-
תגובה: שיפוץ סמוראי 84 קצר
יפה , בשעה טובה .
לפני חודשיים החלפתי מנוע בסמוראי שלי - כל ניסיונות ההנעה עלו בתוהו ( ואני כן מכיר את זה שייתכן והניצוץ מגיע לפלג הלא נכון ) .
יומיים של ניסיונות , לבסוף פתחתי את מכסה הטיימינג ( שאני כיוונתי בקפידה ) וראיתי שהרצועה נמצאת מספר שיניים אחורה :mad: .
אינני יודע כיצד קרה הדבר - כיוונתי בשנית והניע כמו גדול .
הבן רכש לפני כמה שנים סיקס עם בעיית מנוע , לפני פירוק המנוע הבחור התעקש ואני עשיתי סיבוב קצר והרגשתי שבוסטר הברקס לא תקין .
המנוע תוקן והותקן - מנסים להניע וכלום ( גם אני וגם הבן ועוד חברים מתמצאים היטב במכונאות ולי יש גם הסמכה ) שלושה ימים ואין סוף תיאוריות - וכלום .
בלילה שיחזרתי מה קרה לפני פירוק המנוע - בוסטר הברקס דפוק ( דיאפרגמה קרועה ) ולכן לא אוטם ומייצר ואקום .
ניתקתי את הצינור ואטמתי והמנוע ניעור לחיים .
בהצלחה בהמשך השיפוץ .
אילן
-
יא מלך!
כל הכבוד. זה עוד יקרה לך הרבה פעמים עם מערכות אחרות. כמו שאמרת, זה חלק מהכיף שבאתגר הלמידה.
-
כל הכבוד. תמשיך לשתף
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
-
תודה רבה על התגובות!
אילן, בהחלט לקחתי את הדגש שלך ובפעם הבאה אני אעשה הרבה יותר בדיקות לפני שאני רץ לעשות אוברול למנוע. אבל הפעם המטרה הייתה גם ללמוד לכן הלכתי בשיפוץ הזה ישר לאוברול.
עכשיו לעניין הכיפי, עוד תקלות ודברים לא פתורים ברכב. הרכב מניע נוסע, האלטרנטור טוען את המצבר ולכאורה הכל טוב. ולאחר ההנעה (שווה ערך ללידה מבחינתי קראנו לרכב 'סמוס')
אבל כמה תסמינים שאשמח לעזרת הפורום:
1. למנוע אין בכלל כוח! ברמה שכל עלייה הכי קטנה מצריכה שילוב לLOW. (כמובן שלא בחנתי את זה יותר מכך כי הבנתי שזה בטוח לא טוב לסמוס לנסוע ככה). עשיתי רק נסיעה קצרה של 3 דקות אחרי ההנעה הראשונית.
2. סמוס מניע לסירוגין. בהנעה הראשונה בסרטון הוא הניע ממש בנגיעה הראשונה בסוויץ' אבל דווקא הבוקר שלמחרת שבאתי בידיעה ש"הרכב מניע הכל טוב" פתאום הוא לא מניע בכלל.
3.סמוס נח שעתיים, עשיתי בינתיים בדיקת קומפרסיה עם מצבר ספייר (המצבר השני בטעינה בינתיים ע"מ לשלול שהמצבר הוא הבעיה)- הבדיקה נעשתה כדי לדעת עם השיפוץ פתר את הבעיה שהיה הבדלי קומפרסיה מאוד גדולים בין הבוכנות. עשיתי את הבדיה על מנוע קר ולכן היא לא משקפת את הקומפרסיה האמיתית אבל היא נתנה אינדיקציה שיש לכל הבוכנות את אותה הקומפרסיה פרט ל1 שהיה הבדל של 1 PSI.
4. פלאגים הוצאו בשביל הבדיקה- מצורפת תמונה.
פלאגים 1,4 מפוייחים, פלאגים 2,3 נראים חדשים לגמרי.
5. הרכב הניע לאחר המנוחה והבדיקה, לא יודע מה הסיבה.
אני מנסה להציג את המצב כמו שהוא. עתה השאלות:
אני נוטה לחשוב שהקרבורטור הוא הגורם העיקרי לבעיית הכוח והמון תהיות. יש איך לבדוק את תקינותו? לפתוח ולנקות? ערכת שיפוץ ממומלצת? קרבורטור של סובארו טנדר\DL מתאים? אולי הכי כדי ללכת לצביקה?
עמרי קראתי בשירשורך שאתה רוצה לשפץ את הקרבורטור בפרויקט שלך, שיפצת לבד באמת בסוף?
אצלי מותקנת משאבת דלק חשמלית, אך המקורית המכנית עדיין מותקנת על המנוע. אני נוטה לחזור אליה (כמה שפחות חשמל ברכב מבחינתי עדיף, אני מחפש אמינות). למה שמישהו יחליף לחשמלית? מה היתרונות של כל אחת? אשמח ללמוד.
ניסיתי להסביר את המצב כדי שתוכלו לעזור לי, מתנצל אם הוספתי מידע לא רלוונטי ואם חסר משהו ע"מ לעזור רק תשאלו.
תודה,מתן
-
תמונה של הפלאגיםhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c7a0e4c513.jpg
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
-
התמונה שלך לא ברורה.
תצלם כל פלג בנפרד, בדגש על קצה האלקטרודה.
-
4 קבצים מצורפים
צילמתי גם את זה מוטי פשוט שכחתי להעלות:eek:
פלאג 1
קובץ מצורף 131834
פלאג 2
קובץ מצורף 131833
פלאג 3
קובץ מצורף 131832
פלאג 4
קובץ מצורף 131831
-
שיפוץ סמוראי 84 קצר
זה פלאגים חדשים מאחרי האוברול ושעבדו רק כמה דקות?!
קשה מהתמונות לקבל החלטה.
נסה בעזרת התמונה לומר למה זה הכי מתאים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2c209ba09e.jpg
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה פלאגים חדשים מאחרי האוברול ושעבדו רק כמה דקות?!
כןן..הגבתי בדיוק כמוך כשהוצאת אותם.
(תוסיף עוד 20 דקות שהרכב עמד מונע במקום בנוסף לסיבוב שעשיתי)
-
שיפוץ סמוראי 84 קצר
למה התבריג שחור גם?
האם הפיח השחור הוא פיח משריפת דלק או שמן?
החשד היה על הקרבורטור אבל זה שלא כל הפלאגים נראים זהים מעלה חשד אחר.
עם כזה צבע חייב להיות גם עשן.
מה הצבע העשן?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
למה התבריג שחור גם?
רק האלקטרודה שחורה,התבריג נקי, זה סתם נראה ככה בתמונה בגלל זווית אור וצילום.
האם הפיח השחור הוא פיח משריפת דלק או שמן?
לא יודע להגיד האמת, אני אנסה בפעם הבאה שאהיה בסדנה להשוות לתמונה ששלחת.
החשד היה על הקרבורטור אבל זה שלא כל הפלאגים נראים זהים מעלה חשד אחר
אשמח שתרחיב, החשוד הבא שלי זה השסתומים (אציין שהראש מנוע שופץ לחלוטין במהלך האוברול אבל לא בעצמי.)
-
תענה לגבי הפיח שעל הפלגים והעשן באגזוז.
אסייג את דברי בשני מישורים-
1. אני מכונאי חובב ברמה בינונית מינוס.
2. קשה לאבחן דרך האינטרנט...
ובכל זאת-
בוידאו שמעתי מנוע מאוד עגול וחלק. לא נשמע לי שסתומים. ניחוש.
עצם זה שלא כל הפלגים נראים זהה גורם לי לחשוב שזה לא דלק מפני שאחרת כולם היו נראים דומה.
-
הרכב לא סוחב או ממש נחנק ונכבה?
בזמנו הזמנתי קיט מאי ביי גרמניה שנקרא Suzuki Samurai 1.0 SJ410 Carburetor Gasket Jet Nozzle Repair Kit.
אצלי הבעיה הייתה במחט אותה החלפתי וכיוון של המצוף.
לגבי משאבת הדלק החשמלית, אני מניח שאנשים הולכים על זה כי היא זולה וקל למצוא אותה בכל מקום. את המשאבה המכאנית צריך להזמין מחו"ל (ממליץ בחום על מקורית אם החלטת ללכת על זה).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
הרכב לא סוחב או ממש נחנק ונכבה?
-ממש נחנק ונכבה בכל עליה הכי הכי קטנה.
בזמנו הזמנתי קיט מאי ביי גרמניה שנקרא Suzuki Samurai 1.0 SJ410 Carburetor Gasket Jet Nozzle Repair Kit.
אצלי הבעיה הייתה במחט אותה החלפתי וכיוון של המצוף.
-מעולה יכול להיות שאזמין כזה בדיוק. רק לפני שאני פותח אותו, איך איבחנת שהבעיה היא רק במחט וכיוון המצוף?
לגבי משאבת הדלק החשמלית, אני מניח שאנשים הולכים על זה כי היא זולה וקל למצוא אותה בכל מקום. את המשאבה המכאנית צריך להזמין מחו"ל (ממליץ בחום על מקורית אם החלטת ללכת על זה). -המשאבה המכאנית אצלי והיא מחוברת למנוע אפילו, לכן אני תוהה מה הוביל מישהו להחליף אותה לחשמלית ולהשאיר אותה מחוברת? (ד.א היא פתוחה לחלוטין כלומר כל הכניסות שלה ללא שום פקק או אטימה.זה מפריע אולי?) אני בכיוון של לשפץ אותה ולהשאיר את החשמלית מחוברת במקומה לקיר האש למקרה ויהיה בעיה במכאנית באמצע טיול.
.
נ.ב
לאן חיברת את הווטשדוג אצלך?
-
מאוד יכול להיות שצינורית ואקום סדוקה או חסרה ובעצם המנוע מתקה לינוק תערובת .
שני הצילינדרים הקרובים לקרבורטור עובדים ואילו הרחוקים מזייפים .
כמו כן - איך כיוונת הצתה ?
אילן
-
אין וואקום במנוע הזה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מתן הירש
.
נ.ב
לאן חיברת את הווטשדוג אצלך?
לבלוק באחת ההברגות הפנויות. שים לב שאתה לא מחבר צמוד לסעפת פליטה.
-
שמע, במנועים גם אני לא איזה גורו.. איך ידעתי? היה אצלי מישהו שמבין קצת יותר והוא אמר לי שזה אחד מהשניים (מצוף או המחט). הוא גם החליף את כל הקיט שיפוץ הזה, לי נשאר רק לכוון.
גם אצלי, כשהייתי מעלה סל"ד המנוע נחנק ונכבה, גם בסרק.
נסה להשיג קיט שיפוץ לקרבורטור (היזהר מחלקים של ההודים באי ביי). אם יש לך ספר רכב, הכל מפורט שם על החלפה.
-
הבנתי למרות שחשבתי שהבלוק יתחמם לאט כי הוא גוש מתכת גדול מאוד בסוף, למה דווקא לבלוק ולא לראש\לאזור התרמוסטט? הרי הראש הוא זה שרגיש לחימום יתר יותר מהבלוק,לא?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
שמע, במנועים גם אני לא איזה גורו.. איך ידעתי? היה אצלי מישהו שמבין קצת יותר והוא אמר לי שזה אחד מהשניים (מצוף או המחט). הוא גם החליף את כל הקיט שיפוץ הזה, לי נשאר רק לכוון.
גם אצלי, כשהייתי מעלה סל"ד המנוע נחנק ונכבה, גם בסרק.
נסה להשיג קיט שיפוץ לקרבורטור (היזהר מחלקים של ההודים באי ביי). אם יש לך ספר רכב, הכל מפורט שם על החלפה.
כלומר שווה לשלוח אותו למישהו שמבין בשיפוץ כאלו מאשר להתחיל לפתוח בעצמי, הבנתי נכון?
אצלי הבעיה שדווקא כשאני מעלה סל"ד תוך כדי עמידה במקום אין שום בעיה, רק בנסיעה לרכב אין טיפת כוח והוא עושה בעיות בהנעה לסירוגין.
ספר רכב יש כמובן ואני נזהר כבר מההזמנה הראשונה מהחלפים ההודים (אתה המלצת לי את זה בה"פ לפני חצי שנה;)).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונימוג אדום
כמו כן - איך כיוונת הצתה ?
אילן
אין לי אקדח, עבדתי לפי הספר בהכנסת המפלג (יכול לצרף פה את העמודים שלפיהם עבדתי אם זה יעזור להסביר איך כיוונתי).
ואת השסתומים באותה צורה (היה לי מוזר שזה אותו המרווח לשני השסתומים, אצל כולם זה ככה?)
הבנת אותי או שכללי מדי?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מתן הירש
הבנתי למרות שחשבתי שהבלוק יתחמם לאט כי הוא גוש מתכת גדול מאוד בסוף, למה דווקא לבלוק ולא לראש\לאזור התרמוסטט? הרי הראש הוא זה שרגיש לחימום יתר יותר מהבלוק,לא?
ויכוח עתיק.. אתה יכול לחבר גם לראש. בסוף אתה תלמד את המפרטורת עבודה התקינה ותדע לי זה לכוון את האזהרה.
אם אני זוכר נכון זה מה שהיצרן של הוואטדוג ממליץ זה הבלוק. מבחינתי, הבלוק אולי יתחמם יותר לאט אבל שם הפיצוץ ושם נוצר החום.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מתן הירש
אין לי אקדח
אקדח הצתה זה דבר זול, ממליץ לך לקנות או להשאיל מאחד החברים באתר לצורך כיוון ראשוני (זה נקרא Xenon Timing Light Gun או משהו זה ועולה 20 דולר לדעתי).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
ויכוח עתיק.. אתה יכול לחבר גם לראש. בסוף אתה תלמד את המפרטורת עבודה התקינה ותדע לי זה לכוון את האזהרה.
אם אני זוכר נכון זה מה שהיצרן של הוואטדוג ממליץ זה הבלוק. מבחינתי, הבלוק אולי יתחמם יותר לאט אבל שם הפיצוץ ושם נוצר החום.
נראה לי שאדבוק במה שעשית ואחבר לבלוק.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
אקדח הצתה זה דבר זול, ממליץ לך לקנות או להשאיל מאחד החברים באתר לצורך כיוון ראשוני (זה נקרא Xenon Timing Light Gun או משהו זה ועולה 20 דולר לדעתי).
יש למישהו אחד באזור הצפון הרחוק להשאלה לסופש הבא או לחילופין יש לך אחד מומלץ ספציפית (ראיתי שיש באיביי הרבה אקדחי הצתה תחת השם הזה)?
-
אני בזמנו קניתי את הכי זול והוא עשה את העבודה (הייתי משאיל לך בשמחה, אבל אני לא בארץ..)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מתן הירש
יש למישהו אחד באזור הצפון הרחוק להשאלה לסופש הבא ?
פתח שרשור חדש עם כותרת טובה בפורום המתאים והרבה יותר אנשים יראו את הבקשה ויגדל הסיכוי לקבל...
נשלח מהנייד
-
בוקר טוב וחג שמח,
https://youtu.be/I-sBkOho_gc
המנוע עובד מצוין ועגול סה"כ. מעלה טורים מצוין כשנותנים גז ושומר על טורים סרק יציבים.
מצאתי את הסיבה שאין לו כוח בנסיעה למרות שהמנוע "כאילו" עובד חלק.
**המנוע עובד על בוכנה מס' 1 בלבד**
בדקתי את שאר הפלאגים והם מקבלים ניצוץ.
הפלאגים לא רטובים כמעט, זה אומר קרבורטור שצריך כיוון/החלפה?
יש עוד בדיקות שיש לעשות?
תודה,
מתן
-
פחות סביר.
כשיש הבדל בין צילינדרים במנוע קרבורטור, האשם הוא בד"כ הצתה (או כשל רציני באחד מהם).
פלאגים נקיים לגמרי, ולחים, מעידים על צילידר ללא הצתה.
אתה צריך לוודא מחדש סדר הצתה,
אתה צריך לבדוק שהניצוץ הוא טוב (העובדה שיש ניצוץ, לא אומרת שהוא בריא מספיק בשביל להצית). זה אומר הצלבת כבלים עם הכבל התקין ולראות אם פתאום צילינדר איר הוא זה שעובד, בדיקת מכסה מפלג ורוטור וכו...
הלאה מכך, כבר נכנסים לבעיות יותר מורכבות (טיימינג שסתומים שבורים וכו....).
אגב,
המנוע בכלל לא נשמע חלק ועגול (אלא אם אתה מגיע מעולם האופנועים, בדגש על אופנועי סינגל).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
פחות סביר.
כשיש הבדל בין צילינדרים במנוע קרבורטור, האשם הוא בד"כ הצתה (או כשל רציני באחד מהם).
פלאגים נקיים לגמרי, ולחים, מעידים על צילידר ללא הצתה.
אתה צריך לוודא מחדש סדר הצתה,
אתה צריך לבדוק שהניצוץ הוא טוב (העובדה שיש ניצוץ, לא אומרת שהוא בריא מספיק בשביל להצית). זה אומר הצלבת כבלים עם הכבל התקין ולראות אם פתאום צילינדר איר הוא זה שעובד, בדיקת מכסה מפלג ורוטור וכו...
הלאה מכך, כבר נכנסים לבעיות יותר מורכבות (טיימינג שסתומים שבורים וכו....).
אגב,
המנוע בכלל לא נשמע חלק ועגול (אלא אם אתה מגיע מעולם האופנועים, בדגש על אופנועי סינגל).
לא חשבתי על להחליף בין הכבל התקין-אעשה זאת. ואעדכן מה התוצאות
הפלאגים מקבלים ניצוץ שנראה חזק, לדעתי זו לא הבעיה.
וזיהוי מדויק שלך- אני אכן בא מעולם האופנועי שטח סינגל.[emoji28]
-
שיפוץ סמוראי 84 קצר
אייל לדעתי צודק.
אם הפלגים רטובים אז אין ניצוץ או אין ניצוץ בזמן.
תבדוק סדר הצתה, חוטי הצתה ותקינות הפלאגים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אייל לדעתי צודק.
אם הפלגים רטובים אז אין ניצוץ או אין ניציץ בזמן.
איך הגעת למסקנה שהמנוע עובד רק על צילינדר אחד?
פלאג מס 1 רטוב והוא גם נראה שעבד,
שאר *הפלאגים לא רטובים*
סימנים שהוא עובד על צילינדר 1 בלבד:
1. אם אני מוציא כבל הצתה מס' 1, הרכב מגמגם ונכבה. כשאני מוציא את כבלי הצתה מס' 2 , 3, 4 אין שום שינוי.
2. ניקיתי את הפלאגים הבוקר לפני ההנעה, וכשהוצאתי אותם לבחינה מס 1 היה שחור. מס 2,3,4 נראים חדשים.
תקן אותי בבקשה אם האבחנה שלי לא נכונה.
מתנצל אם אני שואל שאלות/מסיק מסקנות לא נכונות- אני בסוף שואל פה בפורום בשביל ללמוד
מתן
-
תעבור על פרק ההצתה בספר. משהו שם לא בסדר
-
אהלן,
הסדר הצתה באמת היה לא נכון בועז.( @boaz avrahami תודה על העזרה בטלפון!)
חזרתי לספר והבנתי שפשוט חוץ מכבל מס'1 לא מיקמתי נכון את הכבלים.
הרכב נוסע! ונוסע מצוין אפילו. נוסע בכביש (וקצת בשטח כי לא התאפקתי) וסהכ מרגיש מעולה.
ואני מתחיל לנסוע איתו קצת להרצה של המנוע החדש.
כמה דברים קטנים, המנוע לא עובד עגול. יש משהו שאפשר לעשות עד שיגיע אקדח הצתה?
והרכב נכבה ב:
- בלחיצה על הברקס הוא לא מעלה טורים ונכבה.
(ראיתי בפורום בעבר שמישהו נתקל בבעיה כזו אבל לא מצאתי את הפתרון)
- בעליות ארוכות. לדעתי זה הקרבורטור. @im_ri אתה גם נתקלת בבעיה כזו בדרך לרמת הגולן בטיול ראשון שלך לא? מה עשית בדיוק לקרב' שיפסיק להציף.
בנוסף האגזוז שלי זה אגזוז לא מקורי שמישהו הרכיב לו באחת הידיים שהרכב עבר, אגזוז פתוח שעושה הרב יותר מדי רעש, אני מחפש אגזוז מקורי/ אגזוז שמתאים מרכבים אחרים? מישהו מוכר אולי אגזוז יד2?
נ.ב בתמונה סמוס ונרקיסים בואדי ליד הבית שלי, אין דלת אחורית כי אני עדיין לא סיימתי לתקן אותה)
חג שמח
מתןhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2c8deafe54.jpg