אמת, אבל צריך להוציא אותו מהסיסטם, זו חוויה. הקטע עם הר כרכום הוא הדרך אליו וחניית לילה במקומות טיפה שונים כמו הקניון הלבן, חניון ציחור וכאלה.
Printable View
טיול לצורך עליה על במת הר כרכום וצפיה בכתובות הסלע (עם או בלי מדריך) אכן מעניין ומעלה ויכוחים וספקות באשר לסיפור מתן תורה. למי שרוצה לקרוא על מחקרו והתזה של פרופ' עמנואל ענתי מומלץ למצוא ברשת. המלצה עיקרית: צאו לשם בחורף (כמובן: משמעת שטפונות!).
בלי לחזור לקטע הווכחני של התגובות כדאי לזכור שטיול להר כרכום (ביחוד עם ילדים) מאפשר חוויות נוספות, ביחוד אם ישנתם בח"ל למרגלות הכרכום וזמנכם בידיכם:
הקניון הלבן, שער/ גב צניפים וחניות תצפית על בעלי חיים במיוחד לאורך נחל ציחור, וכמובן אפקט "הסנה הבוער" (מדי שנה 22-25 בדצמ' בשעות הצהריים).
שנה טובה,
יובלש.
לדורון,
הניקבה במצוק (מה שקראת "החור") קיימת כל השנה, גם השמש כמובן. אפקט ההילה סביב שולי הניקבה נצפה מבמת הר כרכום רק כאשר השמש בזניט נמוכה וזה קורה בחורף. קרינת השמש מוחזרת מהמצוק בגב הניקבה ויצרת את אפקט "הסנה הבוער", הנראה מאזור יחסית רחב מהסמ"ש הכחול במפנה המזרחי של הכרכום.
באשר ל"קנוניה השיווקית"- כמו שאמרו חכמים: על טעם וריח לא נתווכח.
חג שמח,
יובלש.
יובל,
הייתי וראיתי את החור בקיר הזה יותר מפעם אחת בכל עונה בשעות שונות.
להגיע להר בשביל החור בקיר הזה זה ברמת עלבון לנאולית שהשקיע שעות בשמש בחריטות הפטרוגליפים המושקעים ברחבי ההר.
אני מאמין לך שראית את החור במצוק. הוא לא זז ממקומו ואם צופים לעברו כמובן שהוא ניראה במשך כל השנה. לא על זה התכתובת.
בשביל לראות חור בסלע לא הייתי קם מהכורסה בבית. החור לא רלוונטי ולא מעניין אם הוא לא מואר בשוליו ויוצר אפקט של בערה היקפית, היא אשר נקראת אפקט "הסנה הבוער", וזה קורה פעם בשנה בפרקי הזמן שציינתי, כמובן בתנאי שהשמש אינה מוסתרת בעננות (וגם זה קורה מעת לעת). אחרי הכל "הסנה הבוער" הוא כינוי פיקטיבי שמשתלב היטב בהילה המיסטית שמלווה את סיפורי הר כרכום.
סביבת הר כרכום שווה את הטיול אליו (רחצה בגב הענק של הקניון הלבן, הצמחיה באפיקי הנחלים, בעלי החיים בערוצי נחל שגיא, הציחור ועוד).
נכון שכל אחד והעדפותיו.
יובלש.
היי ZIVO ,
אני יכול להמליץ לך בחום על מדריך וג'יפאי בשם רועי זיכרוני ,
האיש יודע לספר את הסיפור ויודע להוביל , ויש לו חיבור מדהים לאנשים
בעל ידע רב שזה משהו ,עבר הכשרות מגוונות והוא מוביל לא מעט קבוצות .
אה גם יודע להכין אוכל חבל על הזמן .
גילוי נאות הוא חבר קרוב ואנו מטיילים יחד המון ,
רועי זיכרוני - 0508431402
חג שמח - דני אהרון
הטיול היה מתוכנן לסוכות ( בהנחה שיפתחו את 10).
בינתיים פותחים לנו את הת....:-(