לא קבעתי, אמרתי נניח, זו דוגמא.
במקרה הספציפי של פותח השירשור, אם יש רכיב אחד שנשחק הרבה פחות מהשני, והשני גם בעייתי להחלפה, נראה לי הגיוני לגמרי להשתמש בשני רק כשחייבים.
Printable View
אני מבין ומסכים איתך,
מה שאני לא מבין זה מה מיוחד בציריות של טרופר...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
האמת היא, שהדורים נוצרים מהרוח
רק אחרי שהם קיימים, רכב ובעיקר לא משולב , עשוי להשפיע עליהם . וגם אז פחות ממה שנדמה
Sent from my iPhone using Tapatalk
ואני לתומי חשבתי שהם נגרמים כתוצאה המון כלי רכב שנוסעים על ציר עם לחץ אוויר מלא וגלגל בגודל דומה.
והנה עוד שרשור נגנב ..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אשמח לדרדר שרשור נוסף תומר, בדומה לכתב הרכב השני, גם אתה לא מדייק לגבי ההדורים.
וחכו שדורון ייכנס....
לגבי ההדורים, תוצאות התחקיר שלי:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1460
אולי פספסתי, אבל לא ראיתי התייחסות לעומס על גלי ההינע והציריות
בנסיעה משולבת ברכב ללא דיפרנציאל מרכזי.
נראה לי שהעומס שמייצרת ההתנגדות (בכל סיבוב)
בין שני הסרנים, גבוה יותר מהעומס של סרן אחורי
המתמודד לבדו עם שטח קל.
אוי החום הזה.... הקורונה שדפקה את העונה הקרה...
זיו, בדיוק בגלל זה המציאו את ה tod...
torque on demand, בכל שביל כבוש/כורכר וכו' כשלא צריך הנעה כפולה קבועה אתה דורך את המערכת והמומנט שעובר לגלגלים הקידמיים רק לפי מה שהחיישנים מזהים, עובד מעולה, אני מאוד נהניתי ממנו, גם כשנעלתי קדימה באוטומטית כמעט ולא הרגשתי אותה, פגז של דבר, ויש לזה גם חיווי כמה כוח עובר קדימה ע"י נורות שלבים בלוח המחוונים.
מעבר לזה בשטחים אחרים שלב low שים ב drive ותן לאוטו לעשות את שלו.
לנסוע ב 2x4 באופן קבוע בלי לשלב זאת טעות נפוצה, כמה הרכב שלך שוקל? כמה כוח אתה צריך כדי להזיז אותו? תעשה את החשבון הזה בסוגי קרקע שונים שאתה מטייל בהם ללא 4x4 וכשאתה ב high במקום להיות משולב ואפילו ב low ותלמד כמה אתה מאמץ את כל המכלולים שלך חוץ מהסרן האחורי שהוא גיבור, אז מה יותר שווה לטחון את את כל האוטו מנוע/גיר/טרנספר וכו' או לשלב ולהקל על הרכב במחיר של פעמון שעולה 150 שח?
אפרופו ציריות קידמיות, לא יודע מה הקטע שלכם, אני בחיים לא שברתי של טרופר, אני מטייל עם עוד עשרה טרופרים חברים, אחד שבר פעמון... בנחל עדשה... חוץ מיזה נאדה.
דבר נוסף ואולי הכי חשוב, שבירה תלויה הרבה בנהג וההכרות שלו עם הרכב, וכמובן במכוון.
תעברו ל suv אמיתי עם הנעה כפולה קבועה ואז לא תהיה לך התלבטות(יהיה ויכוח אחר, אם לנעול מרכזי או לא חחחחח) ולא תפתח שרשורים משעמום... 😂
המממ... SUV אמיתי ... המדרון חלקלק
Sent from my iPhone using Tapatalk
א. אין כמו מקרר
ב. ברור שחייב מערכת להטענת מצברים- את היקרה
ג. מכופף הבננות עושה את זה...
עזוב אותך
תשאיר 2×4 כל עוד המסלול קליל.
שכחתי לציין למי שלא יודע....
מה שיפה בטרופר זה שהשילוב הוא shift on the fly, תוך כדי תנועה ובלחיצת כפתור, לא צריך לעצור ולא צריך N.
אז נכון, כשלא צריך אז לא צריך, אבל אם המסלול הקליל פתאום הופך לקצת יותר זה לא מצריך ממך יותר מידי, לחיצה ואתה משולב תוך כדי תנועה, ניגמר וחזרת לדרך כבושה? לחיצה ואתה משוחרר.
אני משלב מייד עם הירידה לשטח גם בפאגרו שהיה לי
וגם ברנגלר
בדרך כלל נוסע ב LOW זה מונע התחממות ושומר על הגיר
רק בשטחים פתוחים מעביר ל HIGE
הכי משונה לי זה כול אילו שמתגאים שהם לא משלבים בכלל
כאילו שהרכב גיבור והם גיבורים שהם מטפסים ללא נעילות למרות שיש
נראה לי התרברבות ללא הבנת הרכב והשטח חלקם אנשי שטח מאוד וותיקים
גם בלנדרובר. כל עוד אתה לא בעיצומו של סיבוב.
אתה מדבר על נעילת דיפ' מרכזי.
לא ניסיתי, נועל מרכזי בירידה מאספלט, בדרך כלל זה קורה במהירות איטית.
עם כל הכבוד לאבירם, זה קשקוש.
זה אותי נחמד ככלל אצבע אם ירדת מהאספלט הצידה לשוליים או הגעת לפיקניק משותף עם פרייבטים.
גם בפרייבט יש הבדל בין פרייבט עם הנעה קדמית להנעה כפולה בכל מה שקשור לאחיזה, והאצה.
בניגוד לתפיסה המקובלת, דרך כורכר (״דרך קק״ל״), יכולה להיות בהרבה מקרים עם מקדם אחיזה נמוך מקרקע מהודקת.
בלאי הדרך משחרר חצץ שמתנהג כמו גולות על משטח, והאחיזה הכללית נמוכה בהרבה.
גם האמירה ״יש לי 2 נעילות אז אני לא משלב קדמית מאד בעייתית.
אתה מעמיס במקום לחלק עומס.
כשאתה נעול, אז במצב הבדל אחיזה, גלגל אחד נושא בעומס הרגעי.
בהנעה משולבת, למעט הצלבה מלאה, יהיו תמיד לכל הפחות 2 גלגלים שנושאים בנטל העומס, ובדכ 3.
אפשר לבנות תילי תילים של הצדקות אישיות לאי-שילוב הנעה קדמית בשטח, אבל זה לא מחזיק מים אם אתם מסתכלים על זה בראייה טהורה של חלוקת עומס באלפי הרגעים הקצרים בהם הבדל האחיזה זורק את המומנט ימינה-שמאלה בתוך הדיפ ושיפור אחיזה להיגוי, האצה, ובלימה.
זה דיון עם זקן של מתושלח, אבל העובדות לא השתנו.
בקפיצה הגלגל מאבד אחיזה, מאיץ, פוגש את הקרקע וחופר נקודתית.
מסיבה זו, הנעה 2X4 מחריפה את התופעה, כי יש משמעותית פחות יכולת הורדת הכוח לקרקע לפני גזירה, והנעה 2X4 עם צמיגים בלחץ גבוה עוד יותר.
זה נושא שנחקר אמפירית בצורה מאד מקיפה.
בדיונות זה נובע מתופעה שונה מורכבת יותר של אחיזה-איבוד אחיזה בין צדדי הסרן, העברת המומנט לצד עם פחות אחיזה, ואי-ריסון מספק שמאפשר התפתחות תדר במתלה.
הקפיץ בצד אחד ״נדרך״ בהתחפרות, משחרר את האנרגיה למרכב ומקפיץ את הצד השני וחוזר חלילה.
ממש לא.
הדורים הם תופעה מוגדרת לדרכי עפר, ואינה תופעה טבעית.
באוסטרליה שיש בה מערכת עניפה של דרכי עפר זה בעיה חמורה מאד.
עם השלכות חריפות עם בלאי רכבים.
מספיק להסתכל על דרך העפר במכתש עד לחניון בארות.
בקטע המשותף לפרייבטים ואוטובוסים, יש הדורים.
ברגע שעברת לחלק שמוגדר לרכבי שטח זה כמעט ונעלם למעט קטעים מסויימים.
זה נעלם בעיקר בגלל כמות הרכבים שיורדת משמעותית, והשוני בתוואי. ואני אומר שוב, לאיבודי האחיזה חלק קטן אם בכלל ביצירת התופעה, בניגוד לבאמפים הקטנים שרואים בעליות/שבילים חוליות/ים.
והמצחיק הוא, שהרבה משרשורי ההדורים (2006, 2018) התחילו ב"4*4 או 2*4".
עריכה:
אגב 2006, ציטוט מה1.4.06:
"...הגורמים ההרסניים ביותר לדרכים הם שילוב של רכב 2WD שלא מסוגל להעביר ביעילות את הכוח למשטח לא אחיד כמו דרכי עפר,לחץ אויר גבוה,מהירות גבוהה יחסית ותעבורה גבוהה.
לחילופין רכבים רבי-מינוע (4WD וצפונה)לחץ אויר נמוך ומהירות נמוכה כמעט שלא יצרו את התופעה.
קחו לדוג' את הדרך לחאן שיירות,רוב מי שנוסע שם אלו פרייבטים והדרך מחורבנת להפליא...."
נשמע לכם מוכר? כמעט אחד לאחד :)
תבחר אחד מעשרות שרשורי הקוריגיישן אני אשמח להתווכח איתך שם. בעצם אין טעם. אתה ואני אומרים אותם דברים כבר חמש עשרה שנה.
(ואין צורך לחזור על עניין הדיונות, כולנו אמרנו כבר שזה דבר שונה).
ניצחת
אל תסיטו את השרשור. זה היה רק איזכור, עוד סיבה למה עדיף לנסוע בשטח ב-4X4 ולא ב-2X4.
זה גם עניין בטיחותי, במיוחד אם מהירות הנסיעה בינונית ומעלה.
אהלן אהלן
מעל 50 הודעות, לא חושב שיש לי הרבה מה להוסיף...
ובכל זאת.
מכיר טרופר טוב מאוד.
אבא (ואני) עשינו עליו ביחד מעל 500k קמ. לא מעט שטח, חלקו קשה.
למיטב זכרוני, לא החליף ציריות קדמיות. ואם כן, לא יותר מפעם אחת.
מקוריות כמובן.
הגומיות לעומת זאת, הוחלפו לא פעם. ואם יש משהו שגומר את הציריות זה כשלא שמים לב שהגומיות קרועות...
לעומת זאת, חברים שנוסעים עם טרופרים נעולים קדימה כן שוברים פעמונים (לא מקוריים).
אני חושב שההנחה שלך על בלאי שאתה מנסה לחסוך מהן לא מבוססת. הבלאי שלהן לגמרי סביר.
האלטרנטיבה שאתה מציע למיקוד הבלאי בסרן האחורי החסון לדעתי לא ניתנת להוכחה.
ועכשיו זווית אחרת-
מספיקה פעם אחת שאתה שוכח לשלב לפני עלייה בעייתית ואתה גומר עם נזק שהוא בסדרי גודל יותר יקר (ומסוכן) מציריות קדמיות. מנסיון...
להלן הנסיון-
ממש לפני פחות משבועיים סיימתי 4 ימי טיול טובעניים מאוד לסמוראי. לצערי, הפעמונים אצלי בסוף דרכם ממש. דפיקות מאוד לא נעימות בסיבוב. קשה עד בלתי אפשרי להשיג מקוריות חדשות. ולכן עוד לא הוחלפו.
באופן חריג ויוצא דופן, נסעתי רוב הטיול בהנעה אחורית למעט מכשולים קשים....
זה לא כיף.
העומס המוגבר על המכלולים מורגש.
וכן, היו פעמיים ששכחתי לשלב. נגמר בנס....
פעם אחת- קיר סלע ארוך ותלול... נגמר בדרדור חסר שליטה לאחור ולמזלי השטח שמאחורי היה עם מספיק טולרנס כדי שלא ייגמר בנזק.
במקרה השני- יום לפני מעלה עקרבוט קטע כביש קצר. אז שחררתי לוקרים כדי לא "לבזבז את הפעמונים".
שכחתי לנעול....
שליש ממעלה עקרבוט עשיתי בהנעה אחורית בלבד. לחץ אוויר נמוך ואחיזה מצויינת, גמישות, יחסי העברה נמוכים, לא שמתי לב.
למזלי, חבר טוב שבא לבדוק למה אני מתקשה במכשול אחד קשוח שם לב שהלוקרים משוחררים... [emoji2359]
אם הייתי עובר את המכשול הספציפי הזה כנראה שבבא כבר היה נגמר פחות טוב. וכתבו כאן מה קורה בבלימה ברוורס ב- 2*4.
עד כאן.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk