השרשור הזה התחיל מזמן - רציתי לבדוק אם יש עוד מישהו שהחליף חיישן חמצן עצמאית ואם יש עוד תובנות לפני שאני ניגש למשימה
Printable View
השרשור הזה התחיל מזמן - רציתי לבדוק אם יש עוד מישהו שהחליף חיישן חמצן עצמאית ואם יש עוד תובנות לפני שאני ניגש למשימה
מחדש את הנושא בתקווה לפיתרון לבעיה המייאשת!
נדלקה נורת צ'ק אנג'ין, התקלה - חיישן קידמי. הוזמן חיישן אוניברסלי מהאינטרנט של בוש (4 חוטים עם התאמה עפ"י האתר לסוזוקי ג'ימני).
הוחלף אצל חשמלאי רכב (שגנב 100 שקל לעבודה של 4 דקות). אופס המחשב וחזרה התקלה. החשמלאי טוען שאני צריך לקנות אצלו את הדנסו ב-620 ש"ח (אוניברסלי) ושהוא יתאים. אתמול מצאתי בחנות חלקי חילוף אוניברסלי של דנסו ב-250 (חדש).
איך אוכל לדעת אם הוא מתאים?
למישהו יש ניסיון? האם כל האוניברסליים מתאימים לג'ימני?
ייתכן שהבעיה היא אחרת לכן הנורה ממשיכה לדלוק?
נסה בלינק הזה (אין את הדגם של הג'מיני, יש סוויפט 1.3, ייתכן ומדובר על אותו חיישן)
תשווה את מספר הדגם עם מה שמציעים לך בארץ.. שווה להשוות גם את המחיר :)
שים לב שיש חיישן לפני הממיר ויש חיישן אחרי הממיר DOWNSTREAM / UPSTREAM
http://www.densoaftermarket.com/cata....php?part=o2sn
אגב, לפני שאתה רץ להחליף את החיישן בשנית.
בפעם השניה שנדלקה לך הנורה, האם בדקת את קוד התקלה עם סקאנר או שהנחת שזה החיישן שוב?
יכול להיות שזה הממיר הקטליטי (יש נטיה לחיישן ולממיר ללכת ביחד..) או החיישן השני.
א. 100 ש"ח בשביל עבודה שלך (או לי) הייתה לוקחת שעה או יותר, זה לא נורא. אל תרגיש שנדפקת.
ב. עד כמה שאני יודע, חישן של דנסו או בוש שיש לו 4 גידים, אמור להתאים. נסה לברר עם חנות חלקי החילוף אם הוא מתאים לג'מני, בדר"כ הם יודעים. אם הם לא יודעים, נסה חנות אחרת.
ג. לדעתי, או שתבדוק שוב את קוד התקלה עם מחשב, או שתתן למישהו אחר להרכיב לך את החיישן. אם הבאת חלק מתאים, וההרכבה נעשתה בצורה נכונה, הייתי מצפה שהבעייה תפתר.
בהצלחה\
חמי.
ראשית תודה.
הסקנר נתן שוב בעיית חיישן חמצן, לפי החשמלאי זה שוב הקידמי - כנראה שהסקנר מבדיל ביניהם אבל אקפוץ שוב למורשה כדי לוודא.
הייתי היום בעוד חנות שמוכרת אוניברסלי של NGK במחיר דומה, גם הם לא מבטיחים התאמה.
האם יש אתר או קטלוג שיכול לוודא התאמה?
חיפשתי באינטרנט בלי סוף, הג'ימני לא מופיע בקטלוגים
אני החלפתי לבד עם אוניברסלי ואחרי כמה חודשים הופיעה התקלה שוב.
מאחר וצריך באוניברסלי לחבר אל הקונקטור המקורי יש שתי אפשרויות. לחיצה עם מחברים שמקבלים עם החיישן או הלחמה.
השימוש במחברי לחיצה יכול ליצור ניתוקים רגעיים (גם אם לחצת חזק) שמובילים להופעת חיווי תקלה.
התקלה נפתרה אחרי שהעפתי את כל מחברי הלחיצה והלחמתי את החוטים. אם אני זוכר נכון בשביל שהבדיל יתפוס על החוטים היה צריך להשתמש בחומצה.
[COLOR=#000000 ! important][/COLOR]
אם אתה לא מתכוון להלחים חבל סתם לפתוח ולסגור אם הלחיצות נראות תקינות.
עדיף לבדוק עם מד התנגדות את ההולכה דרך הלחיצות ולוודא קיום מגע טוב גם כשאתה מזיז את החוטים - אצלי זה קרה רק בנסיעה בשטח והקפיצות היו גורמות לתקלה לחזור.
באותה הזדמנות תוודא שהמגעים בשני צידי הקונקטור נקיים משמן/קורוזיה/אבק והמוליכים נותנים מגע טוב (מוליכים לרוב נפתחים עם הזמן ויש פחות לחץ ככה שתיתכן הולכה לא טובה).
[COLOR=#000000 ! important][/COLOR]
גרנד ויטרה 2003 החלפתי חיישן שני (אחרי ממיר) לפני כ3000 ק"מ אצל מוסכניק יפואי מ ע ו ל ה !!! בשם באשר.
שם NGK לקח 400 ש"ח כולל עבודה.
והכל דופק כמו שעון שווצרי.
עידכון!!!!
קודם כל, נורא פשוט לפרק ולהרכיב לבד את כל העסק, לא דורש בוקסה מיוחדת כמו שהחשמלאי טען.
שנית, החיבורים באמת לא תופסים בדיל ולכן השתמשתי בחומצה (מי חמצן - הכי קרוב שהיה לי - ועדיין לא תפס הכי טוב).
ועכשיו לפאנצ' העיקרי - פתחתי וראיתי שאחד החוטים מנותק!!!! כנראה שבהלחצה נחתך החוט ולכן הוא המשיך להראות תקלה, חיברתי מחדש, כאמור גם נלחמתי עם ההלחמה, חיברתי והתקלה נעלמה (נסעתי איתו כבר 50-60 ק"מ...).
חשוב לציין שניתקתי את המינוס מהמצבר כדי לאפס את התקלה במחשב.
בכל אופן אני מצרף לינק למקרה שמישהו בעתיד ירצה להזמין, אצלי זה עובד - הרכב: ג'ימני אוטומט 2003.
http://www.amazon.com/gp/product/B00...rev_prod_title
BOSCH O2 Oxygen Sensor Suzuki Jimny 1.3L w/ UNIVERSAL WIRING to 1-4-wire sensor
מגיע עם הסבר על צבעי החוטים שיש לחבר, אגב את המשלוח ביצעתי דרך MUSTOP, עלה לי 15$. יש מצב שהאוניברסליים של דנסו גם יתאימו (מוכרים אותם בכמעט חצי מחיר).
בוקסה מיוחדת ??? WTF
טוב שהלחמת - עכשיו תהיה עם שקט נפשי. מקווה שהשתמשת בבידוד מתכווץ (ולא איזולירבנד) כדי למנוע קצרים.
פעם הבאה תחסוך גם את ה100 שקלים שלקח ה"חשמלאי" וגם עשה עבודה מחורבנת
נכון, יש אתר שנקרא MUSTOP ודרכו אפשר להזמין. אתה נרשם, מקבל כתובת דואר בארה"ב ואחרי שהחבילה מגיעה שולחים לך מייל, אתה משלם על המשלוח (יש להם מבצע משלוח מאמזון 15$) וזה מגיע בעזרת חברת משלוחים. די מהיר יש לציין.
ציטוט:
קודם כל, נורא פשוט לפרק ולהרכיב לבד את כל העסק, לא דורש בוקסה מיוחדת כמו שהחשמלאי טען.
לגבי בוקסה מיוחדת , אתם טועים !
בוקסה מיוחדת לחיישן חמצן אכן קיימת וחשיבותה רבה.
היא מונעת את הליפוף של החוטים בזמן ההרכבה(וכמובן גם הפירוק)
אפשר להסתדר בלי , אבל אפשר גם להסתדר בלי אשה :( הרבה פחות נוח וטוב וגם לא מי יודע מה מועיל
מקפיץ שרשור ישן.
הרכב - ג'ימני ידני שנת 2000
אחרי טיול שבוע שעבר ותקיעה בבוץ, בדרך חזרה נדלקה נורת Check Engine מדי פעם, ולפעמים גם לוותה באיבוד כוח - במוסך המחשב הראה חישן חמצן. והמוסכניק אמר שאין שום קשר לטיול ולבוץ, וזהו רק צירוף מקרים.
הוחלף חישן - 650 ש"ח - אני לא יודע איזה סוג.
ביציאה מהמוסך הנורה נדלקה שוב, הסתובבתי וחזרתי אליו מיד. והוא אמר ששכח להגיד לי, אבל מכיוון שזהו מחשב ישן, אז לוקח לו זמן להתאפס ותוך יומיים הנורה צריכה להכבות ואם לא שאני אחזור אליו.
עשיתי איתו סיבוב, הוא ראה שהמנורה נדלקה אבל לא הרגיש איבוד כח, לדעתי פשוט כי הוא נהג עם טורים מאוד גבוהים, ולכן לא הרגיש את הבעיה.
עברו יומיים ויותר ממאה קילומטרים, הנורה עדיין נדלקת מדי פעם, האיבודי כוח מורגשים עוד יותר.
לפני שאני חוזר אליו, הייתי רוצה לדעת אם ההסבר שלו הגיוני. לוקח זמן למחשב להתאפס על החיישן החדש? האם יש קשר בין חיישן חמצן לאיבוד כוח?
מנסיוני עם עניין החיישן, לא לווה באיבוד כח כלל (חיישן עליון), אופס המחשב (בניתוק המצבר) ומיד נעלמה התקלה, גם בדקתי כשניתקתי את החיישן לוידוי והתקלה חזרה מיד.
שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.
אין דבר כזה "המחשב צריך ללמוד".
הלוג הוא מאד פשוט - בעם הנתונים לא מתאימים מכל סיבה שהיא למפות הצרובות ביחידת בקרה (זרם ,מתח וכו) - מנורת התקלות = ON.
אני לא שולל בעיית חיישן חמצן ( אם הוא התמלא בבוץ חיצוני לא היה לו רפרנס לחמצן באטמוספרה) אבל מדוע לנחש - יש היום ברוך השם סורק תקלות אבל צריך לזכור שקוד תקלה זה לא תקלה אלה רק נקודת התחלה ואולי התקלה היא תוצאתית למשהו אחר.
דבר אחרון לגבי חיישני חמצן - ראו לא סתם ישנם מאות מק"טים - לחיישני חמצן מאפיינים רבים ולא כל חיישן עם כך וכך חוטים והברגה מתאים לכל רכב ובעיקר בדגמים החדשים יחסית ששם גם המחשב מבקר את מעגל החימום וצורת גל הסיגנאל .
כך שחיישני חמצן היום יש להתאים לרכב עדיף מייצרן מוכר (בעם יש לו פתרון לרכב כאוניברסליי)
בברכה.
חיים יוד.
עדכון:
חזרתי למוסך. הפעם המחשב דיווח על משהו אחר. הוא ניקה בלחץ אוויר את אחד החיישנים, לא בטוח איזה. אחרי נסיעה קצרה איתו, הוא בדק את הפלגים.
ארבעתם לא היו מחוזקים מספיק ויצאו ממש בקלות. על אחד מהם היה אפשר לראות שריפה על החרסינה מניצוץ שברח.
הוחלפו ארבעת הפלגים - הרכב נוסע מצויין. אני חושב שיותר טוב ממתי שקניתי אותו (שלושה חודשים).