-
תגובה: הפעלת מקרר ברכב עם מצבר נייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
כמו שאמר zivo אין לסמוך על הסינים, ובמקרה הספציפי הזה יפתיע אותי אם הקיבול האמיתי של הסוללה הזאת הוא חצי מהמוצהר. המארז בנוי מסוללות 18650 והמתח שהוא נותן הוא בין תשע וקצת ל12 וקצת. זה אומר שהם מסתמכים על נתוני תא שבין 3.7-4.2 וולט. זאת אני כותב מנסיון של מפרטי עליאקספרס לתא בודד. הטובים שבהם מגיעים בטעינה מלאה ל 4.1, והרוב עומדים על איפשהו בין 3.8 ל 4. כלומר, יש מצב שהמארז בטעינה מלאה מגרד את את ה12v. ( כל ספקולציות, אני מעלה רק נקודות למחשבה).
בנוסף,
שים לב לקישור הספציפי ששמת. אין חוות דעת ויש הזמנה אחת...
מקבל את ההערה שלך לגבי המתח, לפי התיאוריה הזאת אפשר גם לקחת סוללה של 14 וולט. לפי החישוב הזה היא תגרד את ה-13 וולט, עוד וולט אחד לא אמור להיות בעייתי למקרר, שגם ככה מקבל מעל 12 וולט כשהמנוע פועל.
ולגבי החנות - זאת רק דוגמא שמצאתי, יש עשרות אם לא מאות מכירות כאלו בשלל הספקים בעלי-אקספרס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני לא בטוח מאיפה את לוקח את 1 אמפר שעה כבסיס לבניית מערכת.
יש הבדל בין מדידה של מקרר סגור, בלי שפותחים אותו, לבין מצב של הכנת ארוחת ערב.
לדעתי, חלק מכל הרעיון של מצבר צרכנים, זה להפסיק לדאוג ושלא צריך כל הזמן לחשוב, לפתוח או לא.
אני רוצה לשתות בירה קרה שבא לי, גם אם זה אומר לפתוח מקרר 5-6 פעמים בערב.
וזה כבר 1.5AH+ בלילה חם.
ועדיין, אם אתה מאמין לסינים, שבפחות מ 200 שח, אתה מקבל ( פה בארץ) 30AH, לך על זה.
הכי גרוע, זה יתן 20AH, תוותר על טיול אחד, ותזמין עוד אחד ( וחבר אותם במקביל).
ההנחה של 1 אמפר שעה נלקחה משרשור המקררים הגדול כאן בג'יפולוג. פלוס העובדה שאצלי מדובר במקרר קטן יחסית של 25 ליטר. פלוס העובדה שאני לא פותח את המקרר המון בלילה, אולי נגיד 5-6 פעמים במהלך חניית לילה של 12 שעות. פלוס העובדה שרוב הטיולים שלי הם בחורף, במדבר, כשגם ככה די קר בחוץ בשעות הלילה. כל זה ביחד הביא אותי להנחה ש-1 אמפר שעה בממוצע ללילה כשהמקרר כבר קר ושומר על טמפרטורה של 3-4 מעלות זה נתון סביר לגמרי.
-
אני מוסיף הערה לגבי החישוב שעשית בתגובה למעלה - סוללה של 30 א"ש לא באמת מתאימה ל-30 שעות צריכה של אמפור אחד לשעה, אם אתה רוצה להמשיך להשתמש בה.
אם מדובר בתאי ליתיום אז תוכל לרוקן אותה יותר מאשר מצבר עופרת, אבל גם לא מומלץ לרוקן לגמרי.
נשלח מהנייד
-
ארז,
בליתיום מדובר על קיבולת אפקטיבית לניצול ולא על ערך כמו במצבר חומצה עופרת.
30 אמפר ליתיום יקנו לילה של מקרר.
יחד עם זאת, האזור המסוכן בליתיום-יון הוא הטעינה.
אם לא ידוע מה איכות הסוללות והבקרים כדאי עד כמה שניתן לנסות ולהימנע מטעינה ברכב.
ואם בכל זאת אז לעשות בקרת טמפרטורה, פיוזים ומיקום שמאפשר להעיף את הבנק מצברים מהר בקרות מקרה.
כדאי גם לזכור שלא את כל הסוללות ניתן לשלוח לארץ.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tzvika-Pick
מקבל את ההערה שלך לגבי המתח, לפי התיאוריה הזאת אפשר גם לקחת סוללה של 14 וולט. לפי החישוב הזה היא תגרד את ה-13 וולט, עוד וולט אחד לא אמור להיות בעייתי למקרר, שגם ככה מקבל מעל 12 וולט כשהמנוע פועל.
.
אם נשארים בטכנולוגיה הזולה יותר של ליתיום-קובלט, אז המדרגה הבאה לאחר 12.6 וולט זה 16.8 וולט. אין 14. ב14 זה כמעט ריק. המקרר יחיה בשלום עם 16.
בנוסף, הרבה מקררים בנויים לעבוד על 12-24 וולט, ואז בכלל אין בעייה. אני מפעיל את שלי לפעמים (כשהוא לא מחובר לחשמל של הרכב) על מצבר של 16.8, כשהוא טעון ל16.4. בפעמים אחרות אני מפעיל אותו ממצבר של 12.6. זה גם בסדר.
-
2 קבצים מצורפים
היי ,
מצבר כמו זה אבל 40 או יותר אמפר טוב לישום עבור המקרר ?
קובץ מצורף 130607
אם לא יכולים לומר לי איזה סוג של מצבר צריך ? תמונה או בית עסק שאפשר לרכוש ממנו .
ובנוסף קופסה למצבר כמו זו זה מספיק טוב ?
קובץ מצורף 130608
כמובן שאוסיף לה עוד כל מיני יציאות נוספות אבל כבסיס זה נראה מספיק טוב ?
תודות .
-
גם באופן כללי, אבל בפרט לאפליקציה כזו הייתי הולך על ליתיום.
החומצה עופרת לא אוהב להיפרק, בטח לא עד הסוף. הליתיום סבאבה עם זה.
הפריקה העצמית של החומצה עופרת תחייב אותך לתחזק את המתח בין הטיולים. את הליתיום תזרוק בצד גם שנה ויותר, והוא עדיין יהיה מוכן לטיול כשתצטרך.
הליתיום טוב לפי 3-10 מחזורי טעינה ופריקה מהחומצה עופרת. הליתיום קל פי כמה לאותו קיבול. המזוודה שלך תשקול הרבה פחות.
http://www.jeepolog.com/forums/conte...EASTAR-LiFePo4
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
גם באופן כללי, אבל בפרט לאפליקציה כזו הייתי הולך על ליתיום.
החומצה עופרת לא אוהב להיפרק, בטח לא עד הסוף. הליתיום סבאבה עם זה.
הפריקה העצמית של החומצה עופרת תחייב אותך לתחזק את המתח בין הטיולים. את הליתיום תזרוק בצד גם שנה ויותר, והוא עדיין יהיה מוכן לטיול כשתצטרך.
הליתיום טוב לפי 3-10 מחזורי טעינה ופריקה מהחומצה עופרת. הליתיום קל פי כמה לאותו קיבול. המזוודה שלך תשקול הרבה פחות.
חנן איפה קונים? בהנחה שאני לא יודע לייצר ? יש לך איזה טלפון ?
-
http://www.jeepolog.com/forums/conte...EASTAR-LiFePo4
שמעוני מצברים 0535555529. תתמקח.
יש גם את קינן קמפינג, במחירים כפולים.
-
קינן...
יותר מפעם אחת מצאתי אצלם מוצרים בהמון כסף, שנמכרים בחול בדולרים בודדים. אותו מוצר בדיוק.
דוגמה (ורק דוגמה) - פנס ראש ב82 ש"ח שעולה בעלי פחות משני דולר.
יש מקרים שבהם יש להם דברים ייחודיים שקשה למצוא אצל המתחרים, או שזה כאב ראש לייבא, ואז מילא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אם נשארים בטכנולוגיה הזולה יותר של ליתיום-קובלט, אז המדרגה הבאה לאחר 12.6 וולט זה 16.8 וולט. אין 14. ב14 זה כמעט ריק. המקרר יחיה בשלום עם 16.
בנוסף, הרבה מקררים בנויים לעבוד על 12-24 וולט, ואז בכלל אין בעייה. אני מפעיל את שלי לפעמים (כשהוא לא מחובר לחשמל של הרכב) על מצבר של 16.8, כשהוא טעון ל16.4. בפעמים אחרות אני מפעיל אותו ממצבר של 12.6. זה גם בסדר.
מקפיץ כדי לעדכן...
הזמנתי מעלי אקספרס בנק סוללות ליתיום 14.8 וולט 12 אמפר שעה. רציתי להזמין סוללה קצת יותר גדולה אבל כל מה שנמכר מעבר לקיבלות הזאת כבר קופץ משמעותית במחיר וביחד עם המשלוח עלול לעבור את רף המכס, לא רציתי להסתכן. הגיעה ממש מהר, לא דרך דואר ישראל אלא דרך חברת שילוח אחרת. כך או כך החבילה חיכתה לי במכולת שליד הבית בתוך שלושה שבועות בערך בלי שום בעיה במכס.
כדי לבדוק האם הסוללה הדי קטנה הזאת אכן מספיקה להחזיק את המקרר שלי ללילה שלם התחלתי היום בצהריים ניסוי קטן. קניתי שנאי 12 וולט וחיברתי את המקרר לחשמל, נתתי לו להגיע לטמפרטורת עבודה של4 מעלות ולהתייצב שם. אחר כך העברתי את המקרר למצב eco, העלאתי אותו ל-6 מעלות והחלפתי את השנאי בסוללות.
אז כמו שחנן צפה, בפועל היחידה מספקת 16.8 וולט כשהיא טעונה לחלוטין והמקרר חי עם זה לגמרי בשלום. בינתיים הסוללה מחוברת כבר 6 שעות למקרר ורק עכשיו מתחילים לראות סימנים של עייפות מצד הסוללה. כשהמדחס לא עובד המתח ירד מ-16.8 ל-15.5 וולט. בעומס (כלומר כשהמדחס נכנס לפעולה) ירד מ-14.4 ל-14.
אם אני מבין נכון את הגרפים זה אומר שהסוללה היא אי שם בין 80 ל-40 אחוז מלאה
http://siliconlightworks.com/image/d...%20Typical.jpg
עכשיו אני מתכוון ללכת לישון ולא בא לי לשרוף את הדירה שלי, אז אני מנתק את קומבינת הכבלים שזרוקה לי בסלון ומחר בבוקר אמשיך לעוד כמה שעות עד פריקה מלאה של הסוללה. אבל על פניו נראה שבנק הסוללות הזה יכול להחזיק את המקרר ל-8-10 שעות לילה במדבר, שזה נחמד מאוד מבחינתי.
-
יש משהו לא טוב במס' שלך.
מתח ללא עומס של 16.8 לא אמור לרדת ל 14.4 עם עומס (כנ"ל לגבי 15.5 ל 14), זה מפל מתח הרבה יותר מדי גדול.
1- איזה מצבר קנית?
2- איך אתה מטעין אותו?
3- איזה מקרר יש לך (כמה אמפר הוא צורך)?
-
הפעלת מקרר ברכב עם מצבר נייד
6 מעלות זה נחמד בשביל טיול יום.
זה לא מחזיק מוצרי חלב או עוף בטיול מעבר ליממה, וגם לא בשר אדום.
כשאתה מכוון את המקרר ל-6 מעלות, בפועל הוא מגיע ל-8 עד שהמדחס חוזר לעבוד.
בשביל 8 מעלות קח צידנית עם קרח.
ומשחקי טמפ 4-8 מקלקלים אוכל רגיש.
תעשה את הבדיקה על-4 מעלות מקסימום אם אתה רוצה לקבל מושג טוב מה זה נותן עבור מקרר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
יש משהו לא טוב במס' שלך.
מתח ללא עומס של 16.8 לא אמור לרדת ל 14.4 עם עומס (כנ"ל לגבי 15.5 ל 14), זה מפל מתח הרבה יותר מדי גדול.
1- איזה מצבר קנית?
2- איך אתה מטעין אותו?
3- איזה מקרר יש לך (כמה אמפר הוא צורך)?
זה המצבר:
https://www.aliexpress.com/item/4000...34a14c4dxWD1xT
אני מטעין אותו עם המטען שצורף לערכה
המקרר הוא מקרר 25 ליטר מדגם סיני כלשהוא. צורך בערך 5-5.5 אמפר כשהמדחס בפעולה ו-0.1 אמפר כשהמקרר במצב מנוחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
6 מעלות זה נחמד בשביל טיול יום.
זה לא מחזיק מוצרי חלב או עוף בטיול מעבר ליממה, וגם לא בשר אדום.
כשאתה מכוון את המקרר ל-6 מעלות, בפועל הוא מגיע ל-8 עד שהמדחס חוזר לעבוד.
בשביל 8 מעלות קח צידנית עם קרח.
ומשחקי טמפ 4-8 מקלקלים אוכל רגיש.
תעשה את הבדיקה על-4 מעלות מקסימום אם אתה רוצה לקבל מושג טוב מה זה נותן עבור מקרר.
ברור, אין לי כוונה להחזיק את הבשר האדום ומוצרי החלב על 8 מעלות למשך ימים שלמים. בשעות היום כשהרכב מונע רוב הזמן המקרר מכוון ל 3-4 מעלות.
אני מטייל עם צידנית מלאה בקרחונים כבר כמה שנים. מכיר כבר את היתרונות והחסרונות של השיטה הזאת.
-
1 קבצים מצורפים
מעדכן למען הדורות הבאים -
הניסוי הצליח מבחינתי והסוללה הקטנה שרכשתי בעלי אקספרס מחזיקה היטב את המקרר לשעות ארוכות. בטיול האחרון, עם סוללה טעונה במלואה, כניסה לחניון לילה בשעה 17:00, יציאה בשעה 9:00 + הפסקה של שעתיים בערך - ועדיין חזרתי הביתה עם קצת מיץ חשמל בסוללה. כמובן שבלילה היה די קר אז המקרר לא היה צריך "להתאמץ" יותר מידי כדי לשמור על טמפרטורה נמוכה, מי שמטייל בימי הקיץ יצטרך סוללה גדולה יותר.
לאור ההצלחה רכשתי סוללה זהה נוספת ואת שתי הסוללות חיברתי בתוך קופסת ציוד קטנה, עם שקע מצית לחיבור המקרר, שקעי USB (שיהיה), מד מתח קטן (שיהיה) ופיוז להגנה מפני צריכת יתר (שיהיה). עם שתי סוללות טעונות לא אמורה להיות לי בעיה להעביר גם טיול של שני לילות, בטח ובטח שגם לילה אחד גם בימים חמים.
קובץ מצורף 132073
-
מה הדגם של הסוללה ?
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tzvika-Pick
מעדכן למען הדורות הבאים -
הניסוי הצליח מבחינתי והסוללה הקטנה שרכשתי בעלי אקספרס מחזיקה היטב את המקרר לשעות ארוכות. בטיול האחרון, עם סוללה טעונה במלואה, כניסה לחניון לילה בשעה 17:00, יציאה בשעה 9:00 + הפסקה של שעתיים בערך - ועדיין חזרתי הביתה עם קצת מיץ חשמל בסוללה. כמובן שבלילה היה די קר אז המקרר לא היה צריך "להתאמץ" יותר מידי כדי לשמור על טמפרטורה נמוכה, מי שמטייל בימי הקיץ יצטרך סוללה גדולה יותר.
לאור ההצלחה רכשתי סוללה זהה נוספת ואת שתי הסוללות חיברתי בתוך קופסת ציוד קטנה, עם שקע מצית לחיבור המקרר, שקעי USB (שיהיה), מד מתח קטן (שיהיה) ופיוז להגנה מפני צריכת יתר (שיהיה). עם שתי סוללות טעונות לא אמורה להיות לי בעיה להעביר גם טיול של שני לילות, בטח ובטח שגם לילה אחד גם בימים חמים.
קובץ מצורף 132073
שנת 2021 מסתמנת כשנת הפריצה של סוללות הפולימר הניידות כמוצר לשטח שיחליף את כל התקנות המצבר השני ברכב.
החבילות מכילות :סוללה קלה עם הרבה Wh, ווסתי טעינה, ממירי מתח ל 220 , שקעי כח למיניהם כולל אנדרסן, 3000+ מחזורי טעינה. המחירים ירדו.
תצורה כזאת תחזיק מקרר יותר מ 24 שעות גם מחוץ לרכב. כולל אפשרות לכלי עבודה עם הספק גבוה.
הנה אחת הסנוניות
ecoflow r600
Sent from my IN2013 using Tapatalk
-
שלום חברים ,
מקווה שאתם שומרים על עצמכם ,
לאחר המון המון התיעצויות ועזרה שלכם הגעתי לתוצר הבא ,
המון תודה על הייעוץ והעזרה ,
https://www.youtube.com/watch?edufil...&v=Ta9QfZflqgI
הערות והארות יתקבלו בברכה .
דני
-
נראה מצוין.
אתה יכול להוריד את מתח הטעינה ל14 וולט.
ה14.6 הם לא נורא בעייתיים עבור המצבר הזה, אבל מאידך זה גם לא נותן כלום. סתם עוד עומס על התאים.
ממילא לאחר מנוחה של כמה שעות מתח המצבר ירד ל13.3 וולט, כמה שלא תטען אותו מעבר לזה.
-
עוד משהו, חשוב ביותר:
כפי הנראה, (לפחות מנסיוני עם מצברי רכב lifepo4 אחרים) , לbms של המצבר הזה אין יכולת לנתק את הזרם במצבים של קצר, או מתח נמוך מדי.
זה התפקיד שלך להגן מהמצבים האלה, אחרת העסק מתנפח ופוקע.
-
היי חנן ,
כמובן שכל הרכיבים בתוך המארז עם פיוזים ויש פיוז גדול כזה כמו של מערכות סטריאו של 50 אמפר שהכל עובר דרכו ,
אם אני מבין למה שאתה מתכוון ,
המון תודה .
-
זו הגנה מזרם יתר. מצוין. מה עם הגנה ממתח נמוך?
-
דני תודה על השיתוף, וסחתיין על ההשקעה.
-
המצבר הזה מיועד לחיבור ישיר למצבר \ אלטרנטור של הרכב.
לא צריך את ה DC2DC בכלל (וודאי שאין הגיון לעלות ל 14.6V).
ה BMS שבפנים יגביל את הזרם טעינה.
לדעתי (אם אני זוכר נכון), הוא גם מגביל את הזרם פריקה לערך נמוך מ 50A, כלומר, הפיוז כנראה גדול מדי.
לא פחות חשוב, וכבר נשפכו פה אלפי מילים על זה , שקע מצית זה השקע האחרון שאפשר לסמוך עליו לשמוש רציף.
תתחדש, ליתיום זה באמת הפתרון האולטימטיבי לצרכנים.
-
זיו, אתה מניח פה יכולות בקרת זרם של הbms, ומנסיוני ממצבר אחר זה לא המצב. הדקי המצבר מחוברים ישירות לתאים.
לא פרקתי מצבר כמו של השואל אבל קל לי להאמין שזה לא שונה אצלו.
מה שכתבת על הגבלת זרם פריקה לפחות מ50 אמפר הוא בוודאות שגוי, שכן המצבר הזה מוגדר כמצבר התנעה עם כ750cca.
-
לגבי הdcdc הוא לא מחויב אם טוענים מהרכב, אבל הוא מאפשר להשתמש בכבלים דקים יחסית ולמנוע עומס ממע' החשמל של ברכב. הוא בוודאי מחויב אם משתמשים בשקע המצית המקורי.
-
בול , מה שאמרת חנן ,
אני רוצה לטעון מבלי להעמיס על שקע המצית והפיוז הספציפי הזה .
אני רוצה להמנע ככל הניתן מחיבורים למערכת החשמל של הרכב,
הרכב חדש וכאלה .
אני אזמין פיוז קטן יותר ,
כשתגמר האחריות נחבר את המצבר הנ״ל למצבר ההתנעה כדת וכדין עם כל מה שצריך.
תודה .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זיו, אתה מניח פה יכולות בקרת זרם של הbms, ומנסיוני ממצבר אחר זה לא המצב. הדקי המצבר מחוברים ישירות לתאים.
לא פרקתי מצבר כמו של השואל אבל קל לי להאמין שזה לא שונה אצלו.
מה שכתבת על הגבלת זרם פריקה לפחות מ50 אמפר הוא בוודאות שגוי, שכן המצבר הזה מוגדר כמצבר התנעה עם כ750cca.
חנן,
אני חושב שאני הראשון פה באתר, שהמליץ על הוספה ועל החשיבות של DC2DC על מנת למתן ולשלוט בזרם הטעינה.
אבל....
שים לב מה כתבתי : המצבר הזה מיועד....
כזכור לך לפני כמה חודשים בדקתי את המצברים האלו (ושמתי פה כתבה) וה BMS שלהם מגביל גם את זרם הטעינה (אם זכור לי נכון, מגביל ל 10A, שווה בדיקה חוזרת).
אז נכון שאם עובדים עם תקע מצית יש בעיה, זה לא יחזיק 10A רציף (נגיד בזמן נסיעת בוקר אחרי פריקה בלילה. 10A למשך שעתים, יבשל אותו).
דרך אגב, במקור המלצתי לא לעבור את ה 10A זרם טעינה, אבל מאז כבר נתקלתי במקרים שזה לא מספיק.....אבל זה שווה אשכול נפרד.
-
ראיתי את זה, ובזמנו גם קיבלתי את זה כמו שזה.
לאחר שראיתי מותג מצברים אחר נהרס בסיטונאות וראיתי שהוא לא מוגן, הייתי שמח לדעת אם מה שכתבת על הימצאות bms שיודע לחתוך את הזרם הוא מבוסס. הבדיקה הזו שעשית כשלעצמה של חיבור מצבר לטעינה של רכב ולהסיק מזה שיש הגבלת טעינה והגנה שכוללת קיטוע של הזרם, לא מספקת כדי לקבוע את זה, לדעתי.
ההימור שלי הוא שאין הגנה כזו. אני מסיק את זה מכך שבדפי הנתונים של המצברים של eastar רשום שהם ממליצים לקבוע את הגנת הפריקה ל10 וולט. אני מסיק מכך שאין להם הגנה משל עצמם.
-
-
בלי זה זה מוריד את רמת הבטיחות של המצבר הזה למתחת לרף שהייתי מוכן לסכן וגם הופך את המצבר חזרה לתאים שצריך לנהל ואז הפרמיה שמשלמים לאחד יחידה סגורה ועובדת מאבדת את היתרון שלה.