-
תגובה: לנד קרוזר 2008 דיזל נשמע כמו טרקטור, סוחב בעצלתיים ונוקש קצת בסל"ד נמוך
הרעש נעלם כשהמנוע חם בטמפ' עבודה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mishu
כן. אני לא זוכר את הערכים המדוייקים, אבל 2 מזרקים היו בערך 2.5 ונראה לי שאחד היה על 1.5. אני אכתוב עדכון יותר מדוייק כשאהיה ליד הדו"ח.
המסקנה שלהם היא שצריך להחליף את המזרקים. המליץ לעשות בנוסף גם ניקוי ואמר שזה עדיין משאיר אפשרות של סדק בבוכנה (אמר שהוא לא יכול לדעת). אני לא חושב שהמצב כזה גרוע וזה הוורסט-קייס סנריו.
החלטתי לפעול בשלבים:
1. עשיתי היום יישור קו (שמנים, פילטרים).
2. אבצע ניקוי באמצעות תוסף דרך הסולר, אח"כ אינפוזיה (ואם זה לא יזיק, אז אח"כ עוד תוסף דרך הדלק).
3. ניקוי חיישן אויר + חיישן EGR (נראה לגבי המשך מע' ה EGR).
3. אם לא יהיה שיפור (מה שסביר בעיני), אנסה שיפוץ או החלפה של המזרקים.
זה על קצה המזלג. קראתי המון בזמן האחרון על הנושא. לדעתי אין מנוס מהחלפה של המזרקים, אבל אמרתי שאנסה שלב שלב.
תודה אסף.
2.5 ממ"ק אכן נחשב הגבול העליון למזרק תקין. קראתי גם מקומות שכתבו שאפשר לסחוב עד 3 אך הרוב מציינים 2.5.
במידה ותרצה להחליף יש לא מעט שמפרסמים בפייסבוק.
למשל תומר פלד מבית שאן פירסם ש4 מזרקים דנסו חדשים כולל התקנה וקידוד ב6000 ש"ח לפני מע"מ.
יש איזה מכון דיזל מירושלים שמפרסם מזרקים מחודשים ב450 לפני מע"מ פלוס פו"ה ב800 שח.
ויש עוד לא מעט. מציע לעשות סקר שוק לפני שאתה רץ להחליף.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
1 קבצים מצורפים
אלה מזרקים טובים לחלוטין
גבול:
-4/+4 mm3/st
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
הרעש נעלם כשהמנוע חם בטמפ' עבודה?
לא. זה רעש קבוע שנחלש קצת כשהמנוע חם. אחד הדברים שחשבתי לנסות ושכחתי לרשום בתשובה לאסף, זה שבפעם הבאה אתדלק בתחנה אחרת. נראה לי שרעש הצלצול (דטונציה) התגבר מאז שהתחלתי לתדלק רק בטן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
2.5 ממ"ק אכן נחשב הגבול העליון למזרק תקין. קראתי גם מקומות שכתבו שאפשר לסחוב עד 3 אך הרוב מציינים 2.5.
במידה ותרצה להחליף יש לא מעט שמפרסמים בפייסבוק.
למשל תומר פלד מבית שאן פירסם ש4 מזרקים דנסו חדשים כולל התקנה וקידוד ב6000 ש"ח לפני מע"מ.
יש איזה מכון דיזל מירושלים שמפרסם מזרקים מחודשים ב450 לפני מע"מ פלוס פו"ה ב800 שח.
ויש עוד לא מעט. מציע לעשות סקר שוק לפני שאתה רץ להחליף.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ראיתי את הפרסום של ניר מירושלים (לא נראה לי שאסע עד בית שאן בשביל זה). כשאגיע לשלב של הטיפול במזרקים בהחלט ארחיב את סקר השוק.
רק לסבר את האוזן, ההצעה שקיבלתי להחלפת המזרקים בטויוטה היתה 17,000 שקל. הרגשתי כמו במערכון של הגשש: "אז מה היה לנו שם? היה לנו ריגולז' ברקס, פלגים, פלטינות, שטנגה, פילטר שמן, שמן ברקס, החלפנו לך גם את האלמנט... את האלמנט אל תכניס לו לחשבון. האלמנט עלינו, און דה האוס".
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gershon
אלה מזרקים טובים לחלוטין
גבול:
-4/+4 mm3/st
תודה גרשון על המידע (תמונה מצורפת)
-
1 קבצים מצורפים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
אסף. זה אחלה של של מידע מרוכז ולא מסובך יחסית. חן חן על הלינק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mishu
לא. זה רעש קבוע שנחלש קצת כשהמנוע חם. אחד הדברים שחשבתי לנסות ושכחתי לרשום בתשובה לאסף, זה שבפעם הבאה אתדלק בתחנה אחרת. נראה לי שרעש הצלצול (דטונציה) התגבר מאז שהתחלתי לתדלק רק בטן.
את הפילטר סולר שהחלפת לא רוקנת לתוך כלי שקוף?
מקווה בשבילך שמדובר רק בסולר ג'יפה...
ואם כבר מדובר במזרקים, המשופצים/מחודשים לא מחזיקים הרבה, 30-40k ק"מ... במקרה הטוב טיפה יותר...
תנסה לחפש חדשים בחו"ל אולי.
ועוד טיפ, כדאי גם להיתייחס לצנרת הסולר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כשאתה מחליף פילטר סולר, מלא את בית הפילטר בחומר ניקוי. את שאר החומר שים במיכל.
אסף, אתה משתמש בתוסף בכל החלפת פילטר סולר?
-
לא. כל החלפה שנייה /שלישית תלוי במצב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
את הפילטר סולר שהחלפת לא רוקנת לתוך כלי שקוף?
מקווה בשבילך שמדובר רק בסולר ג'יפה...
ואם כבר מדובר במזרקים, המשופצים/מחודשים לא מחזיקים הרבה, 30-40k ק"מ... במקרה הטוב טיפה יותר...
תנסה לחפש חדשים בחו"ל אולי.
ועוד טיפ, כדאי גם להיתייחס לצנרת הסולר.
חבר לקח עבורי את הרכב לטיפול ובמוסך החליפו את הפילטר בשלב שהוא לא היה ליד הרכב, ככה שלא רוקן שום דבר לכלי שקוף. נאמר לו שבפילטר היו קצת לכלוכים (סומך מאוד על המכונאי שלי).
לגבי המזרקים מחו"ל - זה רעיון לא רע (יש לי מי שיקנה וישלח עבורי), אני רק מפחד מטעות כי אין לי מושג איזה מק"ט אני צריך.
לגבי צנרת הסולר - למה אתה מתכוון? יכול לפרט?
תודה
-
חלקים מזמינים לפי מספר שלדה\VIN
17 אותיות ומספרים-צד שמאל על נייר של טסט
שלח לי אותו-תקבל מספר קתלוגי מדויק
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mishu
חבר לקח עבורי את הרכב לטיפול ובמוסך החליפו את הפילטר בשלב שהוא לא היה ליד הרכב, ככה שלא רוקן שום דבר לכלי שקוף. נאמר לו שבפילטר היו קצת לכלוכים (סומך מאוד על המכונאי שלי).
לגבי המזרקים מחו"ל - זה רעיון לא רע (יש לי מי שיקנה וישלח עבורי), אני רק מפחד מטעות כי אין לי מושג איזה מק"ט אני צריך.
לגבי צנרת הסולר - למה אתה מתכוון? יכול לפרט?
תודה
צינורות סולר של המזרקים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gershon
חלקים מזמינים לפי מספר שלדה\VIN
17 אותיות ומספרים-צד שמאל על נייר של טסט
שלח לי אותו-תקבל מספר קתלוגי מדויק
תודה רבה 👍
-
עדכון #1:
אחרי החלפת שמנים ופילטר סולר+אויר - יש שיפור קל בביצועים של הרכב. הוא סוחב קצת יותר טוב, אבל רעש התקתוק במנוע לא השתנה. לפעמים זה נשמע קצת יותר בולט ולפעמים פחות (אבל אולי זה רק אני שנדמה לי).
קצת מוקדם מידי להגיד בנחרצות, אבל נראה שלאחר כל זה הרכב צורך יותר דלק. אני צריך לבחון את זה לאורך זמן יותר ממושך כדי לקבוע בוודאות.
שאלה:
במידה וארצה לנקות את מערכת ה-EGR. איפה כדאי לעשות את זה וכמה פחות או יותר זה צפוי לעלות?
תודה
-
לא ממליץ לך למשוך את זה יותר מידי.... אאל"ט קיבלת אבחון שיש ליקוי במזרקים, מזרק משתין יעשה בסוף נזק למנוע, חבל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
לא ממליץ לך למשוך את זה יותר מידי.... אאל"ט קיבלת אבחון שיש ליקוי במזרקים, מזרק משתין יעשה בסוף נזק למנוע, חבל.
יאפ.. זה נכון. כרגע המסקנה שלי היא שהאבחון שקיבלתי (החלפת מזרקים --> לא הסתדר אז EGR --> לא הסתדר אז בדיקה של סדק בבוכנה) היה מקצועי ולא חרטוט כדי לחלוב אותי. אני לא עושה הרבה ק"מ ביום וגם אין לי הרבה זמן פנוי, לכן אני לא ממהר להחליף ASAP.
אבל אתה צודק נדב.
-
מוסיף לשרשור: לפי היסטורית הטיפולים של הרכב, הוחלפו 4 מזרקים ו-4 צינורות סולר (חלקים מקוריים) במוסך טיוטה לפני כ-120,000 ק"מ. האם זה סביר שאחרי מס' ק"מ מועט שכזה יגיעו המזרקים לביצועים כאלה? האם הנתון הזה משנה במשהו?
תודה.
-
1 קבצים מצורפים
תוצאות בדיקת נתוני מנוע.
כל תובנה תתקבל בברכה...
תודה.
-
לא קראתי הכל, אבל מזרק מס' 3 חורג בקריאה משאר המזרקים. גם אם הוא בתוך התחום, השוני הוא גדול. צריך לראות שזאת לא קפיצה של רגע אלא שהמספרים יציבים.
-
הבדיקה הראשונית צריכה להיות בהתנעה, מנוע קר אחרי שעמד לילה.
אחרי כן בסלד סרק.
יש תהליך לימוד שבו התוכנה אומרת לך איזה 80 פעם ללחוץ על הגז ולעזוב. ככה המחשב מנוע מכייל את ערכי הסטייה מחדש, למזרק שערך הסטייה שלו לא כמו שאמור להיות אבל עדיין בתחום המותר.
זה ב active trsts
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הבדיקה הראשונית צריכה להיות בהתנעה, מנוע קר אחרי שעמד לילה.
אחרי כן בסלד סרק.
יש תהליך לימוד שבו התוכנה אומרת לך איזה 80 פעם ללחוץ על הגז ולעזוב. ככה המחשב מנוע מכייל את ערכי הסטייה מחדש, למזרק שערך הסטייה שלו לא כמו שאמור להיות אבל עדיין בתחום המותר.
זה ב active trsts
אסף.
תודה אסף. אני תיכף הולך לבדוק את זה שוב.
-
2 קבצים מצורפים
בדיקת נתוני מנוע, הנעה ראשונה לאחר שהרכב עמד לילה בחניה.
הנעה ראשונה - 8:54:
קובץ מצורף 130231
לאחר 10 דקות:
קובץ מצורף 130232
לי נראה שהנתונים לא כאלה גרועים.
אשמח לתובנות... :)
תודה.
-
6 קבצים מצורפים
טוב, אז ניקיתי את רוב חלקי ה-EGR... סיכום והתרשמות:
1. התחלתי לעבוד על הרכב מ 10:30 ועד 17:00 בערך (כולל הפסקות קלות וגיחה לקנות עוד כמה מיכלים של ספריי קרבורטור).
2. כבר מההתחלה הבנתי שהמערכת EGR אצלי לא ממש ממש מלוכלכת או סתומה. היא כן קצת מכילה פיח, אבל בהיקפים הגיוניים. תמונות ראשונות:
קובץ מצורף 130238
קובץ מצורף 130239קובץ מצורף 130240קובץ מצורף 130241
3. פירקתי בכל זאת את החלקים עד הסעפת (לא כולל). ניקיתי עם ספריי קרבורטורים, סכין ומברשות.
ככה זה נראה אחרי:
קובץ מצורף 130243קובץ מצורף 130244
4. תוך כדי ניקוי החלקים זיהיתי צינורית ואקום עם חור/חתך באורך של ~1.5 ס"מ. החלפתי את הצינורית באחרת שהיתה לי במקרה...
5. חיברתי בחזרה את החלקים למקומם וראיתי שנורית המנוע הכתום נדלקת לי ביחד עם עוד כמה נורות אזהרה. ניתקתי את המינוס ל-5 דקות והנורות כבר לא הופיעו...
לסיכום:
הרכב מגיב משמעותית (!) הרבה יותר טוב. פותח, מאיץ ומגיב הרבה יותר חזק ומהר ממקודם. עושה רושם שרמת הריח החריף מהאגזוז גם כן ירדה משמעותית. תקתוקי המנוע עדיין נשמעים, אבל אני חושב שפחות ממה שהיה לפני הטיפול (לא נסעתי מספיק עם הרכב כדי לקבוע סופית). הרכב עדיין נשמע קצת טרקטוריש, אבל ההבדל הכי מורגש הוא בתגובה של הרכב. בהאצה בתחילת נסיעה יש יותר כח וגם האצת ביניים. מרגיש מומנט משמעותי בעיקר בטורים היותר גבוהים.
אני משער שהשינוי המשמעותי קשור לצינורית ואקום הקרועה.
אעדכן בהמשך כשאסע יותר על הרכב.
שיהיה לכולם שבוע טוב.
-
2 קבצים מצורפים
נתוני מזרקים מהיום בבוקר:
הנעה ראשונה, לאחר מס' דקות
קובץ מצורף 130259
לאחר נסיעה קצרה
קובץ מצורף 130260
אודה לתובנות :)
אגב, אחרי הטיפול שעשיתי אתמול הפסיק לי הריח החריף מהאגזוז והרכב מגיב לגמרי אחרת.
-
אני מנחש שהצינורית ההלויה היתה של חיישן MAP, או אולי של הטורבו.
כך או כך עכשיו יש לך לחץ גדישה נורמלי ותערובת מדוייקת.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני מנחש שהצינורית ההלויה היתה של חיישן MAP, או אולי של הטורבו.
כך או כך עכשיו יש לך לחץ גדישה נורמלי ותערובת מדוייקת.
אסף.
אבף. תודה רבה על האבחנה. נראה שכל הסיפור בסוף היה הצינורית ואקום הקרועה. אני הולך לכתוב סיכום עם תמונות בסוף הפוסט.
תודה.
-
2 קבצים מצורפים
אז ככה:
נסעתי היום עם הרכב. בבוקר נסע כמו סוס פרא. מגיב בפתיחה, מאיץ האצות ביניים כמו פרייבט, אין יותר ריח מהאגזוז ואני מחוייך כאילו שהתחדשתי בלנד קרוזר 2018... עד שפתאום אני שם לב שהאוטו שוב לא סוחב (בכלל!). לוחץ חזק על הדוושה - האוטו "עגלה" למות... שום נורה לא דולקת והאוטו לא מצליח לעלות לטורים. בקושי בקושי הוא סוחב בין המהלכים. פתחתי מכסה מנוע וגיליתי שהצינורית ואקום ששמתי אתמול יצאה מאחד החיבורים. א-הא!!!... אז זה המקור לעצלות המנוע שהרגשתי כל הזמן ברכב [emoji848]
חיברתי בחזרה את הצד המנותק, שמתי אזיקון והאוטו שוב שד טזמני.
לסיכום העניין:
ניקוי ה-egr כנראה הועיל בהפסקת הריח החריף מהאגזוז. סביר שגם שיפר במשהו את פעילות המנוע.
הסיבה לעצלות בסחיבה שהיתה לי נובעת מקרע קטן לאורך הצינורית הזו:
קובץ מצורף 130268
כאן אפשר לראות בדיוק איזה צינורית:
קובץ מצורף 130269
רעש התקתוק עדיין קיים, אבל פחת משמעותית. סביר שזה או הרעש "הסטנדרטי" של מנוע 1kd או אולי משהו שיסתדר עם עוד קצת ליקווי מולי. עם זאת לא פוסל אפשרות של אולי שסתום בעייתי, אבל באובר-אול - לא משהו שאי אפשר לחיות איתו.
חסכתי אלפי שקלים (20,000+) של הוצאות מיותרות בגלל אבחון "ככה-ככה".
מקווה שפוסט זה יעזור למישהו בעתיד.
תודה לכל חברי הפורום על העזרה.
Mishu.
-
הצעה שלי מניסיון של תקלה שבאה הולכת - תחליף את הפילטר הקטן ואת כל צינוריות הואקום. אני הזמנתי מקורי מאמיימה.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
הצעה שלי מניסיון של תקלה שבאה הולכת - תחליף את הפילטר הקטן ואת כל צינוריות הואקום. אני הזמנתי מקורי מאמיימה.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
כל שאר הצינורות וואקום נראים טובים וגם הפילטר נראה תקין. אני חושב שבינתיים אין טעם להחליף. מה שכן, אני רוצה לקנות צינור ואקום אחד ארוך שיהיה לי ספייר באוטו/בבית.
תודה ארז.