שהשתמשו בשמנים כאלה ומה שמצאתי באגן שמן מנוע לא הלהיב את הבעלים של הרכב בלשון המעטה, ואז הוא הבין ששמן ב 50 או 70 שקל זה לא ממש שמן.
יש ניסיון טוב מאוד כבר שנים עם 5w40 בטרופרים, רק צריך להקפיד על מותג שמן איכותי וזהו, תבין שניכנס שם 8 ליטר ושמן טוב עולה לא מעט שזה במקרה הטוב נגמר ב 300 שח רק לשמן...
כנ"ל לגבי מה שהזכרת קודם לכן, שמן ממותג זול, מותג עלום, אפילו שהוא כביכול בדרגה הנכונה ובתקן(לפי מה שכתוב על האריזה של אחד כזה) משנה את התנהגות המנוע, פתאום הנורת לחץ שמן לא כבית מיד ועוד תופעות.
סתם דוגמה, בטרופר מרגע הסטרטר ההתנעה לוקחת 3-4 שניות במנוע קר(נורמלי) עד שהשמן ממלא את מסילת המזרקים, אם השמן איכותי וכל השאר תקין במנוע כבר מרגע מתן הסטרטר אתה תראה שהנורה כבית והלחץ שמן במחוון שבדשבורד מתחיל לטפס.
טעות נפוצה..
השמן לא דליל יותר, כי טווח הצמיגות תלוי טמפ.
תסכים שהשמן הכי דליל כשהוא בקצה העליון של הטווח?
כלומר, במצב קר הוא תמיד יהיה צמיגי יותר, לא דליל יותר.
ואם אתה לא חורג מהערך הגבוה שהוגדר ע״י היצרן, אתה בטווח הצמיגות התקין לרכב והצמיגות מתאימה למערכות הרכב.
זה בדיוק כמו מצב התנעה חמה, שלחץ השמן נבנה מהר יותר כי השמן זורם יותר בקלות.
רק שעכשיו אתה מקבל + גדול מאד של זרימה וסיכוך משופר בהרבה כשהשמן קר.
זה משהו שלא ניתן היה להשיג עם שמנים מינרליים.
שמני מנוע התקדמו מאד מאז שהרכבים האלו יצאו לשוק.
אני לא מכיר טרופר, אבל לפי התיאור שלך, לא ההבדל בין 5 לאפס עושה בעיה אלא משהו אחר בתכונות שמן ספציפי.
יש סינטטי מלא ב-70שקל ויש גם ב-200, ויש באמצע.
אני לא נוגע בשמנים זולים.
שוב, בגדול מאוד אתה צודק.
אבל אם אתה מתייחס ל 0w40 ספיציפית הוא דליל יותר ממצב 0 וגם בטווח העבודה הגבוה שלו הוא עדיין יהיה יותר דליל מ 5w40, כנראה בגלל התרכובות ממנו הוא מיוצר לטמפ' העבודה הנמוכות האלו שמיועדות למדינות קרות.
הדרגות מיצגות רק את טווחי העבודה.
בדיוק, זה לא ה 5 או ה 0 בהתחלה, זה ממה השמן מורכב כדי להגיע לנתון הזה של טווח עבודה מתחת לאפס.
ההתנעה במצב חם לא קשורה לצמיגות השמן, היא קלה יותר בגלל שהמסילת מזרקים כבר מלאה בשמן ואין צורך לבנות עוד לחץ גדול.
גם בטרופר מתחת למכסה המנוע יש תווית ועל מדיד השמן כנ"ל של דרגות שימוש מומלצות שהם 10w40 או 5w30, לא סתם קבעו לפני שנים אחרי כל הצרות שהיו עם המזרקים שחלקם נבע משימוש בשמן לא נכון מחוסר ידע לעבור ל 5w40 סינטטי מלא.
שמני המנוע מאוד התקדמו ואין סיבה למה לא להשתמש בשמן איכותי יותר.
ה40 הוא בטמפרטורה מסויימת. כל הדרך עד אליה - הוא יהיה דליל יותר. מצד שני השמן מגיע מהר מאוד לטמם' עבודה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף,
איך השמן יכול להיות דליל יותר בטמפ נמוך יותר?
בטמפ הנמוך הוא יהיה לכל היותר כמו בצמיגות של טמפ 40.
זה אמנם לא עם 0w40 אבל הכיוון מוצג.
שמן מינרלי בטמפ בסיס גם בארץ צמיג מאד במצב קר ביחס למצב חם.
זה אומר ששמן סינטטי עם טווח גדול מאפשר מפל צמיגות נמוך וטוב יותר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3a4de335da.jpg
ממליץ להשקיע קצת בקריאה בקישור, ובתגובה המסכמת שגם אסף חתם עליה.
שימו לב להתייחסות להבדלים בין השמנים והצמיגויות בטמפ שונות.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...A8%D7%9F/page3
אתה מערבב כאן מונחים פיזיקליים/הנדסיים....ופרשנויות שונות ..
ה 0w40 הומלץ בזמנו על ידי המהנדס של UMI דרך מנהל המוסך כאשר המנועים היו עם נסועה נמוכה יחסית.
שוחחתי היום עם איש מקצוע ב UMI הוא טוען שאחרי שדרוג המזרקים שכיחות תופעת ערבוב סולר, נוזל קרור ושמן קטנה משמעותית אך עדיין קיימת לכן אותו גורם ממליץ על בדיקה שבועית של מפלס נוזל הקרור ונוכחות סולר או שמן בנוזל קרור בנוסף אותו גורם הזכיר חיישן מסילה....
ברוב הטרופרים מותקן המנוע השני או השלישי ולפעמים הרביעי וההתקנות שלעיתים נעשו על ידי אנשי מקצוע חפיפניקיים משאירות אחריהן שובל ליקויים .
לדוגמה לא מזמן סייעתי לחבר בהפנייה למכון גירים כדי לשפץ גיר של טרופר דיזל בו הותקן מנוע שלישי...התברר שהקולר הותקן הפוך וצמת הפעלת ה 4×4 היתה מנותקת ועוד...ד"א עלות שיפוץ הגיר כ 6000 שח.
הממממ.......
אם שני שמנים מוגדרים 40 "בטווח עבודה הגבוהה" , אז הם אמורים להיות באותה הצמיגות (בטווח הגבוהה), לפחות כך אני מבין את התקן.
כל הרעיון של להשתמש בארץ חמה מהמוצע, בשמן שמיועד לארצות קרות מהמוצע (בלי שאף אחד יכול לתת הסבר הגיוני), נראה הזוי ומתאים להרבה אילתורי סמוך, או "ההוא אמר"...
אני כן יכול לראות הרבה בעיות בשימוש בשמן דליל מדי (בתחילת הנסיעה), החל מבעיות לחץ ועד בעיות של יעילות שימון.
שווה לראות את הסרטון הזה, הוא מסביר את זה מאוד יפה, כולל את "הקסם" של עליה בצמיגות כאשר החום עולה (למרות שהיינו מצפים לירידה).
https://www.youtube.com/watch?v=aRvZyIPKR90
דוד תחזור לאותו "גורם" ותסביר לו ששמן לא מתערבב עם נוזל קירור במנוע הזה.
עוד תסביר לו שאין קשר לערבוב בין נוזל קירור/סולר ומזרקים, העירבוב נובע אך ורק מאטמי שרוול המזרק שמותקן בכלל... בתוך הראש מנוע...אם הוא רוצה לראות שיבוא אלי.
אין לי כוח לחזור בפעם המי יודע כמה על איך המנוע ומערכת ההזרקה בנויה...
מוזמן לחפור ברשת כרגיל. או לבוא אלי לראות מנוע מופשט.
הפוך..
שמן צמיגי במצב קר זורם משמעותית פחות טוב משמן בדרגת צמיגות טובה יותר במצב קר, ואותו שמן צמיגי מספק פחות שימון ולוקח לו יותר זמן לבנות לחץ שמן בשלבי ההנעה בהם המנוע יבש ויש הכי הרבה בלאי.
צאו מהמיתוסים הישנים, זה לא עניין של ארץ חומה/קרה.
שמנים סינטטיים במהותם מאפשרים טווח גדול.
זה מובנה ביכולת להנדס את המוצר להבדיל משמנים מינרליים שלא ניתן היה להגיע לביצועים כאלו.
בנוסף, חוזק מתח הפנים של השמן טוב יותר ומגן טוב יותר בכל מצב.
השמנים היום הרבה יותר טובים ממה שהיה כשהרכבים האלו יוצרו, והמחירים לא גבוהים כמו פעם.
מה גם שבגולן ובנגב אתה רואה ״0״ מעלות בלילה בחורף, ובמישור החוף עם פקטור לחות ורוח בחורף מגיעים גם ל 5 בקלות.
אז גם טיעון הטמפ לא תופס.
תשמע דוד, לא יודע למה אתה מתכוון נסועה נמוכה, אני את הטרופר הראשון שלי קניתי עם 160k ק"מ כשהמחירון של הרכב היה 80-90k ש"ח... והאוטו היה צעיר רענן ומקורי עד העצם.
הוא היה עדיין באחריות umi ואחרי ריקול מזרקים אחרון שהיה דאז... מהר מאוד הבנתי מה החירטוט שלהם לגבי כל העסק.
דורון,
כדי לחסוך את הפינג פונג הזה, צרפתי סרטון, ראית???
אתה מבין שיש גם בעיה בצד השני של הסקלה? שמן פחות מדי צמיגי? הוא פשוט לא עושה! על הנקודה הזו אפשר להסכים?
אנחנו מסכימים שאותה משאבה שמבוססת על גלגלי שיניים, תיצור פחות לחץ אם יזרימו דרכה שמן דליל (מדי) לעומת עם יזרימו שמן מתאים
(יותר סמיך)? בהנחה שבטמפ' עבודה הצפויה לשמן בצמיגות 30, יש מצב שהורדה של צמיגות השמן שהוא קר, מ5 ל 0 , תגרום לבעיית לחץ? בעייה שרק תחמיר עם השנים (ככל שמשאבה נשחקת)?
ראיתי והוא אומר בדיוק מה שרשמתי.
אתה רוצה שמן רב-דרגתי שבטמפ נמוך מגיע הכי מהר לכל פינה במנוע, ומונע את הבלאי בשלב הקר, ומנגד יודע לשמור צמיגות בטמפ הגבוה.
הפוך..
המנוע מתקשה לבנות לחץ במערכת כי השמן לא זורם.. תסתכל שוב על הסרטון וההסבר שלו.
בשביל זה יש את הדרגה הנמוכה.
היו כאן 2 נושאים שונים.
הראשון מנוע טרופר והמערכת ההידראולית בהזרקה, שאין לי שום התייחסות לגביו כי אין לי היכרות איתה.
ואם היה לי טרופר, אין לי ספק שנדב היה כתובת מבחינתי.
השני,
האמירה הכללית של נדב ובהמשך זיו לגבי אי סיכוך ובעיית דלילות ותכונות שמן בהגדרתו בטווח הטמפרטורה.
אכן הדוגמה של המשאב גלגלי שנים לקוחה ישירות מהטרופר, אבל שווה רגע להבין את בעיית השימון באופן כללי.
דורון,
האם אנחנו מבינים שיש גם עם שמן דליל מדי, וזה לא יחודי לטרופר!
מעבר להסבר היפה בסרטון ששמתי פה, אם אין בעיה כזו, אז למה בכלל ההשקעה בשמנים שגורמת לצמיגות לעלות עם הטמפ' ולא לרדת?