-
תגובה: מחריף המאבק בין מטיילים לרשות הטבע והגנים - כתבה בהארץ
אפשר להמשיך לקשקש פה ולהגיע ל 100 עמודים ויותר.
בת'כלס רק מחאה או התארגנות מסודרת נגד הסגירות ולטובת הסדרה יקדמו את הנושא הזה, גם ככה מחאות זה במודה עכשיו אז מה זה עוד אחת כזו? 🤣
הרגע שנרצה לצאת לטייל ספונטני עם הילדים/נכדים וחצי משטחי הטיול בטבע יהיו סגורים והחצי השני יהיו בתשלום מוגזם לא רחוק.
-
מי שאמור לחנך אלו ההורים.
במבחן התוצאה הורים רבים לא מחנכים את ילדיהם לכן אולי עדיף שבנתיים ישמרו על הטבע לדורות הבאים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כנראה שלא ראית רדנקים קנדיים.
זה בדואים רק בבלונד.
סלאמס במקום באוהל, בפחונים.
יש לי קרובי משפחה בקנדה, טיילים כבדים.
תשמע מהם אותם סיפורים על המלכלכים רק באנגלית.
ההבדל הוא ששם לאתרי טבע שמווסתים את הכניסה אתה נרשם חצי שנה מראש.
ויש פיקוח אבל לא רדיפה ותחושת אג׳נדה שהמטיילים הם בעיה.
להזכיר לך את הניכוס שרט״ג עשו על חוק איסור נסיעה בחוף הים, עם דוחות על המצוק מעל? כי מצאו כנראה סוג חדש של צבי ים מעופפים שעולים עד למעלה.
הפקח העירוני לא ייתן לך דוח(כי אתה לא מסכן מתרחצים..), אבל רטג כן.
לפי הנאמר בכתבה, הקנס על נסיעה בחוף הים נכנס ישירות לקופת רט"ג (בשונה משאר הדוחות שהם יכולים לתת) כך שיש אובר מוטיבציה לאכוף את העניין הזה.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
חינוך זה תמיד טוב. ובטח במקרה הזה.
אבל כפי שכתבת, וכולנו כאן נסכים, הבעיה כיום היא הלחץ והעומס על אתרי הטיולים.
עומס נגרם כי יש יותר מדי מטיילים ביחס לכמות אתרי הטיולים.
העידן שבו היינו נוסעים "לצפון" ומתיישבים ליד "אחד הנחלים" לבד בכיף פשוט נגמר לצערי.
צמצום וסגירה רק מעצימים את הבעיה.
הפתרון הנכון הוא פתיחה והסדרה.
להגדיל משמעותית את כמות האתרים ומסלולי הטיול. לטפח אותם. להסדיר אתרי קמפינג וחניוני יום לאורך הנחלים. פה ושם גם לגבות איזה תשלום סמלי. וחינוך. כמובן.
בחזון שלי אני מדמיין עשרות אתרים כאלו בצפון, לאורך מקורות המים והנחלים. כבישים פנימיים שעוברים דרך אין סוף נישות קטנות ומשפחתיות עם מקום מסודר לאוהל, שולחן קקל, מקום למנגל ופח זבל.
במרכז האתר יהיו מקלחות. ושירותים אקולוגיים נקיים מפוזרים בכמה מקומות.
בכניסה לאתר לא יהיה מחסום. יהיה קוד שסורקים עם הטלפון וככה מתבצע התשלום. סמלי, כבר אמרתי.
כזה שגם משפחה עם 6 נפשות תשמח לשלם.
אמריקה. או קנדה. או אוסטרליה. תבחרו...
כשזה ייראה ככה, עם הכפלה, או אפילו שילוש של הקיבולת הפונטניאלית של אתרי הטיולים והקמפינג, בכל הארץ, בשילוב עם הסברה וחינוך, ובתוספת אכיפה שוויונית והחלטית, אנשים פשוט לא ירצו ללכלך.
ומי שכן יחטוף.
עכשיו אני הולך לשים שעון מעורר. בכל זאת, ישראל... [emoji52]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
כדי להפחית על העומס באתרי הטיול מומלץ לטייל ביהודה ושומרון. חבל ארץ נפלא עם אנשים טובים ונופים נהדרים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
מי שאמור לחנך אלו ההורים.
במבחן התוצאה הורים רבים לא מחנכים את ילדיהם לכן אולי עדיף שבנתיים ישמרו על הטבע לדורות הבאים.
תשמע יש לך יציאות באין כניסה אתה...
את הפוסט הזה ודוגמתו שמור לפיכסבוק, פה זה אתר של 4x4, הווה אומר תרבות פנאי, רוצה לומר שמאמין שכולם פה מחנכים את ילדיהם לערכים ושמירה על הטבע.
ללא ספק +1 לדורון גם על הפוסט הקודם!
-
שכל אחד יבדוק בצציותיו לפני שהוא בא בתלונות לרט"ג.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
שכל אחד יבדוק בצציותיו לפני שהוא בא בתלונות לרט"ג.
בדקתי.
מה עושים עכשיו?
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
-
הכל טוב,
ממשיכים לטייל, שומרים על הטבע ונותנים כבוד לפקחים של הרט"ג :).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
ונותנים כבוד לפקחים של הרט"ג :).
תגיד מאיפה באת עלינו?
מי אמר שלא נותנים להם כבוד? ומה הקשר לפקחים בכלל?
-
נחזור ונצטט מדבריו של פותח השירשור:
"אנחנו דורשים מרט"ג לשחרר את הטבע לציבור. הם סגרו לנו את המדינה בלי להסביר למה. הנימוק שהם שומרים על הטבע מפנינו ארכאי ושגוי. כולנו שומרים על הטבע".
ובכן, הדובר שמתפרנס מטיולי טבע לא דובר אמת מכיוון שלפי כמויות החרא, הזבל ובקבוקי הבירה שאני פוגש עמוק במדבר רוב המטיילים לא שומרים על הטבע. לפני שהוא מתבכיין שיבדוק בציציותיו....
-
לאן ומתי להגיע בכדי לצעוק צעקה????
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מותר להעריך שהחברה להגנת הטבע (עמותה), תמשיך לקבל אחכ היתרים פרטניים מרט״ג לטייל שם כולל הלנת קבוצות בזמן שהשטח יגרע משאר הציבור?
אתה מכפיש לשווא...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Snir Simchon
אתה מכפיש לשווא...
אישית נתקלתי באירועים בהם רטג נתנו היתרים בשטח בשמורה ללינה מחוץ לחניון לקבוצות.
(הפקח ליווה את הקבוצה).
יש כאן אנשים שהיו בהדרכות קבוצות שהעידו שזו לא תופעה חד-פעמית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אישית נתקלתי באירועים בהם רטג נתנו היתרים בשטח בשמורה ללינה מחוץ לחניון לקבוצות.
(הפקח ליווה את הקבוצה).
יש כאן אנשים שהיו בהדרכות קבוצות שהעידו שזו לא תופעה חד-פעמית.
לא יודע לגבי לינה אבל בוודאות הם מקבלים אישורים לטייל בשבילים לא מסומנים בשטח של שמורות טבע
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כנראה שלא ראית רדנקים קנדיים.
זה בדואים רק בבלונד.
סלאמס במקום באוהל, בפחונים.
יש לי קרובי משפחה בקנדה, טיילים כבדים.
תשמע מהם אותם סיפורים על המלכלכים רק באנגלית.
ההבדל הוא ששם לאתרי טבע שמווסתים את הכניסה אתה נרשם חצי שנה מראש.
ויש פיקוח אבל לא רדיפה ותחושת אג׳נדה שהמטיילים הם בעיה.
להזכיר לך את הניכוס שרט״ג עשו על חוק איסור נסיעה בחוף הים, עם דוחות על המצוק מעל? כי מצאו כנראה סוג חדש של צבי ים מעופפים שעולים עד למעלה.
הפקח העירוני לא ייתן לך דוח(כי אתה לא מסכן מתרחצים..), אבל רטג כן.
לנו יש ערסים, להם יש רדנקים.
נניח שהרדנקים השיכורים שלהם גרועים מהערסים המצחינים שלנו - אז איך זה ששם תמיד נקי ואצלנו כמעט תמיד מלוכלך?....
שם יש פיקוח - אבל אין רדיפה - פשוט כי אין צורך.
אצלנו דווקא יש צורך לפעמים. אבל רודפים את הציבור הלא נכון.
אז לדעתך השיטה של להירשם חצי-שנה מראש היא פתרון טוב?....
"היי אחי, מה קורה?.... נרשמתי לטפס את משלט 21 בעוד חצי שנה. יתאים לך?.... כן?.... אז יאללה, תתחיל להכין את הג'יפ....".
"מצטערת אדוני, הרשימות של כמריר מלאות עד 28.10.2021. רק רגע, התפנו לי מקומות לשני ג'יפים בתחילת ספטמבר 21. לרשום אותך?..."
נשמע מצחיק?....
כי ככה זה בהרבה מקומות בעולם.
אתה לא מגיע סתם ככה כשבא לך - צריך להירשם מראש.
צריך לקבל אישורים חודשים רבים לפני, כדי להיכנס לכל מיני טרקים ומסלולי טיפוס, לעשות רפטינג או לחתור באיזה נהר בקאנו... והשד יודע מה עוד. גם כדי לנסוע במסלולי ג'יפים מפורסמים. וזה כנראה עובד. כי ככה הם מווסתים את כמות המבקרים כדי שהטבע לא ייפגע וקל לשלוט בנקיון ובמקרה של מציאות ישראלית של מטיילים שמטנפים במודע - גם לדעת מי טינף ומתי, כדי למצות איתו את הדין.
-
לשאול שאלה לענות בעצמך לפי קו המחשבה של עצמך ולא להיות מרוצה זה משעשע, אם כי זו שיחה חד צדדית.
אם יש אזור שהגדירו בעל רגישות גבוהה, אז אפשר לעשות נקודתית רישום, איזה קטע.. זה קורה עכשיו בגלל הקורונה.
(צפיפות הומוספיאנס, להבדיל מצפיפות החיות).
אני לא בעד, אבל זה פתרון ביניים למקומות מאד נקודתיים.
משל״ט 21 זו דוגמא גרועה.
לט מבין את ההגיון שם למעט צרות עין.
עבודות התשתית הנרחבות בשנים האחרונות (ושעדיין לא הסתיימו) בפרוזדור ירושלים גורמות לאלף מונים יותר לחץ סביבתי ונזק יום-יומי מאשר כמה רכבים בסוף שבוע.
הרבה מילים וביטים מיותרים בשרת, אפשר לשכפל ולהדביק תאריך שונה על אותו שרשור פעם בכמה זמן.
נציגי ירוקים ורטג יושבים בוועדות כל יום כי זו העבודה שלהם להבדיל מהתחביב שלנו.
מאחל לאורי בן דויד בהצלחה, בלי טיפת ציניות.
-
https://www.atzuma.co.il/natureforall
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לשאול שאלה לענות בעצמך לפי קו המחשבה של עצמך ולא להיות מרוצה זה משעשע, אם כי זו שיחה חד צדדית.
אם יש אזור שהגדירו בעל רגישות גבוהה, אז אפשר לעשות נקודתית רישום, איזה קטע.. זה קורה עכשיו בגלל הקורונה.
(צפיפות הומוספיאנס, להבדיל מצפיפות החיות).
אני לא בעד, אבל זה פתרון ביניים למקומות מאד נקודתיים.
משל״ט 21 זו דוגמא גרועה.
לט מבין את ההגיון שם למעט צרות עין.
עבודות התשתית הנרחבות בשנים האחרונות (ושעדיין לא הסתיימו) בפרוזדור ירושלים גורמות לאלף מונים יותר לחץ סביבתי ונזק יום-יומי מאשר כמה רכבים בסוף שבוע.
הרבה מילים וביטים מיותרים בשרת, אפשר לשכפל ולהדביק תאריך שונה על אותו שרשור פעם בכמה זמן.
נציגי ירוקים ורטג יושבים בוועדות כל יום כי זו העבודה שלהם להבדיל מהתחביב שלנו.
מאחל לאורי בן דויד בהצלחה, בלי טיפת ציניות.
במקרה של המשלט, מסתובבת שמועה שהכל התחיל בגלל תביעה של חברת ביטוח שנאלצה לפצות מישהו שהתהפך שם, וטענה שהמקום אסור בתנועת כלי רכב - אבל לא היה מסומן ככזה/חסום לתנועה/שילוט מתאים או כל צעד מינימלי אחר שהרשויות היו אמורות לעשות על מנת שכלי רכב לא ייסעו שם.
זו באמת רק שמועה ואין לי שמץ מושג אם זה נכון.
בכלל אנחנו צריכים להיזהר במשאלותינו - "פתרון ביניים למקום נקודתי" יהפוך מהר מאוד לפתרון הקבוע בכל מקום.
גם אני מאחל בהצלחה רבה לאורי בן דוד. איש יקר וטוב שאני מאוד מעריך ולא מסתפק בדיבורים - אלא קם ועושה מעשה.
-
מחריף המאבק בין מטיילים לרשות הטבע והגנים - כתבה בהארץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
במקרה של המשלט, מסתובבת שמועה שהכל התחיל בגלל תביעה של חברת ביטוח שנאלצה לפצות מישהו שהתהפך שם, וטענה שהמקום אסור בתנועת כלי רכב - אבל לא היה מסומן ככזה/חסום לתנועה/שילוט מתאים או כל צעד מינימלי אחר שהרשויות היו אמורות לעשות על מנת שכלי רכב לא ייסעו שם.
זו באמת רק שמועה ואין לי שמץ מושג אם זה נכון.
.
״אסור בתנועת רכב״?
יש בכלל הגדרה חוקית כזו אם אין מראש שילוט חוקי או הגדרה חוקית (מדרכה..?), שאוסר דבר כזה?
להזכירך את אירוע הפוראנר המתהפך בחורשן שבית המשפט דווקא דחה את טענת הביטוח בנושא.
יש כאן בפורום התייחסויות של חברי אתר עורכי דין (שלמה?), שאמרו שטענה כזו לא אמורה לתפוס, אבל אני לא עו״ד.
אני כן מכיר ממקור ראשון תאונת שטח במקום שאינו שביל בשום צורה, שלא עניין כלל את חברת הביטוח איפה או איך (לא היו נפגעים).
-
כתבתי שזו רק שמועה.
וזה לא סוד שחברות ביטוח תמיד ינסו להיאחז בכל בדל של משהו שאולי יעזור להן להתחמק מאחריות.... או לתבוע ממישהו את מה שנאלצו לשלם (בחריקת שיניים) למבוטחים שלהן...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
״אסור בתנועת רכב״?
יש בכלל הגדרה חוקית כזו אם אין מראש שילוט חוקי או הגדרה חוקית (מדרכה..?), שאוסר דבר כזה?
להזכירך את אירוע הפוראנר המתהפך בחורשן שבית המשפט דווקא דחה את טענת הביטוח בנושא.
יש כאן בפורום התייחסויות של חברי אתר עורכי דין (שלמה?), שאמרו שטענה כזו לא אמורה לתפוס, אבל אני לא עו״ד.
אני כן מכיר ממקור ראשון תאונת שטח במקום שאינו שביל בשום צורה, שלא עניין כלל את חברת הביטוח איפה או איך (לא היו נפגעים).
זה היה מגנום שהתהפך בחורשן ושם דובר על תביעה בין המבוטח (בעל הרכב) ובין חברת הביטוח.
מה שדרור מדבר עליו כשמועה בהחלט ייתכן - מדובר על סוג תביעה שונה - "תביעת שיבוב" של חברת הביטוח כנגד מי שלטענתה גם לנזק לרכב המבוטח על ידה ושחברת הביטוח תובעת בחזרה את הכסף שהיא שילמה למבוטח שלה.
יש סיכוי שאיזו חברת ביטוח/ עו"ד חוכמולוג שמייצג חברת הביטוח יחליטו להגיש תביעה כנגד הגוף הממונה על המקום בו התרחשה התאונה בטענה לרשלנות של הגוף הממונה (רט"ג?) בכך שלא מנעה גישה/ לא סימן כראוי וכו' מקום המהווה סכנה לנסיעה בו - אם כי להערכתי כשמדובר בשבילים בשטח סיכוי לטענה שכזו של חברת הביטוח הוא נמוך.
"אסור לתנועת רכב" ייתכן בהחלט שמקום שמסומן במפות סימון שבילים כשביל הולכי רגל/ שביל אופניים בתוך שמורה יכלל בהגדרה הזו. אבל, להציב בפני גופים כמו הרט"ג בשם הבטיחות דרישה לחסום פיזית מפני כלי רכב כל שביל ושביל שמיועד לרוכבי אופניים/ הולכי רגל זה אבסורד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
יש סיכוי שאיזו חברת ביטוח/ עו"ד חוכמולוג שמייצג חברת הביטוח יחליטו להגיש כנגד הגוף הממונה על המקום בו התרחשה התאונה בטענה לרשלנות של הגוף הממונה (רט"ג?) בכך שלא מנעה גישה/ לא סימן כראוי וכו' מקום המהווה סכנה לנסיעה בו - אם כי להערכתי כשמדובר בשבילים בשטח סיכוי לטענה שכזו של חברת הביטוח הוא נמוך.
[emoji2359]
אם זה המצב....
אוי ואווי.
-
למה אוי ואבוי?
כמו ששלמה כתב - הסיכוי נמוך.
אבל לך תדע.
אבל מה אכפת לחברת הביטוח?... היא מנסה את מזלה. עורכי הדין במחלקה המשפטית שלה בכל מקרה מקבלים משכורת. שיעבדו.
-
במדינה קצת יותר גדולה וקצת יותר מתוקנת כמו ארה"ב יש מסלולים יעודיים לרכבי 4X4 ובתחילת כל מסלול יש סימון ברור ובולט של דרגת הקושי של המסלול בין 1 (פרייבטים) לבין 10 (רכבי עבירות קיצונית יעודיים). יש שם גם טבלאות מסודרות מה הדרישות מבחינת הרכב לכל מסלול ומסלול (גודל צמיגים, נעילות, הילוך כוח וכו')
מהמסע שלי למואב ולמסלולים שם, יש שם הקפדה יתרה על שמירת ערכי הטבע, אין ירידה מהשבילים, אין לכלוך, היי אפילו יש חובה לאסוף איתך את הצרכים שלך !!!
יותר מזה, באחת מהפסקות הקפה בהיסח הדעת חטאתי וזרקתי לרצפה בדל הסיגריה.....מבטי הרצח שנעצו בי שאר המטיילים חקוקים בי עד היום.
אז אישית בטיולים בארץ, כמובן שאוסף האשפה ואפילו אוסף את כל בדלי הסיגריות שלי!!!
-
סיכוי נמוך או לא, בטוח שזה מנחה חלק גדול מההחלטות שהרטג מקבלים.
ואם כבר מדברים על סגירות- זה הרבה הרבה יותר מטריד מזבל שאנשים משאירים.
כי נגד עורכי דין מטונפים אפילו חינוך לא יעזור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
ואפילו אוסף את כל בדלי הסיגריות שלי!!!
אני מתנצל מראש שלמה, אבל בדיון כגון זה זה חייב להיאמר-
בדלי סיגריות זה ממש ממש לא אפילו.
דין בדל סיגריה כדין חיתול/ חד פעמי/ בקבוקי שתיה וכד'.
אוי לנו אם נחשוב אחרת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
כי נגד עורכי דין מטונפים אפילו חינוך לא יעזור.
הגזמת !!!!
בעניין בדלי הסיגריות הבאתי את זה כדוגמה קיצונית להקפדה היתרה על שמירת ערכי הטבע וזה ברור שאין מה להשוות בין בדל סיגריה לשאר סוגי הזבל שמטיילים משאירים אחריהם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
הגזמת !!!!
בעניין בדלי הסיגריות הבאתי את זה כדוגמה קיצונית להקפדה היתרה על שמירת ערכי הטבע וזה ברור שאין מה להשוות בין בדל סיגריה לשאר סוגי הזבל שמטיילים משאירים אחריהם.
חלילה חלילה!!!
ממש לא התכוונתי לזה ומועד שליחת התגובה בלבל אותך.
עורכי דין מטונפים- הכוונה היתה לעורכי הדין של חברת הביטוח שיעשו הכל כדי להצדיק את פרנסתם כולל לזרוק תביעות על גופים כמו רטג ומי שמשלם את המחיר זה אנחנו.
ממש לא נכתב בהקשר שלך ובדלי סיגריות.
לעניין בדלי סיגריה-
כאן אנחנו לחלוטין חלוקים.
בדל סיגריה שווה ערך לחלוטין מבחינתי.
מי שזורק בדל סיגריה בשטח הוא אנוכי ומעניין לו את התחת הנאתם של אחרים מהשטח, כמו מי שמשליך בקבוק בירה.
אני שמח שאתה אוסף את הבדלים שלך.
אגב,
מסתבר שאפילו החוק חושב ככה.
http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/...feestable.aspx
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4be2ef8f43.jpg
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
ובתחילת כל מסלול יש סימון ברור ובולט של דרגת הקושי של המסלול בין 1 (פרייבטים) לבין 10 (רכבי עבירות קיצונית יעודיים
יש לך במקרה צילום? אני מחפש טבלה כזו, של קריטריונים להגדרת רמת עבירות לפי סוג רכב או מאפייני רכב..
נשלח מהנייד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
חלילה חלילה!!!
עורכי דין מטונפים- הכוונה היתה לעורכי הדין של חברת הביטוח שיעשו הכל כדי להצדיק את פרנסתם כולל לזרוק תביעות על גופים כמו רטג ומי שמשלם את המחיר זה אנחנו.
ממש לא נכתב בהקשר שלך ובדלי סיגריות.
עו"ד שמבצע את תפקידו נאמנה ומצליח למצוא עבור הלקוח שלו (גם אם זו חברת ביטוח) עילת תביעה שתקדם עניינו של הלקוח אינו "מטונף" וכשאתה תזדקק לתבוע פיצוי כספי אתה מן הסתם תרצה עו"ד "מונף" שכזה שייצג אותך...איני מתכוון להמשיך עוד בעניין הזה כדי לא להסיט את הדיון ואנא תן לי קצת קרדיט שהבנתי בדיוק למה התכוונת.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
יש לך במקרה צילום? אני מחפש טבלה כזו, של קריטריונים להגדרת רמת עבירות לפי סוג רכב או מאפייני רכב..
נשלח מהנייד
למשל זה:
https://www.rr4w.com/ratings.cfm
רק קח בחשבון שהאמריקאים נוטים להחמיר בהערכת הקושי של המסלולים ולוקחים שולי ביטחון גדולים בנוגע למה שנדרש מהרכב.