אין לי הרשאה.
Printable View
אין לי הרשאה.
כן, כנראה רק בפורום של דירוג המעלות יש הרשאה להוסיף סקר.
סליחה על ההטעיה.
נשלח מהנייד
אתה קצת אובססיבי, אבל, בוא נזרום איתך.
מה שאלת הסקר שתשובת ההמונים עליה תעזור לך להרגע?
מראש אני מהמר שהבחירות האפשריות בסקר יפלו אותי ושכמותי לרעה: לא יהיה לי "רכב 4X4 הבא שלך" .
אני על האחרון.
כמו נדב ש, גם אני נסעתי בטנדר בסוף שנות התשעים תחילת האלפיים.
באותו זמן חלק מכובד מאלו שגילו טנדרים בעשור האחרון, צידדו ונסעו מג׳יפים סגורים.
אם ג׳יפטריפ היה באוויר היה אפשר למצוא שם שרשורים עם פרסםקטיבה מענינת.
לדעתי טנדרים הם פלטפורמה מצויינת.
במיוחד בשנים שזה היה מוכר במס ( וליטר סולר עלה שקל).
כיום כשאין הכרה במס והיתרון היחיד הוא הארגז מלווה בכמה חסרונות כמו אורך וזווית נטישה גרועה יחד עם עלות אחזקה גבוהה אז צריך לחשוב היטב אם זה הרכב הנכון.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני מסכים עם רוב מה שאסף כתב, טנדר מודרני עדיף בשטח על SUV (שעולה פי שניים).
נשארנו עם בעיית היום יום , וסגירת הציוד.
לא מבין למה אף אחד לה העלה פה את הרעיון "הגאוני" של ארגז סגור? למה נתקעתם בברזנט?
לגבי קניות (יונתן),
אני עם טרופר,
מבחינת חום, לשים קניות בבגאז' של רכב שעמד בשמש, זה כמעט כמו ארגז של טנדר.
בכל מקרה את הקניות הרגישות לחום אני זורק במקום של הרגליים של השורה השניה.
כנראה שגם אצלי, הרכב הבא יהיה טנדר, אבל הסידור מאחור יהיה שונה, ובגדול.
@בועז -
לא מבין מאיפה הקביעה שלטנדר יש עלויות אחזקה גבוהות יותר.
לדעתי זה בדיוק הפוך.
אתם כותבים שרכב השטח הבא שלכם כנראה יהיה טנדר - ואכן, אין לכם הרבה ברירה. זיו - אני מנחש שהיית מעדיף לנדקרוזר על פני היילקס אם לא היה כזה הפרש במחיר - או שתפתיע ותגיד שאתה בכל מקרה מעדיף היילקס?
בכל מקרה, זה המצב: פעם היה מבחר גדול של SUV רלוונטיים. היה ונגמר.
איסוזו - הפסיקו למכור SUV לפני 15 שנה. טנדר עדיין יש.
ניסאן - את הSUV האחרון הרלוונטי מכרו בישראל לפני 8 שנים נדמה לי? טנדר עדיין יש.
מיצובישי גמרו למכור פאג'רו לפני שנתיים. טנדר עדיין יש.
יונדאי, קאיה, הציעו בעבר SUV רלוונטיים עם הילוך כוח, בשנים האחרונות כבר לא.
היה פעם גם פורד אקספלורר ראוי - נגמר לפני 10 שנים.
שברולט? בדיחה עצובה.
ססאנגיונג עדיין מציעים משהו.
לנדרובר גמרו עם דיפנדר ודיסקברי רלוונטיים לפני הרבה שנים. אם דיסקברי 3-4-5 רלוונטיים עבור מישהו, סבבה, לא מתווכח.
טויוטה נשארו האחרונים שמציעים SUV גדול עם יכולת שטח.
וכמובן שיש רנגלר אנלימיטד.
ולכן מי שמחפש רכב משפחתי גדול; עם יכולת שטח אמיתית; בן שנים ספורות; בישראל. אין לו ברירה - הוא מתלבט בין לנדקרוזר, לרנגלר, לאחד מארבעת הטנדרים הקטנים שעדיין נמכרים פה. לנדקרוזר ורנגלר שניהם יקרים - כי נגמרה התחרות. זה מה יש.
הטנדרים לעומת זאת זולים יותר בהגדרה, וגם מציעים מבחר גדול ומחיר עוד יותר אטרקטיבי למי שמוכן לוותר על הסמל של טויוטה.
נמרוד,
כתבתי (הודעה לפניך ) -"טנדר מודרני עדיף בשטח על SUV (שעולה פי שניים)".ואם תחזור לדיון על הטנדר כרכב שטח, כתבתי גם שם, בדיוק מה שאסף הסביר פה, המבנה של טנדר עדיף מבחינת עבירות, שרידות ותחזוקה.
נשאר דיון פילוסופי אחד, אם לא היה כזה הבדל במחיר, האם הנוחות של ה SUV לא שווה את הנחיתות בשטח.
מבחינתי זו נשארה שאלה תאורטית ולא רלוונטית.
אבל, לדעתי אתה מפקשש את הנקודה (ואת ההערה המקורית שלי שאני חושב שאתה נעול עליה), האם אנחנו מדברים על רכב שטח בלבד???
או על רכב שמשרת אותנו ביום יום, וגם לטיולים?
מאחר וגם אתה וגם אסף משתמשים ברכב גם כרכב יום יומי, פה אני פה פחות נחרץ.
הישיבה הגבוהה, המרווח פנים, הנוחות , לדעתי, SUV מנצח.
דרך אגב, שאתה עושה סקירה של האפשרויות, אנחנו בעצם מנהלים את הדיון של אתמול.
אני לא יודע איך אתה מקטלג את כל הדורות החדשים, אבל נראה לי שבקרוב, זה כבר לא יהיה רק SUV לעומת טנדר.
תתחיל להתפתח קטגוריה סביב \ דומה לרנגלר. זה מתחיל עם דגמים יקרים, אבל כבר היום יש להם חיקויים זולים (הודו), ולדעתי זה יגדל.
מה נפלתם עליי, אסור כבר להיות קבלן חשמל, לגור בדירת 3 וחצי חדרים בגבעתיים ולהיות חמוש בטנדר?:cool:
ולעניין עצמו, מעבר לעברי הקיבוצניקי שהיה מזמן וכלל סי ג'יים למיניהם, אני כבר 20 שנה עם טנדרים(3 עד עכשיו)
הראשון היה עם ארגז סגור והשניים האחרים עם פתוח עם ארגזי כלים נעולים.
הפתוחים לטעמי, הרבה יותר נוחים לי פיזית לצורכי העבודה ומעולם לא נגנב לי ציוד מהארגז למרות שחניתי
במקומות מועדים. הטנדרים משמשים אותי יומיומית לעבודה וגם לטיולים. קניות במושב האחורי או עם הרכב של האישה.
לטעמי ולפחות ממראה עיניים, הטנדרים לא נפלו בעבירות משום לנדקרוזר ממוצע ומבחינת נוחות, הנבארה בודאי וההיילקס
שמחליף אותו ומסתמן כהצלחה לי לפחות יותר נוחים(על בסיס נהיגה בלנדקרוזר 10 ימים באיסלנד)
אגב, הילדים כשהיו עוד ילדים, אהבו אותם מאוד.
לסיכום, לי עקב הצרכים מתאים יותר טנדר וגם אוהב יותר טנדר, אבל עוד 10 שנים? לא יודע, אולי ברונקו משומש
מה עושים עם טנדר אלו שיש להם יותר משלושה ילדים?
Sent using Tapatalk
כל אחד והיום-יום שלו. לשמחתי הנסועה היומיומית שלי אפסית, אין לי פקקים, אין בעיות חניה והאמת שאני כמעט לא רואה כביש :rolleyes:. זה שאסף מסתדר ואפילו מבסוט בלב תל-אביב, ועם נסיעה יומיומית משמעותית, זה באמת מעניין, אבל הי, זה עובדה. או עובדה אלטרנטיבית.
אינשאללה.ציטוט:
דרך אגב, שאתה עושה סקירה של האפשרויות, אנחנו בעצם מנהלים את הדיון של אתמול.
אני לא יודע איך אתה מקטלג את כל הדורות החדשים, אבל נראה לי שבקרוב, זה כבר לא יהיה רק SUV לעומת טנדר.
תתחיל להתפתח קטגוריה סביב \ דומה לרנגלר. זה מתחיל עם דגמים יקרים, אבל כבר היום יש להם חיקויים זולים (הודו), ולדעתי זה יגדל.
שתי האגורות שלי -
כל השרשור הזה נסוב סביב השוק המעוות והמצומצם בארץ הקודש של רכבי כביש שטח בעלי יכולת שטח של ממש.
לצורך הדיון לגבי העדפה האמיתית של חובבי טיולי השטח ברכב בארץ אם היינו מוציאים מהמשוואה את נושא המחיר יעני אם מחיר של לנדקרוזר ארוך ו/או רנגלר ארוך החל משנת 2017 והלאה (לצורך הדוגמה) היה בערך זהה למחיר הטנדרים הקטנים מאותו השנתון האם למי שהוא כאן יש ספק מה היו בוחרים רוב רובם של הצרכנים כולל חלק מחברי האתר שכרגע בעד הטנדרים??
"שוק מעוות ומצומצם בארץ הקודש"... זו המציאות. תוציא מהמשוואה לא רק את המחיר אלא גם את הקודש, אז בכלל יהיה מעניין [emoji16]
שלמה,
תסתכל בתור נקודת ייחוס על אוסטרליה.
שם יש גם וגם, והטנדרים מככבים.
וזה לא שהם זולים יותר, טויוטה לנדקרוזר טנדר סדרה 70 (79) הוא רכב מאד יקר ומאד פופולרי שם.
תרשו לי לשתף קו מחשבה אחר....
אולי הטנדר הוא מאצואיסטי "גברי", רכב של פועלים.
והSUV היא רק ואריאצייה מגודלת יותר של משפחתומטית?
ולכן, הנטייה של הגברים היא לטנדר?
אין באמור לעיל לפגוע באף נהג/ת SUV או נהג/ת טנדר.
[emoji848]
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
תביא את הלנדקרוזר 70 במחיר של טנדר, הולך
אבל היותר יקר שם לדעתי הוא יחסי ותואם את ההשתכרות.
כאן היותר יקר הוא 250,000 הבדל, וזה כמו לקנות עוד טנדר שיהיה ספייר
הטנדר הקלאסי זה פורד f150 חד קבינה משנות ה 80, עם רובה ציד תלוי מעל החלון האחורי, 2 רדנקים עם בגדים מנומרים, כובעי קסקט צבאיים, זקנים עבותים ושלל קעקועים, עומדים בתחנת דלק על כביש צדדי בחור שכוח אל היכן שהוא ביוטה, במקום כזה שאם בא לך לתדלק אתה פשוט ממשיך הלאה...
לטנדר כזה לא הייתי מתנגד כמובן ללא הברנשים הנלווים.
כל שאר החיקויים היפנים מעוררים לי אסוציאציות של דעש או של רכב של גננים.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
משעשע איך כל אחד מגן על ערמת הברזלים שלו.
Sent from my H3123 using Tapatalk
נראה שהשורה התחתונה כאן היא שמרבית הכותבים בשרשור הזה רוצים טנדר. לחלק כבר יש והשאר בהכחשה ונראה שקשה להם עם זה.
וואלה, לרגע התחלתי להאמין שטנדר טויוטה קצוץ פגוש טוב יותר בשטח מה 110 המיתולוגי.
דורון, מככבים ייתכן סטטיסטיקה מה יש יותר נניח באוסטרליה לא ידועה לי ולך?
חוץ מזה ארצות הברית ואוסטרליה אלו מדינות ענקיות עם אזורים כפריים, עיירות קטנות ,חוות וכו' - אלו מקומות שבהן באמת זקוקים לטנדרים שהם גם דו"ש לשטח ומכאן הפופולאריות של תצורת הטנדר שם.
אבל מי שמתגורר בסביבה עירונית מובהקת ומחפש רק רכב עם יכולות שטח של ממש פחות ייטה לבחור בטנדר גם אם זה בארה"ב או באוסטרליה...זו הערכה או תחושה שלי ולא מידע מבוסס על נתונים סטאטיסטיים.
אבסולוטית בארהב זה מספרים, לא תחושה.
באוסטרליה אסף ציין שזה מכירות, לא תחושה.
גם טנדרים פולסייז הם אופציה עבור מי שרוצה להישאר בשטח ברכב מודרני.
הם משלבים בין נוחות ופאר של ה-SUV הכי מפונפנים, ומציעים יכולת נשיאה, העמסה ואחסון יותר משל כל הטנדרים שיש בהיצע.
החסרונות שלהם ברורים:
1. לא מתאימים למי שמבלה הרבה מזמנו בעיר. קשה להסתדר בחניות.
2. אחזקה גבוהה ולכן מתאים רק לעוסק מורשה או חברה (מזדכים על הבלו, מוכר מלא, אין שווי שימוש)
3. בשטח לגודל יש לעיתים חסרונות (בעיקר בעליית מדרגה רחבה ובודדת ואז רוחק הסרנים בא לרעת הרכב) ולעיתים יתרונות (בעיקר במעלות טחונים ששם הגלגלים לא ממוקמים איפה שכל האחרים כבר חפרו)
מעבר לזה - הכל יתרונות.
אחרי 15 שנה על ג'יפים אני עברתי לפני 3 שנים לדודג' ראם והיום נוסע בפורד אף 250.
כולם (פורד, דודג', סילברדו) מעולים, כולם מפוארים, כולם חזקים ומהירים, וכולם מרווחים.
וגם זולים..
240 אלף שח לדגם המפואר, ובסביבות 200 אלף ש"ח לדגם הפשוט.
בהצלחה!
אני מטיל לפעמים עם נהג שיש לו סילברדו, לטיול שטח, זה ברוך אחד גדול.
צריך לחשוב על כל מסלול מראש, ולברר פינה פינה..... ואח"כ בשטח, כל הזמן כיוונים.
וכן, זה רכב נח, אבל לא באמת רכב לטיולי שטח.
חפשו פה באתר(לא זוכר כבר באיזה שרשור שמתי את זה) ותראו שגם דודג' ראם ארוך סטנדרטי מטייל בשטח בלי בעיה, עשה איתי את נחל נקרות ועוד מסלולים כבר ב 2013.