-
תגובה: מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור - שילוב מנצח או פשרה סבירה? (פוצל מדיון על הברונקו חדש)
אני לא פתחתח את השרשור (רק שאלתי שאלות) ולכן גם לא אחראי לשם.
אם אני הייתי צריך לתת את השם, אז זה כנראה -
מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור - פשרה מנצחת?
כמו שנדב כתב, יש כמה סוגים של מתלים נפרדים מקדימה, ובהחלט מגיעים "לביצועים" יפים.
כל מי שהסביר על הבעיות, לא נתן פתרונות טובים יותר.
לדעתי, בהנתן קשת הצרכים והעדיפויות שלנו (ולכל אחד התהמיל שלו) - עבירות, נוחות נסיעה, עלויות רכישה ועלויות שוטפות....
זה כנראה באמת שילוב מנצח.
1- אם נחזור לדיון שממנו הדיון הזה פוצל, על הברונקו, אני חושב שזו החלטה בהחלט נכונה.
2- כל מי שיצא בהצהרות על הדיפנדר 5 ויכולות השטח שלו, יצטרך לאכול את הכובע. גם הטויוטות (למינהן) וגם רכבים חדשים כמו הברונקו, יהיו טובים יותר לצרכים כמו שלנו (לא מעניין אותי לנסוע 150 קמ"ש). יתרה מזאת, לגבי עבירות, גם רכבים "נחותים" יותר כמו דימקס והיילקס, ינצחו דיפ' 5.
3- ומי שזה מעצבן אותו... שלא יקנה רכב "פשרה" כזה :-)
-
תגובה: מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור - שילוב מנצח או פשרה סבירה? (פוצל מדיון על הברונקו חדש)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אתמה עושים גדול יותר ? את הרכב? גלגלים?
את המתלים, את הציריות, פתרון שיאפשר לגלגל 40" ואלפיה של כוחות סוס במתלים נפרדים ללא חשש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני לא פתחתח את השרשור (רק שאלתי שאלות) ולכן גם לא אחראי לשם.
אם אני הייתי צריך לתת את השם, אז זה כנראה -
מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור - פשרה מנצחת?
כמו שנדב כתב, יש כמה סוגים של מתלים נפרדים מקדימה, ובהחלט מגיעים "לביצועים" יפים.
לדעתי, בהנתן קשת הצרכים והעדיפויות שלנו (ולכל אחד התהמיל שלו) - עבירות, נוחות נסיעה, עלויות רכישה ועלויות שוטפות....
1- אם נחזור לדיון שממנו הדיון הזה פוצל, על הברונקו, אני חושב שזו החלטה בהחלט נכונה.
2- כל מי שיצא בהצהרות על הדיפנדר 5 ויכולות השטח שלו, יצטרך לאכול את הכובע. גם הטויוטות (למינהן) וגם רכבים חדשים כמו הברונקו, יהיו טובים יותר לצרכים כמו שלנו (לא מעניין אותי לנסוע 150 קמ"ש). יתרה מזאת, לגבי עבירות, גם רכבים "נחותים" יותר כמו דימקס והיילקס, ינצחו דיפ' 5.
לא שילוב מנצח ולא בטיח אלא פשרה גרועה בגלל שרכבים עם סרנים קשיחים וקפיצי סליל לא מיוצרים יותר ..וזהו אין יותר גם טויוטה לא מייצרים.
ולכן שני הגנטלמנים עברו לטנדרים כי זה מה שניתן לקנות כיום כרכב חדש יחסית, בעלות סבירה עם ערך מוסף, פשוט יחסית, מחירון טוב ומנעד שימושים רחב יעני life style של דור ה Z.
הטרופר זאת דוגמה מצוינת עד כמה הפשרה הזאת גרועה. סרן אחורי מצוין ו ifs גרוע מאוד שכדי לרסן אותו בשטח טכני אתה מותח את מוטות הפיתול למכסימום ומבטל כמעט לחלוטין את דרגת החופש בין המתלים ומיישר את הפרונט בתדירות חודשית ובנוסף הנוסעים בשטח טכני מתנדנדים כמו מטרונום.....
אם משהו מנסה לחיות במציאות וירטואלית אז סבבה אבל במציאות שאני מכיר אין כיום תחליף אמיתי ל 2 סרנים קשיחים וקפיצי סליל כרכב טיולים משפחתי עם עבירות סבירה ותחזוקה פשוטה כל אופציה אחרת זאת פשרה שמשנמכת את החוויה בשטח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
לא שילוב מנצח ולא בטיח אלא פשרה גרועה בגלל שרכבים עם סרנים קשיחים וקפיצי סליל לא מיוצרים יותר ..וזהו אין יותר
יש רנגלר ויש ג׳ימני, לפחות שני יצרנים סידרתיים עדיין שומרים על הגחלת.
-
הגימיני קטן מדי למשפחה ואכן הרנגלר נותר לבדו וגם הוא להערכתי ישונמך לצערי ל ifs בשנים הקרובות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אני מחכה ליום שיוציאו רכב שטח חשמלי ראוי, עם מנוע בתוך כל גלגל, עם רגנרציה כמובן, ואז אפשר יהיה לייצר מתלים נפרדים עם מהלך ראוי, גחון גבוה ושטוח, בלי תמסורות, נעילות, גלי הינע וכל הברזלים שיש לנו היום. זה באמת יהיה הדבר המשמעותי הבא ...
עוד מס חודשים...
https://www.theverge.com/platform/am...truck-suv-ford
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
יש רנגלר ויש ג׳ימני, לפחות שני יצרנים סידרתיים עדיין שומרים על הגחלת.
נדב,
אתה סתם נסחף ומבלבל את הדיון.
אני בכלל לא התייחסתי איך הסרן החי , מאחור, נושא במשקל (עלים? קפיצים? שילוב?)
ולא התייחסתי איך המתלים הנפרדים, הקידמים, נושאים את המשקל (מוטות פיתול, קפיצים, קויל-אובר..).
הנקודה, שאסף העלה, שילוב של סרן אחורי חי, ומתלים נפרדים מלפנים.
השילוב, הזה, של סרן חי מאחור ומתלים נפרדים, הוא המבנה הנפוץ ביותר, והוא לא הולך לשום מקום.
אחריו, שני סרנים חיים, ובסוף הרשימה 4 מתלים נפרדים.
מבחינת נתח שוק, זה ללא ספק השילוב המנצח.
מה אתם אוהבים, זו שאלה אחרת.
וכל זה היה, רק כדי להגיד, שאני מבין את ההחלטה של פורד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
את המתלים, את הציריות, פתרון שיאפשר לגלגל 40" ואלפיה של כוחות סוס במתלים נפרדים ללא חשש.
זה לא נושא השרשור, אבל עושים את זה לאחרונה די הרבה, עדיין יש מגבלת זווית מקסימלית ל cv לעומת מהלך שיוצר סרן חי, פותרים את זה עם פורטלים באפרייט. ועוד כל מיני...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
+1000
נ.ב,
לטעמי הסטאפ של נדב אגרסיבי מדי והכרכרה שלו איבדה משהו מהנינוחות והאצילות הבריטית :)
אנחנו מכירים? נסעת על הרכב שלי במקרה ולא ידעתי?
כל מה שרשמת זה ההיפך הגמור.
אבקש לנתק מגע ולחלץ לאחור. חלאס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
יש חפש רוק באונסינג. מסרני רוקוול 2.5 טון הם עוברים למתלים נפרדים. בטח יש כמה סרטונים ביוטיוב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
נדב,
אתה סתם נסחף ומבלבל את הדיון.
אני בכלל לא התייחסתי איך הסרן החי , מאחור, נושא במשקל (עלים? קפיצים? שילוב?)
ולא התייחסתי איך המתלים הנפרדים, הקידמים, נושאים את המשקל (מוטות פיתול, קפיצים, קויל-אובר..).
הנקודה, שאסף העלה, שילוב של סרן אחורי חי, ומתלים נפרדים מלפנים.
השילוב, הזה, של סרן חי מאחור ומתלים נפרדים, הוא המבנה הנפוץ ביותר, והוא לא הולך לשום מקום.
אחריו, שני סרנים חיים, ובסוף הרשימה 4 מתלים נפרדים.
מבחינת נתח שוק, זה ללא ספק השילוב המנצח.
מה אתם אוהבים, זו שאלה אחרת.
וכל זה היה, רק כדי להגיד, שאני מבין את ההחלטה של פורד.
על נתח שוק וכו' משפיעים מכלול נושאים ובעיקר כלכליים ביקושים וכו'...בעידן בו נסיעה בשטח נתפשת כדבר מזיק, לא טרנדי ומאוס משהו...הכדאיות לייצר רכב איכותי לשטח ( כאמור 2 סרנים קשיחים עם קפיצי סליל מברזל) קטנה..ומבחר האופציות קטן מאוד... ולראיה שני הגנטלמנים הנכבדים, המלומדים ועתירי כשרונות שחשקו ברכב ממודל מתקדם בעלות סבירה, התפשרו ובחרו בסופו של יום בטנדר קבלנים סולידי עם ifs מצוקמק ( כתחביב כדי לשמור על הגחלת הם עוסקים בשיפוצים ומיחזור של הדבר האמיתי) וזה אומר שנפל דבר בקרב קהילת הגיפאים המסוקסים בארץ הקודש...תם עידן ומתחיל עידן חדש :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
עד לפני עשור ויותר חלק מהכלים היו בכלל עם ifs מלפנים עם מוטות פיתול.
מוט פיתול זה סוג של קפיץ סליל באריזה שונה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
+1000
הדיסקו 2 הוא רכב מופלא, לדעתי רכב כביש/שטח הטוב והאמין ביותר שיצא מסוליהול
:rolleyes: אכן, הוא מתמודד בתחרות קשה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
:rolleyes: אכן, הוא מתמודד בתחרות קשה.
צחוקים.. :)
-
אזהרת חפירה! יש אמל"ק בסוף:
יש כאן יותר מדי סיסמאות. אז אזרוק עוד אחת.
כשזה נוגע לנוחות, כיול מתלים משמעותי פי אלף מאשר התצורה שלהם.
יסלח לי דוידל, אבל הדיסקו שלי בטיולים נורמאלים, הרבה! אבל הרבה! פחות נוח משני הטרופרים שמטיילים איתי (שניהם הגבהה סטנדרטית, אחד עם צמיגים גדולים במידה אחת).
הדיסקו שלי עם סלילים מקוריים ופוקסים שמכוילים קשיח. אם לא עוברים למהירויות של ראלי, אני צריך לגייס את כל יכולות קריאת השטח המהוללות שלי כדי לעמוד בקצב בלי לקבל מבטים זועמים מהאשה מחד, וקריאות שמחה מהמושב האחורי מאידך.
וזה רכב שיצא מסוליהול. פאר היצירה והנוחות.
לעומת זאת, אם צריך לטוס שניה כמה קילומטרים כי מישהו בנוהל נתק, או להספיק לצאת לכביש לפני החושך.... אוהו... הרכב מגהץ כמו בן זונה.
אמל"ק: הרבה מילים כדי להעביר שתי נקודות:
א. כשקונים רכב לטיולים ולא לתחרויות עבירות, הרבה יותר חשוב להסתכל על כיול המתלים מאשר על האם יש שני סרנים או לא.
ב. האוטו שלי הגיע אלי באיחור של עשר שנים. היום הוא אוברקואליפייד לצרכים שלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
קשקוש. זה פשוט מה שקיים בשוק. רובנו לאופי הטיולים שלנו היינו מעדיפים 2 סרנים אבל מה לעשות, שההיצע של רכבים כאלו קטן? ברורר שהייתי מעדיף שלהיילקס ויגו יהיה סרן מלפנים וכך רוב עכברי השטח, אבל לצערי לא בדיוק שאלו אותי.
אנחנו מסכימים שהשוק לא מציע לנו את הפתרון האולטימטבי מהמפעל? נשאר לנו "להתאים" את עצמנו לרכב.
זה עובד? ברור שזה עובד, אפילו טוב, אבל זה לא אידאלי ולא המצב המושלם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אזהרת חפירה! יש אמל"ק בסוף:
יש כאן יותר מדי סיסמאות. אז אזרוק עוד אחת.
כשזה נוגע לנוחות, כיול מתלים משמעותי פי אלף מאשר התצורה שלהם.
יסלח לי דוידל, אבל הדיסקו שלי בטיולים נורמאלים, הרבה! אבל הרבה! פחות נוח משני הטרופרים שמטיילים איתי (שניהם הגבהה סטנדרטית, אחד עם צמיגים גדולים במידה אחת).
הדיסקו שלי עם סלילים מקוריים ופוקסים שמכוילים קשיח. אם לא עוברים למהירויות של ראלי, אני צריך לגייס את כל יכולות קריאת השטח המהוללות שלי כדי לעמוד בקצב בלי לקבל מבטים זועמים מהאשה מחד, וקריאות שמחה מהמושב האחורי מאידך.
וזה רכב שיצא מסוליהול. פאר היצירה והנוחות.
לעומת זאת, אם צריך לטוס שניה כמה קילומטרים כי מישהו בנוהל נתק, או להספיק לצאת לכביש לפני החושך.... אוהו... הרכב מגהץ כמו בן זונה.
אמל"ק: הרבה מילים כדי להעביר שתי נקודות:
א. כשקונים רכב לטיולים ולא לתחרויות עבירות, הרבה יותר חשוב להסתכל על כיול המתלים מאשר על האם יש שני סרנים או לא.
ב. האוטו שלי הגיע אלי באיחור של עשר שנים. היום הוא אוברקואליפייד לצרכים שלי.
מי שמתקין בולמי FOX לא מכויילים לרכב כמו דיסקו 2 ( כלומר תכל'ס 4 בזנתי"ם) והורג את אחד היתרונות המהותיים של הרכב הוא x××× גדול ( תשלים כרצונך).
אני מסתייג מבולמים תחרותיים לרכב טיולים (במיוחד מכאלו שלא ניתנים לכיוונון על ידי בעל הרכב) הם בדר"כ עדינים, מסובכים ויקרים לתחזוקה,כיוון וגם קשים מדי לטעמי.
אם אתה לא מוגבה, חזור לבולמים המקוריים.
-
מי אמר בולמים תחרותיים? ולמה עדינים?
ומה אתה נעלב בשם המלכה? קרא את האמל"ק ותפסיק עם הבבל"ט.
-
אצלי כמו אצל אייל, הדיסקו 2 (עם קפיצי ברזל ובולמי קוני) קשיח ומטלטל את הנוסעים כדבעי במהירויות איטיות.
נקודת ההשוואה שלי היא הדיסקו 1 שקדם לו שהיה ממש מרבד קסמים, וגם איזה ל"ק חדש יחסית של חבר.
מצד שני הנוכחי מתנהג בכביש מפותל כמו פרארי (זתומרת ככה נראה לי, לא נהגתי אף פעם בפרארי :cool:).
-
לא, זה ממש לא פרארי....
תנהג בפרארי, תבין.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
הומו דרור, הומו.
"הוא חי חיים טובים, נדרס על ידי סופה".
-
תגובה: פורד ברונקו - נראה שיש למה לצפות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אז למה אתה החלפת היילקס אחד באחר?
למה לא עברת לפולריס?
מה קשר מחט לתחת?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
"הוא חי חיים טובים, נדרס על ידי סופה".
עם ברקסים של סופה זה ממש לא בעיה, גם כשלא מתכוונים....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עם ברקסים של סופה זה ממש לא בעיה, גם כשלא מתכוונים....
[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
צריך לפתוח תת פורום של שירשורים שהפכו לא דיים.
יש לי הרגשה שתומר ורכס יככבו באחד או שניים
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
תגובה: פורד ברונקו - נראה שיש למה לצפות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מה קשר מחט לתחת?
את זה צריך לשאול את מי ששם פה את ההערה על "פולריס, קאן-אם, ימאהה, הונדה, קוואסקי, וכו' וכו'.".
-
מה לעשות, רכבי השטח האמיתיים הטובים ביותר, עם ביצועים שמשפילים את כל הג'יפים והSUV החוקיים לכביש, עם ובלי סרנים חיים, בכל סוג של שטח, באים עם מתלים נפרדים.
מצד שני הם יקרים אש ולא פרקטיים ולא מורשים ליסוע על כביש. זה כי הם לא רכבי פשרה. אני, וגם אתה, מסתפקים בפשרה כל אחד לפי צרכיו ולפי כיסו.
לא ככה?
-
הכלים האלה נישברים חדשות לבקרים, אחרי כמעט כל טיול כזה שקורה בדרך כלל בסופ"שים הם נכנסים למוסך לשבוע ושופכים הון, זה ההבדל בין כלי שהוא רק לפנאי לבין כלי שהוא גם ליום יום.
-
הכל נכון נדב, אבל המתלים הנפרדים בכל הפינות לא מפריעים לביצועים - להיפך.
-
נמרוד, לא טענתי אחרת. עובדה שהרבה יצרנים עברו למתלים ניפרדים בארבע פינות, זה התחיל בפג'רו קינג אאל"ט וכולם אחריו.
אסף תיאר את זה טוב:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זו בדיוק דוגמה לרכב מאוזן - על שני סרנים.
הדיון הזה הוא לא על מה יותר טוב - מתלים נפרדים או סרנים - אלא על הטענה שלי שהשילוב ביניהם יוצר רכב לא מאוזן.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אז זה או 2 סרנים, או 4 ניפרדים.
כל דבר אחר נראה לי שהוא פשרה... אולי מצד היצרן ואולי לא.